Януарската дружина първи бебчета в темата си има - Тема 14

• 27 347
  • 721
  •   1
Отговори
# 135
честити бебенца на мама Hope Simple Smile Да са здрави и много щастие да носят на мама и тате   bouquet

# 136
Олее още една хубава новина!Добре дошли на бял свят Димана и Калоян!Растете живи,здрави и щастливи  bouquet

Тонини,не знам ..по пр нали е диабет по време на бременността,след това уж изчезва,но може да се появи при втора бременност или на по-късен етап в живота...

Тори, хах и теб ще повлече вълната Wink след това и всички нас  Mr. Green Heart Eyes

Последна редакция: вт, 12 ное 2013, 22:55 от His Princess

# 137
Олее още една хубава новина!Добре дошли на бял свят Димана и Калоян!Растете живи,здрави и щастливи  bouquet

Тори,не знам ..по пр нали е диабет по време на бременността,след това уж изчезва,но може да се появи при втора бременност или на по-късен етап в живота...Хах и теб ще повлече вълната Wink след това и всички нас  Mr. Green Heart Eyes

Извинявай, но не можах да те разбера  Peace Не се знае, може да ме изпреварите  hahaha

# 138
Упс,сори Тори,за първия казус имах предвид Тонини,ама се зарадвах за новината за близнетата и бременната ми глава издаде багажа  Joy

# 139
  • София
Честити бебчета на мама Норе!  bouquet Да са й живи и здрави. Много се зарадвах. Дано се включи скоро да пише.
На мен страшно ми се спи и ви изчетох с едно око, а сега отивам да спя. Днес бяхме на лекцията с Деси, Тонини и Денислава в Мола на Стамболийски, но не останахме особено очаровани и май няма да се появим повече. Но пък след лекцията натъпкахме тумбаците с торти неделя  Joy
По въпросите, които сте обсъждали не мога да се включа - става дума за децата. Моето притеснение е дори как ще се оправя с едно дете. До момента разполагах с цялото си време, сега ще трябва да го отдам на някой друг и не знам дали ще се справя.  newsm78 Иначе баба има наблизо, но все пак това дете ще си е наше.
Панди,
Скрит текст:
не знам за кой 2-ри подлез говориш, но исках да ти кажа за нашия. Наистина от нашата страна няма удобство за количка. Аз също съм го мислила, нали ще ходя при нашите. Има вариант да повървиш малко в посока парка и на първата пряка, след като свърши моя блок, има пешеходна пътека. Удобно е, там колите спират, особено на майки с колички. След това натам е лесно - от която и страна да искаш да минеш става удобно  Peace
За покупките аз много пъти съм казвала, че предпочитам да си набавя всичко сама. Знам, че се пазарува за 2 дни, но аз искам да си му избера дрешките, количката, легло и всичко останало. Пък и съображенията са ми финансови - ние сме малко широкопръсти и ако не пазаруваме по малко всеки месец, ще профукаме парите и накрая няма да ни стигнат и за важните неща  Rolling Eyes
Казвам ви лека нощ и лягам, че и другото око ми се затваря  tv

# 140
Упс,сори Тори,за първия казус имах предвид Тонини,ама се зарадвах за новината за близнетата и бременната ми глава издаде багажа  Joy
То и при мен така , споко  hahaha hahaha hahaha

# 141
Момичета, супер притеснена съм!!!!!!!! Моля ви, ако някоя има опит в това отношение, нека сподели!

Днес бях на последната фетална морфология. Според последна дата на цикъла съм в 31 г.с. и 4 дни, но понеже над 10 год. пия противозачатъчни и тъй като по тази причина овулацията ми е с около седмица по-късно, то още на предишната фетална през септември и бебето си беше с около седмица по-малко, което било напълно нормално и разбираемо.

През  цялата бременност се друсах от нерви, защото по принцип съм пристрастен пушач, а рязко се опитах да ги откажа. Но лекарят каза, че задухът ми (констатираха недостиг на кислород) се отразявал и на бебо и каза, че мога да пуша по 1-2 цигари на ден, ако така ми изчезва задуха. Разбира се, аз се увлякох и си пушех по 8-9 от възможно най-леките, но си пушех и то споделяйки го с лекаря си. Той   от своя страна ми изписа "Флебодия", за да се захранва плацентата качествено и цигарите да не влияят толкова негативно. Аз разбира се, постоянно се чувствах адски гузна и безотговорна ...

Днес обаче, на ФМ се оказа, че малкият ми мъж наистина е малък! Оказа се, че размерите му отговарят на 28 г.с.! Тежи едва 945 гр.! Ужасно съм притеснена!

Лекарката се съгласи, че децата на майките-пушачки (които пушат по над кутия на ден) са с по-ниско тегло, но каза, че в моя случай едва ли това може да бъде обяснение. Изказа предположение, че бебето най-вероятно не се захранва добре от пъпната връв и че задължително след 3 седмици трябва да отида на доплеров преглед при нея. Заяви, че в подобни случаи като нашия бебетата се вадели по-рано!

Аз не мога да си представя как се вади такова малко бебче! Вие имате ли опит в това отношение или ваши познати? Има ли някоя, която да ме успокои, защото от когато сме се върнали от ФМ, аз само си плача и чета и все повече се стресирам ...

# 142
  • плевен
Честити бебенца и от мен да са живи и здрави Hug

# 143
Катрин, не знам къде са те преглеждали. Препоръчвам ти да си запишеш час при д-р Стратиева в МЦ "Св. Петка". По принцип може и да те приемат в болница за наблюдение (чести доплери и всеки ден мерене на тонове по два пъти, някакви лекарства също) и най-вероятно наистина да извадят бебето по-рано. Не мисля, че проблемът е /само/ от цигарите, а вероятно причината е в плацентата и пъпната връв. Не бих чакала 3 седмици за доплер. Бебето отговаря по-скоро на 26-а седмица.

# 144
честити бебенца на мама Hope  party006

# 145
  • София
Една приятелка наскоро имаше такъв проблем, плацентата не хранеше бебето. Постъпи за седмица в Майчин дом, там я сложиха на магнезий и съдоразширяващо лекарство. След тези 7 дни я изписаха. Бебето качи 500гр. по време на престоя. Утре я викат за индуцирано раждане 10 дена преди официалния й термин. Общо взето закрепиха нещата.

Отиди при Стратиева както ти е препоръчала Котката, тя ще те ориентира как е най-добре да се процедира в случая.

Между другото въпросното момиче не е пушач.

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 08:02 от kpucu

# 146
Привет по никое време  Mr. Green ooooh!

Честити бебенца. Да са живи и здрави и много да радват мама и тати   bouquet

С първите близначета, реших че е инцидентно, ама с вторите вече се притесних че силно наближава времето  Crazy Трябва яко да се стягам, че купувам хаотично, нищо важно и конкретно  Rolling Eyes В четвъртък (ако съм по-добре) ще ходя за стока - да взема да си харесам нещо и за бебка - да не остане гола маца у каца  Laughing
Трети ден съм с адски болки в гърлото - не мога да ям, не мога да пия. Днес трябва да отида за нов болничен и ще мина при ЛЛ. Търпя много на болка, ама в такова състояние да не мога почти нищо да ям или пия - за мен си е ужасно  Tired

# 147
Честити рожби на  мама Hope!   bouquet
Да са живи и здрави!

# 148
Catseye от Шумен съм, но се омъжих в Тервел. На консултации си ходя в Шумен и там ще раждам. Декември ще се прибера за да чакам събитието и мисля да се завъртя на някой друга лекция за мами Simple Smile чух че в Стария съд също се провеждат всеки вторник и ще видя къде ще ходя.

# 149
Здравейте.

Честити Бебета на Хоуп. Да си много здравички.

Записах ни за лекцията в петък ( аз, Зеленкото, Тони, Бейбифейс, Вики, Кайлис, Пандичка, Десита, Tори).

Миралюба- ЧРД на порасналия батко.

His Princess- успех с режима, ще го овладееш.  Hug

За превръзките- аз с каката си взимах от най- простите и обикновени. Другите ме дразнеха ( имах много шевове). А лиглина не е това, което е било. Има и супер мекички.

И аз като Ивичка реших, че първите са инцидентни ( да са живи и здрави) и другите ще устискат до средата на декември, че и края. другата седмица си стягам багажа за всеки случай. Да си седи готов. Останаха ми само принадлежностите за мен ( еднократни гащи, превръзки).

Общи условия

Активация на акаунт