Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 42 315
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Доколкото знам в 3 триместър парацетамолът не е никак препоръчителен.

# 271
  • Варна
Доколкото знам в 3 триместър парацетамолът не е никак препоръчителен.

Поради каква причина? Thinking

# 272
  • Варна
Чела съм някъде, не помня подробности за съжаление... По-добре да се иде на лекар и той да прецени ползите и рисковете и да назначава лекарства.

п.п. Ето набързо нещо на руски:
Цитат
А еще лучше, свести к минимуму применение препарата. Кстати, если у вас уже 3-й триместр беременности – парацетамол противопоказан.
По данным некоторых исследований, употребление парацетамола в этот период, может привести к развитию у малыша хрипов, аллергии, респираторных нарушений или даже астмы.

Цитат
Применение парацетамола беременными тоже имеет свои риски. Анальгетики из этого ряда могут вызывать нарушение развития половых органов у мальчиков. Поэтому парацетамол противопоказан беременным на третьем триместре и новорожденным до месяца.

Предполагам, че и на български ще има информация в нета, това ми излезе като начало

# 273
  • София
Можеш и панадол (той е с парацетамол). Парацетамол може да се взима през цялата бременност, дори и в периода на кърмене след това (пише си го в листовката на лекарството съвсем официално) Peace

# 274
Благодаря, момичета  Hug

Днес един от конците ми падна и положението е по-добре. Вече правя и бани със смрадлика.

Можеш и панадол (той е с парацетамол). Парацетамол може да се взима през цялата бременност, дори и в периода на кърмене след това (пише си го в листовката на лекарството съвсем официално) Peace

Абсолютно и от лекар знам, че парацетамол може да се пие. Така че няма проблем по 1 на ден.

# 275
Mibobo и аз се надявам да се види другата седмица вече, дано! От една година чакаме ...
Месечинке и на мен не ми хареса ЧХГ-то, но ми обясниха, че стойността като е над 1500 можело да е и 2000 - 2500, но за да се разбере с точност трябвало на следващото ЧХГ да се разрежда серума/кръвта. Доктора каза, че ЧХГ-то е "идеално". Това което видяхме (точката) е плодно сакче, което първо беше около 4мм, после около 9мм, вчера около 16мм. Но това дали си отговаря на седмиците не сме го коментирали ... колкото и странно да звучи ...

# 276
Мога ли да си слагам физиологичен разтвор в носа?

# 277
Мога ли да си слагам физиологичен разтвор в носа?
Разбира се.

# 278
Това аспиратор за нос ли е? http://www.amazon.co.uk/Omron-C29-CompAir-Pro-Nebuliser/dp/B0021 … s=Omron+Nebuliser за бебето? И какво ще кажете за него?

# 279
Не, това е инхалатор. Безценен уред за всеки, който има малки деца.

# 280
За какво служи? Ако няма астма , става ако има настинка, така ли? И за големи хора ли?

# 281
За лечение на всякакви остри респираторни инфекции - основно хрема и кашлица, демек.
Ползва се с физ. разтвор или с физ. р-р + лекарство. За хора от всички възрасти е.

# 282
Супер, а как се промива носа на бебето с него? Една съфорумка каза, че за това го ползва..

# 283
Супер, а как се промива носа на бебето с него? Една съфорумка каза, че за това го ползва..

Слага се физ. р-р и инхалатора го изкарва под формата на пара. Повечето се продават с маски, но иначе може и само да го сложиш под нослето на детето и то да вдишва парата.

# 284
Благодаря, значи да го поръчвам, хем е и намалено.
Но отвора на инхалатора не е ли прекалено голям? То ще му отива и в очите и в цялото лице, не само в носа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт