Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 42 303
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, момичета! Мисля, че се разболявам. Мъжа ми е болен от седмица, в началото уж само го болеше гърлото, после го обърна в постоянна кашлица, от която не може да спи вечер и сега е на антибиотик. Мислех, че съм се разминала, но днес и аз имам суха кашлица, без болки в гърлото. Какво ще ме посъветвате? Не обичам мед, но ако трябва ще ям, за да се оправя, че да не заразим малкия, а и за бебето се притеснявам. Вчера бях на ЖК, но бях добре и доки ми каза да си пия Биозин мама, за да се подсиля, но ако трябва днес пак ще й звънна Sad

# 256
.Вие направихте ли профилактиката с вит.К веднага след раждането,и какво мислите за нея???И мамите,които са раждали в ТК,и са решили да я правят как са процедирали,че знам че там не се прилага,а аз за сега ще съм там???
Щях да я направя, ако не бях забравила напълно. Щях да си занеса капки.

# 257
Bibi85 ти непременно си звънни на лекаря  Peace, иначе пий много чай с мед и лимон, може да си вземеш нещо хомеопатично - Осцилококцинум, за гърлото Тонзилотрен, Хомеожен и други. За суха кашлица и да не слезе в гърдите и да се усложни, моят ЛЛ ми изписва Розкалипт те са няколко масла, не съм го пила като бременна, но в упътването не виждам да пише че не може, посъветвай се все пак с лекар.

# 258
  • София
Bibi85 и аз съм болна, пия БИОЗИН мама, вече 4 дена минаха и само с него се оправих. Хомеопатичните ги започнах в началото, но се влошиха нещата, при мен не помогна. Мен много ме болеше гърлото, но така и не премина в кашлица, но докторката ми каза, че мога да пия всички билкови сиропи без проблем. Вземи си Ентитус, прави чудеса  Peace
Иначе чай от липа с мед и лукчета и небетшекер за смучене.
УСпех  Hug

# 259
  • Варна
За тази профилактика с вит. К разбрах сигурно 2 месеца след като родих. Ако знаех преди това бих я направила предполагам.

# 260
За тази профилактика с вит. К разбрах сигурно 2 месеца след като родих. Ако знаех преди това бих я направила предполагам.
Каква е тази профилактика, с каква цел се прави?

# 261
Прави се с инжекция или капки вит. К за предотвратяване на хеморагична болест на плода и новороденото.

# 262
Прави се с инжекция или капки вит. К за предотвратяване на хеморагична болест на плода и новороденото.
Благодаря!

# 263
  • София
За чайовете знам, че от маточина не бива да се пие, защото може да предизвика аборт.То не знам дали някой пие точно такъв чай де, но да споделя.
Иначе аз се лекувам с прополисов разтвор. Така се оправих миналата седмица,а бях зверски настинала.Запушен нос, едвам дишах и ..зелени сополи. Никакъв АБ, никакъв доктор.Но аз знам способностите на организма си и вярвам в неговата сила.Сега мъжът ми кара същото. Пия си пак профилактично по няколко капки прополис за да не ме хване пак, защото и херпис ми излезе. Малката я пресякох за точно 1 ден отново с  прополиса. За сега е единственото дете ,коте последните месеци не е отсътвало и ден от градината.
Също много чай/аз понеже не обичам чай пиех само топла вода, а нея я обожавам/, сок от лимон, инхалации с лайка и сода. Почивка и спане колкото можеш.

# 264
Здравейте! Аз съм нова тук и доста ми е трудно да се ориентирам в темите...
Не знам дали е тук мястото за мен но ще започна с моята история ...
Последния ми редовен менструален цикъл беше на 02,10,13г.
На 01,11,13г. си направих уринарен тест за бременност, който беше положителен.
На 03,11,13г. си направих още един - пак положителен.
На 04,11,13г. се озовах в 1АГ Света София, на вагиналния ехограф нищо не се видя, изпратиха ме на Бета ЧХГ - стойността му беше 407.
На 07,11,13г. пак отидох, мерна се някаква точка, последва второ Бета ЧХГ - стойността му беше 1059.
На 14,11,13г. пак бях там, този път точката беше по голяма, стойността на Бета ЧХГ-то беше над 1500.
Днес 22,11,13г. отново бях в болницата, на вагиналния ехограф точката беше още пораснала, но така и не видяхме тонове?!
Всъщност как се "виждат" тонове, защото ме поправиха - не било да "чуем", а да "видим".
Както и да е, резултат нямаше. Казаха ми да отида другата седмица ...
Кога всъщност може да се види ембрион? Кога всъщност се разбира със сигурност, че има нещо в плодното сакче? От последния ми цикъл са минали 7 седмици! Благодаря.

# 265
  • Варна

Всъщност как се "виждат" тонове, защото ме поправиха - не било да "чуем", а да "видим".
Както и да е, резултат нямаше. Казаха ми да отида другата седмица ...
Кога всъщност може да се види ембрион? Кога всъщност се разбира със сигурност, че има нещо в плодното сакче? От последния ми цикъл са минали 7 седмици! Благодаря.

Тоновете се виждат, защото се вижда как точицата пулсира. Няма как да се чуят.
В 9 г.с. вече задължително трябва да се види.

# 266
turquoise при мен ембрион се видя в 7-8г.с. така, че другата седмица би трябвало да се види и при теб Peace

# 267
  • Варна
На мен не ми харесва това, че за седмица ЧХГ-то ти дори не се е удвоило. Лекарят ти не коментира ли това? Каква точка се вижда, колко нараства, отговаря ли си на седмиците?

# 268
Здравейте! За настинка(ама гадна) какво мога да пия, така че бързичко да ме вдигне? Пари ми на очите, едвам гледам, не ми стига въздух и носът ми е запушен, гърлото ме боли, но температура нямам. Лекарката ми е в чужбина, за това тук питам! А е много важно да се поободря веднага, че съм затрупана с неотложна работа (иначе щях да си проспя настинката и хич да не пия нищо)! В 3тия триместър съм, предполагам, че може и по-силнички нещица да пия - идва ли ви нещо на ум? Фервекс и т.н. може ли на този етап? Много моля ако някой е бил в тази ситуация да сподели какво са му разрешили..

# 269
  • Варна
Здравейте! За настинка(ама гадна) какво мога да пия, така че бързичко да ме вдигне? Пари ми на очите, едвам гледам, не ми стига въздух и носът ми е запушен, гърлото ме боли, но температура нямам. Лекарката ми е в чужбина, за това тук питам! А е много важно да се поободря веднага, че съм затрупана с неотложна работа (иначе щях да си проспя настинката и хич да не пия нищо)! В 3тия триместър съм, предполагам, че може и по-силнички нещица да пия - идва ли ви нещо на ум? Фервекс и т.н. може ли на този етап? Много моля ако някой е бил в тази ситуация да сподели какво са му разрешили..

Парацетамол. Мерила ли си температура? Щом ти пари на очите, вероятно имаш.

П.П. А писала си че нямаш.
Фервексът не се препоръчва.
Парацетамол, мед с лимон, чайове, прополис, стрепсилс с мед и лимон.

Общи условия

Активация на акаунт