Бебе научено на ръце?

• 5 623
  • 44
  •   1
Отговори
# 30
Аз пък съм твърдо против разнасянето. И ние имахме такъв период, знам какво е. И аз бях на ръба. При положение, че съм сама и с проблеми с кръста, не можех да си позволя лукса да я разнасям. Оставях я да реве, ревеше, ревеше и в един момент разбра, че с реване нищо не може да постигне. Сега, каго я сложа в кошарата, знае, че трябва да спи. Може да се върти половин час преди да заспи, но не издава и звук и накрая си заспива. На бебето му трябва здрава майка. По- добре да си поревава от време на време, отколкото някоя сутрин да не можеш да станеш от леглото, защото си скован в кръста и гърба. Майката трявба да се щади, за да бъде полезна на дедето си. А не за щяло и нещяло да го грабва и разнася. Да не говорим, че имаше периоди, в които и в кошарата ревеше и в ръцете ми, така че по- добре  в кошарата.  Crazy

# 31
Почти съм съгласна с Елли, че на бебето му трябва здрава майка. Аз също имам проблеми с кръста още от раждането и една дъщеря, която също си има нужди. Не мога да си позволя да го разнасям бебо, който е 9кг по цял ден. Редувам хранене, малко носене, малко игра с него и после почвам да го слагам в столчета, кошара, на земята до мен, на дивана, на бънджито.
Гушкам си го много, но не мога да го нося дълго на ръце..

# 32
От топлата прегръдка я оставяш в студените чаршафи. Гушни я с пелена, одеалце и я премести така, че да лежи върху затоплената завивка...

А какво мислите за тези:

От доста време ги гледам в бебешките магазини и се чудя това трябва ли ми, не ми ли трябва, има ли някаква полза от него?
Каката съм я гледала без такива неща, но и много съм я носила на ръце. Само че тогава имах две години майчинство и можех да й се отдам изцяло.
Та... може ли някой, който е ползвал, да сподели впечатления?

# 33
cybercat, до колкото виждам това е възглавница и вътре има една затопляща се бутилка за колики - поне на това ми прилича и аз имам такава. Не сме я ползвали много. Мисля че по-хубав слинг или ерго раничка е по-добра инвестиция за такива претенциозни бебешоци. А може накрая да се окаже едно спокойно и самостоятелно бебе Wink

# 34
Не, на това му викат baby head/back supporter (не знам как да го преведа).
Държи бебенцето леко под наклон, а тези неща отстрани го поддържат да не се върти.
Също казват, че създавало усещане за уют/прегръдка.
Чудя се дали да взема.  newsm78
Като гледам колко е голямо креватчето, може би на бебето ще му е по-приятно да го подпра от двете страни.

Аз в слинг няма да го нося, просто съм прекалено дребна и слаба и не мога. Носила съм каката в кенгуру и не съм издържала дълго. Повече си я гушках, но си сядах, за да имам опора.
Сега пак имаме кенгуру, но съм казала на мъжа ми, че той ще си го ползва.

# 35
Да, точно такова е - като малко матраче, аз не обясних добре. За 50 лв го поръчахме от пакостник, сега не го намирам. Казваше се възглавничка за колики - или нещо подобно Simple Smile Вътре има бутилка която се пълни с гореща вода и се пъха и така се топли коремчето.

пс.. моят бебок преоткри слинга и всички сме много щастливи...

# 36
Ааа, тия дето аз ги гледах, нямат такива екстри като бутилка за топла вода.
Не затоплят, само подпират.

Отделно ми подариха някаква затопляща възглавничка за бебето, ама още не знам как точно се ползва. Май се пъха в микровълновата.

# 37
Моят син (в момента на 3) беше много ревлив. Имаше колики, газове, рефлукс, зъбите всички ги мъчат, не ги броя. Не мисля, че бебе на 3 месеца може да се "глези". Плаче, защото изпитва някакъв дискомфорт.
Малчо спеше най-дълго денем на един пухен юрган, сгънат на 4. Толкова му беше мекичко и топло, потънал в юргана.  Heart Eyes
Методите на д-р Карп също помагаха от време на време. Спяхме на 8-часови клипчета с проливен дъжд  Laughing абе всичко съм пробвала, всич-ко. Включително и да го оставям да плаче и то не инцидентно и еднократно, не помогна. Просто има деца и деца.
Ще минат още няколко месеца и ситуацията постепенно ще се подобри, само имай търпение Hug

cybercat, затоплящите възглавнички са за микровълновата, да. При нас помагаше затоплянето + масаж на коремчето и оставях възглавничката върху него.

Лятото пак такива приключения ме чакат, хваща ме страх като си помисля  Mr. Green

# 38
  • София
cybercat, когато се роди синът ми, също гледах нещо подобно, но се отказах. Не зная колко струва при вас, но ще се употребява за съвсем кратък период. На мен лично ми беше много полезна пелената за повиване (swaddling blankets), защото дребният беше ужасно ревлив и повиването го успокояваше. В началото го правех с обикновена пелена, после си купих готова за по-бързо.

# 39
  • Оптимист по принуда
За толкова малък бебешор със сигурност не става дума за манипулиране.Иска гушкане,а и щом се успокоява спящо до родителя-ами нека спи до мама.Така и бебчо и майката ще са по-спокойни и отпочинали.А у детето се изгражда чувство за сигурност. Съгласна съм с Милинка,че повиване с такова одеалце би помогнало,както и носенето в слинг.

# 40
cybercat, когато се роди синът ми, също гледах нещо подобно, но се отказах. Не зная колко струва при вас, но ще се употребява за съвсем кратък период. На мен лично ми беше много полезна пелената за повиване (swaddling blankets), защото дребният беше ужасно ревлив и повиването го успокояваше. В началото го правех с обикновена пелена, после си купих готова за по-бързо.

Тая джаджа никак не е скъпа, просто не знам дали въобще има някаква ползва от нея. Не искам да купувам излишни неща. Пише, че се ползва от 0 до 6 месеца. Някои приятелки ме посъветваха задължително да си взема, но все още не съм много убедена. За съжаление, знам как е при бебетата - точна рецепта няма, трябва да опиташ, за да разбереш.  Tired

Swaddling blanket май не съм виждала. Следващия път като изляза, ще се поогледам за тях.

# 41
  • София
Виж я джаджата и пробвай, след като не е скъпа... Моят дребосък е научен да си спи в леглото от ден 0. Имам проблеми с гърба, които не ми позволяваха да го разнасям на ръце. Търсех вариант между разнасянето за приспиване и спането в креватче, поради което повиването свърши работа. Отделно, че в периода на коликите, това също благоприятстваше да се успокои.
Ако има кой да ти покаже (или клипче в нета), повиването може да стане и с обикновена пелена. Но тя по-лесно се разгъва и по някое време през нощта човечето може и да се разпаше. А тези одеалца приличат малко на усмирителна риза, но са стабилни и държат.  Laughing

# 42
Днес пратих мъжа си да я купи.

Ето това е:

Довечера ще сложа бебето да спинка на нея.
Вчера на обяд ни изписаха и за сега го слагам в количката, защото в креватчето наистина е твърде студено и твърде широко.
После ще пиша дали има полза.

Последна редакция: пт, 27 дек 2013, 19:59 от Анонимен

# 43
  • София
cybercat, и аз имах същия "проблем" с дъщеря ми. За толкова малко бебе наистина не може да се говори за опит за манипулиране. Това става след 6-ия месец обикновено, затова се препоръчва тогава да започнат по-сериозните опити за отучване като напр. оставяне в кошарата по-малко, а след това за по-дълго.
Лично аз не издържах да слушам как бебето реве, а тя ревеше дъъълго. И я носех и приспивах на ръце до към 1 г. Не се давам за пример в никакъв случай, просто споделям опит. Накрая ръцете ми просто й отесняха и й беше неудобно да я нося толкова.
Тактиките на д-р Карп помагаха при мен, но те не са срещу носене на ръце, а срещу плач и безпокойство.
Спря да се събужда при оставяне в кошарата (след приспиване на ръце), след като й навих обиколниците на кравай над главичката, за да изглежда кошарата по-тясна. Така мисля, че се почувства по-уютно.

# 44
  • Някъде по Дунава
И сина ми според бабите си уж беше научен на ръце, но той още от родилното стоеше спокоен само у мен(как може бебе на 1 ден да е научено на каквото и да било). Приспиването на ръце при нас беше период на приливи и отливи и намаляваше с броя на кърменията. Явно сина ми има нужда от близост, защото и сега спи на леглото си, което е доближено до нашето, но все спи на ръба м/у двете легла притиснат в мен. Иначе окончателно спрях да го приспивам на ръце към 7-я месец. А с продължителността на съня имам много горчив опит, той до 9-я месец спеше три пъти по 20 мин и нищо не помагаше да спи повече, само навън в количката изкарваше по 1-2ч.

Общи условия

Активация на акаунт