Януарската дружина първи бебчета в темата си има - Тема 14

• 27 312
  • 721
  •   1
Отговори
# 75
Честита ни нова темичка Simple Smile Огромни благодарности на Пандичка и на Elg за старанието всеки път когато стане дума за термини, щъркелчета, нови теми , заглавия и прочие  Hug Hug Hug

Искам да ви питам, харесала съм си количка но от магазина ми казаха че е последната, става дума за Хиполенд, и евентуално на 22 мога да взема тази която е изложената... И малко се колебая . дали е проблем да купя мострата, вярно че ще я изпера, но пък незнам колебая се newsm78

АКо говориш за онази количка, която писа във ФсБ, тя е страхотна, аз също ще взема последната бройка, ако я има на 22. Какво като е мостра, нали не е ползвана самата количка, новичка си е. Ще си я огледаме на място за дефекти и така...
Ще ги изперем количките  и готово. Не мисля,че това е повод да се колебаеш.

# 76
  • София
На какви колички сте се спряли?Аз още оглеждам!!!

# 77
Аз конкретно на Чиполино съм си харесала една количка, но на мен все пак ми трябва малка и лекичка, че сме без асансьор.

# 78
Гледам за каките и батковците покрай раждането си говорите. Аз слава Богу имам на кого да я оставя, още повече, че ако всичко върви по план, ще съм с планирано секцио и от предния ден ще отиде при баба и дядо. (А дори бебка да избърза, можем да сформиране семейния Корпус за бързо реагиране много бързо Simple Smile ) Изписването пък се очертава около Коледа, та до първия уч. ден след НГ със сигурност  ще си е с нас. НО много ме притеснява тръгването на градината-развъдник на вируси, посред зима, с новородено бебе у дома. Да я спра от градина за дълъг период от време е немислимо, защото ще ми е трудно зимата с двенките вкъщи + Пандата ходи на частна градина, където парите за мястото си вървят без каквито и да било отстъпки при отсъствия! Ходейки на градина пък каката няма да има търпение да се прибира и да си гушка и целува бебето.  Heart Eyes Процес, който нито може, нито трябва да бъде нарушаван, защото всякакви ограничения от типа "не й се навирай, че ще се разболее" могат да имат пагубни последствия в/у психиката на по-голямото дете и последващото му отношение към бебето. Та как ще опазя бебето? За жалост отговорът май е "няма как" и ей това най-много ме тревожи.

А, притеснявам се и как ще става воденето/взимането от градина. Докато работех, единият я водеше, другият я взимаше. Сега откакто съм вкъщи, гледам аз да я водя и взимам, ММ да си работи на спокойствие, особено с този по-къс ден и ужасни задръствания. НО като се роди бебка, ми се струва, че докато не се запролети ММ ще трябва и да води, и да взима каката... Притеснява ме и това, че от нашата страна на булеварда двата подлеза, които минавам закъм градината не са пригодени за колички. Има само от онези отвратителни метални релси, които рядко съвпадат с колелата на която и да е количка, да не говорим колко стръмно и трудно е качването/слизането по тях.  Rolling Eyes (За това мисля да пиша жалба до общината, но докато някой реагира бебето вероятно вече ще поне в 1ви клас!) Кенгуру пък мисля да ползвам в краен случай и само докъм 5-6 месеца, защото имам проблем с гърба и не мога да нося тежко.

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 12:00 от ♥Пандичка♥

# 79
До-добро утро! Wink

Страхотна тема! Simple Smile Тъкмо от 2-3 седмици си мислех, кой ще ни изненада първо.

Chema, честити ви близначета момченца!   bouquet Hug Дано по-скоро си ги гушкаш удома!

Аз не съм от най-редовните, а пък напоследък хич, но си мисля за вас момичета. Извинявам се, ако съм пропуснала някого или нещо, но поне като се появя и видя, че пишете и че се държите още се успокоявам.

И мен като Звезден прах ме тревожат мисли да не изпреварим датата (особено с това леко разкритие, което ми установиха в болницата). Че тук в Шумен сме само двамата с ММ, а зимата си пада сняг до колене и тук никой не разчиства и, ако той е на работа кой ще ми помогне!  Cry

Аз набавих бельото на бебка, освен пелените, за които чакам включване от Ели - Гардеробчето.
Скрит текст:
Купих 6 бодита и 4 гащеризона, памучни, от онлайн магазина на Чочко Бочко. Беше ми малко притеснено, защото за пръв път пазарувам дрехи от интернет, но останах много доволна. Страхотно качество са и са много мекички и приятни на допир. Останалите неща са български от магазините тук в Шумен. Изобщо не могат да се мерят по качество с англиѝските, но са най-доброто, което ми хвана окото. Тук изборът е почти никакъв. Българските дрешки са комплект за изписване, 6 ританки, 4 камизолки и 2 бодита с предно закопчаване различни размери на Плами. От тази фирма имам и едно малко гащеризонче, което купих отдавна. Две комплектчета на Стеда (жилетка, шапка, ръкавички, лигавник и ританки/клинче). Един комплект на Нина (ританки и жилетка), но ританките ми се струват доста стегнати в кръстчето. 7 чифта чорапки + 1 чифт подарък към едно страхотно английско боди-рокля, за която купих и чорапогащник и памучна (не хавлиена) хавлийка с качулка. Това ще ние подарък за малката по случай именният ѝ ден, който може да се окаже и дата на раждане, ако броя от датата на зачеването, а не от датата на последният ми цикъл. Искаше ми се да купя комплект за кошарка на Бейби Джи, но ми се видя скъп, затова пък взехме страхотен зелен комплект (не знам на коя фирма е) с жирафчета Simple Smile. Много е готин и е едно от малкото не розови неща. Колкото се опитвах да избегна розовото, като че ли на пук като се реша да взема нещо типично момичешко, ами все розови или лилави кройки се предлагат. Та в общи линии в бебе гардероба преобладават розовият и белият цвят. И за малко разнообразие нещо зеленичко, жълтичко и екрю. Бях оставила като опция за бабите да вземат по някое одеалце, коритото и количката и кошарката, които си бяха заявени, че ще бъдат платени от тях. А сега майка ми излиза с това, че искала да напазарува по-сериозно за бебчето - нали ще и е първо внуче, но аз вече взех достатъчно дрешки. На свекърва ми казах, че може да вземе някое друго гащеризонче за върху бельото или жилетчица, а майка ми уж щеше да купува космонавтче за изписването и иска да ми набави всички аксесоари и вана със стойка, иска и чаршафчета да вземе. От сестрата на баба ми, уж нещата не били хубави, а сега изведнъж били много сладки ( дантелено чувалче с вата и сатен за изписване, две дантелени възглавнички, плетени палтенце, елече и терлички), та не знам доколко мога да се доверя на това чувалче. Все пак е зима, а сатенът въпреки ватата вътре си държи хладно, но иди обяснявай! Аз се чудя между плюшените космонавти на Бабалуно или такъв с полар (или друг топъл хастар отвътре) и промазка отвън. Тези на Бабалуно са много сладки - като мечета, а и не са розови, но плюшът не е ветро и водоустойчив. Все още се колебая. Вие какво бихте избрали?

И както си паъарувах за бебчето и ми беше едно щастливо и радостно от покупките и, че пазарът и подготовката вървят, изведнъж  fight и всичко отлетя и в мен се настани удобно едно безпокойство.

Скрит текст:
Дали не започнах отзад напред! Може да ме запишите в клуба на несериозните майки, макар че една част от тези неща не зависят от мен. С подмазването на дограмата не направихме нищо. Още не сме боядисали!!! Дори и спалнята, където ще сме ние и бебка. Не мога да се реша на коя фирма да е кошарата, защото на едната ми харесват кошарите, на другата скриновете, дори и кой размер да вземем се колебаем 60/120 или 70/140. А сега и тези питанки от бабите коя какво да купувала и да се чудя как хем да не им прекършвам и тяхното удоволствие, че ще стават баби, хем не знам какво да им кажа. Нашите планове бяха ние да си пазаруваме всичко, а на тях просто каквото им е кеф (освен кошарата и количката, които само държа да бъдат избрани от мен). Животът ме е научил да си върша сама работата и да не разчитам на никой. Ако можех и ремонта, и сглобяването на мебелите щях сама да си направя, но преди всичко трябва да пазя съкровището. И не на последно място това, което ме накара да се цапна по челото е, че преди да се появи мъника, аз имам сериозна и отговорна задача в болницата. За нея нещата са почти готови, а аз - неподготвена. И около историите за бременни около мен, за преждевременно родили жени си набих спирачките и намалих малко ентусиазма за бебешкия пазар. И така, корекцията е сторена. Simple Smile Сдобих се с два чифта нощници - едната е от бамбук, а другата крепонена (памук) с копчета по средата горе-долу до корема, размер XL, защото L ми се видяха тесни. Една от причините да се откажа и от нощниците за кърмачки - виждат ми се тесни с тази права кройка, а все пак се предполага, че ще ме наблюдават и ще трябва да се крача. Купих си превръзки за родилки и подплънки за кърмачки. Бебешки сапун за мен и бебо, олио - мостра на Бочко и мокри кърпички с тетра пак на Бочко. Някой друг чифт бикини и корсажи от памук, че наличните вече доста ми стискат. Останаха, поне от това, което разбрах, че трябва да нося, еднократни чаршафи, пакет памперси, 2 термометъра (1 имам за мен, 1 за бебето), спирт, марлички, лепенки, антибиотична пудра за пъпче. Ще измъкна няколко бебешки комплекта за престоя и остават бикини за еднократна употреба и две неща, които изобщо не искам да купувам, но се изискват помпа за кърма (ще взема най-простата и евтина ръчна помпа от аптеката) и биберон. Чудя се кремът за зърна необходим ли е наистина! Няма ли да повлияе зле на бебето при засукване! Дали има вкус, който може да откаже момата да сучи или да ѝ навреди!  newsm78 Та в общи лини дето се казва трябва да се отбия в аптеката за останалите неща и чантата за родилното е готова. Смятам до средата на декември да съм я заредила. И да добавя само някои неща, с които вече разполагам за лична хигиена, документите и комуникациите. Сега най-много ме безпокои боядисването на стаята, че вече трябва и кошарата да поръчваме или поне скрина, за да мога да изпера, изгладя и подредя дрешките. Прах купих на Бочко - течен. С него ще изпера и моите дрехи за родилното и с които после ще се гушкаме с беба. Чух и за някакъв дезинфектант (на прах). За колко ли време се изразходва! Не ми се мисли какви пари ще хвърчат за препарати  ooooh! ! Макар, че това са бели кахъри, но ми се струва, че нещата с етикет бебе, бременна и кърмачка са доста скъпи.

I'm so exsited, можеш само да се радваш, че така леко ти минава бременността. Предполагам, че щом и желязо не пиеш, значи нямаш и железен дефицит. Аз съм анемична още от първите изследвания, но едва след шока в болницата се заех да пия някои лекарства - желязо и магнерот ( трябва да пия 3х2, а аз пия 2х1 - трудно ми е да го преглъщам).
Ники, Прахче, от втория месец съм с контракции. Имам изписани но-шпа и спазмалгон, но стоят недокоснати. Само два пъти в началотосъм пила но-шпа и завърши с  Sick , оттога никакви лекарста, освен папаверина, който нямаше как да не пия в болницата. Майка ми ме е износила успешно с контракции. Може би съм се метнала на нея. Само по някоя таблетка магнерот пия за тях. За болката -  нищо. Така бях и с цикъла си, Много ми е болезнен, но ми е по-гадно да пия аналгин отколкото да потърпя малко.
Това, което ме боли са гръбнака и кръста. Болките в корема на последния преглед (вторичен, защото изтървах да се запиша за ЛКК) казаха, че са от движенията на бебето, а не от контракциите и ме притеглиха - 60 кг. Сега в четвъртък пак съм на ЖК. И киселините май пак се мъчат да ме атакуват, но за сега ги удържам без нищо. Ивче, ти ли беше писала за киселините, че пиеш газирана вода? От третия до петия месец и аз имах киселини и освен газирана вода, нищо не помагаше. Дори и от чешмяната получавах киселини. Недостатъкът на газираната вода е, че много надува, но си е облекчение, иначе нищо не можеш да сложиш в устата. Веднъж изядох и един лимон и останах с впечатлението, че също помага.
Не съм казала още за курсовете за бременни. Тръгнах по-предната седмица. Първият път беше нещо като запознанство. Имах, чувството, че съм в група за анонимни алкохолици  Joy, но беше приятно и забавно. Вторият път имаше гимнастика. Много се чудех дали да отида, заради разкритието и реших поне да видя за какво става въпрос. Не само, че отидох, но се и включих. Беше грубо казано гимнастика. По-скоро нещо като показно какви упражнения могат да се правят за укрепване на кръста, гърба, тазовото дъно и при отоци в краката. Дихателни упражнения нямаше, а аз точно на тях се надявах и в това отношение останах леко разочарована. Надявам се, че не съм си направила беля с гимнастиката! Утре по програма има лекция за стволовите клетки. Като знам колко скъпо удоволствие е и това и, че в никакъв случай не можем да си го позволим се чудя дали да ходя изобщо, но ще отида. Ако не бъркам съхранението им струваше около 25 000 лв. за 20 години като първоначално трябва да внесеш 5000 лв., а останалото се разсрочва. И след 20 години какво става? Срокът им изтича ли или трябва да подновиш! Може и най-добре да не ти се налага да ги използваш, но ако не ги какво става - изхвърлят ли ги и твоите 25 000 лв. заминават на боклука, а в същото време живееш на квартира без един сигурен покрив над главата си. Не знам. Може да не съм права. Има известен смисъл и може би дава някакво успокоение, че при фал има надежда и решение, но цялата работа ми звучи като застраховка живот или на американската работа да си купуват парцели на гробищата приживе. Стига толкова по темата с клетките, че разваля атмосферата.

Най-важното е всички да сме живи и здрави, да се сдобием с живи и здрави и по-възможност доносени бебчета! Раждането на Chema ме накара да се замисля над нещо. Малкото, което научих за бременността и раждането на близнаци е, че при тях бременността се следи по-често (май два пъти месечно беше) от самото начало и, че задължително ги вадят секцио, заради второто бебе, което не се знае как ще се обърне след като се появи първото. Chema  е един пример за обратното и те кара да се зачудиш, наистина ли е наложително да ти ги вадят предварително!  newsm78 Още веднъж поздравления, Chema!   bouquet Дай, Боже, всеки му лесно и бързо раждане, като твоето, когато му дойде времето!

# 80
Та как ще опазя бебето? Отговорът е "няма как" и ей това най-много ме тревожи.

Имунопрофилактика на каката и яко кърмене на бебето. Всичко ще е 6 Simple Smile

(Това за "задължителното секцио" на близнаци в поста на Catseye ще се направя, че не съм го прочела  ooooh!)

# 81
Котке, би ли да споделила каква точно имунопрофилактика имаш предвид. Мисля, че и за други мами с по-големи деца ще е от огромна полза! Аз принципно цяла есен и зима давам коластра, сироп от черен бъз и витамини.
Скрит текст:
(уви въпреки това мин.зима се скъса да боледува и се стигна до вадене на 3-та сливица)
Мисля да включа и сребърна вода и/или клеева тинктура.  Thinking

# 82
Коте, не се притеснявай да си кажеш. Извинявам се, ако не съм разбрала нещо правилно и ще се радвам да хвърлис с две думи светлина. Да разбирам ли, че пак имаш право на избор за раждането на близнаци (освен, ако не е предписано по някакви причини)? Ако е така, това е чудесно! Simple Smile Аз от нещата, които съм чела, останах с обратното впечатление.
А това с котето на корема ми е много забавно.  Grinning Не ти ли тежи допълнително?
И да предупредя, но да не се паникьосате! Майка ми е начална учителка в Бургас и в момента там има варицала. И тук в Шумен има - разбрах от майки на курса за бременни.Та, по-надалеч от учителки и ученици!  Hug

# 83
Пандичка, всички от гореспоменатите са ок, въппросът е да откриеш какво действа при конкретното дете, за да не пие една шепа илачи, все едно е болно. Само за витамините имам някои съмнения, защото синтетичните не се усвояват добре.

На моята кифла давам инфлуцид (хомеопатично) в профилактична доза 2 хапчета/дн. (по принцип е 3х1 профилактиката, ама аз давам две сутрин) и Ехиначи (ехинацея) по 1 дъвчащо мече. Като свърши ехинацеята, я редувам със сироп Имунобор Кидс с бета-глюкан на Борола. Пробиотик за устната кухина (локална профилактика) също може. Мисля, че беше Лактофлор БиоПлюс, има вкус/мирис на карамел и го яде като бонбони  ooooh!
Но тя по принцип е много малко боледуваща. миналата година първото (и единствено) боледуване беше чак през февруари.

Така че избери, примерно, две неща и ги давай за определен период (3 седмици) и виж как ги понася. Ако не действат достатъчно добре, сменяш схемата.

За раждането на близнаци ще пиша после, че бързам.

# 84
Котке, би ли да споделила каква точно имунопрофилактика имаш предвид. Мисля, че и за други мами с по-големи деца ще е от огромна полза! Аз принципно цяла есен и зима давам коластра, сироп от черен бъз и витамини.
Скрит текст:
(уви въпреки това мин.зима се скъса да боледува и се стигна до вадене на 3-та сливица)
Мисля да включа и сребърна вода и/или клеева тинктура.  Thinking
аз от началото на октомври давам витамини. И едно нещо ( 1 лимон, 1 портокал, 1 грейпфрут, 1 ч.ч мед, 1 ч. л коприва и 1 ч.ч орехи. Това объркано, като плодовете се изцеждат и така по 1 лъжичка сутрин. При положение, че няма алергия към някоя от съставките).
Когато я усетя, че почва да киха или нещо не е както трябва- имунокинд.

Хайде отивам на ЖК

# 85
Аз давам сироп от черен бъз по 1 ч.л дневно, сега започнах сребърна вода - избърсване на очичките с тампонче и капки в носа, ще включа и клеева тинктура.

# 86
Благодаря! Всичко това е много полезно за нас мамите с по-големи дечица.  Peace

# 87
здравейте,
аз днес пак приключения..сутринта имах някакво изтичане , ама като част от тапата, много гъста слуз, голямо парче и не може да го ..скъса човек..ще ме извините за детайлите. Бях на док, няма разкритие, но явно имам контракции, и увеличихме магнезия, взехме материал за мб, и направихме запис на тоновете.
Дано не се повтаря, че се облещих от сутринта, няма спокойствие и това е.
Catseye, нещо не си разбрала за стволовите клетки, цената е общо 5000лв, а например в щерев, би ми излязло 3700 за двата вида, само че не ка 1во устискаме до 36 г.с....
За големите деца и имунитета, моята щерка е доста здрава, рядко боледува и не давам нищо. Но имаме постоянни проблеми с третата сливица, и те в крайна сметка веднъж до два пъти на зима довеждат до отит, а отделно нон стоп е  със задна хрема. Не искам да махаме сливицата и се надявам да го израсте. Сега давам от известно време саностол (винтамини са). За логистиката покрай раждането - изцяло на мм разчитам, да я гледа, и пр. Той много често я гледа и сме напълно заменяеми още откак беше бебе (с изкл. на кърменето Wink. Иначе предполагам като тръгне, всички ще идем в болницата, няма да я оставяме на някой. нали ще иска да види бебето веднага. После бащите имат право на отпуска 15 дена ли колко беше, та ще помага таткото, а нея ще я спра можеби от градина , но по медицински причини т.к. е в трета група и нямаме право на домашни почти. Та така си го представям...за болестите , които ще си въртят, акъла не ми го побира как ще е, дето вика панди, май няма опазване. После, като тръгне на градина, мисля той да я води, а аз да я взимам с бебето и колата, но айде поне да мине най-лютия студ т.е. временно ще трябва и да води и да взима..сега аз я водя, той я взема. А като са и двете някой ден по училища и дг, идея си нямам как ще стане. Баби има, но на др край на града, и не са мобилни, а ние живеем на място, където не става за без кола. Но има време, хората с по 3 се оправят, ще се оправим и ние, мн ясно Mr. Green

# 88
  • Севлиево
Да се запиша, че и тази тема ще изтърва. Благодаря на момичетата, които се грижат тя да съществува  Hug Заглавието е супер...и аз не съм от тия личности с поетични наклонности.
Аз също имах бактерии в урината, пих АБ, сега на 20ти ще видя има ли резултат.
Нищо не съм купувала още аз. Някой ден трябва да наизвадя бебешките дрехи на Дамян. Имам да обличам неговия матрак, защото в крайна сметка мислим да го ползваме, но с нов плат. Имам и да шия чаршафи. Още не мога да се разделя с работата си, все ходя за по час два, но така ще е докато родя, че и после. Спокойна съм че ми пратиха сгъваемата кошара, а тя си има хубав матрак, та има къде да посрещнем бебето на първо време.
Още не съм гледала примерните списъци поне за болницата какво ще ми трябва.
Малкия ми беше болен за 2 дни, ама си остана 5 вкъщи и подивя горкия.
Аз не се притеснявам за моите мъже като затръгвам да раждам. Оправни са, ще си наготвят, ще ядат, но после с шетането ще е леле майко като ме изпишат живот и здраве. Обаче наистина ще е интересно, ако тръгна през ноща да раждам. Имам на кого да го оставя, ама ако е в 2-3 часа сутринта как ще будя народа. Една приятелка с две момчета ми предложи услугите си, винаги сме си помагали. И те си нямат баби насреща, а и техните деца с малка разлика и знае какво е положението, но не бих ги безпокоила по никое време.
Не мисля да спирам баткото от градина, рядко го правя. Не бих могла да съчетавам, бебе, работа и батко в къщи.
За болестите и големите деца. Уж съм спокойна от към разболявания на баткото. Лекувам го с хомеопатия класическа и имам 100% доверия на хомеопата си. Ще се консултирам и за бебето ако има нужда. Не мисля да давам имуностимулиращи неща, защото от доста време се лекуваме така, а съм чела че сами по себе си хомеопатичните продукти, които използваме са имуностимулиращи.
Много нещо изписах, ама и вие много пишете пък и много теми сте разисквали  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 89
Здравейте! Моят термин е 30.12.2013, но подозирам, че може и да съм част от вашата Янарска група. Записвам се да ви следя.

Общи условия

Активация на акаунт