На море в Гърция 2013 - XII

• 82 079
  • 783
  •   1
Отговори
# 435
Да, да, баш там си я спомнях, абе не знам кое точно - някак на пътя е. Не е въпрос за плажа, то и без това Валтос няма много да ви хареса и ще обикаляте по други, но ходенето с кола до града е малко сложно упражнение в Парга - в града няма лесен начин да се паркира и е най-удобно да се ходи пеша или с водно такси (2е на възрастен) от Валтос.
За пеша сякаш става, денивелацията обаче е голяма и за всеки ден може да ви мързи, особено детето. Вие по кое време на лятото планирате ходене?

Предпоследната седмица на юли. Моята не я мисли, няма проблеми тя с придвижването, динамична е (меко казано  Mr. Green). По скоро на мен ще ми е нанагорно.

Това ли е "вашата" къща:

http://www.booking.com/hotel/gr/vassilis-house.bg.html?aid=35702 … 6a3424a3f892730X2

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 15:02 от Анонимен

# 436
Не, в тази бяхме, но Василис е съседната и е много хубава. Нашата не знам точно как я предпочетох от двете, тя не беше завършена това лято (партерният етаж не беше, иначе втория си е ОК и с работещи стаи), но не съжалявам. Собствениците бяха супер мили и любезни, а в стаята можеше футбол да играеш - толкова просторна беше. И много добра цена, на Василис бяха малко по-скъпички.
Обаче, няма панорамна гледка и от двете къщи - нещо, което по принцип е сред големите плюсове на района Парга, тъй като денивелациите са големи и на много места се откриват зашеметявящи гледки.

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 15:25 от Параход

# 437
Не, в тази бяхме, но Василис е съседната и е много хубава. Нашата не знам точно как я предпочетох от двете, тя не беше завършена това лято (партерният етаж не беше, иначе втория си е ОК и с работещи стаи), но не съжалявам. Собствениците бяха супер мили и любезни, а в стаята можеше футбол да играеш - толкова просторна беше. И много добра цена, на Василис бяха малко по-скъпички.
Обаче, няма панорамна гледка и от двете къщи - нещо, което по принцип е сред големите плюсове на района Парга, тъй като денивелациите са големи и на много места се откриват зашеметявящи гледки.

Благодаря. Общо взето търся същото като теб - кухня, тихо, легло и за детето, да се паркира лесно... ако може басейн(ама не е драма).

# 438
  • София
За много години, момичета! Много любов, късмет, нови пътешествия и най-вече здраве желая на всички! Hug

Благодаря. Общо взето търся същото като теб - кухня, тихо, легло и за детето, да се паркира лесно... ако може басейн(ама не е драма).

Това е много добро за условията, които искаш, Bliss. Има басейн, че даже и водопадче. Simple Smile  На 200 м е по-надолу по пътя за Парга от студиата на Параход. http://www.booking.com/hotel/gr/filoxenia-sea-view.bg.html?aid=3 … 2f8827cf1bce2d1X1

http://www.pargafiloxenia.gr/index.php?lang=en

# 439
Привет на всички!
Миналата бяхме на Тасос, хотел Александра бийч, и много ни хареса (ако някой има въпроси съм насреща...). Затова тази година пак сме се насочили към гръцко. Обмисляме Медитераниън Вилидж в Катерини...
Нямам търпение!  Laughing

# 440
Децата ми ходят на гръцко училище организирано от Организацията на гръцките емигранти/аз съм ходила на такова, преди около 30 и няколко години/, намира се на Клокотница, зад х-л Принцес. Аз даже не знаех, че и в Лозенец има гръцко училище. Те са на 5 и на 7години и са заедно в класа на начинаещите. А, цената е направо смешна, за цялата учебна година е 50лв на дете.

# 441
  • Пловдив
Никой ли няма какво да ми предложи?

# 442
Гледам, района на Парга коментираме. Търсим нещо попътно, въпреки че може и за две-три нощувки да останем ако ни хареса,  като изискванията ни са сходни с тези на  Bliss , но за възрастни без деца. Предимство би било близостта до Парга, за да се насладим на оживлението, и предвижването без усилия и кола вечер до  добри местенца за хапване.

# 443
  • София
loa , за твоя бюджет за съжаление, поне аз не мога да ти препоръчам свестен ол инклузив.  Peace

Kari2 , миналия септември бяхме за 2 нощувки в апартаментите на Petros Penthouse и сме изключително доволни. Има 1 двуспален и два с една спалня (студиата в хотела, обаче много не ми харесаха, затова препоръчвам апартамент.) Местоположението е отлично за разглеждане на Парга без деца, а гледката е невероятна Heart Eyes http://www.petrospenthouse.com/
За трите апартамента хазяинът предоставя и паркоместа. За студиата мисля, че не осигуряваха паркинг. В самата Парга местенцата за хапване са навсякъде и се ходи пеша. Ако решите, да хапнете извън Парга, примерно на Лихнос, тогава ще ви трябва кола.
Едно момиче пък беше много доволно от Villa Koralli - http://www.booking.com/hotel/gr/villa-coralli.bg.html?aid=318615 … 010d56de0df260X12

Иначе с Параход, изкоментирахме изпробвани или видяни места малко по-нагоре в постовете. Предложенията за настаняване наистина са безбройни. Grinning

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 23:47 от bibi_2

# 444
  • Пловдив
 Мерси bibi   bouquet

# 445
  • София
loa Здравей, ако искаш хубав хотел трябва да направиш компромис или с плажа или с All Inclusivе..
За 2+2 и твоите изисквания това, което ми харесва надхвърля 100 евро/на теб ти трябва максимум 90/ и нагоре за тези дати. Като за по ранни или късни дати по се намира.
Все пак можеш да видиш примерно тези хотели....или да чакаш изгодни оферти по-късно, излизат често.
Bellagio Hotel  Fourka  77 €
Aristoteles Beach Hotel Afitos  95€

Aristoteles Beach

Последна редакция: пн, 06 яну 2014, 22:32 от Bled

# 446
  • София
Момичета малко помощ, че от два дена станах разногледа в офертите вече  Crazy
Изчетох и тази темичка и от предишната доста и явно ми се събра много материал за размисъл  Simple Smile , но все пак някое предложение от Вас ....тъй като почивката на половинката е началото на юни до средата се насочих малко по на юг и по-скоро се оглеждам главно на Халкидики. Петчленно семейство се, имаме три малки деца - двете са на 3 и едно на 2 годинки. Отначало мислех All inclusive, но хотелите които намерих излиза около 1400лв, което ми идва малко много...преосмислихме и решихме да минеме на варианта някое студио, апартамент без храна, но поне да е близо до плажа и наоколо разбира се да има супермаркети и някое и друго заведение.  Hug благодаря на отзовалите се
Р.Р. Разбира се и някоя детска площадка не е излишна, но вече стават много изискванията. Намерих 2-3 предложения, но нещо все не ми допадаше в тях ( а на едното имаше коментар, че като излизат нали е с карта, която гаси тока и се сещате какво става с хладилника и това, което е вътре в него...)

# 447
  • София
Марая11 И на теб ти е трудна задачата, но изпълнима. Това с тока не е проблем, ще поискате втора карта и тя ще остава там. В нормалните хотели хладилника не е към централното изключване.
Виж този хотел, коментирахме го наскоро, мисля че отговаря на всичките ти изисквания.
Naias Beach Hotel  Apartments 3*,Hanioti
Писала съм за него в темата, ако не го откриеш кажи.......

# 448
 Здравейте момичета, за много години! Живи и здрави, и много нови прекрасни гръцки местенца тази година да посетите, ви пожелавам!
 Бях ви питала преди време за Волос, бяхме в Портаря между Коледа и Нова Година и да споделя малко впечатления. Не се получи прекрасна почивка, но го преживях вече  и мисля следващата Simple Smile

Времето беше ужасно, не спря да вали два дни, а и имаше доста мъгла, което направо си е наказание, при тези прекрасни гледки. Имахме уговорка по телефона и платено капаро още от началото на декември, получи се, че на място е по-евтино от Букинг, хотел Пелиас. Обачее, след като пристигнахме към 17 часа, с нервно бебе, почти невъзможно паркиране, страшно много движение, коли, хора, наваля ни дъжда, докато открием хотела, който се оказа една дупка, стана ясно, че нямаме резервация, просто ни е пропуснал чичото. Не можех да повярвам, мъжът ми по принцип си е кротък, а аз как само съжалявах, че моя гръцки е доста слаб... Както и да е предложи ни една стая ужасна беше просто, тясна, мръсна, захабена, нищо общо със снимките от Букинг. Отказахме я, тръгнахме си и звъннахме на първата реклама, която видяхме. Там имахме голям късмет, хотел Пелион Ризорт http://www.booking.com/hotel/gr/pelion-resort.bg.html?sid=ec4828 … 98f689576f68814X5.
 Прекрасно място, обслужване, стаи, ресторант всичко беше чудесно.
Само да допълня, че в Портаря ядох най-гадния гирос, който съм яла в Гърция и в Макреница не ни пуснаха да влезем, тъй като беше страшна лудница от хора  и коли, имаше един униформен, който спираше още на табелата за селото.
 Сега сме се зарекли отново да отидем, но не на празник определено, при по-хубаво време, а може и без бебе Simple Smile

# 449
Здравейте!
Ние не сме ходили в Гърция, но мислим тази година да я посетим. Имаме две деца - на 5 и 2 годинки. Чух добри отзиви за  Порто Елея - Халкидики. Бихте ли споделили впечатления, препоръки ...подходящо ли е за тиха и спокойна семейна почивка:)

Общи условия

Активация на акаунт