ВМ-НВХ, част 68

• 55 800
  • 752
  •   1
Отговори
# 150

кана, чай не обичаш ли да пиеш? Това е добра възможност за прием на течности, за тези, които не обичат да пият чиста вода. Естествено, чаят е без подслаждане.  Laughing

Rain, благодаря ти за грижата. Ух, това с чая ми е по-неприятно и от наливането с вода (явно не обичам чайове). На мен водата не ми е проблемна на вкус, а просто цялото това наливане, без да съм жадна, ми е дискомфортно. Но какво да се прави, ще се опитам поне този сутрешен режим с чашите с вода да запазя. Wink

# 151
И на мен ми е неприятно наливането с вода. Само през лятото малко повече ми върви водата, но като застудее, ми е много трудно. От миналата зима обаче придобих навика да пия чай всеки следобед - подбирам си по-ароматни чайове и ми е приятно Wink За съжаление чайовете на Била вече явно не се предлагат, но пък има насипни.

# 152
Добър ден Simple Smile

Относно пиенето на вода - ако спадна под 1.5 л течности(вода/ чай) , не се чувствам добре - някак ми е  тежко и ...задръстено. 2-2.5л ми е идеално на ден течности . Мисля,че да даже ми влияе на отслабването по - добре, когато пия вода.
Да се похваля: за последните 2 седмици имам около 8 посещения на фитнеса и правя 45-50 мин кардио и забелязвам  лека разлика в краката , но засега не смея да се радвам- чак след седмица ще се измервам с кантар и сантиметър. Аз доста месеци си стоях в някакъв застой ( +/- по 1 кг ), въпреки че имам мазнинки. Явно трябва да продължа с кардиото, докато стигна до желаните размери и после пак да си почна с тежестите, но това ще е чак от средата февруари-март.
БТВ: когато тренирах повече с тежестите, имах много силен апетит, докато сега ми е по-умерен / ок. 1700к/ 30 въглени на ден си поддържам. Дано и идната седмица да продължи свалянето ми Praynig

Имам въпрос - ще правя онази карфиолената пица / от сайта на английски/. Чудех се какво сирене да ползвам за спояване ? Там пишеше козе, но аз не съм яла  козе от магазин и не ми се рискува с разни миризми newsm78

ПС: в магазинчето за здравословни храни при нас видях :
1. черен шоколад 85% Вивани/5лв/ мисля беше - хубав ли е на вкус?
2. черен шоколад 73% Негро ?
3. virgin oil Red Palm ? Това какво е?
4. Кокосово олио/ масло - 1600мл, 85 лв / за информация го давам, някой ако е  тръгнал да си търси/ http://www.noble-house.tk/html/EN/Amanprana_conventional_fats_ve … egetable_oil.html

И да се оплача
Скрит текст:
1.  Embarassed имам някакво странно топче в ухото - беше твърдоо преди, сега е мекичко и като че ли има течност/ мазнина в него - намира се точно хммм в началото, над 1та дупка за обица,от вътрешната страна. Според вас това някакво мастно образувание ли е? / аз реших,че е пъпка/ #Crazy
2. От 2 часа сутринта едното око ме дразни - все едно имам мигла или нещо друго в него, но нямам ? Леко зачервено / сигурно защото го пипах/ и леко насълзено ? Това да не би да е ечемик ? Никога не съм имала и не знам дали са му началните симптоми Thinking

Извинявам се за горните въпроси - ен са свързани с темата и ги слагам в скрит текст. Embarassed

Хубави почивни дни на всички  Hug
И последно : утре ще ходим да гледаме един велоергометър, дано стане работата  Praynig Много съм ентусиазирана

Редактирам се - ето този е шоколадът http://www.shopmania.bg/zakharni-i-shokoladovi-izdieliia/p-bio-c … ao-25-ghr-2997884

Бтв: 70 % шоколади вече са ми сладки  Laughing

Последна редакция: сб, 16 ное 2013, 12:12 от Лилава_коса

# 153
Косичке, за шоколадите е доста индивидуално. Аз съм пробвала най-тъмния шоколад на Вивани (май беше 90%) - на вкус е доста шоколадов Laughing Почти не се усеща сладост. Ако си свикнала на 70%, този ще ти бъде горчив сигурно, но ако вече 70% са ти сладки, този може да ти хареса Peace

Шоколадът "Негро" да не би да е "Нови Неро"? newsm78 Него съм го опитвала, добре е, но ми е сладък.

Палмовото масло ми се струва добър избор.

Кокосовото може да се поръча от Айхърб, т.е. такъв грамаж може да се поръча. А след като по-малките грамажи излизат по-евтино от тези, които се продават тук, сигурно и това ще излезе по-евтино. Сега например погледнах, че има едно кокосово масло, което е ново - http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Organic-Extra-Virgin-Coconu … ;sr=null&ic=4 - 1,530 л е и излиза много евтино.

Скрит текст:
За въпросите ти в скрития текст - на мен са ми излизали пъпчици и в месестата част на ухото, и по-навътре. Минават си от само себе си след няколко дена.

А за окото е възможно да имаш някакво възпаление, конюнктивит евентуално Thinking Ако не се оправиш, отиди на лекар.

# 154
  • Miami
Сега например погледнах, че има едно кокосово масло, което е ново - http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Organic-Extra-Virgin-Coconu … ;sr=null&ic=4 - 1,530 л е и излиза много евтино.
Евтино е, но е тежко и не може да се ползва доставката от 4$ .

# 155
Мерси за бързите отговори, Шоки  Ще го следя окото  Wink  Когато ми се сърши настоящият шоколад, ще си взема този на Вивани и ще споделя дали ми харесва.

# 156
Да, не се замислих, че може да е прекалено тежко. Но има и по-леки варианти, които все пак излизат по-евтино.

# 157
Благодаря на всички за мненията  Hug Благодарение на вас си пренаредих количката , за да се вместя в 19$ и да имам рибено масло, Д3 и К2  Wink

Следващата покупка е запланувана за кокосово масло. Да ви питам за мазане на лицето при сухота кокосовото или какаовото беше за предпочитане ? Че вече се застуди времето и кожата на лицето ми започна да се лющи и никакви кремове не помагат.

И няколко идеи за любителите на карфиола, че сега му е сезона - използвах го за заместител на ориза в пълнените пиперки +кайма - получи се идеално, а и никой не разбра  Wink. Според мен би могъл да се използва и в пълнежа на сърмите . А днес направих кюфтето -мъфини  Laughing - кайма, настърган карфиол, лук, подправки , 2 яйца + 2 лъжици цедено кисело мляко с малко сода бикарбонат. Всичко това изпечено във формички за мъфини. Чудесно е за работа или за път. И моята любима рецепта за пълнен карфиол http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg8958006#msg8958006

# 158
Дани, за плънка на сърми в какъв вид ти е карфиолът - първо сварен и после смлян? Може ли да е пасиран?

Аз направих марципана и се получи наистина много вкусен сладкиш (с "блат" от марципан и дебела заливка от шоколад). Понеже използвах 2 шоколада, заливката стана наистина доста дебела и шоколадовият вкус се налагаше, така че 1 шоколад стига. Но резултатът все пак ми хареса много. Сложих рецепта в темата с рецептите.

# 159
Рецептата за пълненият карфиол звучи много вкусно, непременно ще я пробвам.  Simple Smile

# 160
Шоки, настъргвам го суров на рендето ( само цветчетата, че дръжето е доста жилаво). То след това има термична обработка и изобщо не се усеща . Дори мисля да си купя по-голямо количество карфиол и да замразя настърган и на по-едри глави - за плънки и за пълнения. А като знам, че до преди 2 години мислех, че карфиола става само за туршии  Joy  Майка ми смля в блендера - уж за по- лесно, но хем се получиха по- неравномерни по големина парчета, хем и стана по-воднисто. Явно при меленето си пуска сока, а когато е настърган на рендето става точно като отделни зрънца ориз.
А пълнения карфиол го правя от миналата година. Дори единия път го правих за гости ,от които единия каза, че карфиол не яде (не знаех), но за да не ме обиди опита и не само, че си изяде порцията , но и ми иска рецептата  Laughing

# 161
Срещала съм рецепти и за суши с карфиол вместо ориз.

# 162
Мерси, Дани!  bouquet

# 163
Момичета, здравейте.И аз се записвам за сега да ви чета, понеже вече от седмица правя опити да започна и тази......поредна диета.....опс начин на хранене, обаче не ми остава време да изчета всичко. Та, понеже не успях да стигна до алкохола, а сега е време на домашното вино.....позволява ли се алкохол в тази диети , или ,както в предходните , за мен диети, е забранен! Аз имам качени 24 килограма от АД и се нуждая от скоростна диета, но при положение, че вече нямам нерви да съблюдавам Дюканската,поради липса на мазнини, а от 2 месеца си пия кафето с кокосово масло, случайно, или не, попаднах на вас....

# 164
Момичета, здравейте.И аз се записвам за сега да ви чета, понеже вече от седмица правя опити да започна и тази......поредна диета.....опс начин на хранене, обаче не ми остава време да изчета всичко. Та, понеже не успях да стигна до алкохола, а сега е време на домашното вино.....позволява ли се алкохол в тази диети , или ,както в предходните , за мен диети, е забранен! Аз имам качени 24 килограма от АД и се нуждая от скоростна диета, но при положение, че вече нямам нерви да съблюдавам Дюканската,поради липса на мазнини, а от 2 месеца си пия кафето с кокосово масло, случайно, или не, попаднах на вас....
Аз пия по около половин литър вино/ бяло или розе/. В "безвъглехидратната" пишеше, че може. Ако ще излизам на кръчма и дистокека отива и повече..  Blush

Общи условия

Активация на акаунт