Януарската дружина първи бебчета в темата си има - Тема 14

• 27 394
  • 721
  •   1
Отговори
# 435
За къпането - то май вече го обсъждахме веднъж, но беше отдавна. Идеята е, че в първите седмици от раждането бебето не се мърси и няма нужда от ежедневно къпане, особено с препарати, особено първата седмица-две докато падне пъпчето. Тукашната теория пък е, че къпането и по-специално вечер, давало сигнал, че иде време за нощен сън, било успокоително (за повечето бебета) и т.н. Въпрос на гледна точка.

За извеждането - студът мен не ме плаши. Може би ще постоим вкъщи няколко дни след изписването, но после ако е до -5 ще си излизаме, иначе ще откача. Скътано и омотано в коша за новородено/портбебе + космонавт + одеяло + дъждобран за завет няма никакъв проблем.

Пандичка, аз главно си почивам.
Вчера се поозорих малко. И подозирам, че е от мъкненето на 3 кг тиква. Ама пусто много ми се ядеше.

Ти не си от вчера с контракции. И много си почиваш, няма що. Все нещо шЪташ.  Simple Smile

Последна редакция: нд, 17 ное 2013, 20:02 от ♥Пандичка♥

# 436
А Панди, не с лошо де Hug. Почивам си. Нямам ангажимент с каката за градина, а сега след вторника ама хич. Тати си я води и взима. Аз само готвя. Даже и не чистя вече, а ММ го прави. Иначе бебо явно повече рита от кака си. А и кг са ми малко и само на корема,та той ми тежи.

Аз не знам как ще извеждам. Мен ме е страх от падане. Преди 2 години се пребих много жестоко, а ходя с хубави ботуши. Та от тогава съм много наплашена.

# 437
С лошо, с лошооо. Няма само аз да съм беладжийка.  hahaha Hug Ох и аз утре пускам Панда пак на градина и най-накрая ще полежа. Само да се задържи здрава по-дълго!  Praynig

# 438
  • София
ММ донесе плетивата от свеки. Не очаквах да ми харесат толкова, особено едното одеалце е много сладко. Утре ще сложа снимки във фейса, че тук ми е малко сложно и не ми се занимава.

# 439
Ох и аз утре пускам Панда пак на градина и най-накрая ще полежа. Само да се задържи здрава по-дълго!  Praynig
Мммм, от утре и ние сме на градина - само да не се събуди с Т, както миналата седмица.
Всички болести далеч вече от вас и почивай повече  Hug

За къпането - съдя по себе си че ми действа някак успокояващо и пречистващо (не само от пот или мръсотии) вечер преди лягане. Така къпех голямата, така ще процедирам и с бебето. Около мен пък чувам че трябвал еди си колко време да се къпе и сутрин и вечер. Това сутрешното аз не го намирам за логично и практично и няма да го правя  Peace

За изнасянето на бебето в студа - много съм трудна  Blush Аз съм много зиморничава и как ще се навивам идея си нямам  Blush И аз не вярвам на приказките, че ни чака ужасно люта зима. Както и Фейсчето каза, те и за лятото говориха така, но далеч не беше чак толкова горещо  Peace
Но пък знае ли се...По предната зима изкарахме цял месец във виелици и яко снегонавяване. Щом не съм отваряла магазина е било до толкова люта, че не е имало смисъл да мръзна ....
Все пак както Панди е казала с дъждобрана, да пази от вятъра + чувалчета, космонавти или порт-бебета мисля че няма да е проблем. С количката малко из двора или пред блока( за хора на апартаменти) - дори и да падна аз - бебето си остава в количката  Peace

Тази вечер подстригвах мъжете от фемилито. Изгърбих се, изморих се и да се надявам, че другата им фризура ще бъде когато го няма корема  Praynig
Фейсче, ще чакам за плетивата. На каката роклята е почти готова (малки довършителни неща има) и се чудя в какво бебешко да се захвана  newsm78

# 440
Фейсче, пак може да си идем до Хиполенда, на мен не ми пречи. Peace Не се сетих да питам дали Кенгуро ще участват в промоцията, но тя и нищо не спомена като гледах количката и кошарката, така че се надявам да ги има и да са намалени. Пуснах поръчката от Чочко Бочко и сега във вторник чакам дрешките. Голямо чудене беше относно размерите, но се надявам че съм уцелила.
После да покажеш и плетивата. Моите майка още ги крие не ми ги показва.

За къпането - за бебоците незнам как е, но аз обожавам да кисна в банята. Много добре ми действа. Дано дребния се е метнал на мен.

Елг, поздравления за леглото. Елия изглежда грейнала от щастие.

За зимните разходки, ми много ми се иска, ама да видим каква ще е зимата. Каквато съм бъзла, много ще треперя да не простудя малчо и най много да му докарам претопляне от обличане.

# 441
  • София
Ивичка, това сутрин и вечер е много агресивно за бебешката кожа. Може, но ако е без препарат, само да го накиснеш във ваничката. Но наистина не трябва да се прекалява.
Деси, за размерите е 0-3 и някои може да са бебе 4,5 кг, че това отговаря на 1 месец. Аз накупих 4-5 такива, да не се окаже после, че първите седмици нямам какво да му облека. Иначе мерките са много относителни, на различните фирми са различни. БГ производителите сякаш ги шият по-големи дрешките. Оня ден в мола онова гащеризонче беше 56 номер - за 1 месец и като се прибрах, се оказа, че гащеризончето от комплекта за изписване е малко по-голямо, а се води за новородено  Mr. Green
Какво мислите за възглавничките за спане настрани? Необходими ли са, или излишни? Чудя се дали да взимам, но прочетох доста противоречиви мнения.

# 442
ехее,аз докато се уредя с време за форума,то вие сте изписали и новата тема  Grinning
Пиша, 4е да мога да я следя.При нас вси4ко е наред Simple Smile  bouquet  bouquet

# 443
Здравейте,

първо по темите.
За къпането- аз не мога да си представя да не го изкъпя бебето или детето. Спомням си Елия като я прибрахме от болницата, вечерта какъв кеф беше. И до сега е така. Обича да се къпе. А лятото по няколко пъти.
И като бебе съм я мазала. Не обилно де.

за извеждането- консултацията е чак след месец. На нея ще ходим с кола и тати, че поликлиниката ми е далече. Но силно се надявам да няма поледици и да излизаме.

От утре съм на лекции. А то едно време. Малко се вълнувам де.

# 444
Добиутро!

Панди, благодаря ти, отново отговорът ти покри всичките ми питания и опасения. Благодаря и на останалите, които се включиха по темата. Опасенията ми бяха конкретно за градусите под минус 5, чудех се дали да рискувам, но както Панди отбеляза, ако е с дъждобран и добре облечено и завито, едва ли ще има проблеми. Само ще гледам първите няколко истински излизания да не са наистина на минус 20  Laughing И да стискаме палци ако зимата е студена, поне да успее да ни кали децата! Че с тия АБ по всички дечица около мен ми се плаче!

Ние с теб, Елг, трябва да се стегнем, че как ще изкараме тия лекции от сутрин до вечер  #Crazy Не ми се мисли! Дано всичко да е наред и бебо да изчака края им - да има учена майка!

Бейбифейс, аз вече засегнах възглавниците като се оплаквах от това, че не спя - пробвах всички буквално!!!
Скрит текст:
Свърши ми работа само тази между краката. Аз обаче я слагам всъщност под горния крак, който е вдигнат, защото спя леко на една страна, по този начин и коремът ми не виси във въздуха, а е опрян на леглото. Тоест не спя под прав ъгъл, а леко към леглото. Така възглавницата с наклон, предназначена за слагане под корема, ми става супер неудобна, защото ми притиска допълнително корема. Тоест ако ти спиш под прав ъгъл, може и да ти е удобна. Ако искаш, ще ти донеса да я пробваш - аз не я ползвам изобщо. Другата възглавница - която е и за кърмене и за лежане на детето - също ми е супер неудобна, защото като се гушнеш в нея ти става много топло. Другата причина е, че местеното от поза в поза с нея е доста трудно - завивките постоянно се разместват, а ти трябва да се съсредоточиш да обгърнеш възглавницата и с кракат, и с ръцете - абе, мани!

За къпането - аз пък съм от тези, които не харесват зимата да го правят /това не означава, че не го правя де  Laughing/. Твърде ми е студено и докато се накарам да се съблека и да вляза в банята са големи само-кандърми  Joy Но затова пък лятото съм постоянно вътре - не обичам твърде топлото време и потенето. Та вероятно ще избера варианта първата седмица да не го къпя изобщо, а после през няколко дни, като естествено се грижа дупето да е почистено и то с вода /за кърпичките съм чела какви ли не неща и не ги одобрявам много/.

# 445
А Тони, моите са по 4 часа. Даже май имам и свободни дни. Ти повечко ще поучиш.

# 446
  • Севлиево
Спорни лекции на учащите мами. Трудно ще ви е, но ще се справите.
И аз чакам снимки на бебешките плетива. Аз изплетох една шапка и терлички за подарък на едно бебе, обаче малко ми се струва голяма шапката и ще плета нова.
Аз мисля да къпя бебето през ден поне, но като се роди ще видим.
От утре вече официално съм по майчинство, а неофициално си имам работа колкото искаш.
Бебето като е много студено няма да излиза, но майка му поне след 5 часа ще се налага да излиза, просто няма друг начин. Ако тати си вземе наистина 15те дена и някоя баба се освободи, може и през другото време да излизам за по час. Ако съдя по Дамян повече от час няма да ми отпуска, че се кърмихме много често понякога. Радвам се че поне си имам двор и ще излизаме там на въздух ако няма време за по-дълги разходки.

# 447
Здравейте и от мен, доста сте изписали през уикенда ще се връщам да ви чета.
Мен ме наболява гърло и смуча евкалиптови бонбони на Голия - надявам се да няма нещо противопоказно за бременни, сега смуча първият де, та някоя мама ако знае нещо да свирка овреме, че не виждам с какво друго да си облекча в момента болката. Пих чайче с мед, тази нощ ставах да хапна лъжица мед и малко ме облекчава, ама дано не се разкекява.
Иначе аз си страдам с киселините и повръщането, като съм вкъщи уж гледам да ям по-често, но пък и повръщам по-често и то чак не ми се поглежда храна, а съм гладна. Вчера "само" 4 пъти съм повръщала направооооо вече ми се реве.
Гледам дискутирате темата за разходките - аз не знам ще мога ли с двете кошчета за кола да излизам сама, особено ако съм секцио, нали трябва да се пазя. Иначе идеята е шасито на количката да стои сгънато в багажника на колата или в мазето, а аз да свалям отгоре само кошниците за кола с бебетата, но ако съм сама и не трябва да вдигам тежко ще си седя вкъщи и ще чакам таткото да се прибере. Абе гледам да не ги мисля тези неща от сега, ще го мислим в движение. Май попрекалих тези дни с пазаруването на бебешки дрешки та вече си казах "стига", чеее препълних гардероба. Мисля след седмица две да сглабяме вече кошарата и да започвам да се ориентирам към пране и подреждане.
Иначе май от днес или утре влизам в 7ми месец, а иначе ми остава още около месец да ходя на работа, нооо вече ми дотежава, най-ме мъчи стоенето на стола зад компютъра по цял ден. Заболява ме гърбът и тн, обачее ще стискам зъби още няколко седмици и после ще си помързелувам с кеф вкъщи.
Пожелавам ви прекрасне ден  Hug

# 448

Добро утро,

maggie_m,откога това повръщане?Хич не е хубаво саааамооо по 4 пъти на ден.Обезводняваш си организма жестоко.Нищо ли не ти е казал док за това повръщане.
И ние вчера като Елг имахме същото занятие с леглото и най-после Praynig оправихме стаята на каката и тя също като Елия е много доволна и заспа още в 9 от мерак Joy Елг,така както е легнала Елия все едно гледам моята щерка с русата коса много прилича на нея.Ще направя снимка на нашето легло и нея и ще прикача.Скапах се вчера ,накрая нямах сили и се чудех как изобщо се движа и върша някакви неща.Направо си се учудих как не се появиха контракции ,че лятото с махането на паркета беше лошоооооооо. SickЕ най-после сме почти готови ,само камината да наредим и новия диван да вземем и аййдееее. newsm44

# 449
mama_Todorova май само в началото не съм повръщала, тоест в началото на бременността си имах единични повръщания, после окол 3-4-5 месец не повръщах и като ми наедря корема и с наедряването в момента нещата стават все по-зле. Вярно имам дни, в които ми се разминава само с 1 повръщане, но имам и такива, в които след всяко ядене  Sick. А гледам да не се тъпча много, но и една лъжица мед да хапна, като тази нощ и веднага ми започват киселините, които в краяна сметка ме докарват до тоалетната на 4ри крака. Знам, че не е добре и гледам да пия повече вода, но пък и не мога все да вземам Талцид или сода, пия газирана вода, но и тя ме облекчава за кратко. Явно ще си понасям така до края. Корема ми наедрява и все повече ме притиска иии не знам. Все споделям с докторите, ама те ми дават съвети за начина на хранене, да вземам Талцит и тн - е уж гледам да ги спазвам тези съвети ииии пак. Гадно е знам обачее ще си трая и това е.

Общи условия

Активация на акаунт