ВМ-НВХ, част 68

• 55 746
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Хубав е Шоки, потърси го, поне на мен ми хареса. Но аз нямам база за сравнение, яла съм само шоколадите на Линд.
Може и да е нещо друго, да, но сега като прочетох статията на Инес и разгледах табличката, се замислих за магнезия и констатирах, че не го взимам редовно, наистина.
А може и да е пристъп на абстиненция, сладко не съм вкусвала от доста време, освен грейпфрут и по някоя хапка дюля.

Облаче, според мен шоколад с висок процент си е допустим напълно, стига да не е ежедневие.

# 121
Аз пък като прочетох табличката, отидох да си изпия хрома и цинка, че ги пренебрегвах и тях напоследък.

# 122
Много много благодаря за статията за водата. Аз съм от онези, които пият вода не защото са жадни, а защото е "полезно".

# 123
ха привет и от мен. да видим що е туй чудо. каква е разликата между палеото и вмнвх?

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 16:05 от OX'AMAH

# 124
Проверявайки в Гугъл какво е палео  не ти разбирам въпроса- има доста разлики между двата режима...

# 125
Едва ли ще съм най-компетентният човек който да отговори, но в палеото има и други позволени храни, които не се хапват при ВМ хранене. Но може са се храниш палео - ВМ, като подбираш подходящите за ВМ хранене храни от разрешените в палео диетата.

А за водата, аз пия по навик. Не че съм жадна. Преди години изобщо не пиех вода. Ако се сетя чаша на ден да изпия беше постижение. Наливах се със сокове, безалкохолни и т.н.
Като изкарах циститите и урологът все ме питаше дали пия вода и че е хубаво поне 1,5 литра да пия на ден. Та стана ми нещо като навик. Правя го механично.

# 126
OX'AMAH, привет и в тази тема Simple Smile За палеото има накратко в първия пост по темата. Най-общо може да се каже, че палеото не е непременно нисковъглехидратно, а може да бъде и по-умереновъглехидратно, т.е. с повече плодове и кореноплодни. Но и то изключва зърнените и бобовите храни, омега-6 мазнините, захарта, пакетираните храни. Тоест, идеята е, че се консумират само храните, които са съществували и са се консумирали през палеолита. А тогава не е имало нито зърнени храни, нито са се консумирали редовно млечни храни (най-много по малко сурово мляко от време на време), защото не е имало животновъдство и земеделие. Също така е имало ядки, но не е имало слънчогледово олио и подобни мазнини. Захарта е била само под формата на плодове. Имало е и някакви кореноплодни. Разбира се, консумирали са и месо и риба, когато са имали добър улов. И понеже оформянето на човешкия организъм се е случило тогава, а не в неолита, затова се смята, че това е и подходящото хранене за човека. И съответно за нас са вредни новите храни - неолитните, които стават част от храненето ни с развитието на земеделието и животновъдството. Вредни са, защото не сме в достатъчна степен адаптирани към тях (за такава адаптация са необходими стотици хиляди години, а земеделие и животновъдство има от около 10 000 години, на някои места по-малко). И например е установено по намерени останки, че когато започват да консумират редовно зърнени храни, хората развиват дефицит на някои минерали (заради фитиновите киселини в обвивките на зърната - тогава всичко е било пълнозърнесто), от което пък ръстът им драстично намалява, зъбите им се развалят, дебелината на черепа също намалява (което води до повече травми и повече смърт от удари по главата).

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 16:31 от Cioccolata

# 127
Здравейте момичета ,страхотни сте  Hug Храня се от месец високо мазнинно и съм свалила 4 килограма.Еднинственото,което не мога да преодолея е бучка кафява захар в кафето.А кафетата за ден са ми поне пет.Странното е,че свалям а си мислех,че захарта няма да позволи.Висока съм 174 и вече съм 68 кг.Освен режима на хранене карам кростренажор по 30-40 минути на ден.Много ми се иска да спра захарта но....засега е по силна от мен  #Cussing out

# 128
  • София
Невероятен резултат, браво mariqplam :

За палеото си мисля, та се чудя, как точно се постига отслабване, като има плодове?
Те не вкарват ли прът в колелата?

# 129
Невероятен резултат, браво mariqplam :

За палеото си мисля, та се чудя, как точно се постига отслабване, като има плодове?
Те не вкарват ли прът в колелата?

Вкарват Simple Smile при палеото също се препоръчва да се ограничат плодовете ако се цели отслабване. В крайна сметка и при него идеята е да е нисковъглехидратно при цел намаляване на теглото.

Отивам да си изпия магнезия, за който се сещам все по-често напоследък Simple Smile

# 130
mariqplam, щом досега не ти пречи захарта, не прави промени.

Вив, зависи и колко се набляга на плодовете Peace На някои места съм чела консумацията на плодове да бъде по-ограничена, а на зеленчуци - по-голяма. Включително Марк Сисън казва точно това - много зеленчуци, не толкова много плодове и кореноплодни. Но като имаш предвид, че повечето хора минават на палео хранене, след като преди това са се хранили наистина много високовъглехидратно и вредно - с много тестено и сладко, с маргарини и олио, с Макдоналдс и подобни, не е странно, че и палеото води до значително подобрение и на здравето, и на теглото при много хора. А и има и друго: палеото често се предпочита от хора, които искат да тренират кросфит, т.е. държат, важно им е да тренират точно по този начин, което ще рече много интензивни тренировки, но пък нямат търпение и желание да изчакат организмът им да свикне на по-нисковъглехидратно хранене. Роб Улф, който е един от водещите автори по отношение на палеото, признава точно това за себе си - че е пробвал по-нисковъглехидратно палео, но понеже тренира много интензивно, просто не му се е чакало, докато организмът му се адаптира и може да се върне към същата интензивност на тренировките вече без въглехидратни зареждания.

# 131
  • SA
mariqplam, поздравления, чудесен резултат! Не се тревожи толкова за тая бучка захар в кафето! В една едва ли има повече от 4-5 грама захар , или 20-тина грама на ден ( за 4-5 кафета). Ако не си с диабет, или метаболитен синдром, не мисля, че това количество би ти пречило сьществено, стига останалата ти храна да е режимна и стига тези сладки кафета да не провокират апетита ти за сладки храни.
Вив, тихо с тези плодове, че сега Краси пак ще обясни как ги демонизираме.  Simple Smile
Шегувам се, разбира се.
Истината е, че има хора, които отслабват и при лека вьглехидратна рестрикция, особено ако се хранят с натурални храни. Други пьк, ако не ограничат драстично вьглехидратите, няма да отслабнат . Ген, какво да се прави.  Simple Smile

# 132
А също много зависи от стартовата позиция: при много силно затлъстели хора, каквито са много американци (имам предвид хора, тежащи по 150 - 200 кг), дори и по-либералното палео ще доведе до много добри резултати, защото те имат и много за сваляне и дори малка промяна към по-добро хранене има голям ефект.

# 133
  • SA
О, да, зависи сьщо и от поставените цели.
Едно е да искаш да постигнеш горе-долу прилично тегло, друго е като Вивчето да искаш да си перфектен  Heart Eyes

# 134
Да, и от целите зависи Peace

Общи условия

Активация на акаунт