Бебе научено на ръце?

• 5 622
  • 44
  •   1
Отговори
Почти на 3 месеца е.Не иска и не иска да спи-на път съм да получа нервен срив  #Cussing out Спи на ръце.Оставя ли я в кошарата или на леглото-война.Вчера се събуди в 18ч. благополучно с две дремки от по 20тина минути в ръцете ми заспа в 4 сутринта и то при нас на спалнята.Тази сутрин се събуди в 7 и до момента още не е заспала,пробвах да я оставя в кошарата отново истеричен рев и чудо.Дайте някакъв съвет как да я отуча от този навик  Cry

# 1
Здравей, Естреа   Simple Smile
Според мен не е късно да я отучиш на ръце все още! Може би трябва да бъдеш по-настоятелна сега, защото по нататък ще е много по-трудно. 
На мен ми се случи два пъти, ревеше и бях сигурна, че е само от лигавщина, пуснах музика оставих я в креватчето и я изчаках да се измори, беше гадно защото ми се късаше сърцето, но е за добро.
Сега от няколко дни спи неспокойно и забелязах, че дърпа одеалото към лицето и си направих експеримент, сложих чаршафче пред лицето и заспа моментално.
Може и да е някакъв период  newsm78

# 2
Пробвах с оставянето в кошарата тъкмо преди малко.Музика пусках,сешоара,музикалната играчка на леглото...ефект никакъв.Такъв жесток рев със сълзи чак почна да се дави и я взех най накрая

# 3
  • София
Детето явно го мъчи нещо и търси близост, има нужда от гушкане.
Като майка на дете с отвратителни колики и съответно разнасяно "на ръце" до не знам вече кой месец, искам да ти кажа да не мислиш, че те манипулира или го прави на пук. Постепенно порастват и ще свикне да спи и в своето легло. С оставяне да реве в кошара мъчиш и двете ви.
Успех и здрави нерви! Hug

# 4
Бебе на 2-3 месеца не се лигави, не разиграва родителите си и не се гевези.
Не е научена на ръце, защото до преди да се роди все е била близо до мама, а сега мама не я чува. Оставя я сама, не й обръща внимание и единствения шанс детето да накара мама да бъде пак отново близо до нея е да плаче, да плаче и да плаче. Докато се научат да изразяват чувствата си плача ще е единствения начин да съобщят за болка, радост, страх, стрес, глад и т.н., което може да се сетите.

Та моя съвет е да си гушкаш детето когато има нужда от това. Все ще дойде момент, когато непрестанното разнасяне на ръце ще отмине. Аз си мислех, че такъв момент не идва, но съм се лъгала. Откакто проговори нещата стоят по съвсем друг начин.

Късмет и по-малко ядове   bouquet

# 5
  • София
От топлата прегръдка я оставяш в студените чаршафи. Гушни я с пелена, одеалце и я премести така, че да лежи върху затоплената завивка. Вариант 2: нека да заспи на леглото до теб, отново върху нещо, с което после да я преместиш.
Преди да решиш да я слагаш да спи, трябва да е изнемощяла от игра - измисли нещо, с което да я уморяваш. Ако имате вана, можеш да я плацикаш дълго, с играчки и леко хладна вода (около 30 градуса). Снижаването на температурата се прави постепенно, не отведнъж.
След като сложиш в леглото, стой при нея и помогни да заспи - шъшкай, пей, дръж ръчичката, млякото, ако пие от бутилка. Създай ритуал на заспиване и прави едно и също. И не на последно място - в стаята трябва да е прохладно, да не е сух въздуха и по възможност да има отворен прозорец. Много по-лесно ще заспи на студено, отколкото на топло. На тази възраст моят син, който беше повече от мъка на тема спане и колики, спеше на терасата с часове при силно отрицателни температури. Това беше през деня, вечер го изтощавах с ваната.

# 6
Сложи я в слинг. Ще е гушната до теб, а няма да ти тежи  Peace

# 7
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Синът ми беше така, но той имаше много колики и имаше нужда от гушкане. Не свикна. Като му спряха коликите започна да заспива в леглото си, докато аз го подрусвах и така, докато не започна да си заспива напълно сам, без някаква намеса от моя страна.

# 8
  • UK
Когато моят син започна да прави така на 2 м и половина се оказа, че е гладен. Унасяше се от гушкането и люшкането на ръце от умора, но после щом го оставя веднага ревваше. Давах да суче, заспиваше на първите 2 мин, аз си мислех, че се е нахранил и щом се отделя от него, пак ревваше. И разнасях ли, разнасях на ръце, докато разбера къде е проблемът. Не казвам, че и в този случай е така, ако е била винаги досега така, явно нуждите й са други. 

# 9
От две деца се научих, че пищят ако са гладни и ако ги боли. Ако това е премахнато е много лесно да заспят сами в леглото. Кърмиш ли или сте на АМ? Даваш ли нещо за колики? Съветите да я слагаш в затоплено легло и за изтощаването са много добри. Навън в количка спи ли?

# 10
И дъщеря ми заспиваше на ръце, докато не порасна на сантиметри и кг ( към 5-ти, 6-ти месец някъде) и самата тя започна да не се чувства удобно в ръцете ни. Първо не искаше да заспива в мен, после отказа и баща си  Mr. Green Започнах да я приспивам като лежа до нея  на леглото, после я местя в кошарката. По някое време през нощта пак я взимам  на спалнята.

# 11
Би трябвало да има причина. Така казват. Нас след коликите веднага ни почнаха зъбите. Вече си мисля, че просто иска да го гушкат. Почти непрекъснато го носим. Наскоро (7 месеца) поразреди...
Пробвай слинг. Не мисля, че е хубаво да се "оттучват от ръце"..

# 12
От две деца се научих, че пищят ако са гладни и ако ги боли. Ако това е премахнато е много лесно да заспят сами в леглото. Кърмиш ли или сте на АМ? Даваш ли нещо за колики? Съветите да я слагаш в затоплено легло и за изтощаването са много добри. Навън в количка спи ли?
Ехеее, късмет си имала, че само заради това са ревяли твоите деца. При дете, което е нахранено и нищо не го боли, до оня ден моето не можеше да заспи само в леглото. Добре, че новата стая и порастването реши този проблем.
Винаги съм била на мнение, че децата трябва да се гушкат, носят и т.н. докато са малки, това им дава сигурност, близост с родителите. Знам, че е трудно, изнервящо и изморяващо, но и с второто бих процедирала така, дори и да не е толкова ревливо.

# 13
  • София
Защо  пък да трябва? Бебетата са различни. Синът ми е роден м. май и лятото в жегите не даваше да го гушкаме. Само вечер, по време на коликите, искаше. И сега е по-самостоятелен.

# 14
Защо  пък да трябва? Бебетата са различни. Синът ми е роден м. май и лятото в жегите не даваше да го гушкаме. Само вечер, по време на коликите, искаше. И сега е по-самостоятелен.
Защото смятам, че им помага в нервно-психичното развитие и във връзката родител-дете, но това са мои убеждения, сигурно и на много други хора, но не ангажирам  никого с тях.

Общи условия

Активация на акаунт