ВМ-НВХ, част 68

• 55 736
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
Шоки, аз правих тази наскоро, много е лесна или поне на мен така ми се стори.
http://illusion123.wordpress.com/2012/10/02/gluten-free-pizza/

Аги, вчера четох една статия за месото, почти всичко което е тук е вносно и се обработва със химикали за да издържи докато го транспортират и още да е прясно.

А пък аз отсега се чудя на Бъдни вечер, какво да ям, освен зелето от сърмите и малко боб за друго не се сещам  newsm78 Вие как се справяте с тази вечеря?

# 91
Карфиолената пица ме изкушава отдавна, но ми се струва много сложна и дълга за приготвяне Embarassed
и аз така си мислех, ама не е сложно и дълго.
Сваряваш карфиола, после го намачкваш с яйце и настърган кашкавал докато се получи консистенция, която да може да се размаже върху хартия за печене. После го запичаш, става за няма и 20мин. Като леко порозовее нареждаш плънката,която аз си приготвих докато се пече блата. Аз сложих варени яйца, маслини, малко накъсано бяло пилешко месо/нямах друго/, колелца чушка и после поръсих с кашкавал, риган, чубрица. Запичаш пак и готово. Звучи дълго и сложно, но не е.

# 92

Моли, нищо не си разбрала от режима
какви са тези "огромни количества" протеини  newsm78
това не е Дюкан

bouquet Следя процентите винаги, но като ви гледам менюто с тия меса,  протеинът ми се струва много.
Затова питам.

Иначе режимът го оприличавам по-скоро на Аткинс.

Мерси за инфото за водата  Hug
 bouquet

# 93
Аткинс изхвърля мазнините, а набляга много на белтъчините. Тук не е така.

Алма, забравих да ти кажа, че много ме зарадва! Hug

# 94
  • SA
Цитат
Aз да ви попитам.., предвид огромните количества белтъчини и мазнини, които консумирате

Моли, какви са тези огромни количества белтьчини и мазнини? В този режим се яде колкото е необходимо. Ти сигурно си карала на някакви плодови гладувания, или вегетариански диети досега, за да ти се виждат тези количества храна огромни.
А Аткинс хич даже не изхвьрля мазнините. Напротив, мазнините са важна част от неговия режим.

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 14:03 от kameloth

# 95
  • София
Наскоро и аз прочетох последнотакнига, която е като обновление на Аткинс от д.р С. Фини, Волек и Уестман, но не отхвърлят мазнините, точно обратното. Точно ВМ-НВХ си е, но разделено на 4 етапа, като диета.

# 96
Ох, коригирам се. Прочетох Аткинс, но си помислих за Дюкан Embarassed

# 97
Дюкан точно от Аткинс е свил идеята за етапите
Но не е разбрал идеята за последния и позволява ядене на всичко, вместо да определиш своето ниво на В
Но това не му пречи злобничко да го подиграва в книгите си  Sick

# 98
Здравейте и запис.  Wink

# 99
Благодарности на Шоки за новата тема.  bouquet

Краси, много хубава карфиолена пица, браво.  Hug

Да споделя една статия, на която попаднах - Защо НЕ трябва да пием 8 чаши вода на ден (на англ. език), има точки за кръвната захар, усвояването на храната и прехидратирането. newsm78 Не мога я да преценя от научна гледна точка, във всеки случай ми звучи логично.

# 100
негативна, хубава е статията за водата Peace И аз мисля, че трябва да слушаме тялото си и да пием тогава, когато сме жадни, и толкова, колкото имаме нужда.

# 101
Абе тая карфиолена пица само аз ли не можах да я скопосам Mr. Green? Много вкусна беше иначе, обаче блата ми стана много мек и в общи линии не можах да пренеса парченце от тавата в чинията. Та ядохме от тавата Embarassed. Добре че и хартия застелих отдолу та съвсем щях да я засиля на боклука. Но пак ще си я направя де. Мисля следващия път да сложа повече кашкавал и някакъв друг вид пък да видим.

# 102
Днес е световният ден за борба с диабета. В статия днес Ан Фернхолм призовава да се проведе проучване (контролирано и по всички изисквания на науката) с диабетици, за да се изследва как ще се повлияят от НВ-ВМХ. Ако, както се очаква, се повлияят добре (все пак вече има доста случаи на прекрасни резултати при диабетици), тя призовава да се включи този начин на хранене сред официалните препоръки за лечение на диабет. А всъщност би трябвало да бъде дори водещият хранителен режим, който да се препоръчва най-напред на диабетици. Дано да дойде скоро това време Rolling Eyes

Разбира се, ставало е въпрос, че този начин на хранене е подходящ не само за по-разпространената форма на диабет - втори тип. Подходящ е и за диабетици от първи тип, защото им позволява да овладеят кръвната си захар много по-добре и да намалят приема на инсулин. Преди няколко дни една жена от Швеция с такъв диабет отбеляза една година, откакто се храни нисковъглехидратно и високомазнинно (има блог, за да споделя опита си). Много е доволна, много добре се чувства, а и е намалила инсулина от 5-9 инжекции преди на 1 сега. И не само е овладяла кръвната си захар, но и казва, че се е разделила с болките в краката и главоболието, гъбичните инфекции, храносмилателните проблеми, непрекъснатите вирусни инфекции. Освен това има повече енергия от всякога. И става въпрос за жена, която е с този тип диабет от много години, така че не може да се твърди, че все още е в така наречения honeymoon period, когато организмът си произвежда все още собствен инсулин.

Последна редакция: чт, 14 ное 2013, 20:12 от Cioccolata

# 103
  • SA
Да, Шоки, дано в скоро време да се предприемат по-широкомащабни проучвания с ВМ-НВХ при диабетици, защото при липсата на такива, малко лекари биха препорьчвали това хранене на тези болни.
Тези дни четох и статистика, че в Бьлгария диабетиците вече са повече от половин милион и поне кьм 300 000 има в сьстояние на преддиабет - това е горе-долу една пета от населението . Като се прибавят и недиагностицирани случаи и хора с по-леки форми на метаболитен синдром, цифрите звучат ужасно. Та това изглежда е най-често срещаното заболяване в наши дни.

И нещо забавно и мечта за доста сьфорумки:
http://www.dailymail.co.uk/health/article-2507184/I-lost-nearly- … rink-nothing.html

Как човек може да загуби почти 10 кг за 1 ден.  Shocked
И защо кантарьт не трябва да е основния ни критерий , докато отслабваме.
 Simple Smile

# 104
kameloth, тежка статистика за съжаление.След като прочетох за нашия режим като се замислих какво ям се оказа , че е предимно въглехидрати.Бях спряла мазнините по препоръка на ендокринолога ми  Twisted Evil а протеини много много рядко под формата на риба предимно и от време на време пилешко.Сега превъзпитавам освен волята си и вкусовите си предпочитания.Не се чувтсвам вечно гладна и не съм изнервена - още едни плюс от режима, който констатирах  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт