Януарската дружина първи бебчета в темата си има - Тема 14

• 27 370
  • 721
  •   1
Отговори
# 465
Маги - на мен ми се появяват киселини от храната, която готвя, от плодове, от кисело мляко, от филийка хляб, от сирене и т.н. Преди 2 дни обаче случайно открих, че мога да ям безпроблемно мюсли, разбъркано в кисело мляко. Мюсли от готовите смеси, на фирма Санте. И основно оттогава ям само мюсли с тропически плодове Simple Smile
Луда работа!

# 466
Еййййййй кефффф - сама вкъщи съм сиии  Joy Амин дай Боже Пандата да се задържи здравичка по-дълго!  Praynig Вчера ММ напръска против насекоми цялата къща. Отдааааавна трябваше да го направим, защото имахме някакви много странни малки буби, вкл. нашествие от калинки.  Shocked Но това нахапване на Анди преди дни преля чашата. Аз и тя спахме у нашите, а ММ се прибра да проветрябва и... да чисти резултата. Било е цяло гробище навсякъде.  Shocked Чак всичко ме сърби като си представя.  ooooh! Дано сме решили проблема, особено сега с очаквания нов член на семейството!

Купихме столче за кола. Макси Кози. Но малко се разочаровах, защото уж гледах да е съвместимо с рамата на нашата количка, а се оказа, че трябват допълнително адаптори. Взех го anyway, защото така или иначе имаме нужда от него, супер запазено е и за без пари. Но сега съм в дилема доколко наистина ще ползвам кошницата с рамата и дали да купувам тези адаптори. Вероятно ще ги купя обаче.

Тонини, моля, радвам се, че съм била от полза. За възглавниците, за които Бейбифейс попита става въпрос за възглавница за бебето - от тази, помагаща да държи бебето на една страна. Wink

Бейбифейс, и тази тема я обсъдихме неотдавна. Мнението пак е разделено на две. Според едната теория е необходимо първите месеци бебето да се върти настрани на всеки сън. Според другата (явно по-нова) нямало нужда, било ок бебето да спи по гръб с обърната настрани главичка. Аз лично Анди съм я обръщала и мисля и сега така да процедирам. Имах и възглавничка, но сега не мога да я открия и не мисля да купувам нова, а да навивам някаква завивка зад гръбчето.

Вики, честита кошарка!  Hug За лекцията в сряда - ще помисля още мъничко.

Маги, това с повръщането звучи ужасно. Ако наистина е от киселини не може ли да ги тушираш с нещо? Талцид не ти ли действа? На мен мигновено ми действа. А странното е, че последните седмици киселините изведнъж спряха.  Shocked (Пу-пу де)
Скрит текст:
А  Sick ми се случи наскоро няколко пъти, когато беше най-гадната фаза на хремата и храчките + веднъж след като видях и помирисах акото на Анди.  Laughing Нали не съм от повръщащите по време на бременност и тези няколко инцидентни случая бяха ужасни.  Sick

Елг, не знам вече дали честитих за креватчето, така че честито!   bouquet

Денислава, ти не си ли в София? Тук има Дебенамс в Молд България. Иначе не знам как би могла да поръчаш.

Апропо аз вчера ходих в Дебенамс. Отдавна се канех. Има намаление оот 25% на ВСИЧКО. Харесах един комплект от 6-7 части за изписване, който излизаше 46 лв (добра цена според мен), но не го взех, защото бодито беше с къс ръкав. Сега малко съжалявам. Нали отгоре ще е с блузка с дълъг ръкав + в космонавтче + увито в пеленка. Та може и да го взема, че не ми се обикаля да търся. В H&M странно, но няма такива комплекти от по няколко неща. Но там съм харесала космонавтчето.  Simple Smile

Успех на Елг и Тонини с ученето!  Hug

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 12:39 от ♥Пандичка♥

# 467
Аз съм си харесала от H&M всичко за изписването.

Скрит текст:
Ей това:
http://www.hm.com/bg/product/18581?article=18581-A

с чорапогащник и аксесоари:
http://www.hm.com/bg/product/18169?article=18169-A

Космонавтът в бяло:
http://www.hm.com/bg/product/10670?article=10670-A

Ако на таткото му се стори много кифленско, ще вземем нещо по-обикновено, например:
http://www.hm.com/bg/product/08295?article=08295-B с жилетка отгоре.

Имам само чуденка какъв размер да купувам, дали нюборн или все пак 0-3... Кифличка се роди 47 см, ама Мила върви голяма... Чудя се още дали трябва да има нещо под "рокличката" и над космонавта... пелена някаква  newsm78

# 468
  • софия
Пандичка, ок кажи като решиш Wink И аз в Дебенхамс и НМ си харесах доста неща, но още не съм решила кое да е. В НМ имаше много сладки бодита с якички като ризки и панталонки

Котката Марта сладки са, ми кифленско като за малка кифла, я! какво пък му разбират мъжете Grinning

Мали тая сутрин срастнах с компютъра. Ставам да се раздвижда и да свърша нещо!

# 469
  • София
Мерси много за отговорите за възглавничката. Даже и Тонини ми беше полезна, макар и с друга информация.  Mr. Green Мен по-скоро ме интересуваше не толкова дали да купувам възглавница, или да навивам завивка, а трябва ли да го правя? Защото и аз четох за двете теории и ми е много объркано как да постъпвам.
Вики, заповядай в четвъртък с нас, ще е по-интересно даже. Аз имам вече списък с нещата, само да проверя какво има и какво не. За лабиринт аз още не знам, тук ме побъркват пералня и куриери най-вече и не мога да отида да си направя кръвните изследвания.
Скрит текст:
В събота ми бяха объркали една поръчка и се разбрахме за понеделник сутринта да ми я донесат до 9,30. Бях си разчела времето след това да отида веднага на изследване. Еми каква сутрин - сега ми ги донесоха току що. Много съм доволна от чаршафчетата, на фирма Плами, чист памук са. Имам 1 комплект от Вис виталис и беше по-скъп, но плата е същия.
Другото, което ме побърква е, че пералнята си има собствено мнение и понякога не пуска центрофуга. Вчера ми скрои този номер с едни кърпи и аз реших да пусна програма центрофуга след това. Еми оказа се, че такова животно няма! Има rinse, spin и drain. Първото знам, че е изплакване. Второто мислех, че е центрофуга и го пуснах. Въртя ми прането половин час на бавни обороти (най-много 100) с почивки и накрая пак мокри ги извадих. После пуснах drain, при което пералнята само отцеди водата, без изобщо да завърти един оборот и това беше. Накрая пуснах изплакване с надеждата там да центрофугира, 45 минути общо е програмата, като за 10 изплакна и през останалото време въртя на бавни обороти и пак мокри ги извадих! Не мога да разбера ние ли я нямаме тази програма центрофугиране, или пералнята е развалена. Сутринта пуснах едни парцали на кратка програма и си имаше центрофуга, та се успокоих малко. Е с това се занимавах до 3 през нощта. Сега не знам какво да правя с бебешките дрешки и как да ги изплаквам допълнително, като ще трябва мокри да ги вадя от пералнята. #Cussing out
Котке, това зеленото с бухала съм го взела и аз Laughing, то е унисекс. Аз пък мислех за погачата, че за новородено ми се струва много голямо. Моето е 62.

# 470
Котке, това зеленото с бухала съм го взела и аз Laughing, то е унисекс. Аз пък мислех за погачата, че за новородено ми се струва много голямо. Моето е 62.

Ами пише, че го има и 50 размер.
Каква ти е пералнята?
Нашата понякога на кратките програми "забравя" центрофугата, но аз знам кое ми се пада и си я пускам отделно.

# 471
Благодаря ви за пожеланията за студентстването - вече успях да се възползвам от първата привилегия като студентка - намаление в градския транспорт  Laughing, че нали изоставих колата откакто съм бременна /станах голяма пъзла и не знам как ще се осмеля с детето да я подкарам - най-вероятно няма и ще забравя да шофирам/. Във връзка с ученето - до края на месеца няма да мога да ходя на всякакви родителски лекции, защото останалите ще изискват цялото ми време.

Бейбифейс, май объркването за възглавниците тръгна от мен  Laughing По въпроса за бебешките възглавници нямам опит, но сондирах мнения и те също се оказаха разнопосочни. Една приятелка каза, че са безсмислени, защото детето й постоянно се хлъзгало надолу /по тези с наклона, които са/, друга пък ги приветства с две ръце, че така била много спокойна за детето. Но същата работа вършат и две навити на руло одеалца/пелени. Така че според мен можеш да си спестиш този разход. Аз лично си взех, защото намерих изгодно нова такава възглавничка - с наклон и стопери, само за 20 лева /една мама я продаваше, стояла неизползвана - да видим аз колко ще я ползвам/.

Е с това се занимавах до 3 през нощта.

Joy Joy Joy много ми стана смешно на перипетиите ти, макар че тогава хич не ти е било до смях убедена съм!

maggie_m,  Hug голяма мъка преживяваш наистина. Аз снощи се събудих внезапно от появила се струя стомашна течност в устата ми - всичко се размина само с това, но разбрах поне малко какво изпитваш.
За моя проблем със запека пък да споделя, че Хуска помогна /или поне си мисля, че е от него/, защото вече си ходя нормално до тоалетна.

Котке, голяма мадама ще бъде твоята беба на изписването - пу-пу! Кафявото космонавтче го гледах на едно бебе наскоро - изглеждаше точно като мече в ръцете на майка си гледано отзад - мнооого сладко беше!

Днес трябваше да съм на преглед и да започнем да уточняваме нещата с лекарката, която ще ме изражда, обаче йок - тя беше на спешно раждане, та ще почакам още 2 дни преди да видя дали ще приеме всичките ми капризи  Crazy

А вчера какъв тиквеник спретнах - ум да ти зайде /почти целия сама си го омотах/  Mr. Green

# 472
Котке, определено мисля, че под роклята трябва нещичко - боди с къс/дълъг ръкав. А този космонавт е и моят фаворит. Wink Само дето според ММ горното покритие било алерген, но се опитвам да го убедя, че е важно вътре каква е материята, защото общо взето допир до външното няма да има или поне не много...

Десита, Бейбифейс, до кой Хиполенд мислите да ходите? Щото и аз искам.  Simple Smile

Тонини, какъв е този наклон на възглавничката? Не съм виждала. Явно е двойно презастраховане. Simple Smile Мисля си и че от възглавнички от двете страни няма нужда, една зад гръбчето е достатъчна. Те като са мънички както ги оставиш, така нанкат.  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 13:55 от ♥Пандичка♥

# 473
  • София

Ами пише, че го има и 50 размер.
Каква ти е пералнята?
Нашата понякога на кратките програми "забравя" центрофугата, но аз знам кое ми се пада и си я пускам отделно.
Вземи 50, но аз не знаех какви размери, че ми е от първите покупки и скокнах на 62 Simple Smile
Пералнята е CROWN. Аз бях пуснала еко програмата, тя е към 1ч и не беше центрофугирала.
Панди, ами до нашия си в Мол България:) Заповядай.

# 474
Панди, нали според втората теория детето трябва да спи по гръб, но на повдигнат матрак и с глава на една страна. Та тази възглавница дава възможност и за двете теории - има подпирачки за гръб, а едновременно с това осигурява и лекия наклон. http://www.ebay.com/itm/Delta-Baby-Supreme-Baby-Sleep-Wedge-Memo … id=p2047675.l2557 Но както и аз писах, човек наистина може да си спести този разход.
Аз съм в чуденка с тия теории кой да слушам - просто..... Май май накрая на една страна ще си го държа детето.

# 475
Ухуу, за Хиполенда голяма банда се очертаваме. Ще се видят в чудо от нас.

Котке, космонавта с ушите и аз съм го харесала, но точно този кафявия. Сигурно ще си го купя, нищо че вече имам един. Blush
А останалите дрешки са много бонбонски и сладки! Laughing

А пък аз на моя бебок съм му взела ей това за изписването
http://www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10701_10 … 1_221010114045_-1
плюс една жилетка и едни кецове. Само му се чудя под дънковия гашеризон трябва ли да сложа допълнително ританки или чорапогащник. newsm78

# 476
ехо
мерси и аз за студентството. С Тони се засичаме, та поне ще има с кой да си бъбря в почивките.
И аз ще се възползвам от картата ( Тони мерси и тук, че ме светна).

Аз днес съм значително по- добре.
Да ви кажа да ми се посмеете малко. снощи даваха един репортаж за бебета. Та аз си поревах. Уплаших се яко. Не помня колко малки са били. Та му викам на ММ: - ама аз не мога да го гледам това, не помня нищо, страх ме.
А той- ми ти така и за Елия говореше, пък я виж каква голяма е станала, не си я повредила.

# 477
  • София
Десита, Фейче, Панди, да се включа и аз Хиполенда за четвъртък, ако ме приемате в групата Simple Smile

Аз се завърнах от странстване и започнах да си подреждам къщата, но ако ме питате до никъде не съм стигнала. Снощи пак ставах посред нощите с киселини и сутринта ми се спеше много, та станах, хапнах и пак в леглото. А детската стая ме чака, но явно ще почака още малко Simple Smile

За изписването още не съм решила какво ще носим, но тези дни ще разгледам дрешките, които имам и може да спретна нещо.

Аз отивам до магазина и после мисля да хвърля един боб чорба за вечеря, хубав следобед момичета  Hug

# 478
Десита, Фейче, Панди, да се включа и аз Хиполенда за четвъртък, ако ме приемате в групата Simple Smile

ма, разбира се! Даже ще ни бъде приятно!

# 479
Пандичка мерси за информацията за магазина в Мол България, все още не съм ходила в този Мол, но мисля да го направя заради този магазин. разгледах сайта им и ми харесаха доста неща.
Вики благодаря и на теб за инфото за магазина, в събота ще отида да го разгледам Simple Smile
Аз се захващам за работа  wash hang newsm79 , че чакам следобед една приятелка на гости за кафенце. Simple Smile Хубав ден на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт