ВМ-НВХ, част 68

• 55 744
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
vici75 да ти кажа аз как направих моят блат - сварих карфиола, изчаках го хубаво да изстине и го настъргах, сложих малко сирене вместо кашкавал и яйце, по рецептата която дадох и го пекох към 30 минути.

# 106
Ще се пробвам и аз скоро с карфиолената пица, че вече много ми се иска Laughing

Препоръчвам днешната статия на Инес Субашка ("Как да се преборим с непреодолимото желание за шоколад?") и също мисля, че има смисъл да се погледне табличката, към която тя дава линк накрая: http://www.naturopathyworks.com/pages/cravings.php Не знам доколко е истина написаното в тази таблица, но например пише, че ако имаме силен предменструален глад (т.е. силно желание за храна - cravings), това е признак за липса на цинк, а той се набавял от червено месо (особено вътрешности), морски дарове, зеленолистни зеленчуци, кореноплодни. Силно желание за сладко пък можело да бъде признак за недостиг на редица вещества - хром, въглерод, фосфор, сяра, триптофан. Друг пример: преяждане с всякакви храни - това било признак за дефицит на силиций, триптофан или тирозин. Силното влечение към хляб пък било признак за недостиг на азот (той се набавял от високопротеинови храни - риба, месо, яйца, бобови). Повтарям: не знам дали отговарят на истината тези неща, но ми се струва възможно Peace И го споделям, понеже наскоро обсъждахме преяждането и силното влечение към различни храни.

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 09:22 от Cioccolata

# 107
негативна, хубава е статията за водата Peace И аз мисля, че трябва да слушаме тялото си и да пием тогава, когато сме жадни, и толкова, колкото имаме нужда.
Според китайската медицина денят е разделен на цикли - редуват се такива, в които е подходящо да се приема храна с такива, в които е подходящо да се пие вода  Peace

# 108
  • Бургас
Това за цинка мисля,че важи много при мен,от 3 дни пия,а от вчера се мажа с прогестогел,да видим как ще ми се отрази  Simple Smile

# 109
Явно този месец съм имала недостиг на всичко  Crazy
Сега ще прочета статията. При мен сега беше ужасно. Направо си бях гладна, при стабилни обяди следобед имам чувството, че озверявах. Паднаха и няколко въглехидрата в жертва  Grinning

П.П. Аз нещо не я намирам тази статия на Инес Субашка в блога ли е Rolling Eyes
П.П.П. Намерих я  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 09:34 от Ули

# 110
  • Бургас
Ули,днес я сподели във фейсбук,но аз като я отворих забелязах,че е от 2012.по-добре я потърси в гугъл по заглавие

# 111
О, аз помислих, че е от днес статията Embarassed Но наистина тя понякога качва във ФБ стари статии.

# 112
Мерси, момичета, прехвърлих я. Имам проблем в нейните статии, тези болднати пасажи направо ми тровят четенето.

# 113
О, на мен пък точно болднатото ми харесва - насочва към най-важното, ако бързаш.

Да допълня с нещо, което видях преди малко: по-високият прием на магнезий се асоциира с намален риск за развитие на диабет (http://care.diabetesjournals.org/content/early/2013/09/23/dc13-1 … ract.html?papetoc)

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 10:44 от Cioccolata

# 114
Шоки, колко време е оптималният вариант за прием на Магнезий?  Примерно по 1 табл. магнезиев цитрат от 200 мг, прави ли се някаква почивка, постоянно ли трябва да се пие?

# 115
Lemy, няма никаква пречка да се пие постоянно. Ако ти е много, получаваш разстройство - тогава намаляваш. Разбира се, човек си преценява. Не е задължително да се пие дори изобщо. Ти решаваш, както за всичко друго. Аз мисля, че има смисъл да се пие, и то постоянно. Е, бих правила почивки евентуално, т.е. дори съм правила, например при пътувания, за да не нося с мен. Но мисля, че магнезият е хубава добавка. Бил много полезен и при стрес (защото при стрес се изхвърля много магнезий от организма).

# 116
Шоки мерси. Аз си го пия, как няма да го пия, макар и не всеки ден. Сега чакам да ми пристигнат и к2 и Дз и да му мислят болестите Mr. Green

Последна редакция: сб, 16 ное 2013, 09:53 от Lemy

# 117
  • София
Шоки, просто не можеш да си представиш как на време ми идва тази табличка!
Запомням си я, освен това ще си я разпечатам!  Hug

Напоследък съм пренебрегнала магнезия (другите - Д, К и Ом. 3 си ги взимам редовно), но магнезия периодично забравям (взела съм си някакъв евтин - оротат).
Вчера следобед, както съм в трафика в колата ме обзе буквално лудост за черен шоколад. Борих се със себе си около един час, кафе ли не пих, дъвка ли не дъвчих (за сладкото) - не мога и не мога да отделя мисли от това да си представям как вече чупя от шоколада и го сдъвквам настървено ...  ooooh!
Накрая видях един Лидл, спрях, потърсих онзи шоколад, за който споменахте скоро, с 81 % (щателно разгледах съдържанието, няма захар  Heart Eyes) и едвам излязох от магазина, седнах в колата и изядох за секунди 1 ред (2 блокчета). Такова нещо не ми се беше случвало никога, честно казано. Дори се засрамих от себе си, като някоя наркоманка разкъсвам шоколад в колата ...  Laughing

Та вече ще гледам да не си забравям магнезия, още сега си пийнах две таблетки, нищо че ще предозирам яко  Mr. Green

# 118
Може да е било от дефицит на магнезий, може и да не е било - кой знае newsm78 Трябва и аз да го потърся този 81-процентов шоколад в Лидл.

# 119
Здравейте.  Hug
Този шоколад, който обсъждате, всъщност режимен ли е или отвреме-навреме може като отклонение да се хапва?

И да ви попитам, дали е възможно косата ми да се омазнява по-бързо заради ВМ хранене?

Иначе ми е много спокойно и приятно да си хапвам така. На всяко ядене изяждам и по резенче масло към останалото. Сещам се за храна много по-рядко, преди бях перманентно преяла, или гладна, и в двата случая много изтомозена. Днес колегите ме помолиха да им купя бургери, които преди ми изглеждаха много апетитни, сега не, нито картофките ме поблазниха, нито питките от тях.

Общи условия

Активация на акаунт