Януарската дружина първи бебчета в темата си има - Тема 14

• 27 401
  • 721
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, мами!

Днес бяха на преглед при роднината на мъжа ми, която е израждащ акушер в Тина Киркова - Катя Гогова се казва. Не е гледала бебето, а само изследванията, но аз го усещам, че си ритка Simple Smile
Изписа ми на пия "Дузодрил" в комбинация с "Флебодия" и каза, че ако ме приеме в болницата, отново това ще ми се пусне на система с единствената разлика, че докато лежа там е твърде вероятно да си закача и някоя инфекцийка. Прецени, че тоновете на бебето трябва да се следят поне 2 пъти седмично - в Понеделеник  и Четвъртък.

Изказа предположение, че това по-скоро е вид артериален проблем или нещо с плацентата. Другият Четвъртък, когато отида на преглед при нея, ще преценим дали бебето е започнало да наддава и дали има нужда от болничен престой. Каза, че ако до изваждането достигне 1500 грама, ще оперира тя и ще го гледат неонатолозите в Тина Киркова (предполагам д-р Стратиева) без да се мести в друга болница. Но ако не достигнем този грамаж, препоръча майчин дом, защото там разполагали със сърфактант (стимулиращо белите дробове вещество).

# 241
О и за килограмите - аз съм качила 24 кг., което дори и обяснено с допълнителните лекарства и хормони, с които ме тъпчеха, си е много. От друга страна бебето ми е мъничко - 945 грама, а всички кръвни изследвания, урини и т.н. са ми идеални и въпреки всичко нещо пречи на бебока да се храни.

Докато колежка от офиса качи за цялата си бременност 3 кг. - роди живо и здраво бебе, на термин и тежеше 3.400! И двамата са си здрави Simple Smile Всичко е до организъм...

# 242
Катрин- дано всичко да е наред с вас

Фейсче- аз мисля, че няма нужда от тези подложки и комплекти. Едно порт бебе или одеалце и си готова.
А бебо да се ражда, когато е готов. Но просто много лоши неща около нас и то за 5-6 месеца.

# 243
Хеллоууу! Simple Smile

И аз се връщам от ЖК. Този път съм доволна. Simple Smile Получих пълно обслужване. Меко казано с доки не се бяхме поглеждали в очите от ехографа през третия месец. От последния преглед преди 2 седмици съм качила още 1,300 кг. Тръгнах от 50 кг., предният път бях 60,100 кг., а днес 61,400 кг. Кръвно колкото обикновено 100/60 (аз съм си с ниско по принцип и за мен това е нормално). Тоновете на беба от 2х148, днес са 150. Не са ми казали дали е тревожно. Някой знае ли в какви стойности е нормата? Видяха ме и на ехографа. Доколкото схванах май сме се обърнали Simple Smile . Дано си остане така! Главичката е 26 см. , предна плацента. И моята АГ вече ми потвърди, че сме си мома. Каза и още някакви размери, но не ги помня. Вероятно или дължина на бедъра или дължина на бебо. Трябва да си ги погледна. За др. месец ми казаха да отида гладна и жадна, защото ще ми правят пак изследвания. След последния кошмар с взимането на кръв хич не ми се ходи. Сигурно ще ми трябва осмирител, ама ще го преглътна. Ще стискам зъби. За една ръка ли съм! Нали златото ми е ок, другото ще се изтърпи. Simple Smile Тогава ще ми кажат и откога излизам в майчинство - 45 дневния ми болничен. По мои изчисления е от средата на декември.

Бейби Фейс, благодаря за линка! Сега ще разгледам какво предлагат. И аз трябва да купувам космонавт. Чудя се дали да е космонавт или чувалче с ръкави, защото повечето космонавти са с размер, който може да се носи само месец, а чувалчетата ги има в размер до 3 и до 6 месеца. Има и космонавти от 0-3 месеца, ама дали бебо няма да се изгуби вътре!  newsm78 Другото за което се чудя е дали да е изцяло плюш или помук/вата с промазка. Първите са мекички и сладки, но като, че ли са за сухо и спокойно време, а вторите ми вдъхват повече надеждност, че ако вали сняг и духа вятър, ще е по защитено. Не знам. Някой купувал ли е от плюшените гащеризони/чувалчета? Доволни ли сте?

Сандра, честит ти съпруг!   bouquet Желая ви дълги години семейно щастие и много любов!

# 244
Катрин, чета за теб и Мамапак и не знам какво да кажа, само ви стискам палци всичко да завърши благополучно. Защо не се свържеш и с лекарката, която ти препоръча Котката Марта...поне да имаш повече мнения.

Хис Принцес, и ти сега с тоя диабет... Все пак звучи успокояващо, че стойностите не са толкова високи, а все пак сме на края почти. Ти сега ще трябва ли да си следиш кръвната захар сама?
A здрава ли си? Спред нашия диабетолог стойностите на кръвната захар се повишават и при здрави хора при наличие на "инфекция". Но все пак нямам представа за какво повишение става въпрос, дали в границите или над тях  Peace Хрумва ми, че ако не ти дадат глюкомер да си мериш, може да си купиш лентички за тестване на глюкоза в урината, ей така за твое успокоение.

За клизмата, на мен ми е последния проблем. Май някъде правят, другаде не...Аз и първия път пропуснах това "удоволствие".

Тори, а какъв е проблема да ги мерят тоновете докато си лежиш на страни?

# 245
Аз мисля да си купя свещички Ева и да ползвам тях, вместо да ми правят клизма. Много доктори вече ги препоръчват на бременните.

Катрин, това, което пречи на бебето да се храни в много случаи са тромби (т.нар. тромбофилия). Чудя се защо още не са те сложили на терапия с фраксипарин или клексан, те подпомагат храненето на бебето и работата на плацентата. Има много случаи, в които точно тази терапия помага на бебчовците да си папкат хубаво и да си растат добре. Имам няколко познати, които си износиха до финал точно с тази терапия. Аз самата съм на нея, но при мен е по-скоро превантивна, заради 4-те спонтанни аборта, които имам преди тази бременност.

# 246
Май повечето мами се безпокоим повече дали ще дочакаме термина, отколкото за преносване! Декември месец е моят месец. Много си го обичам. Тогава са най-хубавите празници сред които е и рожденният ми ден. Пожелавам на всички този месец да им донесе повече успокоение, да се настроим положително и да ни дари с износени и здрави бебенца за новата година!

Фейсче, аз нямам с гладенето на бебешки дрешки, но от баба ми, която е шивачка знам, че тъканите е най-добре да се гладят през друга тъкан. Тя например глади през тензух. Така в някаква степен предпазваш дрехата от изгаряне. За плюша мисля, че няма смисъл да се глади, но предвид, юе е за бебче или намали ютията или глади от опъката страна, където не е плюш. Знам, че гладенето на бебешките дрешки е препоръчително, за да се избият микробите от температурата, но си мисля, че това по-скоро е валидно за бельото, отколкото за връхните, защото то е това, което има контакт с интимните части, а именно те трябва да се пазят по-стриктно от инфекции, защото са по-чувствителни от останалите части. И аз смятам да гладя, ама първо да стигнем до там. Simple Smile

Катрин, сега като спомена за проблем с артерията, да те питам да не би случайно да имаш студова алергия ( измръзване на крайниците до посиняване и сърбеж - известна още като синдром на Рейно). Аз имам още от гимназията. Причинява свиване на кръвоносните съдове и слабо оросяване. На първия преглед от бременността АГ ме пита, но не мислех, че е важно, защото разпитват предимно за наследствени заболявания, но като ме приеха в болницата ми направиха същата анкета и реших да спомена. Докторът каза, че има значение. Та прди години като ме изследваха докато разберат за какво точно става въпрос ми изписаха Гинкоприм Макс и Тромбоаспирин (помага за разширяването на кръвоносните съдове). Помогнаха ми + това, че непланирано смених бургаския влажен климат със сухия студ в София за известно време. Не казвам, че може да страдаш от това, но ако е свиване на кръвоносните съдове... Нито пък ти препоръчвам да си самоназначаваш тези лекарства, още повече, че не знам дали са подходящи за бременни, но ако е нещо такова, но ако се окаже нещо такова се надявам да съм ти била полезна с информацията си и да се намери аналогично лечение подходящо за бременни. Вярвам, че нещата са поправими. Стскам палци и много  Hug !

# 247
Привет и от мен!

Днес бях до ТК за болничния, та си свърших и тая работа. Вчера щях да умра от главоболие, към 3 часа вечерта не издържах и пих ефералган и ми мина за 20 минути.

Катрин и Мамапак стискам ви палци нещата да се наредят.

Бейбифейс, после да споделиш дали е пристигнала доставката без проблеми, че много нещица си нахаресах там, но бях скептично настроена дали ще могат да поръчват ФЛ на дребно.

Елг, съжалявам за кофти новините. Бебчо дори и да се появи тая година, мисля че ще сложи край на всичко лошо и ще започнат само хубавите неща за вас.

Catseye, браво за хубавите новини!

Тори, верно ли по толкова време се мерят тия тонове! #Crazy

Утре ще сме цяло бгмама януарско нашествие на лекцията! Нямам търпение да се видим! Hug

# 248
запис за темата.
 Wink
Включвам се и аз в статистиката...

# 249
От университета ми искат бележка с термина от гинеколога  Shocked Днес ще отида да я взема и тамън ще видим бебо. Усещам движения, но все едно няма място  Thinking. Коремчето ми е вечно изпъкнало в дясно.
 Praynig Praynig Praynig Да си стои мирен поне до средата на декември

# 250
От университета ми искат бележка с термина от гинеколога  Shocked

Тъй тъй!
Да не си посмяла да родиш по-рано или по-късно!
После ще сравним с бележката кога ти е бил термина!  Naughty Laughing

# 251
Днес бяха на преглед при роднината на мъжа ми, която е израждащ акушер в Тина Киркова - Катя Гогова се казва. Не е гледала бебето, а само изследванията, но аз го усещам, че си ритка Simple Smile
Изписа ми на пия "Дузодрил" в комбинация с "Флебодия" и каза, че ако ме приеме в болницата, отново това ще ми се пусне на система с единствената разлика, че докато лежа там е твърде вероятно да си закача и някоя инфекцийка. Прецени, че тоновете на бебето трябва да се следят поне 2 пъти седмично - в Понеделеник  и Четвъртък.

Изказа предположение, че това по-скоро е вид артериален проблем или нещо с плацентата. Другият Четвъртък, когато отида на преглед при нея, ще преценим дали бебето е започнало да наддава и дали има нужда от болничен престой. Каза, че ако до изваждането достигне 1500 грама, ще оперира тя и ще го гледат неонатолозите в Тина Киркова (предполагам д-р Стратиева) без да се мести в друга болница. Но ако не достигнем този грамаж, препоръча майчин дом, защото там разполагали със сърфактант (стимулиращо белите дробове вещество).

Не е гледала бебето  Shocked
Ще падна.

Д-р Стратиева е гинеколог, не неонатолог. Работи в "Патологична бременност" в ТК, там тонове се следят два пъти на ден, не два пъти седмично.
Според мен рискуваш сериозно по този начин.
(Сърфактант има и в Педиатрията, не е там въпросът.)

# 252
  • софия
Изписа ми на пия "Дузодрил" в комбинация с "Флебодия" и каза, че ако ме приеме в болницата, отново това ще ми се пусне на система с единствената разлика, че докато лежа там е твърде вероятно да си закача и някоя инфекцийка. Прецени, че тоновете на бебето трябва да се следят поне 2 пъти седмично - в Понеделеник  и Четвъртък.

Не е гледала бебето  Shocked
Ще падна.

ooooh! ooooh! ooooh!  точно си мислех същото.. и как е възможно ...Сори но не бих имала доверие! Така на слуки и предположения ...тц , не бих го приела...Съвета ми е - иди при доказан специалист да търсите проблема , не си губи времето с предположения...

# 253
Заради тази тромбофилия съм на аспирин протект от самото начало на бременността. Моля те имай предвид , не всеки аспирин, а точно този, Самоназначих си го когато бошлаф лекарите тук вместо да ме сложат на фраксипарин ми теглиха една майна и ме викаха само да точат пари от касата с изследвания през месец. В момента мойта бебка даже я водят голяма, да видим. На  Praynig съм от самото начало. Лекарката ми каза, че трябва да го пия до 36 г.с

Катрин ума ми не го побира как не послуша котката и другите мами? Какъв е тоя преглед без преглед? Моля те вземи мерки и веднага при Стратиева. Поне ако това е проблема да ти назначат въпросните лекарства.  ooooh!

То ако ставаше така и аз да се преглеждам по телефона с бг лекари, ама на - не става... Naughty

# 254
Иима поне 10 варианта защо може да е така това с бебето... и не е речено, че фракси или аспирин ще решат нещата. Може да е друго нещо и въобще да не са показани.
Но със сигурност не може да се кара на спекулации.
Аз разбирам, че никой не иска да лежи в болница, но ако лежането в болница можеше да ми спаси бебето миналата година, щях да лежа и деветте месеца.

Общи условия

Активация на акаунт