КАК ДА СТАНА ДОНОР ?/ КАК ДА НАМЕРЯ ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА ?

• 84 371
  • 762
  •   2
Отговори
# 555
Здравейте,
Както писах по-горе, искам да стана донорка. Общо взето си изясних медицинските въпроси и нямам притеснения, но с някои морални не е така.
По въпроса може ли донорството на яйцеклетки да бъде платено
Аз не виждам проблем в това. То и без друго явно си е такова в много голям процент от случаите.  По-добре е да си е регламентирано, отколкото клиниките да се възползват от реципиентките както си искат, а на донорките да дават каквото там се спазарят.
За себе си съм решила, че не го правя за пари и съответно не очаквам пари. Но ми е много неприятна идеята те все пак да бъдат взети от някоя жена, която е минала през какво ли не, за да има детенце. Едва ли е въшлива с пари. Да я лъжат, че са за "компенсации", а за мен- рекламни материали и усмивки по радиото. Просто всеки трябва да може да избере дали иска да дари безвъзмездно или срещу заплащане по един по-прозрачен начин. От положението сега имат интерес само клиниките.

По въпроса трябва ли да бъде анонимно
Разбира се е нормално който иска да може да остане анонимен. Но аз бих искала да познавам жената, на която дарявам. Искам тя да бъде свястна и интелигентна, а не  истеричка, чиито мозък се занимава главно с анализиране на турски сериали. Естествено нямам никакви претенции към детето. Решение на майката е дали иска или не иска да се познаваме с него и дали да му обяснява, че има друга биологична майка.
Ако бях на мястото на жените, които имат нужда от донорски яйцеклетки, също бих искала да познавам жената, която ми ги дарява.

# 556
Преди в болницата можеше да си заведеш донор, но сега вече не може. Ужас.Sad((

# 557
  • София
Преди в болницата можеше да си заведеш донор, но сега вече не може. Ужас.Sad((

За коя клиника става въпрос и с какво се обосноваха ?

# 558
Болница "Надежда"Sad

# 559
Знам,че ще бъда строго критикувана за това което ще напиша и все пак:
Аз искам да помогна на семейство да сбъдне мечтата си да има дете и да им ДАМ яйцеклетка.Имам момченце и съм в много затруднено финансово положение.Така че ако някой иска може да си помогнем взаимно.Никога не съм си помисляла,че може да се получи така и се надявам да не ме съдите,това е начин да помогна на детенцето си да живее по-добър живот.
Ако искате информация или снимки ,моля пишете ми.
Моля ВИ,не ме съдете и обиждайте,а се поставете на мое място.

# 560
Знам,че ще бъда строго критикувана за това което ще напиша и все пак:
Аз искам да помогна на семейство да сбъдне мечтата си да има дете и да им ДАМ яйцеклетка.Имам момченце и съм в много затруднено финансово положение.Така че ако някой иска може да си помогнем взаимно.Никога не съм си помисляла,че може да се получи така и се надявам да не ме съдите,това е начин да помогна на детенцето си да живее по-добър живот.
Ако искате информация или снимки ,моля пишете ми.
Моля ВИ,не ме съдете и обиждайте,а се поставете на мое място.
Мисля, че клиниките обезщетяват донорите и то много добре. Аз бих те посъветвала да не искаш допълнително пари от нуждаещите се жени, със сигурност са затънали в кредити, заради инвитро-процедурите, да не говорим за мъката, съпътстваща след няколко неуспешни опита ( щом са стигнали до ДЯ). Клиниките ОБЕЗЩЕТЯВАТ  донорите по българското законодателство.  А и какво би спечелила с някой лев повече, който ще похарчиш супер бързо, а жената отсреща ще го е взела на кредит от банката, може би с ипотекирано жилище, за да ти го даде.
Не те упреквам, не ме разбирай погрешно. Просто съвет.  Постави се на тяхно място, моля те.

# 561
Изобщо не знаех,че клиниките обезщетяват когато даряваш яйцеклетка.Не бих поискала непосилна сума пари от никого,дори 1 лев на мен ми е в голяма помощ.

# 562
Здравейте,
Например аз съм А- и мога да дарявам на А-, А+, AB- и AB+ а на мен могат да даряват А- и 0-? Може би и това си е проблем. М
Здравей Кристина, много се радвам ,че и в България тази тематика вече не е табу и все повече млади жени проявяват желание да дарят яйцеклетки!
Никакъв проблем не е кръвната група , а напротив има жени , които са от същата група примерно като мен и теб и за, които е препоръчителна точно твоята А група и отрицателен резус фактор!
Ако имаш въпроси по процеса на подготовката по процеса за даряване на яйцеклетка ще ти пиша каквото знам. Аз съм от групата на реципиентите, които сме преминали по няколко стимулации и пункции!

Желая ти успех и лично щастие!

# 563
За жалост няма много добри жени, който дарят от добро сърце. За повечето това си е бизнес, много жалко, дори не осъзнават какво причиняват изнудвайки тези жени като мен. Не е въпроса за парите най-важен, а играта с човешката надежда и съдба. А относно факта, че не разрешават да се водят донорки е за добро.

# 564
За жалост няма много добри жени, който дарят от добро сърце. За повечето това си е бизнес, много жалко, дори не осъзнават какво причиняват изнудвайки тези жени като мен. Не е въпроса за парите най-важен, а играта с човешката надежда и съдба. А относно факта, че не разрешават да се водят донорки е за добро.
  djass, Аз самата съм чакала второто си дете доста дълго време, след 2 преживяни мисед аборта, от които единият беше в 3 месец, когато бяхме съобщили на всички близки и приятели , че чакаме бебче, аз разбрах, че то е мъртво. В болницата дори ми казаха, че има вероятност да ми извадят матката, защото е спряла сърдечната му дейност още преди 2 седмици ( а аз не съм разбрала, мислех дори че мърда вече), а ембриончето се е подуло от инфекцията. Преди да го махнат , ми го показаха на 4D.  Това беше най-големият неочакван кошмар в живота ми! Да не говорим, че бях в една стая с няколко бременни жени , които с радост очакваха да гушнат своите рожби, а моето....моето бебче вече го нямаше.
 Аз ще даря яйцеклетки, точно защото знам донякъде как се чувствате... и искам да помогна с каквото мога.

# 565
Радвам се, че има и добри жени. Четох инфото за общината и донорската програма. Страхотна новина.

# 566
Изумена, дай линк моля те.
За мен няма значение какви са доводите на донорката, но държа на анонимността и предпочитам всичките й контакти да са само с клиниката.

# 567
Не желая да обидя никого,но не мислете негативно за жените който даряват яйцеклетки срещу някаква сума пари,само искам да кажа че така както една жена е готова на всичко че да се сдобие с ДЕТЕ така и една майка е готова на всичко за нейното ДЕТЕ.Не се знае през какво минава тази жена за да стигне до там.Желая от сърце на всички жени който се борят да вземат в ръцете си дете УСПЕХ:)Simple SmileSimple Smile

# 568
Не казвам, че няма добри жени, просто на доста неща се нагледах напоследък и ми дойде в повече.

# 569
Дами,

в репродуктивната клиника, в която работя, имаме потенциални донорки на яйцеклетки. bouquet
Можете да се свържете с мен чрез ЛС. Желая ви търпение и вяра, че хубавите неща ще се случат и на вас!  Hug 

Общи условия

Активация на акаунт