Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 42 992
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Честито и от мен, здраве и късмет на бебенцето   bouquet
mariq13, аз не я бях сложила в багажа, за да може мм да ми я стерилизира и донесе, но в болницата ми казаха само да цедя и изхвърлям, при това на третия ден ми го казаха, защото кърмата ми не тръгна, а бебето вече беше захранено с АМ и пиеше по 30 мл на хранене, къде ще го съблазня с 5 мл коластра...

# 496
  • гр.София
Ами аз мисля като я стерилизирам,да я опаковам в плик и така,но не е фатално и както ти казваш-ММ да ми я донесе.А за изхвърлянето няма да стане,ако трябва и АМ ще давам,ама и 5мл.коластра да имам ще си му я давам на бебчо,да не говорим,че точно тя е най-полезна.А иначе,бебо ще си е при мен постоянно,ако искам и се чувствам добре,та мисля колкото и малко кърма да имам,да си му я давам и след това да захранвам.Само това мойто да не излезе като сметки без кръчмар де  Rolling Eyes
Ама там се чудя как ще я стерилизирам,след като я използвам  newsm78

Последна редакция: пт, 06 дек 2013, 01:18 от mariq13

# 497
  • София
Точно за това ти говоря, че няма как да я стерилизираш и по-добре да не даваш на бебето така. Слагай го на гърда по-добре, а и можеш да си поискаш окситоцин, слага се в носа и от него тръгва кърмата.

# 498
  • гр.София
Дамм,може би си права.А това за окситоцина не го знаех.,а само при мисълта за връзката нос-кърма мее напушва смях   hahaha  Joy Благодаря за информацията absolutpartystar  Heart Eyes

# 499
Фея, можеш ли да препоръчаш клипче от ютуб с йога за бременни, която смяташ , че е ок?

Ето нещо много успокояващо и великолепно за болки в кръста и в разтягащия се таз (подходящо е за начинаещи):

Добре дошло на Дъстиното бебе!

# 500
Dusty_wind честито детенце, да ти е живо и здраво и много да ви радва   bouquet. Радвам се, че всичко е минало нормално и по естествен начин Hug

# 501
  • Варна
Чисто психологически след последните три страници съм настроена да мина на план 'секцио'  Mr. Green Слава богу, поне време имам достатъчно.
Ти защо си мислиш, че секциото не боли? А разрезът и шевът са доста повече от евентуална епизиотомия. Моят лекар ми е казвал, че секциото е една от най-кървавите операции и категорично без показания не би я препоръчал. Естествено понякога спасява живот, но от гевезелък да я предпочетеш... Абсурдно ми се струва. Не чети и не слушай страшни истории, опитващи се да ти внушат колко е страшно естественото раждане, слушай лекаря си, той познава състоянието ти най-добре. Моята шефка се опитваше да ме убеди, че съм луда да раждам естествено, всичките и приятелки родили секцио, само две естествено и двете били с много увреждания и дрън-дрън. Ами аз пък се доверих на лекаря си, който ме следи и ми каза, че отвсякъде съм за естествено и ще родя много лесно. Така се и оказа. Не се шашкай толкова, нищо страшно няма в естественото раждане.

# 502
  • София
Чисто психологически след последните три страници съм настроена да мина на план 'секцио'  Mr. Green Слава богу, поне време имам достатъчно.
Ти защо си мислиш, че секциото не боли? А разрезът и шевът са доста повече от евентуална епизиотомия. Моят лекар ми е казвал, че секциото е една от най-кървавите операции и категорично без показания не би я препоръчал. Естествено понякога спасява живот, но от гевезелък да я предпочетеш... Абсурдно ми се струва. Не се шашкай толкова, нищо страшно няма в естественото раждане.
И аз съм абсолютно на това мнение, въпреки, че съм с епизиотомия. Страх ме е от операция и това е. Също така освен кожа, се режат и мускули, и матка... не, благодаря!

# 503
  • София !
Включвам се от болницата, където днес все пак пристъпих към индуциране. Мина чудесно и родих нормално-бебе 3350 кг за по малко от 6 часа след поставянето на гела. Екипът ми беше чудесен, а раждането премина по-леко от предното ми, което запична спонтанно с изтичане на води. Радвам се, че взех това решение, защото седмица по-късно със сигурност никой нямаше да поеме риска да родя нормално с тесния таз, който имам.
Благодаря на всички, които се включиха с мнения и отделиха от времето си за да са с мен в тежката ми предродилна депресия. Laughing

Честито   bouquet !! Да е живо и здраво бебчето , а на теб бързо възстановяване  Hug !!

mariq13
- Най добре е да си стерилизираш и ТМ да ти я донесе . Макар и да изхвърляш , ако имаш повече е хубаво да се цедиш . На мен гърдите ми се пълнеха за части от секундата и беше кошмар , тъй като никой не дойде да ми покаже как да кърмя малката , и ми беше доста трудно . После ми показаха криво ляво . Питах ги мога ли да цедя и давам , едната акушерка вика може , после на като смениха смените питах другата , тя пък вика не може , направо да се чудиш какво да правиш  ooooh!

# 504
  • Варна
absolutpartystar,
точно, и то силно кръвоснабдена матка. И аз съм с епизиотомия, след седмица бях забравила за съществуването и, даже и преди това щях да забравя, ако към 5-тия ден конците не бяха започнали да се впиват в месото и ми напомниха за нея Crazy

# 505
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Благодаря ви, момичета за съветите за кръвното ... Фея, благодаря за клипа и съветите за храната  Hug Абе ще го преборя ... ей, от сутринта не се е качвало повече от 120/80 ...

Честито бебе на Dusty_wind - да е жива, здрава и много да ги радва!

За раждането - и двата пъти нормално раждане; първия път 3200 и 2 часа след първата контракция ...; втория път - 2300 и 40 мин. след първата контракция -> без системи, че нямаше време ... без шевове после ... Абе, аз не знам какво е раждане ..., за това се притеснявам и сега ... Дали ще се усетя и ще устискам до болницата, или ще ме четете, че съм родила я в колата, я в такси ...

# 506
Фея Кръстница, извинявай но изказването ти е доста крайно. Не можеш да си предствавиш колко положително настроена бях за раждането през цялата ми бременност, изобщо не ме беше страх. След 24 часови контракции родих и повярвай ми накрая нямах сили. Така че не можеш да даваш мнение без да знаеш как е протекло раждането при някои. Имам приятелки, които за 2 часа родиха, така че е много индивидуално Simple Smile Надявам се второто ми раждане да е по-бързо.

# 507
Биби, аз неслучайно написах "много от жените", а не "всички". Всяко раждане, всяка бременност, всеки организъм, всеки човек е различен. Peace

# 508
  • София
Ти защо си мислиш, че секциото не боли? А разрезът и шевът са доста повече от евентуална епизиотомия. Моят лекар ми е казвал, че секциото е една от най-кървавите операции и категорично без показания не би я препоръчал. Естествено понякога спасява живот, но от гевезелък да я предпочетеш... Абсурдно ми се струва. Не чети и не слушай страшни истории, опитващи се да ти внушат колко е страшно естественото раждане, слушай лекаря си, той познава състоянието ти най-добре. ...

Моят лекар е преценил, че съм достатъчно голяма, за да решавам сама. Прегледах статистиката, 69% от жените в моята болница раждат секцио. Едва ли всички са с медицински показания. Не съм решила още, самонавивам се  Mr. Green
От гевезлък ще предпочета това, което ще ми причини по-малко дискомфорт. Нямам особени скрупули и съм свикнала да контролирам нещата.

Редактирах цифрата.

Последна редакция: сб, 07 дек 2013, 11:03 от Assos

# 509
75% не са у нас все още, за щастие. Иначе аз подкрепям правото на жените да избират къде и как да родят.

Общи условия

Активация на акаунт