Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 43 048
  • 758
  •   1
Отговори
# 390
Ами май да. Нали тези бебета, които са 2-3 седмици преди термин са недоносени? Нали така им се вика. Не знам и аз точно кога са недоносени Simple Smile

# 391
Ами май да. Нали тези бебета, които са 2-3 седмици преди термин са недоносени? Нали така им се вика. Не знам и аз точно кога са недоносени Simple Smile

В България се водят доносени между 38 и 42 навършени.
В чужбина вече преминават към по-детайла класификация, гледам. Не е там въпросът. Въпросът е какво е добре за бебето и за майката. За мен индукцията с мизопростол е травматична и рискова. Повече от окситоцина.

# 392
Момичета краката ми се понадуха,но единия е по-подут и ме наболява някой има ли идея с какво мога да се мажа.

# 393
Съни, предлагам да се консултираш с лекар, щом си стигнала до това да търсиш мазила за облекчаване на болката от отока.

# 394
sunny_28 наистина се обърни към лекар с тези отоци да ти проверят и белтъка как е, кръвното също  Rolling Eyes

Освен по седмици аз знам, че бебе под 2 500гр се води недоносено дори и да е родено на термин.

# 395
Накоя от вас имала ли е болка от вътрешната страна на лявото бедро,горе към слабините.Боли ме от няколко дни нещо между изтръпнало и болка от натъртено(ама и аз как обяснявам като идиот  Rolling Eyes Laughing).Взе и да ми е дискомфортно като ходя...

# 396
  • София
Sianchys, да, познато ми е. Обяснението - от бременността и разширяване на таза.

# 397
Накоя от вас имала ли е болка от вътрешната страна на лявото бедро,горе към слабините.Боли ме от няколко дни нещо между изтръпнало и болка от натъртено(ама и аз как обяснявам като идиот  Rolling Eyes Laughing).Взе и да ми е дискомфортно като ходя...

Sianchys Дааам както AnMary ти е обяснила-аз също съм така, но се "свиква" така да се каже Simple Smile

# 398
  • гр.София
Ахх,то ако беше само болката от вътрешната страна на бедрата,щях да си свиркам.Аз вече ходя като разглобена,ако това моето може да се нарече ходене,понякога така намалям крачката,че почти спирам хахаха  hahaha
Коте много се радвам че се включи,и дано по-често почнеш да се пишеш в тази тема.Наистина е много ползотворно професионалното ти мнение   bouquet

# 399
Аааа,не е само това! Laughing
Това е новото просто Laughing Joy То си върви кръст,таз,подути крака и т.н. И аз съм като разглобена.Просто тази вътрешна болка не я очаквах...

# 400
те не са надути много а и само единия ме боли и то поносимо но до сега ми нямаше нищо

# 401
  • София
Sianchys, при мен в края на бременността си беше направо непоносимо.
Единствено в края на 6ти месец и началото на 7ми бях "бомба" и нищо не ме болеше.

# 402
  • гр.София
Момичетааа здравейте,зззЗЗз голям студ  cold
Искам да питам,някоя пила ли е/смята ли да пие Арника,по каква схема и от кога??? Аз чета само положителни неща и смятам да опитам,ама малко трудно разбирам схемите,които намирам и ще бъда благодарна,ако някой пил я,сподели.

# 403
Момичетааа здравейте,зззЗЗз голям студ  cold
Искам да питам,някоя пила ли е/смята ли да пие Арника,по каква схема и от кога??? Аз чета само положителни неща и смятам да опитам,ама малко трудно разбирам схемите,които намирам и ще бъда благодарна,ако някой пил я,сподели.

Аз също се заинтригувах, допреди твоя коментар  mariq13 не бях чела нищо за арниката и ще бъде много полезно, ако някои сподели мнението си   Hug

# 404
За какво се пие?

Общи условия

Активация на акаунт