ВМ-НВХ, част 68

• 55 596
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,надявам се,че все още приемате нови попълнения.От две седмици съм на режима,но въпреки старанието ми ,канатрът тръгна нагоре  Confused .Опитвам се да огранича ядките (май проблемът е в тях ). Имам за сваляне около 5/6 килограма ,качени вследствие хормонален дисбаланс (6 години непрекъснат прием на ОК и поликистоза).... Сега се лекувам с хомеопатия,разбирам ,че захарните хомепатични гранулки не са подходящи,но не искам да спирам лечението си.
ПС следя темата поне от около два месеца- много е полезна ,а вие - отзивчиви   bouquet

# 436
Облаче, това, което, според мен ще е най-добре е да се храниш по едно и също време с тях. Те вадят пицата/бургера и т.н. ти вадиш каквото си носиш, едва ли някой ще може да каже кое точно ммирише, а и едва ли щя усетят.

# 437
  • София
Облаче, хрумва ми и това, че можеш да си носиш всичко, стига да ти е готово, нарязано и в пластмасова кутийка с капак, като когато дойде време за хапване, да си боцваш от храната и да затваряш отново кутийката с капака. И така - боцваш, затваряш ...  Thinking Не е нужно да щраква, просто да слагаш капка отгоре ...
Съвета, на Ули е много добър също - да се храните заедно.
Пък и едно проветряване никога не е излишно, дори и да не мирише на нищо. 5 мин да се освежи въздуха са достатъчни  Peace

dumb as a fox , добре дошла и успех!   bouquet

# 438
По казуса на Облачето - аз обядвам пържолки от свински котлетчета на скара или грил тиган .Не миришат изобщо,ядки,пиле със сметана и 4 вида сирена ,пилешки дробчета и сърчица в масло без лук или подправки. Все още никой не се е оплакал  Crazy
ПС Вивиан ,благодаря   bouquet

# 439
  • SA
dumb as a fox, добре дошла и успех! Щом си с поликистоза, точно тук ти е мястото.  Simple Smile
А за хомеопатичните гранулки - не се тревожи толкова. Едва ли кой знае колко захар има в 5-6 малки гранулки.
Миналата седмица направих великото "откритие", че фьстьченото масло, което купувам, не се препорьчва да се дьржи в хладилник и установих, че ми харесва в пьти повече на стайна температура.  Embarassed

# 440
  • В центъра на мръсотията
Аз пак с въпросче: При обременяване с глюкоза знаете ли как се тълкува повишената стойност на 120 мин.? Захарта ми на гладно е 6, на първия час - прибл. 8, а на втория - прибл. 7,7.

Благодаря за линковете за статините - мъжът ми се отказа да ги пие и мина на НВ режим.  Hug Е, все още не е супер стриктен, но полага усилия.

# 441
Аз пак с въпросче: При обременяване с глюкоза знаете ли как се тълкува повишената стойност на 120 мин.? Захарта ми на гладно е 6, на първия час - прибл. 8, а на втория - прибл. 7,7.
Виж тук - http://www.arsmedica.bg/lab/vaglehidrati/peroralen-glukozotoleranten-test-gttPeace

ОГТТ
кръвна захар    Нормален mmol/l    Нарушен  mmol/l    Патологичен  mmol/l
на гладно до 5,55    5,6-7,0    над 7,0
60 min    до 8,9    до 10,9    над 11,0
120 min    до 7,8    7,8-11,1    над 11,1

На гладно е леко завишена и на 2ч. ти е гранична захарта. Имаш ли изследван инсулин? Спазила ли си мин. 12ч. без хранене и пиене (освен вода) преди теста?

# 442
Всичко бях спазила, вкл. и около 250 гр. въглени 5 дни преди теста. Ендокриноложката каза, че нямам нужда от терапия, исках просто да чуя вашите мнения. Гликираният хемоглобин - две седмици преди този тест - беше 6.1 (при горна граница 6).

# 443
Донесена от вихъра, а инсулина не го ли изследвахте? Той е важен, за да се види как се движи правата/кривата на трите стойности захар/инсулин и да се прецени дали има ир или не.  Peace Принципно тези стойности можеш да ги подобриш като намалиш въглехидратите, а също и общото количество протеини за деня (най-вече вечер). Другото важно е да включиш редовно спорт и да се храниш 3 пъти дневно. Тъй като гликираният ти хемоглобин е над норма, аз лично бих се постарала да сваля захарта с 1 единица. Ако при тези стойности имаше гликиран хемоглобин 5, то тогава нямаше да са притеснителни. Но в случая клониш към по-високи стойности на захарта и за това е добре да ги смъкнеш преди да са се завишили още, защото тогава ще минат в графа пред-диабет.  Peace Това разбира се си е мое мнение и не съм неутрална, тъй като имам поставени диагнози ир и преддиабет.  Wink

# 444
Аз на такива резултати започнах лечение със Сиофор.  По-точно, ОГТТ ми е в норма на 120 мин, но кръвно-захарния профил показа при мен отклонения. Иначе около 6 се въртеше и моята захар сутрин, дори по-малко от 6.
Дори и да смята ендокриноложката ти, че няма нужда от лечение, сериозно трябва да се хванеш за режима и да ти стане начин на живот, защото резултатите не показват диабет, но са гранични резултати и има нарушена гликемия на гладно.
Аз не съм изследвала инсулин, но от момичетата знам, че е добре и той да се изследва.

# 445
Jana Ina, те моите въглехидрати са принципно около 50 гр дневно и спортувам редовно. Преди месец имах доста стресово изживяване, което рефлектира във високо неспадащо кръвно - оттам кардиолог - пълни кръвни изследвания, вкл. липиден профил, хормони на щитовидната жлеза, чернодробни ензими и т.н. - и тъй като захарта беше единственото нещо извън нормата, той ме прати на ендокринолог. Макар че неговото мнение беше, че съм тип, който образува?  Embarassed  много адреналин и това е причината за завишената захар. НВ се храня от близо 3 години и годишните изследвания на захар на гладно са ми били около 4.5. Една позната (с медицинско образование) каза, че при рязко спиране на цигарите, се вдига захарта (нямам представа дали е така) - та и това беше допълнителен фактор - ако е вярно. Аз принципно не се притеснявам (и аз мисля, че е от нервите), но пак казвам - исках да ви чуя.  Simple Smile
Благодаря за мнението ти.   bouquet

# 446
Благодаря ви!   bouquet

# 447
Донесена, сигурно стресът е повлиял, но наистина е добре да бъдеш много стриктна Embarassed Високият гликиран хемоглобин е най-притеснителната стойност май, защото той показва каква е била средната кръвна захар през последните 3 месеца. За да е повишен, значи и захарта е била трайно повишена, а не само сутрин на гладно. Така че има опасна тенденция, но вероятно е от нервите и може да се овладее с хранене.

По отношение на цигарите, четох, че се повишава не точно захарта, а се повишава склонността за складиране на мазнини под влияние на инсулина. И затова е препоръчително след спиране на цигарите да се ограничат въглехидратите спрямо консумираното преди това количество, защото те са основният фактор за по-големи и по-продължителни повишения на инсулина.

dumb as a fox, добре дошла! Засега гледай да свикнеш с този начин на хранене и не мисли за килограмите. Наблюдавай по-скоро как се движат мерките. Дано да можеш скоро да се похвалиш с хубави резултати!

# 448
Момичета,благодаря Ви за вниманието и дано скоро кантарът бъде по-милостив. Свалих си апликацията за телефона, която Асос предложи, уж не прекалявам с калориите (около 1600),но качвам.Sad

# 449
  • SA
Донесена от вихъра , вьзможно е такива стресови преживявания да са се отразили на изследванията ти ( то не само адреналин, а и кортизоньт се повишава при стрес), особено щом и крьвното ти налягане е било завишено. Жалко, че не са ти изследвали и инсулин по време на ОГТТ! Това сьщо щеше да внесе повече яснота.  Успокой се и си бьди стриктна с режима.  Hug
За цигарите - не сьм чувала, че от спирането им се повишава крьвната захар.

Общи условия

Активация на акаунт