Януарската дружина първи бебчета в темата си има - Тема 14

• 27 321
  • 721
  •   1
Отговори
# 90
Catseye Къде в Шумен ходиш на курс за бременни?

# 91
Връщам се от ЖК и съм ядосана. сестрата напуснала и доки сам не се оправял.
Сега 45 дневен болничен е от 27, а тя го сметнала от 29.
Не видяхме бебо, само мери тонове, кг и кръвно. Ехото на 27. А така ми се искаше да ме види.
Не попаднах на доктор с тази бременност и това е. Слава Богу са още малко дни.

# 92
  • Пловдив
Здравейте всички,
Честита двойна радост на мама Chema. Много здраве за двамата юнаци и семейно щастие!

Почерпете се виртуално  newsm38 Днес порасналото ми момче става на 4!

Скрит текст:

Пазете се!

# 93
А как става чисто технически/практически?
Защото в София има една болница, в която можеш да си заведеш външен лекар с договор, но не виждам как моята лекарка ще ми води норм. раждане там, ако по същото време е дежурна в държавната си болница? (За секцио - ок, планира се.) А ако трябва буквално да "долети" от Варна или София  newsm78

И на мен ми е любопитно как става тоя номер.
Аз имах малшанса, избраният от мен лекар вече да беше израждал над 20 часа, когато дойде моят ред...

Тук такова нещо като избор на лекар няма. Има специален сорт акушерки (не всички), с които можеш да се уговориш, но те все пак не поемат безкраен брой бременни.

Аз стигнах до извода, че по време на раждането само на родителите на ММ и брат му мога да разчитам да поемат сина ми, няма да съм спокойна с никой друг. Проблемът е, че те още не знаят  Rolling Eyes

Miraluba, честит рожден ден на твоето момче, да ти е жив и здрав  newsm59

И благодаря за темата  Hug

# 94
Доктора ми е от майчин дом варна  hahaha тъй , че кво значение имамястото, освен че няма да пътувам и ще съм близо до вкъщи и условията са приятни  Wink. Ще си избирам екип....така, че не ме притеснява

Има много нови лекари в Бургас,чименно привлечени от посочената болница

Аз знам, че ти си имаш съображения, затова не го казвам на теб.
Дори и с избор на екип, обаче, в Бургас нещастните случаи са в пъти (може би десетки) повече, отколкото в други градове.
Лично общувам с майката на починалото (и изчезнало?) бебе преди 11 месеца. И тя е била с избор на екип. Познавам и доста други пострадали родители. Имам и в личната си практика погрешно диагностицирани и починали вследствие на това пациенти (деца), както и родители, които си карат новородените бебета до София за лечение на обикновен бронхиолит, защото в Бургас не могат да се справят.
Не казвам, че няма кадърни лекари и там, но рискът да попаднеш на некадърен изглежда по-голям, отколкото другаде.
Аз доколкото зная този случай е от най-новата болница в Бургас-"Черноморска" и екипът на завеждащата Родилно Отделение там,д-р Ризова. Аз ходих там за констатация на бременността и не съм доволна изобщо от обслужването и условията,затова и се прехвърлих в Поморие. Съгласна съм с Котката,че много от докторите в Бургас са под всякаква критика,работила съм 1 година в стерилизацията на Окръжна Болница-Бургас и мога да кажа,че там не искам да раждам,а и не искам да влизам за каквото и да е. Била съм свидетел на достатъчно случай и доста нехайно отношение на акушерки и т.н. Мизериите на болницата ги зная много добре,споделяла съм ги с няколко от Бургаските мами,моля се да има подобрение в болницата,но ме съмнява и то много!
Колкото до "Дева Мария"-много от предишните лекари вече не работят там,един от тях води консултациите в Несебър(д-р Бояджиев),други са прехвърлени в "Черноморска",трети са си по частните кабинети.Имам приятелки,които са раждали в "Дева Мария" и са доволни,дано и Бургаските мамчета са доволни. Аз засега се колебая къде ще раждам...макар да зная,че не искам да е в Окръжна или "Черноморска"
На всички бъдещи мами-много  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 95
Момичета, аз понакупих доста неща за бебка и за мен, а знаете ли горе долу колко превръзки за родилки биха били нужни-купих 4 пакета по 5 бр. са.
Искам да купя и бебешка козметика начална,коя ще препоръчате?

# 96
Първо да благодаря за новата тема   bouquet
 Елг, и аз се връщам от ЖК-бебо се е обърнал с главата надолу, всичко е ок. Растем и хубавеем  Heart Eyes Laughing Все още вървим с две седмици напред. Толкова ми и емоционално след всяка ЖК, че забравям за всички болежки и безсънни нощи  Heart Eyes Нямам търпение да стане време да го видя "на живо".
Приятна вечер на всички мами  Hug

# 97
Ники, дано всичко е наред!  Praynig Стискай!
Елг, и аз не можах да случа на доктор с тази бременност, но слава Богу, за сега нямам сериозни проблеми.
Ная, добре дошла! Ако мога добре да обясня, защото съм шуменка от сравнително скоро, курсовете са на Уницеф и се провеждат в уличката зад старата поликлиника - в бюрото за социални помощи. Ти от Шумен ли си?
Нели, аз моите превръзки ги купих от една местна верига за бебешки неща (всичко за бебето). По 20 бр. са в пакет, памучни, специално за бременни. Взех си два пакета - едните са за по-обилно изтичане, а другите са за по-слабо - общо 40 бр. Казаха ми да се подготвя един месец непрекъснато да цапам и затова се спрях на този вариант. Между другото са много изгодни. Едните струваха не повече от 2 лв, а другите бяха 3 лв. и нещо. Разликата в цената е заради размера.

# 98
От моите страхове тръгна темата за това, че не съм подготвена с покупките ако случайно бебо реши да излиза. Имаше доста изказвания, че не покупките са важни, а здравето на бебето. Аз също съм на това мнение, но съгласете се, че има разлика между първо и второ детенце. На мен ми е първо и ми се иска всичко да е перфектно, да съм подготвена информативно и от към покупки. Максимално да съм подготвена за неизвестното и непознато бъдеще. Докато мамите, които вече са минали през този път малко от малко знаят какво ги очаква и са доста по-подготвени и сигурни. Повече от всичко искам да остискам до термин и да родя живо и здраво момченце. То се знае, че дори и да си неподготвен, когато ти опре ножа до кокалчето, бързо се пренастройваш и действаш. От коментарите малко се почувствах, че все едно мисля повече за парцалките на бебето, отколкото за неговото здраве.  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Миралюба, честит рожден ден на момченцето ти!!! Голям сладур е...  bdbaloni bdbaloni bdbaloni

Наяная, добре дошла... Hug

# 99
От моите страхове тръгна темата за това, че не съм подготвена с покупките ако случайно бебо реши да излиза. Имаше доста изказвания, че не покупките са важни, а здравето на бебето. Аз също съм на това мнение, но съгласете се, че има разлика между първо и второ детенце. На мен ми е първо и ми се иска всичко да е перфектно, да съм подготвена информативно и от към покупки. Максимално да съм подготвена за неизвестното и непознато бъдеще. Докато мамите, които вече са минали през този път малко от малко знаят какво ги очаква и са доста по-подготвени и сигурни. Повече от всичко искам да остискам до термин и да родя живо и здраво момченце. То се знае, че дори и да си неподготвен, когато ти опре ножа до кокалчето, бързо се пренастройваш и действаш. От коментарите малко се почувствах, че все едно мисля повече за парцалките на бебето, отколкото за неговото здраве.  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Цветно, мила, абсолютно те разбирам и съм убедена, че най-важното за теб е да родиш здраво и хубавко момченце. Това обаче не прави ненужни дрешките, притесненията дали всичко сме купили и т.н. напълно нормално, особено за първо детенце. Свиркай си и хич да не ти дреме, ако си останала неразбрана  Hug

# 100
  • Севлиево
Няма нищо по-хубаво от това да си подготвен. Така че да не ти пука, Цветно. Както го чувстваш така го направи. При мен нещата се различават от първото раждане. Тогава разчитах на баби да пазаруват, сега обаче няма да мога и ще гледам да съм готова с първоначалните покупки.
Какво представляват превръзките за родилки? Ще купя лигнин и ще си го приготвя за ползване, но след като мине периода на болницата ще ми трябват превръзки. По принцип си ползвам памучни, но тия по-особени ли са?

# 101
Превръзките са дългички и дебели, много попиващи (кано ги гледам ме хваща страх Simple Smile) какви ли кървища ще са).Казаха ми, че е по-удобно с тях, от колкото с лигнин

# 102
Здравейте,момичета!

Аз нали само от тела пиша,и нз защо не можех няколко дни да публикувам...

Много мило ми стана като прочетох за прекрасната новина на Мама Chema!Честити момченца,нека ангелчето на добротата и щастието да им показва верният път занапред!   bouquet

Честит Рожден Ден и на малкият мъж на Миралюба! Нека расте здрав и щастлив!

Ах ,Цветно! Hug Спокойно,ест че здравето на бебето е най-важно,амаи мен ме интересуват парцалки и вс останало и мисля ,че е съвсем нормално за първо детенце,и много по-добре да съм подготвена отколкото не...Ами ако ми се наложи да вляза в болница(недай си Боже) и да стоя там 2-3 седмици кво правим..няма кой да обикаля и да ми ги купува..отделно са ми на 30-40 км спец бейби маркети..,пък и лично за мен вс свързано с малкото човече е удоволствие и не бих се лишила от него...Аз даже куфара за болницата мисля да си подготвя тази седмица...Съвсем нормално е някой бебета да се родят по-рано ,моето на последният преглед беше вече доста ниско и я усетих че даже малко по надолу се намести вчера...

Въпросче : Имате ли "придърпвания/разстягания" долу ? Не знам точно как да го обесня  Embarassed ама ги усещам последните дни newsm78

Панди аз малко късно ,ама да ти се донакарам за този физ.разтвор!Милата!  Hug радвам се ,че сем Пандичкови е вече здраво 😘

Елг , и аз мисля че тр да се обърнеш към някоя приятелка,бабата и да е мила с малката,все пак е доста възрастна...

Ив,надявам се да получите зелена светлина за апартамента! стискам здраво палци! Hug

Шанте,така и не се сетих какво щях да ти казвам,видях че с Перо обсъждахте въпроса за клизмата..докъде я докарахте? Mr. Green в моята болница са на принципа ако не искаш нещо няма да ти го правят(ест не говорим за належащи мед процедури)но казаха каквото е добре и желае майката това ще е,дори и акушерките да мислят едно...ако родилката иска да си вземе вана или да се разходи няма проблеми...тук и след секцио дават бебето веднага,няма разлика от нормалното раждане,след това бебето е постоянно в стаята на майката,ако тя иска почивка,идва хебамето и го взема за няколко часа...
А някои знае ли дали се заплаща нещо допълнително за раждането,освен 10€ престой на ден ???

Ники стискам палци вс да в наред!

Добре дошли на новите мами!

На мен Доки ми се обади и ми каза ,че имам диабет Sad малко над границата са ми стойностите и се надявам с хранит режим да се поддържам,че иначе на инсулин...та сега съм на диета,,и тези дни съм при диабетолог...да видим какво ще каже той...
Останалите изследвания при хематолога явно са добри,щом не получих второ обаждане(тук така процедират,ако има нещо звънкат) явно ниските тромбоцити са били моментен период...което си е хубава новина! Та последната седмица до днес ми беше малко стресираща,заради тези изследвания..

Лека вечер !   Hug

# 103
Цветно, аз също те разбирам, нищо че аз се изказах, просто имах предвид моите стахове, които на фона на това да съм неподготвена ми бледнеят, но да, аз съм с второ, и доста проблемна бременност си акрам, та за това. Освен това, мен също понякога ме налягат притеснения дали пък не е време да се поподготвя, но още съм на работа, а искам да си имам занимания по време на болничния. Hug

# 104
His princess ти в Германия ли си?
Аз преди месец бях там, искам да родя тук, пък после ще си идем пак
Там ми правиха глюкозния тест.Не знам така ли се прави или стана грешка с мен- изпих 75мг глюкоза, но получих резултат за приета 50мг глюкоза.Разбира се резултата беше висок.Направо ми казаха,че имам диабет.Сега тук в България си направих нови изследвания-всичсо си е в норма.

Общи условия

Активация на акаунт