Януарската дружина първи бебчета в темата си има - Тема 14

• 27 385
  • 721
  •   1
Отговори
# 210
Ихааа, честити близначета на мама HOPE.   bouquet Hug Тук тя е писала броени пъти, явно във ФБ е активна. Да са й жив и здрави, много бързо да наддадат и да се приберат у дома!!!  baloni

Цветно, аз също те разбирам, нищо че аз се изказах, просто имах предвид моите стахове, които на фона на това да съм неподготвена ми бледнеят, но да, аз съм с второ, и доста проблемна бременност си акрам, та за това.

Пак все едно аз съм го писала. Цветно, всеки има право да се тревожи за това, което го тревожи. В никакъв случай не приемай няколко изказвания като критика или подценяване на твоите тревоги.  Hug Да, и ти имаш проблемна бременност, първо детенце ти е и напълно те разбирам! Просто всеки споделя своите тревоги. Аз лично, за разлика от първия път, когато и пръст не ме заболя (почти), митках 4 месеца къде ли не и ме вълнуваше само това какво съм или не съм купила вече за бебка, сега е коренно различно. От 2 месеца съм все болна, лежах в болница, вливаха ми и пих няколко пъти АБ (сега пак се задава същото заради бактериите в урината), имам неприятни контракции от много рано и т.н. (Тревогите покрай постоянно болното ми детенце и несигурния ми статус в работата дори не ги споменавам.) Та нормално е да се тревожа за това дали ще го добутам поне до 9-я месец и най-вече дали след всичките болести и лекарства, които погълнах, все пак ще родя живо и здраво дете.

His Princess, етооо появи се.  Hug Много съжалявам за диабета. Sad Леле, ама това в следствие на бременността ли е? Преди имала ли си проблеми? И това с инуслина за по принцип ли ти го казват или само засега? А, ти си отговорила на Тони. Аха, дано е само временно...  

Бейбифейс, благодаря, зная за тази възможност, но определено не ми е вариант. ДГ и без това е далеч, не ми се отдалечава допълнително. Става страшно заобикаляне. Иначе вторият подлез, за който говоря е този на България, има спирка на трамвая. Де факто от там трябва да минавам за най-кратък маршрут. Вчера видях една майка да катери количката си и като я питах как е, тя вика "мерете си разстоянието м/у колелата и купувайте количка, която да върви по тези релси, иначе няма минаване". Е, казах, че вече е твърде късно. Sad Та остава да се моля да ми паснат колелата по тези скапани "изобретения" на социализЪма.  Rolling Eyes

Катрин, ох много мъчно ми стана от новините около теб. Sad Не знам какво да кажа, освен, че се радвам, че все пак не изчака 3 седмици... Сега и ти и лекарите имате повече време за реакция. Стискам палци всичко да бъде наред!!!  spoko

О, Криси се повяви. Хммм, ама ще ти дърпам ушите. Не разбра ли там някъде във ФБ, където се подвизаваш  Grinning колко се бях притеснила за теб, защото след онази среща тотално спря да пишеш тук?? Радвам се, че си добре де. Simple Smile

Сандра, какво е новото сем.положение? Да не си станала булка? Simple Smile

Мандаринката,  ние и този път ще сме с обимновена ваничка. Анатомичните бързо се израстват, а за миенето на чешма - зависи каква ви е. Добре самото корито (умивалник? не знам точно как се казва) да е голямо, а чучурът да е с висок. Но и това ще е до време, защото бебчетата бързо наедравят. За болежките ви с ТМ много добре ви разбирам. Аз от години страдам от дискова херния и прещипване на нерви. С предната бременност дори имах една криза, но слава богу мина бързо. Този път САМО ТОВА все още не ме е сполетяло.......  Rolling Eyes Да се оправяш и се разписвай!  Hug

За нас - Пандата пак я заболя ухо, този път другото. Не сме спали цяла нощ (аз и Анди. Мъжо естествено нищо не бил чул...  Rolling Eyes ) Оставих я вкъщи, милата. Чакаме тати да ходим на лекар. От носния секрет излезе, че има Стрептококи пнеумоние в голямо количество. Но точно се зарадвах, че според микробилога, с когото разговарях не се налагало АБ, ако детето е ок, и пак я удари в ухото. Направо я урочасах. Писна ми вече, хора, сили нямам.  Tired Tired Tired Днес вече имах около 8 стягания, снощи пак болки... На всичкото отогоре се хванах да пера и суша всички бебешки дрехи, които отделих до 1г - общо 3 пълни перални. Цял ден ги въртя на парното и сушилника като на шиш.  ooooh! Добре поне, че ни дойде парното вчера! То за това и се хванах де. Че преполових 8-я месец и лека-полека време не остава...

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 17:03 от ♥Пандичка♥

# 211
  • Русе
Привет момичета  Hug
Да се запиша и аз в новата тема преди да сте я изписали  Simple Smile.
Честити бебета на мама Hope - да наддават бързо и да се прибират вкъщи при мама и татко!
Аз в понеделник бях на последна ФМ - имаме си мъж 1222 гр. Доки каза, че е добре, просто ще бъде около 3 кг. Пък и имал тепърва да расте ( че доскоро майка му почти нямаше корем и който ме видеше и не знаеше за бременността ми, се чудеше как изглеждам така в 7 месец). Док мери разни кръвопотоци и дължина на шийката - каза, че всичко е ОК и да съм се движела. Ама той от къде да знае, че ме боли кръста като стоя права   Sad.
И аз като повечето от вас съм попривършила с покупките на дрешките за бебето - остават ми по - големите неща (легло, матрак, ваничка, количка) и козметика. От дрехите ми трябват още един комплект чаршафи, който ще поръчам другата седмица+обиколници и една хавлийка още. Всички купени дрешки са изпрани и почти всичките са изгладени. Почти привърших и с плетенето - остава ми само един гащеризон, но той ще
бъде за след 6-тия месец, че много прежда бях купила  Simple Smile.
Да питам вече раждалите мами - колко бр. нощници ще ми трябват за родилното? И момичета какви колички мислите да вземете - с два или три коша?
Връщам се да ви чета. Бъдете здрави  Hug.

# 212
Привет  Mr. Green
Връщам се от ЖК. Бебка е ок, с главата на долу - което и предполагах де (то е ясно къде рита). Хемоглобина ми е спаднал и се налага да пия хапченца + още един вид за белтък в урината  Rolling Eyes
Не ми каза колко е голяма, защото пак на бързо ме гледа на ехографа, ама края на м-ца съм пак на преглед  Hug Спомена се нещо за нормално раждане  Rolling Eyes Mr. Green Ще поговорим повече другия път, че има още време все пак.
Вчера ми дойде нов термометър, а днес к-кт залъгалки на Авент (да си има нов за всеки случай.... Rolling Eyes), а утре к-кта за изписване или каквото хубавичко ми видят очите в склада  Laughing

Панди, наистина се измъчихте с тия болежки  Hug Дано малката бързо оздравява.
И аз трети ден не съм ок - все още силно ме боли гърлото. Док каза че мога да пия хомеожен. И с гореказаните стават 1 малка шепичка лекрства  ooooh! Ще забогатеят аптекарите от нас за послоедния месец, вместо да купя някое хубаво парцалче на децата, ама какво да се прави.
Да сме здрави пък другото ще се нареди   Hug

# 213
  • София
Тонини ме е изпреварила с инфото за помпата подарък на лекцията в петък - стискам палци някоя от вас да я вземе. Аз живот и здраве си идвам края на седмицата и ако продължите да ходите на тези лекции ще се присъединявам (повече за приказките, отколкото за лекциите  Laughing )

Честити бебета на мама Хоуп - бързо да си ги прибере в къщи да им се радват   bouquet

Катрин, стискам палци всичко да е наред при теб. Др. Стратиева е страхотен избор както са казали и другите мами  Praynig

Да споделя малко инфо за перилните препарати - една друга мама ми сподели, че праха за пране на прах на Тео бебе пере по-хубаво отколкото течния. Аз си взех този с лавандула, миризмата е лека, не много натрапчива.

# 214
Честити бебчета на мама Хоуп! Дано скоро се съберат заедно и да бъдат много щастливи!  bouquet newsm59 newsm59 newsm59  bigdance2  bigdance2  bigdance2  bigdance2

# 215
Благодаря ви  Hug
Панди много неща ви се насъбраха, няма ли край! Дано и мине бързо ушето на малката! Hug
За семейното положение да станах булка!  Flutter

Катрин дано нещата при вас се наредят по най-добрия начин и за теб и за бебо!   bouquet

# 216
  • София
Елг, ами ще взема още един комплект да станат 4. Явно тоя моя колега изобщо няма идея колко чаршафчета имат децата му  Mr. Green
Вики, ако имаме късмет може и 2 диванета да запазим:)
Панди, много кофти това с ушенцето. Аз ти казах от мой личен опит - без антибиотик не ми е минавало Sad. Щом заболи ухо, после се "настаняват" и бактериите. А за количката, разбрах те къде трябва да отидеш - от вас до трамвайната линия - е няма по-кофти маршрут в този подлез за съжаление....
Аз днес съм гроги. ММ става в 6 и аз се разсънвам, защото той иска да си говорим и да ми пипа корема. После заспивам след 8 чак. Да, но тези дни ми се наложи да ставам в 8, което значи, че не съм спала след 6 и... днес нямам сили да ходя направо:(. След малко ще ходя на гости при нашите и май там ще остана да се наспя.
Намерих един много евтин сайт (онлайн борса) за бешки неща уж на едро, но сякаш и на дребно доставят. Продават повечето стоки на известни БГ марки, но на много по-ниски цени, отколкото по другите борси. Изненадана бях, че има бодита по 2 лева, а на други места същите са над 4. Слагам линк, за който не е напазарувал още:
http://prestig-s.com/index.php?route=common/home

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 12:48 от babyface76

# 217
Фейсче, това е една от борсите от която аз пазарувам за моя магазин. Стоката е наистина хубава и качествена, изцяло бг.
В Русе, точно до склада имат и магазин на дребно, но по интернет незнам дали продават на дребно  Rolling Eyes
Моята регистрация е с булстат за търговец, незнам твоята как е Rolling Eyes

# 218
КАТРИН Ние сме със същия проблем с разликата ,че аз не пуша...
При мен е лявата артерия на пъпната връв ..Сега се сещам ,че за 2 месеца не съм качила кила..И ето имало защо...Благодарна съм на една мама dobra  ..Свържи се с нея ,тя е минала по този път...Аз утре и вдруги ден съм на 2 други мнения и на 20,,ме викат в Центъра на следене всяка седмица..На мен ми остана само да се моля ,да се насилвам да ям и да съм спокойна,,,което не ми се оттдава... Hug Hug

ПС..Забравих да кажа ,мама ДОБРА  ми каза за Токуда или МД ...

# 219
  • София
Фейсче, това е една от борсите от която аз пазарувам за моя магазин. Стоката е наистина хубава и качествена, изцяло бг.
В Русе, точно до склада имат и магазин на дребно, но по интернет незнам дали продават на дребно  Rolling Eyes
Моята регистрация е с булстат за търговец, незнам твоята как е Rolling Eyes

На мен ми даде да се регистрирам не като търговец, а кото обикновен клиент, като булстат не е задължително да имаш, поне във формата за регистрация не е със задължителните червени звездички. Още не съм пуснала, но имам продукти в кошницата и утре мисля да пусна. Тогава ще видя дали ще ми дадат да пазарувам, но не е изрично опоменато, че е само за търговци.
mammapak, стискаме палци и за твоето бебче! Разбира се, е не само цигарите може да са причина за такова нещо, има всякакви други причини. Дано всичко да се нареди и при теб!!!  bouquet
Мами, знаете ли комплект за количка - подложка и възглавничка ще са ми нужни ли? Количката принципно е с дунапренена подложка.

# 220
Мамапак - успех и на теб и твоето бебе, дано всичко се нареди по-най-добрия начин  Hug
Хис принсес - дано и твоят проблем намери лесно решение. , гестационния диабет не е шега работа Confused Много  Hug
Аз днес останах малко неприятно изненадана. Сестра ми, която беше обещала да се грижи за детето докато раждам, ми каза, че ще да пътува за празниците...И на мен ми стана малко тъпо, нищо не ѝ казах де, но все пак...Ще трябва да търся бек ъп вариант, а си мислех, че поне това е решено.

# 221
mammapak, а вие с какво изследване конкретизирахте проблема? Защото ние правихме Доплер, фетална, 4-д и все още не могат да кажат със сигурност, а само изказват предположения защо бебето не се храни добре от пъпната връв.

# 222
Панди, моята госпожица също беше с болки в ухото, при нея всичко е от третата сливица и всяка година се уреждаме с по един два отита. Сега е на аб. да се оправяте бързо.
Кайлис, няма ли вариант тм да гледа малката? Нали има право на дни по бащинсвто веднага след раждането? Ние така ще процедираме.
Мамапак, стискам палци и на теб, да овладеете бързо проблема. Ти на някаква терапия с магнезий ли си, или можеби на фраксипарин? Или друго?
Хис принцес, това с гестационния диабет си е скапана работа, има си решение, ама айде по-добре само с диета да се овладеят нещата. Аз правя веднъж на седмица 6 кратен профил на захарта с глюкомер у нас си, правя ги  - преди ядене, 1 час след ядене, и така сутринта, на обяд и вечерта. Обаче, мн ме е яд на себеси, такъв апетит ми се е отворил, че е ужас, трудно спазвам каквито и да било ограничения.
Фейсче, и аз се регнах в тая борса, ако става пазаруването на тея цени от частни лица, казвай.
аз днес си купих от една мама в продавалника космонавтче, понеже имам едно от шерка ми, но то е за около 1 годишни деца, понеже тя е друг сезон. И ми трябва за новородено 0-3м. А мамата взе, че ми подари и още един космонавт и 1 шапчица, много мило ми стана. После и аз ще подарявам, то аз от много подаряване, сега пак купувам, ама ми е кеф Simple Smile ( и 1то и другото)
Сандра, честито булка, да се обичате много години, поне толкова, колкото на сватбата Simple Smile
Голяма група се заформихме за петък, явно обаче ще е тълпа, заради тази награда, което не ме радва много, ама айде да видим. То пък ще е голям кеф, ако някоя от нас я спечели  Hug

# 223

Кайлис, няма ли вариант тм да гледа малката? Нали има право на дни по бащинсвто веднага след раждането? Ние така ще процедираме.

Не, ММ ще е с мен в родилна зала...На мен всъщност ми трябва някой, който да я поеме буквално за няколко часа, не за няколко дни поред. А 15-те дни са от датата на изписване на бебето, не преди това.
Космонавт и аз търся сега, но за каката, но не намирам и това е Confused

# 224
  • София
Здравейте и от мен! Днес ми излязоха резултатите от стерилната урина, които занесох на доктора. Имам бактерия, но е в ниска концентрация и каза, че няма да пия антибиотици, а да наблегна на течностите. Направи ми преглед на корема като го огледа и опипа от всички страни, както съм права, много ниско е паднал ми каза, като даже ползва медицинска терминология за тези случай като мен. Каза, че само по формата е ясно, че бебето е едро и че има несъответствие между големината на бебето и таза. По принцип каза, че голяма част от колегите му само заради корема биха отсекли секцио. Бебето е много ниско разположено и от там е болката, която усещам в долната част на корема, притиска ми отвътре всичко. След 2 седмици съм пак на преглед да видим как се развиват нещата и през това време ще мисли доктора какво да бъде раждането-нормално или секцио. Засега бебка отговаря на 34 седмица, а съм 32 .Баткото го родих 3700 кг и доктора ми каза , че това бебе ще бъде над 4кг със сигурност на термина. Не отхвърля нормалното раждане и смята, че щом съм родила първият път голямо бебе по нормален начин не е невъзможно и това по-голямо бебе да го родя нормално. Но е притеснен от формата на корема ми и големината на бебето, затова ако реши секцио някъде между празниците го вижда да се извърши.  Simple Smile На следващите прегледи ще вземе решение, имам му доверие и каквото и решение да вземе ще се съглася с него.
Много съжалявам за това, на което са подложени майките с недоносените бебчета.  Стискам ви палци всичко да се нареди и бързо да наваксат бебетата.
Лека нощ на всички и се пазете!

Общи условия

Активация на акаунт