Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 42 335
  • 758
  •   1
Отговори
# 285
С инхалатор не се промива носа на бебето, или ако някой има такава функция, аз не съм чувала за нея.
-True Blue-,  няма проблем, че му отива в лицето.

# 286
Здравейте, момичета   bouquet 
Кой месец ви изписаха магнезий и задължителен ли е приемът му? Аз вече съм в 26 г.с., а все още не ми е изписан - рано ли е?

# 287
То не е задължително да пиеш магнезий, ако всичко ти е наред.
Аз да питам, тези дето не пият витамини, пиете ли още фолиева к-на? Тя за през цялата бременност ли е, или само за 1вите 3 месеца?

# 288
  • на последния етаж
Пиех фолиева киселина през целите си бременности. Не съм пила витамини.

# 289
  • Варна
Има смисъл да се пие до 3-тия месец, след това няма значение.

# 290
Уф, успокои ме, аз не пия от няколко месеца. Но първите 3 месеца не съм пропускала.

# 291
  • Шумен
Здравейте момичета, искам да попитам - колко опасно може да бъде скъсяването на шийката на матката с 30%?? Бях в болницата 5 дни заради контракции които аз не съм усетила, но АГ-то ги видя на ехографа и настоя много да вляза в болница "за всеки случай". Там бях на инжекции първо на папаверин, после на но-шпа и магнерот на таблетки. Всичко ми беше наред при прегледите и от изследванията ми и като ме изписаха на другия ден си взех епикризата и хоп какво да видя пише, че имам скъсяване на шиийката на матката, а като бях там нищо не казаха. Утре ще ходя да я носа епикризата на АГ-то да видим какво ще каже  newsm78  newsm78

# 292
  • Варна
Може и просто да са си съчинили епикризата, не се шашкай.

# 293
ivanova, ако наистина си с 30% скъсяване по-добре си наложи на волята да лежиш повече и избягвай движения и натоварване.
Поне до прегледа....после док ще каже какво да правиш.

# 294
  • Шумен
Месечинка, дано ти да си права макар че се съмнявам, че би могло възможно някой да си измисли подобно нещо и то не маловажно  #Crazy иначе знам, че ще трябва да пазя леглото  Shocked

# 295
  • Варна
О, може, може. На моята епикриза пишеше същото, а шийката ми си беше екстра. Влязох в болница заради чести и болезнени контракции. Лекарят ми каза, че винаги така пишат, за да "оправдаят" престоя и клиничната пътека. Като че ли само контракциите са за пренебрегване, ако не е тръгнало бебето нямаш право на болнично лечение ooooh! Ако не са ти казали на прегледите, че имаш скъсяване най-вероятно е точно украсена епикриза. Виж се с лекаря си, разбира се, нека те прегледа, но не се шашкай от сега.

# 296
  • Шумен
Ох Месечинка знаеш ли какъв камък ми падна от сърцето, дано да е така. Благодаря ти все пак, че сподели, че явно има такива практики да си "измислят". Дано всичко се окаже така  Praynig

# 297
  • гр.София
Здравейте, момичета   bouquet 
Кой месец ви изписаха магнезий и задължителен ли е приемът му? Аз вече съм в 26 г.с., а все още не ми е изписан - рано ли е?
Приемът на магнезий не е задължителен,изписва се когато има втвърдявания на корема(контракции).Радвай се ,че няма нужда да го пиеш,аз си го консумирам от 19-20 г.с. и яко ми е омръзнал и гаден вече  Tired

# 298
  • София !
Месечинка, дано ти да си права макар че се съмнявам, че би могло възможно някой да си измисли подобно нещо и то не маловажно  #Crazy иначе знам, че ще трябва да пазя леглото  Shocked

Не е точно по въпроса ти , ама нека ти кажа на мен какво пишеше .
Тъй като много повръщах и в 3тия месец се наложи и в болница да влезна , малко на системи , уж да се регулират нещата . И като ме изписваха , докато си оправях багажа , майка ми взе епикризата в която пишеше че съм постъпила с обилно кървене и всякакви от сорта . При което майка ми идва с бойна походка при мен , и един ейй такъв поглед  Shocked . И ме пита дали не съм я излъгала за да и спестя притеснението . Естествено и казах че не е вярно това , и като по питахме , казаха че нямало пътека за повръщането и трябвало да се напише друго  ooooh! .

Иначе магнезии пиех от 6тия месец , заради проблеми .

# 299

Измислят си, и още как. Иначе няма да им платят клиничната пътека.

Общи условия

Активация на акаунт