Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 42 884
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив/София
Здравейте! Имам един въпрос...Би трябвало да съм в 6 г.с. (по ехограф- края на 5та), днес видяхме плоден сак и ембрион и даже чухме пулсации. Обаче на снимката пише размер на ембриона- 0.268 см.
Във всички статии пише, че 5 г.с. вече трябва да е 2 пъти по-голямо- 5-6 мм, а аз съм почти в 6-та..

На някой случвало ли се да върви толкова по-малко ембриончето? И ако е така, защо ехографът (вагинален) го изчисли 5.5 г.с.?

Аз в кабинета не го попитах нищо, защото мислех, че е 2.6 мм е нормално...

Тъкмо се бях успокоила, че всичко е наред, щом чухме тупкането и сега пак се притесних...

# 646
  • Варна
Здравейте! Имам един въпрос...Би трябвало да съм в 6 г.с. (по ехограф- края на 5та), днес видяхме плоден сак и ембрион и даже чухме пулсации. Обаче на снимката пише размер на ембриона- 0.268 см.
Във всички статии пише, че 5 г.с. вече трябва да е 2 пъти по-голямо- 5-6 мм, а аз съм почти в 6-та..

На някой случвало ли се да върви толкова по-малко ембриончето? И ако е така, защо ехографът (вагинален) го изчисли 5.5 г.с.?

Аз в кабинета не го попитах нищо, защото мислех, че е 2.6 мм е нормално...

Тъкмо се бях успокоила, че всичко е наред, щом чухме тупкането и сега пак се притесних...
В кои статии?

Цитат
Дължината му е между 1,5 – 2,5 мм.

http://www.puls.bg/health/motion/news_5458.html

# 647
Здравейте,

преди малко бях на запис на тонове. И на докторката и на акушерката не им харесаха- трябвало да бъдат по вариабилни, не така равни. Според докторката- спял. Според мен също- голям ни е поспаланко. Въпреки, че доста ми натискаха корема. Каза ми, че според нея няма нищо притеснително, но ме извика утре пак да ида, но по-раничко сутринта, когато е по-активен. Тоновете от предната седмица бяха ок, но той тогава не се и спря да шава. Звънях на наблюдаващия ме гинеколог и той ми каза, че принципно периодите на сън траят повече от 20 мин. и е трябвало записа да е, ако не повече от 20, то поне 20 мин.- около 10 беше и ми каза, че ако утре пак излязат така следващата стъпка е ехограф. Също така ме питаха дали съм щяла да имам момиче, т.к. пулсът бил много висок - варираше около 147-158 newsm78

Някоя от Вас със съвет...казаха ми да не се притеснявам, но аз се притесних...има ли нещо друго, което да направя или да изчакам до утре? Ей сега като съм пред компютъра, малкия се мести лекичко насам натам- неудобно му е.

# 648
  • Пловдив/София

Ето тук прочетох, май и още някъде:

http://www.svatbata.org/forum/index.php?topic=2041.0

5 седмица
Бебето Ви сега е около 4-6мм на дължина.

Разминаването май идва оттам, че на някои места броят от дата на зачеване, на други- от дата на първа М.

Но мерси за линка, много по-успокоителни са размерите тук, отговаряме си на края на 5/ нач. на 6-та седмица Simple Smile

# 649
  • Варна
Аз затова повтарям съвета си - не се вторачвайте толкова в тези милиметри.
Понякога може да попаднете на грешна информация или на калпав ехографист.
Притеснението не си струва. Naughty

# 650
  • гр.София
тонито7 ако е било притеснително и не им са харесали тоновете чак толкова,щяха да ти кажат да се разходиш 40мин. да пийнеш,да хапнеш и да се върнеш на втори запис.Спокойно,всичко е наред според мен,неможе бебо винаги да е енергичен и буден.И аз днес бях на тонове,и моя бебок спеше първите 15 мин,акушерката дойде поразбута го доста и като видя че не става,ми продължи тоновете още 20-25 мин.,та си отвисях вързана 40 мин.

# 651
  • Пловдив
Момичета,ще навредя ли нещо на бебка ако си изсветля косъмчетата на корема? Blush

Ако ползваш кослородна вода - не.
Фея,с кислородна вода не става при мен.Имах предвид с прахче (супра) за обезцветяване.Риск ли е?

# 652
  • София
тонито7 ако е било притеснително и не им са харесали тоновете чак толкова,щяха да ти кажат да се разходиш 40мин. да пийнеш,да хапнеш и да се върнеш на втори запис.Спокойно,всичко е наред според мен,неможе бебо винаги да е енергичен и буден.И аз днес бях на тонове,и моя бебок спеше първите 15 мин,акушерката дойде поразбута го доста и като видя че не става,ми продължи тоновете още 20-25 мин.,та си отвисях вързана 40 мин.

newsm10. Преди да родя по спешност, ме записваха 1 час. Ако е имало нещо притеснително, щяха да те  записват повече време

# 653
Благодаря Ви момичета mariq13 и kanye ,
сега бяхме пак на запис- всичко беше ок. Вчера явно е бил  заспал. Днес по време на записа пак тръгна да заспива, но го разбудихме Simple Smile
Изкарах си акъла направо  Shocked повече не Simple Smile

# 654
  • Пловдив/София
Пак съм аз с въпрос...

Доколко спазвате това, че не бива да се ядат меки сирена, сурово месо и т.н.?

Всички луканки, суджуци, пастарми също не са печени. Наистина ли не бива да се ядат  Confused Ако са купешки, колко е голям шансът за листерия- животните не се ли преглеждат, не минава ли контрол?

То направо не остава какво да се яде, примерно сандвич с какво може да си направи човек  Rolling Eyes  Само с кашкавал, без колбас...А вкъщи имаме луканки и се чудя дали да не хапвам по малко все пак...

# 655
Ако държиш на колбас- хубава шунка, би трябвало да е варена.

# 656
Аз лично си ядях колбаси, единствено за сурово приемах пастърмата Crazy

# 657
Не остава какво да се яде?  hahaha Аз не ям никакво месо от 10 г., сигурно съм умряла от глад.  Laughing

# 658
  • Пловдив/София
Ами уви и луканките не са обработени- четох етикета Sad А така вкусно ми мирише, не се сдържах и хапнах 2-3 парченца...Все пак шансът е малък, макар и да не ми се рискува. Ще си взема шунка за залъгване, че нещо от вчера ме гони голям глад, не знам какво става  Confused

Алексче, то не е само месото- сирена, кафе, алкохол, пастет, риба, хиляда забрани са...Иначе и аз не съм луда по  месото, но понякога ми се прияжда.

# 659
"Хиляда" забрани чак не са.
Кафето не е забранено по 1 чаша на ден; рибата, месото и сирената също не са забранени, ако са топлинно обработени, нито пък пастетът е забранен.

Общи условия

Активация на акаунт