Бебе научено на ръце?

• 5 624
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
+1 за носенето, гушкането и "ръчното бебе".
Още в родилното ми казваха "умни" бабки-санитарки: не я дръж в себе си, ще я научиш да стане ръчно бебе и ЩЕ ТИ СЕ КАЧИ НА ГЛАВАТА".
Честно, за бебе, родено предния ден, 50 см...
Това са отживелици, мисли от времето на железните дисциплинарни методи на Макаренко.
Бебето трябва да е близо до теб -физически и всякак. Ако не можеш да свършиш нищо - не върши нищо, малкото човече е с приоритет  Peace

# 16
Съгласна, че толкова малко бебенце има нужда от гушкане. Не те манипулира, не са и прищявки. Моят син до 3-ти месец трудно заспиваше и по малко. Преди да го взема на ръце, отхвърлях всички други варианти и тогава го гушках. Имат нужда от топлина и да им мирише на мама, особено ако го кърмиш.  И таткото може да се включи вечерта.
Моят бебо спи в леглото си, но от време на време се буди да го храня и гушкам, ама не е "ръчно бебе". Имаме една кака, която иска и тя гушкане Grinning
Успех  Hug

# 17
  • в Надежда-та
Големи я ми син не съм го носила мн и не е изявявал мн желание - спокойно бебе.
Малкия умишлено си го научих на ръце, до ден днешен иска да го гушкам и нося Heart Eyes Трето ако имам и него на ръце ще го науча. Толкова бързо минава времето и порастват, че за мен това е безценно.
За спането в ръце мн ми помагаше възглавницата за кърмене, така ръцете ми бяха свободни, а сина ми доволен, че е до мен Simple Smile

# 18
Явно при нас проблема е от зъбките.Бяхме на консултация и педиатърката ни каза,че венците й се разширяват,сърбят я и вероятно затова е нервна. baby_neutral Благодаря за всички мнения и препоръки!   bouquet

# 19
  • USA
Естреа, напълно те разбирам и аз бях така с нервите. Но независимо дали го боли, гладно ли е или каквото и да е, бебето има нужда от гушкане, носене и т.н. Всичко с времето си, дано само има някой да ти помага, защото при мен нямаше и наистина беше много трудно. Аз направих грешката да я оставя за 3 вечери да плаче (на 5-6 месечна възраст), за което много, много съжалявам. Сега не знам какво бих направила, тя не спеше за повече от 20-30 мин. дори и през нощта, но мисля, че не бих повторила това.

# 20
Почти на 3 месеца е.Не иска и не иска да спи-на път съм да получа нервен срив  #Cussing out Спи на ръце.Оставя ли я в кошарата или на леглото-война.Вчера се събуди в 18ч. благополучно с две дремки от по 20тина минути в ръцете ми заспа в 4 сутринта и то при нас на спалнята.Тази сутрин се събуди в 7 и до момента още не е заспала,пробвах да я оставя в кошарата отново истеричен рев и чудо.Дайте някакъв съвет как да я отуча от този навик  Cry
синът ми също не иска да спи и се буди постоянно боли го корема съдя по това като го взема гушкам го плаче плаче пръцка или се урига и заспива като бебета с колики сме още и аз се притеснявам за това събуждане защото като заспи и като се събуди пак вече е разсънен и заспива само със млякото а това е лошо и пак го боли корема и пак се буди и така. та съвета ми е да пробваш с нещо за коремчето дори и да е за колики капки

Нашите колики бяха много силни и нямаше друг вариант осввен да се гу6каме после да бяхме на ръце но само когато заспиваше през деня след това имаше затишие и сега пак на ръце го приспивам през деня но предпочитам така за6тото иначе изоб6тго вече  не ми дава да го гушкам явно е голям мъж и го е срам

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 01:41 от AnMary

# 21
Почти на 3 месеца е.Не иска и не иска да спи-на път съм да получа нервен срив  #Cussing out Спи на ръце.Оставя ли я в кошарата или на леглото-война.Вчера се събуди в 18ч. благополучно с две дремки от по 20тина минути в ръцете ми заспа в 4 сутринта и то при нас на спалнята.Тази сутрин се събуди в 7 и до момента още не е заспала,пробвах да я оставя в кошарата отново истеричен рев и чудо.Дайте някакъв съвет как да я отуча от този навик  Cry
Здравей и от мен. Искам да споделя и моя опит.  Ние до края на 3тия месец бяхмее постоянно на ръце. Бях се побъркала. Буден спящ постоянно ми беше в ръцете, но не само ами и искаше да го дундуркам постоянно от 6:00 до 00:00 съм дундуркалааа 3 месеца плътно. И това за "отучването " го пробвах ...според мен няма такова нещо като отучване, или при мен не се получи. Както го оставях било то до мен или в кошарката    настъпваше страшен рев,  който можеше да продължи докато не го взема. Мислех че до годинка ще го друсам на леглото даже на вън не излизахме не искаше и в количката.  Чудо бешее. Истината е че от раз спря дда иска да е в мен. От раз спря с рева. Както навърши 4 месеца започна сам да спи да излизаме на вън не искаше грам да заспива в мен. Въоражи се с търпение то ние големите не можем да се отучваме та те ли. Има нужда да те усеща,  знам ли. Всичко ще мине,  но си трябва време. Аз бях като в затвор не знам какво се дължи ноо явно бебчетата ни са по чувствителни. Ето сега е на 9месеца и въобще не обича да го дундуркам,  но пък не признава друг да го приспива. Бъди търпелива.  Hug

# 22
Прочетете за 4ия триместър.  Peace
http://www.becomingmamas.com/life-in-the-fourth-trimester/

# 23
Еовин, аз такова съм чела, но ние имаме и 5-ти и 6-ти триместър...  newsm78

# 24
E, споко, все някога ще пораснат  Simple Smile Абе не знам, аз не се шашкам. И моят ми е в ръцете, ами бебе е, къде да е Simple Smile

# 25
Период е, минава. Ние сме си разнасяли бебето докато имаше нужда. Лека полека утихна периода. Сега си го гушкаме пак. Сменяхме се - така е по-лесно. Бебетата не се "свикват " на ръце, ако от това те е страх. В различни периоди бебето ще има различни нужди. "Слушай" го, за да не създадеш едно изнервено и недоверчиво човече.

# 26
Много ми тежи -10 килограма мина. На ръце го приспивам често, на разходки го нося. Не иска вслинг... . Дребна жена съм, изтощена съм страхотнмо..

оплаках се, олекна ми.... ooooh!

# 27
  • USA
r0se, знам как се чувстваш, изтърпи още малко. После и да искаш, няма Simple Smile  Hug.

# 28
И аз се включвам с две ръце за бебеносенето. Вики я нося на ръце или в слинг откакто се е родила и досега само позитивни неща съм видяла в това отношение. В този ред на мисли една много хубава статия, за тези, които биха искали да знаят повече - Не се бойте от бебето на ръце

# 29
И при нас около 3-я месец имаше такъв момент, гушкане, носене и отмина. Сега сме на 7 м. и вече с баба му не сме интересни, иска независимост човека  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт