Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 42 986
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
Честито бебе и от мен   bouquet

Да си подновя питането за подготвителния масаж на перинеума и комбинацията Шуслерови соли? Embarassed

# 526
Здравейте, планираме след няколко месеца да започнем да работим за бебче и искам да започна да пия фолиева киселина, но не знам към коя марка да се насоча, бихте ли ми препоръчали каква да си взема.  bouquet

# 527
  • Телиш/Плевен
Здравейте, планираме след няколко месеца да започнем да работим за бебче и искам да започна да пия фолиева киселина, но не знам към коя марка да се насоча, бихте ли ми препоръчали каква да си взема.  bouquet
Моята гинеколожка ми препоръча тази Peace

# 528
  • Пловдив
Peace най добрата е точно тази Peace

# 529
И моята беше такава, но без МЕТА. Каква е разликата?

# 530
Да си подновя питането за подготвителния масаж на перинеума
Аз правех такъв масаж преди второто раждане, но ми е трудно да направя съпоставка, защото второто раждане обикновено е по-лесно от първото, а и условията, и екипите бяха много различни...

# 531
И моята беше такава, но без МЕТА. Каква е разликата?

МЕТА се усвоява по-бързо от организма .

# 532
Peace най добрата е точно тази Peace

Много благодаря.  bouquet

# 533
Да си подновя питането за подготвителния масаж на перинеума
Аз правех такъв масаж преди второто раждане, но ми е трудно да направя съпоставка, защото второто раждане обикновено е по-лесно от първото, а и условията, и екипите бяха много различни...

Ами все пак си мисля да пробвам,поне няма да навреди  Rolling Eyes
А ти с какво масло го правеше?

# 534
  • Варна
Ами то за избягване на разкъсванията на перинеума има значение еластичността на тъканта, а не дали раждането е бързо или бавно. По принцип особена полза от масажи не мисля, че има, но няма и да навредят предполагам. Единствено екипът и най-вече акушерката биха могли да помогнат при даването на напътствия кога да напъваш и кога не, но пак е относително.

# 535
  • София
Ох досега четох темата, че Ви изпуснах. По повод раждането със секцио наистина рисковете са за майката, но те могат да бъдат доста фатални, като детето да остане без майка (какъвто беше моя случай, едвам ми спасиха живота). Така че мислете добре, като правите избор  Peace Разбира се, това не означава, че ще се случи и на Вас, но наистина помислете добре преди да вземете решение.

# 536
Месечинка, скоростта на излизане на бебето през перинеума не е ли свързана със скоростта на раждането? Да не говорим, че ускоряването на родилния процес (чрез насилствено изтбутване на бебето с лакет, примерно) води до много по-сериозни поражения върху перинеума.

При второто раждане родилните пътища са вече "разработени" което обикновено прави раждането по-лесно и по-бързо.

Както и аз казах, много зависи от екипа. Затова не мога да направя съпоставка.

Аз масажирах с бадемово масло, Sianchys. Можеш да ползваш и зехтин, и витамин Е...

# 537
  • София
Да си подновя питането за подготвителния масаж на перинеума и комбинацията Шуслерови соли? Embarassed
Има и специално масло за масаж на Веледа - ползвала съм го за 2 от ражданията си. Доста е приятен масажа с него, но е и много скъпо. За това третият път ползвах преварен зехтин. До колкото съм чела става с базисно масло, стига да е чисто. Лично аз мисля, че има смисъл от масажа.

# 538
  • Варна
Месечинка, скоростта на излизане на бебето през перинеума не е ли свързана със скоростта на раждането?
Да, разбира се, но не мисля, че с масажи може да се подобри еластичността на перинеума. Той или е еластичен или не. Нещо като мазането против стрии - и да мажеш, и да не мажеш ако кожата е предразположена нищо не може да я спаси.

# 539
Може и да си права, Месечинка. Ама дори масажа на перинеума да има само положително психологическо влияние, пак е нещо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт