Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е ПМС и как може да повлияе на апетита?
Защо ниският прием на калории може да доведе до загуба на тегло, но също така и до забавяне на метаболизма?
Какви са причините за повишеното желание за съвършенство и как може да повлияе на взаимоотношенията и самочувствието?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е ПМС и как може да повлияе на апетита?
-
Защо ниският прием на калории може да доведе до загуба на тегло, но също така и до забавяне на метаболизма?
Ниският прием на калории може да доведе до загуба на тегло, тъй като тялото използва съхранените мазнини за енергия. Въпреки това, при продължителен нисък прием на калории, тялото реагира чрез забавяне на метаболизма си, за да пести енергия. Това може да доведе до спиране на загубата на тегло и други неблагоприятни ефекти като нарушаване на менструалния цикъл и отслабване на имунната система.
-
Какви са причините за повишеното желание за съвършенство и как може да повлияе на взаимоотношенията и самочувствието?
Повишеното желание за съвършенство може да бъде свързано с вътрешни фактори като възпитание, самочувствие, страхове и влияние на обкръжението. Това също може да бъде повлияно от външни фактори като обществен натиск и очаквания. Това желание може да доведе до негативни последици като ниско самочувствие, стрес и проблеми в отношенията.
-
Какви са предизвикателствата, свързани с преброяването на калориите и защо това може да не е практично?
-
Какви са някои здравословни алтернативи на преброяването на калории за отслабване?

Не съм правила Дюкан, но ми се струва истинско мъчение да се кара толкова нискомаслено
не ми пречи, ама и аз не съм редовна де... СЕга мии свърши и няма да си купвам, че сутринта кантара ми показа малко нагоре... предполагам,че е задържане на течности, че вчера едни тиквички хапнах с мноооого сос от сметана,чесън,сол, черен пипер и червен пипер...ама соса беше фантазия...предполагам е от солта. Да, 1 чаша вино ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ, не мисля ,че е проблем..Като цяло алкохола не е съвместим с никой режим според мен, но ние не сме на режим, ние така си се храниме, нали? При нас няма "expiration day " .... :lol

Вчера имах много, ама много кофти ден и о небеса не посегнах към храната за утеха.Хапнах си съвсем режимно и нормално.Започвам да влизам в релси и така ставам по сигурна, че ще успея.
А тази година наистина искам на РД-то ми да избегна разни торти и сладкишчета, пълни със захар, изпробвах една рецепта за шоколадови кексчета (режимни), гарнирани със също режимен ванилов сладолед. На вкус са...
Според мен такива ястия са идеални за случаите, когато човек не иска да се чувства като аутсайдер, защото не яде от разните пасти и сандвичи по социални сбирки.