ВМ-НВХ, част 68

• 54 511
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Разбира се, че не е проблем и нещо нережимно по празниците. Но на мен например вече обикновен млечен шоколад ми е отровно сладък. Дори и "нормалният" тъмен шоколад с 50-60% ми е сладък.

Шоки, разбира се, да, така е. Работата е там, че аз се научих да готвя сравнително скоро (въпреки преклонната ми възраст) и все още овладявам тънкостите при месото. До десертите така и не стигнах, така че обикновено някой друг приготвя и носи за празниците. Тоест или ям или пропускам, но няма как да капризнича Simple Smile

В тази връзка, така и не отговорих за детското хранене.
Питах за готова храна, защото за мен готвенето си е жива мъка. Не винаги се справям добре и за нищо на света не бих го причинила на бебето си. Засега харесах Елън'с китчън и се надявам съдържанието да отговаря на етикета.
Фата Моргана, Юлинда, Уасп, благодаря за напътствията   bouquet
Юлинда, твоите специално ужасно харесах и съм си запазила за справка впоследствие Simple Smile

# 76
  • В центъра на мръсотията
Момичета, искам да попитам нещо.
В сряда ми предстои тест обременяване с глюкоза. И докторката каза, че поне 3 дни трябва да ям "всичко каквото ми се яде без ограничение", имайки предвид въглехидрати. Да, ама аз от няколко месеца така хубаво съм си режимна, че никакви въглехидрати не ми се ядат.  Sad
Спомням си, че бяхте казали 100-150 гр. дневно. Трябва ли да се напъвам да ги достигна или какво да правя?

# 77
Донесена от вихъра, цитат от първа страница:
"ако правите изследване за инсулинова резистентност (ОГТТ - обременяване с глюкоза), е важно поне 4-5 дни преди това да се храните по-високовъглехидратно (с 150 - 250 грама въглехидрати на ден), защото в противен случай резултатите ви може да се окажат нереално завишени и да се притесните ненужно".  Peace
Разбира се не е нужно да наблягаш на по-вредни храни. Увеличи плодовете на 3-4 на ден след хранене, също можеш да добавиш прясно и кисело мляко. Т.е. би могла да увеличиш храненето си от към по-полезни храни, които са съвместими с режима. 500гр. пълномаслено кисело мляко и 3 ябълки по 150гр. вече са 80гр. въглехидрати. 100гр. фъстъци имат 14гр. въглехидрати, бадемите 14гр., авокадото и патладжана по 4гр.... Wink

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 12:52 от Jana Ina

# 78
Донесена, май е най-добре да си ядеш по-високовъглехидратно тези няколко дни Peace

За магнезия не знам какво да кажа Embarassed Най-разхлабващо пишат, че действа магнезиевият оксид. Цитратът се понася добре от повечето хора. Малатът и глюконатът също. Оротатът също, доколкото знам. Може да се пробва с цитрат в по-ниска доза, т.е. таблетката да не е 500 мг, а да е 200 - така можеш да вземеш 2-3, ако трябва, а може и само една. Припомням, че говорим за магнезиеви съединения. Това означава, че 200 мг магнезиев цитрат не съответства на 200 мг магнезий. Специално при цитрата процентът магнезий е 16%, т.е. на 200 мг цитрат имаме 32 мг чист магнезий.

# 79
  • Пловдив
Донесена от вихъра, можеш за няколко дни да увеличиш зеленчуците, а също да хапваш по някй плод (банани, ябълки), ако пък не искаш да хапваш друга нережимна храна. Може и повече млечни да вкараш. Така, предполагам, ще скочат въглехидратите ти за няколко дни.

# 80
Момичета, искам да попитам нещо.
В сряда ми предстои тест обременяване с глюкоза. И докторката каза, че поне 3 дни трябва да ям "всичко каквото ми се яде без ограничение", имайки предвид въглехидрати. Да, ама аз от няколко месеца така хубаво съм си режимна, че никакви въглехидрати не ми се ядат.  Sad
Спомням си, че бяхте казали 100-150 гр. дневно. Трябва ли да се напъвам да ги достигна или какво да правя?
Според мен не променяй начина си на хранене заради теста. Тестът ще е показателен по начина по който се храниш сега, а не по начина по който те искат да се храниш. Hug
Обременяване с глюкоза не правих, но правих профил и резултатите ми бяха много добри. Даже най-добрите, които съм имала откакто се лекувам.

А, изпреварили са ме с коментари.
Ти си прецени вече.  Hug

# 81
Според мен и повече плодове, и картофи, и ориз или пък бобови - така най-лесно ще се увеличат въглехидратите. И тестеното ще ги увеличи, разбира се. Но само със зеленчуци и млечни трудно ще стане.

# 82
Jana Ina, ТСХ ми е в норма, защото съм с хипофункция на щитовидната и съм на еутирокс и често си пускам изследвания, за да следя стойностите.Пускаха ми и другите хормони и всичко е в норма.Дори гинеколожката каза, че имайки в предвид хипофункцията на ЩЖ хормоните са ми много добре.И поликистоза нямам и миома....Може всичко това да се е дължало на тумурното образувание на корема  ThinkingВремето ще покаже.И много пишете не мога да се вредя ни да ви прочета ни да си постна написаното  Laughing
Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бе публикуван нов отговор.
Вчера се опитах да походя по бързо, но не успях заболя ме веднага операцията.За сега оставам на варианта разходки пеша, а с какъв мерак чакам времето да си изпробвам новите гирички.
Пинки, много ти се радвам.Аз те помня от "системата -60"Много са радвам, че ви намерих...извинявам се, че се повтарям ,но го мисля  Mr. GreenЗа празниците при нас се готви предимно режимно като се замисля: снежанка, зелена салата, различни видове месо е има и сърми и сладки, но не е като да няма режимна храна.

# 83
  bouquet   bouquet

Aз да ви попитам.., предвид огромните количества белтъчини и мазнини, които консумирате/ме, вие увеличавате ли количеството на изпитата вода и по колко вода пиете дневно (ориентировъчно)?

Hug

# 84
  bouquet    за темата!

и да не е само запис, моята карфиолена пица.

# 85
Карфиолената пица ме изкушава отдавна, но ми се струва много сложна и дълга за приготвяне Embarassed

# 86
  • Бургас
След Малвина и Краси,също се нареждам сред опиталите карфиолена пица,при мен само блат,на мен ми хареса и за мен става бързо,снощи си приготвих и карфиолено пюре  Heart Eyes

# 87
  bouquet   bouquet

Aз да ви попитам.., предвид огромните количества белтъчини и мазнини, които консумирате/ме, вие увеличавате ли количеството на изпитата вода и по колко вода пиете дневно (ориентировъчно)?

Hug

Моли, нищо не си разбрала от режима
какви са тези "огромни количества" протеини  newsm78
това не е Дюкан
препоръките са ако тежиш примерно 70кг, Протеините да са макс 70 гр на ден и мазнините поне още толкова
70гр П е средно 350гр месо

а относно водата, няма нужда да се наливаш
не забравяй, че има и "водно натравяне" ако изведнъж погълнеш големи количества

моят личен принцип е по глътка на 5мин
което прави около 2.5л на ден

# 88
Здравейте!
И аз да благодаря за новата тема!
Може ли да дадете рецептата за тази карфиолена пица, изглежда страхотно!!

# 89
Мисля, че сме коментирали за водата преди - необходимото количество дневно е 30 мл на кг тегло. Например, ако тежите 60 кг - 1800 на ден.

Общи условия

Активация на акаунт