Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 25

• 190 640
  • 1 170
  •   1
Отговори
# 60
Да, сциентиграфията е желателно изследване в случая, не мисля, че е толкова страшно, опасно и т.н.
 marychery, аз от доц. Анадолийска имам добри впечатления. До колкото знам Буева и е ученичка, но има някакви търкания между тях / не знам подробности/
И аз като   annakonna не мога да разбера защо специалистите в областта в Бг не си актуализират знанията.......бях изумена, когато проф. Марбергер беше на противоположното на тахното мнение/ сигурно го пиша за 100път/ 80% от децата с хидроневроза я израстват, и операцията преди 1г. по-скоро може да навреди, отколкото да помогне; АБ профилактично не е задължително да се пие, не е доказано, че има профилактично действие. Шокирана съм как в Бг лесно препоръчват и правят операции, дори на деца,  но нали те са по-добре платени от ЗК, в сравнение с едни ехографски прегледи и стерилни урини..........здравето на децата, последствията от операциите са последна грижа за лекарите....

# 61
Мили мами, ние също ходихме при доктор Кънчев, също без много- много обяснения ни се изписа Калимин. Но като видях страничните ефекти доста се замислих. Дали има мама от София, която би се съгласила да ми продаде 10на бройки, за да видя първо как се отразява на дъщеря ми. Ще съм благодарна да ми пише на лично, за да се свържем.

# 62
  • София
Колко много неща сте изписали от последното ми влизане...

За съжаление сте много прави, че не трябва да се предоверяваме на лекарите, но нали те са затова, за да решат проблема, ако могат.
И при нас преди 5 години Буева каза да изчакаме за операция, но аз се доверих на уролога (в случая Момчилов) и я направихме, като така дадохме шанс бъбречето да се развие (при детенце случаят е малко по-различен).
Аз също писах, че при нас Буева и Русинов бяха на две коренно различни мнения. Аз вече го водя само при Русинов.

# 63

По повод една такава криза отидохме в Пирогов. Там след преглед при д-р Момчилов, направихме ехография при д-р Тасева. Резултатите бяха шокиращи за нас:„Ляв бъбрек – 8,7/1,1 см. Дилатирана кухинна система с ПЗР на легенчето при пълен пикочен мехур – 2,4 см. След микция размерът се движи от 1,9 до 2,5 см, в зависимост от положението на пациента."

Здравей,
аз само едно не разбрах, какъв е този размер на бъбрека 8.7/1.1 см, за което се извинявам, разбира се. Но някак не ми звучат реални при нормална дължина на бъбрека да е широк само 1.1 см.
Питам, защото дъщеря ми е със същия проблем като твоето момченце и почти 5г. я следи доц. Буева, и благодарение на нея избегнахме операцията. Разказвала съм и за да не се повтарям, ще обобщя на кратко, че и ние след преглед, консултация и сцинтиграфия при проф. Марбергер заложихме на изчакването въпреки всички препоръчки на нашите бг лекари за спешна операция на 3м. Имаме 4-ри сцинтиграфии и на последната се видя че обструкцията е израстната и бъбрека работи и отделя със скоростта на здравия, както и процентите му за 4г. от 38% се повишиха на 43%. Т.е. това което искам да кажа е че единствената ви грешка може би е била, че не сте направили сцинтиграфия по-рано, което и самата Буева препоръчва, нашата първата е на 3м. възраст.
Не пишеш и сега какви са резултатите от сцинтиграфията?
Но щом имате възможност за консултация в чужда клиника, задължително я направете. От моите проучвания през годините разбрах, че в Европа вече оперират лапароскопски децата с такива проблеми.

# 64

По повод една такава криза отидохме в Пирогов. Там след преглед при д-р Момчилов, направихме ехография при д-р Тасева. Резултатите бяха шокиращи за нас:„Ляв бъбрек – 8,7/1,1 см. Дилатирана кухинна система с ПЗР на легенчето при пълен пикочен мехур – 2,4 см. След микция размерът се движи от 1,9 до 2,5 см, в зависимост от положението на пациента."

Здравей,
аз само едно не разбрах, какъв е този размер на бъбрека 8.7/1.1 см, за което се извинявам, разбира се. Но някак не ми звучат реални при нормална дължина на бъбрека да е широк само 1.1 см.
Питам, защото дъщеря ми е със същия проблем като твоето момченце и почти 5г. я следи доц. Буева, и благодарение на нея избегнахме операцията. Разказвала съм и за да не се повтарям, ще обобщя на кратко, че и ние след преглед, консултация и сцинтиграфия при проф. Марбергер заложихме на изчакването въпреки всички препоръчки на нашите бг лекари за спешна операция на 3м. Имаме 4-ри сцинтиграфии и на последната се видя че обструкцията е израстната и бъбрека работи и отделя със скоростта на здравия, както и процентите му за 4г. от 38% се повишиха на 43%. Т.е. това което искам да кажа е че единствената ви грешка може би е била, че не сте направили сцинтиграфия по-рано, което и самата Буева препоръчва, нашата първата е на 3м. възраст.
Не пишеш и сега какви са резултатите от сцинтиграфията?
Но щом имате възможност за консултация в чужда клиника, задължително я направете. От моите проучвания през годините разбрах, че в Европа вече оперират лапароскопски децата с такива проблеми.

Peaceаз също мисля, че преди да се пристъпи към операция първо трябва, при възможност да се  направи консултация в чужбина.

# 65
  • София
И аз да се включа по повод поста на galpeta.
Не за Буева, ние при нея така и не отидохме, при нас Анадолийска беше тази, която му направи микционна снимка и венозна урография на сина ми, когато беше на 2 месеца и постави диагнозата, за която всъщност пренатално имаше съмнение. От там на сетне, се свързахме  с уролог.
(Между другото, някой питаше дали Анадолийска още работи- да, в детската педиатрична)

Пиша по повод вашата история и исках само да вмъкна, че ехографските разчитания са изключително важни. При колкото и да съм била заради синът ми, само  на д-р Тасева в Пирогов имам пълно доверие. При всяка контрола на която ходим при уролога (моето дете е оперирано) минаваме задължително през Тасева. Смятам, че много често родителите сме подвеждани (не умишлено разбира се) именно заради погрешно разчитане на изследванията, дори и погрешно измерване.

Аз също съветвам всеки, ако може да направи и консултация в чужбина, но не само на база документите и снимките и разчитанията на нашите специалисти...

Успех!

# 66
Добро утро!
Аз съм мама на 10г.момиче с поставена диагноза ИгА гломерулонефрит.Досега ходихме при Буева,но миналия месец ме отврати с арогантноста си и сега мисля да запазя час при Русинов за още едно мнение.Накратко:при нас има постоянно белтък и еритроцити в урината.Всички други изследвания,които правихме(ПКК,хематология,имуноглобулини),са ни наред.Сцинтиографията показа ляв-45 %,десен-55%.Но Буева каза-биопсия,и миналия месец,след 2-3 месеца изчакване,най-накрая влезна за процедурата.Обаче сестрите не знаят,че ще е под пълна упойка,викат я на закуска,и съответно ни отлагат за 16 декември.Буева ме изнерви,защото влезна в стаята,погледна я и каза:Тя нарочно е яла,и дотам.Без да каже какво да следим и да правим до другият месец.На всички пари,които сме и тръснали,а дори и нищо да не сме дали,просто беше отвратително държането и.Започнах да си мисля,че на тези толкова отлагания въобще няма нужда от биопсия,и дали е такава реалната диагноза.Сега ще ида при Русинов,и ако той потвърди,мисля да отидем в една клиника в Барселона,за да се изследваме там,и евентуално там да направим биопсията.Има ли други мами с нашата диагноза?

# 67
Здравей bubbast . Ти си намерила правилната посока, така че аз няма какво да напиша , само ще ти пожелая успех. Всяка майка тук би те посъветвала да намерите и второ и трето ако трябва мнения, и най-добре е консултацията в чужбина. Hug

# 68
След като в Токуда не можаха да видят на бебето левия бъбрек, д-р Русинов също не го видя. Аз не му казах, че сме ходили и при д-р Буева. Гледа снимките от пренаталната диагностика, там го има, но не можа да го намери. Това, което каза е, гледайте си детето като едно здраво дете. Моят мъж само това чакаше да чуе и каза никакви болници повече. Попитах за сцинтиография, и той като Д-р Буева каза, че ще е само информативно изследването и след него няма какво да се предприеме дори и да се види малкия бъбрек.И така само Буева успя да види левия бъбрек и даде насоки  - стерилни урини при вдигане на температура, диети и т.н В петък сме при д-р Такова. Пам вече ще покажа какво е видяла Буева.

# 69
  • София
Това, което каза е, гледайте си детето като едно здраво дете.
Има много случаи когато единият бъбрек не се развива, наистина го гледайте като здраво дете, може би е добре да следите другия бъбрек.
Братовчед на моята майка - едър здрав и прав мъж- преди години, когато не е имало такива ехографи, в казармата прави апендисит и тогава откриват, че единият бъбрек не се е развил. Доколкото знам и досега си е жив и здрав и води нормален живот.
Успех

# 70
Днес водихме бебо при поредния доктор, петия по ред. И ТАЗИ ДОКТОРКА ВИДЯ  ЛЕВИЯ БЪБРЕК, СЪВСЕМ НОРМАЛЕН ПО РАЗМЕР. Не знам на кой свят се намирам! Стана някакво чудо! Бъбрека е разположен по-ниско, но е абсолютно здрав. Да  е жива и здрава д-р Такова от Токуда. Имаме си и снимка в цял ръст на бъбрека, за да се вижда къде е и да не ми казват няма го.
Дано повече родители получат радостни новини и да изкарат едни спокойни празници!

# 71
Най-хубавата новина,която можеше да съществува,браво Heart Eyes
А нефролозите как е възможно да допуснат подобна грешка Thinking ,нямам думи...

# 72
Днес водихме бебо при поредния доктор, петия по ред. И ТАЗИ ДОКТОРКА ВИДЯ  ЛЕВИЯ БЪБРЕК, СЪВСЕМ НОРМАЛЕН ПО РАЗМЕР. Не знам на кой свят се намирам! Стана някакво чудо! Бъбрека е разположен по-ниско, но е абсолютно здрав. Да  е жива и здрава д-р Такова от Токуда. Имаме си и снимка в цял ръст на бъбрека, за да се вижда къде е и да не ми казват няма го.
Дано повече родители получат радостни новини и да изкарат едни спокойни празници!
Браво, честито! Страхотна новина!
Аз за това казвам, че човек трябва да обиколи всички възможни специалисти в областа

# 73
Hugпоздравления

# 74
Момичета здравейте!

В момента съм в шок и може да опиша всичко много хаотично и неразбрано. Диагнозата ни я дадоха едва днес и още не съм се съвзела.
Нашето дететнце още не е родено, но е вече ни предрекоха, че ще има увреждане.
Има кистовидно образувание под стомахчето и над тънкото черво. Не се разпознава да има оформени отделителна система и полова система.
Гинеколога ни свърза с детски хирург и петък ще говорим с него.
Неискаме да махаме детето. Искам да видя искрица надежда, че може да да се направи нещо следродилно по оперативен начин.
Незнам какво да правя.Да търся ли друг гинеколог, от друга страна ямр снимките няма да опишат ситуацията ни по друг начин.Който и да е като ги види и ще ни кажа същото.
Моля се на Бога да ми прати сили и хора с които да мога да споделя и да ми вдъхнат надежда.
Колко ли ще живее детето ни!?

Общи условия

Активация на акаунт