Януарската дружина първи бебчета в темата си има - Тема 14

• 27 380
  • 721
  •   1
Отговори
# 195
Мои приятелки пушачки имаха същия проблем, само родиха по-рано и по-слабички бебета.Но сега са си много добре бебетата!

Не я успокоявайте, бебето не може да изостава от цигари с повече от месец. Моето бебе беше 1 кг. в 26-а седмица, а в 30-а вече е 1750 гр. Нейното в 31-а е колкото моето преди 5 седмици.
Това може да има сериозни причини и бебето има сериозен риск от интраутеринна смърт, ако не се вземат мерки.

Съжалявам, че говоря страшно, но съм напълно сериозна.

# 196
МИли  Мами,

лекарката, която вчера посетих и ме стресира с новината за слабия растеж на бебчо, я виждам за втори път в живота си - ходя при нея само за феталната морфология. Тя е доц. Димитрова и работи на частно в МЦ "Фемина", а отделно завежда "Патология на бременността" в Майчин дом. Нейният съвет бе през тези 3 седмици на изчакване с проследяващия ми лекар да правим всякакви изследвания с цел да открием каква е причината.

Днес бях на преглед при него и пуснахме всичко - стерилна, обикновена урина, кръвна картина, микробиология; мерихме кръвното - ниско, което е добре. За цигарите - не пуша вече, разбира се!!! Той изказа мнение, че подобно силно недохранване на бебенцето не може да е причинено от тютюнопушене, а със сигурност има друга причина, която трябва да бъде открита задължително. Каза, че има стотици варианти  - артерия да притиска пъпната връв, бебето да не може да обработва някои видове хранителни вещества (метаболитни проблеми) и др., но ако по изследванията не излезне нищо, най-вероятно причината ще се разбере чак, когато извадят бебето ...

По всяка вероятност ще ме приемат в болница за лечение с цел детенцето да се захранва по-добре, защото пъпната връв към момента не му осигурява необходимото, а и защото бебенцето ми е много мъничко. Дано дръпне малко! Възобновихме и пиенето на витамини.

Една от роднините на мъжа ми работи като израждащ лекар в Тина Киркова и обеща утре рано сутрин да ни направи един преглед и да преценим какво ще правим от тук нататък. Колкото до д-р Стратиева - мисля, че наистина ще си запиша и час при нея - все пак винаги е полезно да се чуе още едно мнение.

Едно е сигурно - бебенцето върви недоносено и ще бъде извадено преди термина. Така че сега е много важно да разуча в коя болница са най-добрите кувиози, защото аз мислех да раждам в "Св. Лазар", където израждат, работейки със здравната каса и щях да платя около 1600 - 2000 лв., но се оказа, че престоя на бебето в кувиоз не се приспада към здравната каса в тази болница и излиза адски много пари (трябва да проверя цената каква е). Иначе в "Св,. Лазар всички казват, че специалистите и кувиозите са много добри.
Лекуващият ми лекар каза да помисля и за майчин дом, и за някоя друга болница с добри кувиози и лекари.

Лошото е, момичета, че аз имам вече супер негативно отношение към майчин дом, защото миналата година направих "миссед аборт" (на плода му спря сърцето) в края на 2-рия месец и отидох да ми го извадят спешно в майчин дом. С мъжа ми платихме избор на екип, рушвет и въпреки всичко лекарят се държа безобразно и беше пиян. След опрацията дори забрави да каже на мама и на мъжа ми как е минало! Затова се чудя коя болница, защото кувиозите са много важни, но ако не мога да си позволя "Св. Лазар", трябва да знам къде другаде е подходящо...

Така че - събирам мнения и приемам съвети!!!!!

# 197

Катрин, а доплер правихте ли? Ако бебето не се храни добре е възможно и хепаринова терапия да помогне.  Rolling Eyes Успех, мила, всички ще стискаме палци за една добра развръзка  Praynig Praynig Praynig

# 198
Катрин,
аз бих те посъветвала, ако ще постъпваш, да постъпиш в Тина Киркова, там апаратурата е достатъчно добра, ако се налага, превеждат бебетата при нас в Педиатрията - нашата клиника не отстъпва от тази на МД, просто ние поемаме от общинските болници, а МД обслужват главно техните си пациентки.
Съветвам те така, защото д-р Стратиева работи на щат в ТК, в "Патологична бременност", което означава, че именно тя ще следи бебето ти.
Когато лежах там с предишното ми бебе, което загубихме, в моята стая имаше две майки с изоставащи бебета поради съдови/плацентарни причини, тя се грижеше за тях. Тя прави и феталните морфологии.

# 199
А и спокойно - не мисля, че някой ще бъде в състояние да ме успокои, докато бебенцето не се роди и не го видя с очите си, че е живо и здраво!!!

# 200
  • София
Ай, стига писали, не мога да ви изчета Simple Smile
Елг, мерси че си ме записала. Много силно присъствие на нашата група се очертава  Mr. Green И аз мисля за баба слинг 2 употреба:) Не ми се чака да го получавам за подарък на погача, ще ми е нужен и преди 40-тия ден. Катрин, да кажа и аз още едно мнение, не че ще е по-различно, но за тежест - в никакъв случай не чакай 3 седмици. Веднага иди на компетентен лекар. Намали цигарите до минимум и ако можеш ги спри! Не е вярно, че това няма значение - има и то голямо. Имам 2 случая около мен на познати пушачки - раждат преждевременно и бебетата са им малки. Трябва да знаеш обаче, че и сега да го извадят, ще оцелее. Късмет и всичко ще се нареди!
Аз смятам да съм готова най-късно средата на декември с всичко. Само нощниците по-късно ще ги получа, че майка ми ще ми ги подари за рождения ден на 23.12. Дори и нещо да стане, тя по-рано ще ги е купила и ще са в нея. Само комплекта за изписване ще изпера по-рано, а другите дрешки смятам първите дни на януари. Не ми се ще да седят няколко месеца уж изпрани, но така се вмирисват на гардероб. Ако пък нещо се случи - аз ще съм 5 дни в болница, има време някой да ги изпере и да изсъхнат. Мисля да си купя тео бебе течен, че на саното му е много силна миризмата, но ще видим.  
Имам въпросче - колко комплекта чаршафи ще ми трябват? Аз мислех поне 3, но един колега каза, че и 2 му били много  newsm78 Чудя се, ако спи в чувалче дали изобщо ще ни трябва горен плик...
Тонни, за петък трябва да си завардим диванче Simple Smile))) Че наистина вчера столовете бяха ужасно неудобни, права е Деси.
И още въпрси - исках да си купя мрежа за ваничка, но вчера във Вис Виталис гледахме с Деси една и то бебето направо отгоре върху водата се пада, само дупето ще му е потопено. Сега се чудя хавлиена подложка, или ена дунапренена, която гледах в Джъмбо. Вие какво ще кажете?
ПС: Катрин, видях, че сега си писала. Стискам ти палци всичко да се нареди. Ще е добре бебето, ще видиш! За болници с кувиози, аз не знам, сега ще ти пишат по-компетентни мами!

# 201
Да - именно на доплеровия тест излезна, че бебето не се храни добре през пъпната връв и че резултатите  малко надскачат горните допустими граници.

Котката Марта,
Как е първото име на д-р Стратиева? Защото роднината на мъжа ми, която работи в ТИна Киркова, се казва Катя, но за фамилията не съм сигурна - май беше Владимирова.
А ти къде работиш?

# 202
Катрин - много се надявам че бебето ти ще е добре. Очаквам с нетърпение новини от теб, след като се консултираш с лекарката, за която писа Котката Марта.
Аз да се отчета - след днешния ден имам дрехи не за 2, а за 3 бебета. Като помолих познати за бебешки дрешки не предвиждах толкова много дрехи! Затова днес говорих с една позната - тя не е пазарувала за нейния бебо и се разбрахме че ако се роди ненадейно ще го обличам аз  Mr. Green
С друго не мога да се похваля освен с огромен апетит, "гнездя" с 200 км/ч и плета веселяшки шапки за племенниците.
Поздрави  и  Hug за всички мами!

# 203
Котката Марта,[/b] Как е първото име на д-р Стратиева? Защото роднината на мъжа ми, която работи в ТИна Киркова, се казва Катя, но за фамилията не съм сигурна - май беше Владимирова.
А ти къде работиш?

Виолета.
Аз работя в Педиатрията на Гешов/до ВМА/Центъра по хигиена, но от началото на бременността съм в болнични.

# 204
  • София
зелено човече мерси, аз съм си писала с нея няколко пъти, благодарение на теб, но беше за кърменето. Сега ще я питам и относно слинг-а как стои въпроса. По-скоро мен ме притеснява как се поставят двете бебета, когато съм сама  newsm78 newsm78 newsm78

Ами то едновременно не е възможно, така че вероятно едно по едно. Ако вече имаш слинг, може да се пробваш с две кукли/по-големи играчки  Peace

# 205
Ами то едновременно не е възможно, така че вероятно едно по едно. Ако вече имаш слинг, може да се пробваш с две кукли/по-големи играчки  Peace
Нямам още слинг, ще го обсъдя с таткото дали иска да практикуваме носене всеки по едно бебе или с кошниците за кола и от там на количката - те кошниците се монтират върху шасито на количката. Слинг-ове биха ни били полезни за разходки в планината и в гората, но може би ще проуча първо и тогава ще купувам.

# 206
Бейбифейс- аз спално бельо имам от каката. 2 олекотени ( ама много малки и тънки) завивки. 5 долни и 5 горни чаршафи, 7,8 калъфки. Мисля да взема един син комплект. Защото тези са зелени, жълти и оранжеви. Не мисля, че 3 са много.

# 207
Аз съм взела само 2 спални комплекти и мисля, че ще взема още един. Пък ако се случи да се напишкат чаршафчетата, че дори и всички, то винаги можеш да подложиш и пеленка дори от най обикновените - тензухени, памучни и т.н.

Катрин, стискам палци бебешорчето да започне повечко да наддава.

# 208
Виолета.
Аз работя в Педиатрията на Гешов/до ВМА/Центъра по хигиена, но от началото на бременността съм в болнични.
[/quote]

Аз имам приятелка, която работи там - казва се Веси. Именно тя ме посъветва да си намеря добра болница, в която да не ми се налага да транспортираме бебето до друга, като обясно, че и самото транспортиране си е стрес за недоносеното дете.

Но аз само се моля да дойде този момент, в който това ще ни е единствения проблем Simple Smile Дано всичко с бебнцето е добре!

# 209
  • софия
Катрин, наистина иди и при др. лекар ей така за всеки случай! Не се знае кой може да се сети за причината..Стратиева очевидно ще ти е добър вариант и за преглед и за евентуално оставане в болница. Стискаме палци всичко да е наред!  За цигарите - добро решение не само заради случая, а и заради теб и заради околните и заради детенцето, което ще израстне покрай теб!( като бивш пушач мога да кажа, пушила съм 8-9 год. от 8-ми клас, не пуша от почти 4 и след като ги спрях се чувствах много по-добре, просто чувствах как ми пречат на здравето!)

babyface76 то едно диванче май няма да ни стигне на всички Grinning . Тая година подаръците за РД и другите празници чувствам ,че ще са на бебешка тематика Grinning

Котката Марта  случайно да можеш да препоръчаш педиатър възможно по-близо до кв. Гоце Делчев?
Сега се сетих ,че още не съм търсила ..

Общи условия

Активация на акаунт