ВМ-НВХ, част 68

  • 54 497
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 13 363
Аз не, че много посрещам деца, ама предлагам вода и чай най-често. Чайовете с мед (домашен без глюкоза при правенето) ако толкова пририта някой, има и мусковадо също мисля. Сладки напитки у дома няма, а и не смятам, че има дете, дето да не може да издържи 2-3 часа без сок.
За смутита няма да намеря кисело мляко и плодове в хладилника, но наистина са добра идея да се заредя ако очаквам посещение Simple Smile

УАСП, свекърва ми си взе някакъв уред за сушене, не съм й виждала продукцията още, но на ниска температура във фурната би трябвало да се получи. Ниска имам предвид 50 градуса, поне така съм чела за сушени домати.
За разхищението на ток, предполагам, че тъй като суши на ниска температура ще е с ниска мощност.

# 61
  • Мнения: 6 421
Баничка, може да си вземеш отделно, няма лошо.

сиси, една коледна рецепта (всъщност не само коледна), която аз правих миналата година, е шведският леден шоколад: прави се от 2 части шоколад и 1 част мазнина, за предпочитане кокосово масло, но може и да е смес с краве или само краве. Например 100 грама разтопен шоколад и 50 грама масло. Може да се добавят кокосови стърготини, ядки, малко ликьор или някаква есенция. Сместа се налива в хартиени или силиконови формички и се слага в хладилника, за да се стегне. Изважда се директно преди консумация, защото бързо се размеква.

Също мисля този марципан да го включа в коледните, ако се окаже успешен.

Аз също правя едни "пепенки" (по рецепта на Жак Пепен):
200 грама тъмен шоколад
кокос и/или ядки - количество по твой избор
100 грама масло
2 яйца
ванилия или друг аромат
Тази смес се налива в силиконови или хартиени форми и се пече 15-20 минути на 180 градуса. Изважда се още полутечно и се оставя много хубаво да се охлади - първо извън хладилника, после се пренася в хладилника. Най-добре да поседи поне 3-4 часа, преди да се консумира.

Разбира се, това са неща по моя шоколадов вкус Embarassed

# 62
  • Мнения: X
Във връзка с предстоящите празници искам да помоля за режимни "Празнични" рецепти, защото тогава най му се отпуска края newsm78

в моите рецепти има и коледни и новогодишни рецепти
повечето са именно режимни, някои са наполовина режимни, а други хич  Grinning

за тази година още не съм измислила менюто
скоро почвам да чета отново книгоите на Рамзи и Найджела да видим кое ще ме инспирира този път

# 63
  • Мнения: 1 809
Шоки, Шокиии, май твоят вкус е много шоколадов, точно като моя. Hug Тази рецепта предизвика у мен обилно слюнкоотделяне. Лошото е, че аз като го направя и до края на деня ще го опукам Embarassed
И с този коледен дух, който навлиза в темата пред очите ми е тава с кисело зеле и мазнички , запечени свински гърди Crazy Пфуу , ще се покапя още малко Joy

# 64
  • Мнения: 13 363
Аз само ако може да помоля, да слагате рецептите и в темата с рецепти, че до коледа ще потънат, а и там по-лесно се намират. Благодаря.

# 65
  • Мнения: 6 421
Коя от всички шоколадови рецепти, Малвина? Embarassed Laughing Да, мен нищо не ме привлича така, както шоколадът Embarassed И от време на време ме хващат дяволите и започвам да търся рецепти и да гледам снимки по блогове, и да се облизвам, и да ги запазвам в папката с рецептите ooooh! Добре, че мързелът е много силен фактор при мен - той ми е основната спирачка. А и като направя нещо, аз го предвиждам не само за мен обикновено, така че предварително имам представа аз колко бих изяла Embarassed И обикновено така ги подбирам рецептите, които все пак да си направя труда да приготвя, че да отговарят на моите нисковъглехидратни критерии Peace

Но някои от тези нисковъглехидратни рецепти се харесват и на други хора, които не споделят моите виждания Laughing И леденият шоколад се харесва, и един кекс, който наскоро направих (по рецептата на Камелот за кокоски с извара или крема сирене, но и с шоколад), а също и един крем, който правя от течна сметана и разтопен тъмен шоколад. Също много ми харесаха "брюлето" от яйца, сметана и парченца шоколад на дъното. Все лесни и бързи рецепти, а се оказват подходящи за всякакви вкусове Peace

Ули, мисля, че ледения шоколад съм го давала в рецептите, ама не ми се търси сега да проверявам Embarassed Кекса също съм го давала, но като мъфини. Крема също май newsm78 Но може по-нататък да направя един общ пост с няколко рецепти.

# 66
  • София
  • Мнения: 2 997
Ех, ами то празниците са най-лесни, там почти всичко е режимно. Всякакви капами, стекове, пуйки, цели печени меса на бавен огън, сирена, салати, разядки, мляс Simple Smile ...

Но ако питате за десерти - аз не си падам много, затова и не обичам компромиси, тоест не бих яла  режимен десерт. Но веднъж в годината нормален десерт - парче торта или някакъв мус, не мисля, че е проблем.

# 67
  • Мнения: 6 421
Разбира се, че не е проблем и нещо нережимно по празниците. Но на мен например вече обикновен млечен шоколад ми е отровно сладък. Дори и "нормалният" тъмен шоколад с 50-60% ми е сладък.

# 68
  • Мнения: X
забравих, че снощи хванахме две такива рибета в супера
http://en.wikipedia.org/wiki/European_plaice

сега се чудя и мая какво да ги правя довечера
дали да ги изпека в тиган с масло както са цели или първо да ги филираме?
май съм виждала и двете рецепти по ТВ, ще търся и чета
ако имате идеи, са добре дошли

# 69
  • Мнения: 45
Леле, мале, пак сте изписали сума страници, преди да ви "хвана"  Mr. Green

Видях рецептата за марципан - лигите ми потекоха, обожавам марципан!

# 70
  • Мнения: 12 698
Assos, като каза пуйка и ми застърга стомаха. Laughing
Ето я моята коледна пуйка. Напълно режимна.
Скрит текст:

W'A'S'P' , писия само пържена съм правила. Ама малки риби. Тя е доста тънка риба по спомен.
Иначе по-различна рецепта съм експериментирала с пъстърва / цяла, обезкостявам и пълня с кашкавал, зелен лук, маслини и подправки/. Затварям с клечка или зашивам, подправям със зехтин, сол и пипер и пека.
Зеленчуци за гарнитура по избор.
Скрит текст:


# 71
  • Мнения: 100
Какви хубави неща показвате, ммммм! Мерси за идеята за марципан - ще станат страхотни домашни бонбони!

Относно месата от предишната тема. По принцип пазарувам от месарницата до нас, където месото си се разваля за няколко дни. Като си го взема и веднага отива в камерата, защото в хладилника ми започва да понамирисва след 1-2 дена. Обаче в понеделник взех св. врат от Лидъл, охладен, със срок на годност до 17.11.!  Shocked Стпоя сума ти и време непокътнат, накрая го сготвихме снощи и, макар че готвя врат винаги по един и същи начин, този път месото имаше странно гумен вкус и особена липса на естествен "месен" аромат. Добре, че сложихме подправки. Със сигурност в големите вериги обработват месата с химикали, за да траят охладени по 1-2 седмици. Само в "Дунавски хали" в Русе месата им са от местни производители и си посивяват и се развалят порядъчно, а не стоят като мумифицирани седмици наред. Всички други големи магазини предлагат чиста гума! Бляк!  Sick

Да се похваля - и аз направих режимен есенен плодов пудинг с тиква, диви круши, сушени плодове, дом. орехи и заквасена сметана. Още не съм го пробвала, защото е за подарък, но ме интересува, как да го отлепя от силиконовата форма? Ако цялото го сложа във вряла вода, дали от температурата пудингът леко ще омекне и ще мога да го обърна?

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 12:21 от AGLIKKA

# 72
  • Варна
  • Мнения: 4 817
Надник и запис за хубавата тема! Hug
На килограми не мърдам, но на мерки намалявам! За похвала си купих 99% Линд. У-ла-ла!

# 73
  • Мнения: X
мерси Мер
не знаех, че се казва така
мислех, че е нещо от рода на калкана, както е плоска
аз май реших да ги изпека на тиган в горещо масло
ама има още време до довечера, кой знае какво ще ми щукне до тогава


пълнена риба аз бих яла, ала не и моите, та вариантът отпада заасега

# 74
  • Мнения: 1 849
Lemy, не знам как да скрия текста.  Embarassed Разбира се, че по някога се налага, не отричам това. При мен продължи над 2 месеца, но лекарите казаха, че не е ясно дали с кюретаж ще се открие причината, а и той е най-крайната мярка. Всичко (почти) може да се види на УЗ. Пуснаха ми всякакви хормонални изследвания и след като се оказах със спкя за 3 дни всичко спря с противозачатъчни.  Peace Аз лично като нераждала предпочитам да избягвам такива инвазивни методи като кюретажи, дано не ми се налагат и за в бъдеще.  Wink
Шоки, ммм...марципан! Ще пробвам задължително тази рецепта, само че със стевия!  bouquet Да, вит. Д. като е във висока доза си се натрупва. Искамх да те питам за магнезия - ти понеже си ги опознала всичките видове, би ли ми казала кой действа най-малко разхлабващо?  Embarassed Аз бях попаднала на такава статия, но не я откривам. Wink
WASP,  Hug стягай се бързо! Naughty

Общи условия

Активация на акаунт