Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 41 171
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
Пипи2013, не се шашкай толкова. Като ти се прияде нещо си хапни малко, нищо няма да му стане на бебето Simple Smile С предната бременност съм яла каквото ми се яде, включително и луканка и детето ми е живо и здраво.

# 661
Ако ще си даваме примери, моя позната направи няколко спонтанни аборта, преди да разбере, че има листериоза.

# 662
Нищо няма да му стане на бебето от малко newsm78 То не е нужно да изядеш сто кг месо, за да се заразиш с нещо.

# 663
  • гр.София
Пастета и рибата не са препоръчителни през първото тримесечие,но след това са си дори полезни.Влияят добре на хемоглобина и желязото  Peace
Пушените и сурови меса и меки неузрели сирена наистина са забранени,лично аз не рискувах да ги ям.За съжаление наистина не е необходимо голяма количество,за да се заразиш.Аз си признавам,че си хапвах от непрепорчителните храни(освен горепосочените) по мъничко,когато ми се прииска много  Embarassed
Незнам кое е по-зле,прекаленото вторачване или по-спокойното приемане на нещата.Честно казано и от домашното месо може да се заразиш,ако не го сготвиш както трябва,и от недобре сварените яйца,а от не добре измитите плодове и зеленчуци има в пъти по-голяма вероятност да се заразиш с токсоплазмоза,отколкото от набедените за това котки  Peace

# 664
  • Варна
Нищо няма да му стане на бебето от малко newsm78 То не е нужно да изядеш сто кг месо, за да се заразиш с нещо.
Именно. За съжаление и една хапка е достатъчна. Аз не ядях и сурово зеле, защото също може да е заразено с листерия, а  на практика е невъзможно да бъде измито добре, особено във вътрешността между листата. Луканка, суджук и подобни, ако много ми се прияждаха си препичах. Е, не е същият вкус, но все пак е нещо. Предпочитах да не ям някои неща, колкото и вкусно да ми миришат, отколкото да си блъскам главата после. След като родих си наваксах Laughing

# 665
За зелето не съм се сещала, а доста изядох на салата, а и кисело. Наистина май не можем да се предпазим от всичко, но поне за нещата, които знаем.
Аз в началото си хапвах луканка1-2 пъти без да знам, че не може, но сега даже ми е противна.

# 666
  • Пловдив
Пак да благодаря на всички момичета който ми помогнаха със съвети  за обръщането на бебека с главата на долу.След едно лудо торнадо в корема ми се оказа ,че сама се е обърнала. Hug
Оставям чистенето на пода за таткото Mr. Green

# 667
Здравейте,
През нощта прокървих, ярко червена кръв, не много, но не и няколко капки, отидох до ВЦ и като се избърсах имаше кръв на хартията. От тогава нямам къвене, но имам леки болки в корема, от време на време се засилват, като се раздвижа имам и болки в кръста, също имам леки пробождания в слабините. На доктор съм 14:45, това ще ми е първи преглед, дано не е последен.

П.П - На 09.11 първи ден от последна М., преполагаема О. на 24 ден, двете чертички ги видяха на 16.12.
В чужбина съм, тук не се интересуват въобще ако не си на умирачка. Казаха ми да отида утре, с триста зора испросихме час за днес.
Каква може да е причината?

Последна редакция: нд, 22 дек 2013, 13:57 от Maqqq91

# 668
В този ред на мисли какво ще стане (би станало), ако изям 100 гр от любимото ми непастьоризирано синьо сирене Бергадер?

# 669
Най-вероятно нищо няма да стане, а струва ли си да рискуваш?

# 670
  • Варна
Здравейте,
През нощта прокървих, ярко червена кръв, не много, но не и няколко капки, отидох до ВЦ и като се избърсах имаше кръв на хартията. От тогава нямам къвене, но имам леки болки в корема, от време на време се засилват, като се раздвижа имам и болки в кръста, също имам леки пробождания в слабините. На доктор съм 14:45, това ще ми е първи преглед, дано не е последен.

П.П - На 09.11 първи ден от последна М., преполагаема О. на 24 ден, двете чертички ги видяха на 16.12.
В чужбина съм, тук не се интересуват въобще ако не си на умирачка. Казаха ми да отида утре, с триста зора испросихме час за днес.
Каква може да е причината?

Причини може да има много. Няма как да гадаем тук.
За всеки случай, гледай да лежиш повече.

# 671
И аз ти препоръчвам само лежане. В чужбина хапчета не дават, така че само почивка ти остава.

# 672
  • Варна
Най-вероятно нищо няма да стане, а струва ли си да рискуваш?
+1
Рискуваш да хванеш листерия. Да, вероятността е 1-2%, но ако се случи последствията могат да бъдат много сериозни. Струва ли си рискът заради едното сирене Rolling Eyes

# 673
Прави сте. А по време на кърмене пак ли не може?

# 674
  • Варна
Тогава може Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт