ВМ-НВХ, част 68

• 55 810
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
Днес ходих да си купя и аз най -накрая кокосови стърготини... грабнах аз един пакет и хайде в къщи...гледам аз на етикета.. 2 суп. л = 70 калории
                                             7 гр.захар
                                             6 % карбс........ Shocked
Аз си мислех,че не трябва да има захар вътре...Вашите някакви подобни ли си , бихте ли погледнали какво пише? Направих си палачинката,защото исках да опитам, до сега не съм си правила никакви десерти режимни  или не, нито пък палачинки....Направих си я с 1 яйце, 1-2 с.л сметана течна, и 1 суп. л. кокосови стърготини , което значи горните данни разделение на 2.   Толкова ми беше сладка тази палачинка.... не е лоша, но на мен не ми се яде сладко, аз не знам защо си мислех,че не трябва да ми сладни....  newsm78  Няма да си правя повече, ако ми се дояде палачинка, ще си направя 1-2 ,както си ги правим нормално и ще си сметна  въглените ,точките, калориите , или там каквото си броя, или пък просто ще си ги изям и няма нищо да броя!!!  Sunglasses  Купих си и шоколад 85%, не съм си купувала, от както реших да сваля сланините...Ако някога ми се прияде нещо такова , да имам....
Гореспоменатата палачинка, я изядох намазана със сметана и 2 парчета бекон....това ми е закуската за днес....Да ви кажа, по едни намаления си купих няколко панталончета, много хубави, ама толкова ми бяха малки....ама аз : за един ден ,като отслабна.....Днес ги вадя/ купих ги преди 2-3 месеца/ те ми широки, на дупето,ОК... ама на талията хлопат и ми се смъкват, седят ми ,като подарени.... Sad
Хем се радвам, хем ме е яд.....Повече никога няма да си купувам , за някой си ден.....напред в бъдещето, сега ще ги занеса с други неща  на втората употреба, поне са нови, някой ще им се зарадва....

# 196
  • SA
Пинки, браво на теб! Напоследьк си абсолютна отличничка по отношение на режима!  Hug
На моите кокосови стьрготини няма информация на пакета за В:М:Б , но не бих казала, че чак са сладки. Имат сьщият леко сладникав вкус, както и суровия кокосов орех.

Много ми хареса една статия, която резюмира новоизлязла книга, посветена отново на огромната заблуда по отношение на холестерола и статините:

http://www.zoeharcombe.com/2013/10/how-statin-drugs-really-lower … e-cell-at-a-time/

Обясняват се механизмите, по които статините тотално увреждат здравето ни, блокирайки основния метаболитен пьт вьв всяка клетка, по който се синтезира холестерол и други активни вещества, които стимулират клетьчната репродукция. И това води до клетьчна смьрт - по-рано, или по-кьсно, в зависимост от жизнения цикьл на различните видове клетки.
Интересен факт, за който не знаех е, че още преди пускането им в употреба, при предварителните тестове, е направило впечатление, че клетките, третирани сьс статини пьрво спират да се делят и второ - наблюдава се силно разрастване на някои клетьчни органели, поради което тези клетки се характеризират като атипични ( разбира се, термините ракови и предракови никога не са използвани, макар че биха били подходящи в случая). Половината от кучетата, вьрху които били изпробвани статини, умрели от рак.

# 197
W'A'S'P' , доколкото зная, в Бьлгария преобладаващата част от диабетиците ( главно 2 тип) нямат глюкомери. Та малко трудно ще си правят експерименти с храни. А и далеч не всики диабетици, които не са на инсулин, са склонни стриктно да се придьржат кьм диета и си хапват храни, за които сьс сигурност знаят, че не трябва.

Моята леля беше така. Имаше пенсия от 140лв и не можеше да спазва никаква диета поради тази причина. Камо ли да си купи глюкомер и т.н. Пиеше едни билкови хапчета, които уж й смъкваха кръвната захар, а те са по-скъпи от метформина поне 2 пъти.  Confused

# 198
  • USA
Пинки, купила си подсладени стърготини, погледни си пакета. Трябва да пише "unsweetened" .Сега видях моя пакет- 3 гр. карбс, 2 фибри и less than 1гр. захар

# 199
Ами, като от мерак ходих да ги купувам в 6,00 сутринта !   ooooh!   Къде съм гледала, не знам...Много ти благодаря, че ми каза, утре пак ще ида....ама  след работа !  Joy    Наитина моите са много сладки, дори се усъмних, дали изобщо захарта е само 7 грама за 2 супени л.  То , има и един такъв момент,че на мен всичко ми се вижда ужасно сладко  вече, защото не консумирам нищо такова ..Днес да ви се похваля, отказах в работата една от любимите ми торти, - бяха донесли, отказах и сладки и соленки ....пих едно кайве , и дори него аз си го носех..... Laughing
Кам, Благодаря ти за хубавите думи, наистина се старая.... Blush
Отивам да правя риба сьомга на фурна, и кИфтаци, че утре е понеделник и трябва да съм подготвена.... Wink

# 200
  • В Балкана
... Докарват страшна депресия, само виното може да я прогони

Joy  Joy newsm10 newsm10  rotfImao

Инак на мен пак спря да ми се пие..  Laughing Да видим до кога.

Аз днес за пръв път ядох шоколад тъмен 81 % , и един друг 74 %, от Лидл. Прекрасни са!!  Heart Eyes ...

Внимавайте с шоколадите. Това, че пише висок процент на какао, не означава, че въглените са малко. Онзи ден точно в Лидл, разгледах всички изложени шоколади. Нито един от тях не беше подходящ за режима! Голям процент какао отпред на опаковката, мазнини 30-45 гр.  и въглени не по-малко от 30-50 гр. Та когато купувате, четете и съдържанието отзад.
В Лидл не видях Линд или Хейди, които са масово срещани черни шоколади със съдържание на въглени под 20 гр. на 100 гр.

Пинки, бравос!!   bouquet

п.п. Карфиолената ми пица е много, много вкусна студена.  Crazy Ако не бях опитала студения й вкус, нямаше да направя повече тази година. Сега не съм сигурна.  Laughing

# 201
Днес имам личен празник и затова ви черпя с нещо вкусно!

Да ви е сладко!!!  Hug Grinning

# 202
  • Бургас
Честит празник, AGLIKKA !Весело изкарване!

# 203
Паднала е цената на Вигантол. Днес и аз взех от нашата аптека на 2,50 лв.
Те понеже зареждат на малки количества и споменаха, че от 2 зареждания насам им е на старата цена.

Честит празник, AGLIKKA!
С разкошни ястия ни черпиш. Heart Eyes

# 204
Пинки, пиша сега най-напред на теб, без да съм прочела написаното по-нататък, за да те успокоя за кокоса Hug По начало кокосът леко сладни, особено ако се хапне по-голямо количество накуп. Твоето не е било голямо, но е възможно да ти сладни, защото вкусът ти се е променил напоследък Wink Някои стърготини са подсладени, други не са, но ако са подсладени, би трябвало да пише. Но и натуралните си сладнят леко, това е неизбежно. Ако си купиш кокосов орех, отделиш му месото на парчета в купа и го залееш с вода, за да се запази по-добре, на следващия ден тази вода е сладка. Кокосът си има естествена захар. Но като имаш предвид и колко мазнини има, процентното съдържание на въглехидрати не е съществено. А и ти не изяждаш по един килограм всеки път, така че имаш още по-малко основания да се притесняваш Hug Ако ти е харесала кокосовата палачинка, си я хапвай. Ако не ти е харесала, може да оползотвориш купените стърготини по някакъв друг начин - в някой десерт. Но кокосът в никакъв случай не е прекалено въглехидратен, ако си е натурален, без добавена захар. Няма страшно Hug

А, още нещо се сетих: кокосовите стърготини съдържат и доста фибри, които ти не усвояваш, но пак се включват в посочените въглехидрати Wink Фибрите обаче намаляват гликемичната стойност на въглехидратите, в случая на кокоса. А съдържащите се мазнини я намаляват още повече.

Аги, честит празник! Много здраве и хубави преживявания ти желая! Hug  bouquet

Камелот, благодаря за статията на Зоуи!  bouquet Аз напоследък съм я изпуснала нея какво пише, но много ми харесват статиите й.

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 09:11 от Cioccolata

# 205
Аги, честит празник  Hug   bouquet
Сърдечни пожелания за здраве, любов и късмет

Мдааа
Заразихме с този Вигатол
Живот и здраве ще се купува догодина едно кашонче
 Grinning

Рейн, тукашният Лидл имат 81%, с 18% В, но вече не го виждам в БГ, предишните години го имаше, вече не за съжаление
Грешка, 22.8% били  Embarassed
Объркала съм се с една шв.марка, която съдържа 18% В и е с 85% какао

Пинки, много ти се радвам
Пожелавам ти все повече успех и режимност

Кам, мерси за статията
кога ли ще си признаят, че с тези статини бавно убиват вместо уж да лекуват
 #2gunfire

Хайде лека и режимна седмица от мен
 Hug

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 10:14 от Анонимен

# 206
Аглика, честит празник!   bouquet

Rain*, благодаря ти за пояснението, ще имам предвид.

# 207
  • SA
Аги, честит празник!   bouquet Дано вече поредицата ти от стресови преживявания да е зад гьрба ти и оттук нататьк да те очакват много щастливи моменти и успехи!
W'A'S'P' , докато от статини се печелят милиарди, такова признание официално няма да има. Но пьк доста литература излезе напоследьк, даже сега сьм пуснала да се сваля и един филм - "Statin nation". Откровено казано, докато четях статията на Зоуи, повече се притесних, заради "откритието" ми, че масово използваните за лечение на остеопороза лекарства - биофосфонати, сьщо блокират метаболитния пьт, вьрху който вьздействат статините, макар и на различно ниво. Което ме навежда на мисьлта, че и техните странични ефекти не са много по-различни. А майка ми ги пие от години. Не знам  ooooh!.

# 208
Докато се усети някой отворко-адвокат в Щатите и направи милиони от едно дело
 Laughing

Сега като написа за остеопорозата, се сетих, че и с такова се уреди майка ми след първите две години прием на статини

# 209
Ох, за остеопорозата, особено при наличие вече на остеопороза, а не просто опити за превенция, не смея да се изказвам много авторитетно Embarassed Но в лекцията си Рон Роуздейл пише, че негова млада пациентка с тревожни резултати от изследването за костна плътност за една година успяла да нормализира нещата с НВ-ВМХ. Той обяснява, че при повишен инсулин от организма се изхвърля не само магнезий, но и калций. Та може това да е един възможен начин за въздействие върху проблема - храненето.

Второ и трето - витамин Д3 и витамин К2 Wink Нито Д3 се набавя достатъчно само от слънцето, нито К2 се набавя само от храната.

Общи условия

Активация на акаунт