КАК ДА СТАНА ДОНОР ?/ КАК ДА НАМЕРЯ ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА ?

• 84 136
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
maggiemagia, много ти благодаря за информацията. Може да ми е от полза след време. В момента започват моите прегледи и проследявания в Надежда, като всеки месец ще ми правят пункции да ми взимат яйцеклетки, после ще замразяват и така след няколко цикъла ще се опитат ин витро. Не знам дали ще имам читави яйцеклетки и дали въобще ще ги има...Надявам се, ...много силно се надявам. Ще пиша. Благодаря на всички, които отговарят! Ние, които имаме проблеми, следим всеки, който ни пише и споделя информация.
Здравей Шакира,
аз също настоях за описания от теб вариант от Персенска , но тя каза ,че е  безсмислено. Останах с убеждението ,че тя някак си коректно ми отказа и ме насочи директно за донорска яйцеклетка от чужбина, възможно е поради факта ,че възраста ми е над 40 и не мога да чакам , иначе съм в перфектно здраве вкл. на репродуктивната ми система, но фоликулите остават много малки, въпреки ,че всеки месец ги има. При Владимиров бях на зверска стимулация и постигнахме само един голям фоликул , на пункцията не се получи яйцеклетка, въпреки че  хормоните даваха сериозна надежда за 1 зряла Я! Възможно е решаващия фактор да е била възрастта ми за да ме отклони Персенска от проследяване и пункции всеки месец...Ако ти си доста по-млада надявам се това да е успешния вариант за теб!
На теб желая успех и много късмет и божествена подкрепа!

поздрави!

# 541

Персенска в Надежда каза ,че има списък с чакащи от 2 години и ме насочи направо към чужбина,

др. Персенска ти е казала, че за донорска Я в Надежда трябва да чакаш 2 години  Shocked
на мен др. Стаменов ми каза доста по кратък срок.
Карина 1 , не знам какво да добавя...потвърждавам написаното от мен ...Чаках 6 месеца за преглед , а на него ме отклони директно от процедура при нея и любезно ме насочи към други клиники в Европа или Владимиров, даже натърти ,че при него има по-големи шансове бързо да се има донорса Я!
И двамата са уважавани специалисти, но са и човешки същества , може единия да е преувеличил заради желанието да ме насочи към по-бърза процедура или другия да е обещал нещо заради желанието си да ти даде надежда...Чела съм за някои момичета срока да е бил от година...Все пак ситуацията с донорите на Я в България може да се подобри , за което всички се  надяваме! Аз бързам много заради възрастта ми и затова търся инфо и варианти от повечето европийски клиники.
Желая от сърце и на теб успех където и както да се проведе твоята процедура до желания успех!

поздрави

# 542
  • София
maggiemagia Hug успех и на теб!
Аз все още правя опити с мои Я,но исках др.Стаменов  да ме запише в списъка за донорска, за да не чакам в последствие няколко години и той ми каза, че няма нужда да ме записва още и че се чака само няколко месеца.Чувствам се подведена Sad

# 543
  • София
 Joy И ако си мислите, че има списък и си чакаш ред и ще те извикат, в голяма заблуда сте. Трябва да висиш едва ли не всеки ден там, да те тъпче Шефкетова с Естрофем без да знаеш имаш ли, нямаш ли донор. Дочувам и че замразяват яйцеклетки на донорки (не ембриони), тогава наистина няма защо да чакате ред, ще ви ги размразят и оплодят когато си поискат. Друг е въпросът за процента на успеваемост на инвитро опити с размразени яйцеклетки (в цял свят до 2015 са родени едва 2 000 бебета от размразени Я., срещу над 6 милиона от размразени ембриони, сами си смятайте процента). Перси добре ви е посъветвала да пробвате в чужбина, там наистина не се чака ред, а донорките са си съвсем истински - цените са същите като в България.

# 544
maggiemagia, много ти благодаря за информацията. Може да ми е от полза след време. В момента започват моите прегледи и проследявания в Надежда, като всеки месец ще ми правят пункции да ми взимат яйцеклетки, после ще замразяват и така след няколко цикъла ще се опитат ин витро. Не знам дали ще имам читави яйцеклетки и дали въобще ще ги има...Надявам се, ...много силно се надявам. Ще пиша. Благодаря на всички, които отговарят! Ние, които имаме проблеми, следим всеки, който ни пише и споделя информация.

Здравей!

Желая ти успех!
Само те съветвам(тъй като и аз от вече 4месеца правя същото), да замразявате не яйцеклетки,а ембриони.!
Стискам палци!

# 545

[/quote]
Цената е твърда определена и е 5500 евро, като допълнително са лекарствата на реципиента, които са 100 евро, но повечето ги има аналогични и в Бг (не са по евтини тук!) и такса за нотариус и преводач защото договора и информираното съгласие и т.н документи при тях стават с нотариус!
[/quote]
Моля да ме извините, желая да се коригирам - твърдата цена е 5000 на New Life Солун за процедурата с донорски яйцеклетки , а не 5500 евро.
Допълнително 300 евро за замразяване на ембриони...

# 546
  • UK
Момичета ,
и в България има клиника, която извършва такива процедури, цената не е в евра, а в БГ лева, плащаш 7000 лева, чакането е от порядъка на 3-4 месеца. Клиниката е Селена Пловдив Peace
При д-р Стаменов и аз ходих няколко пъти, всеки път получавх различен отговор накрая сама се отказах от техните услуги, писна ми, като се започне с чакането с часове до различните варианти за действие при всяко едно посещение Rolling Eyes А колкото до тази д-р Персенска ooooh! ooooh! тази жена, направо ме беше докарала до отчаяние ... Даде ми едни формуляри за вкл в дон програма, попълнени и ги връчих и след това останах с чувството, че ги захвърли с лека ръка в кошчето Crazy

По отношение на процедурата обаче, следва да се въоръжите със здрави нерви и спокойствие, т.к това, че се изп такива яйцеклетки, не води автоматично до успешност на опита!

# 547
Кокона ти от кой опит успя, бях останала с впечатление, че от първи още? Как е бременността, надявам се си добре?!

# 548
Моля някой  който е дарил яйцеклетки в клиника Щерев да ми пише на лични  Simple Smile

# 549
Здравейте и от мен мили момичета!Притеснена съм, но нямам  избор, освен да помоля за помощ. Пациентка съм на клиника Афродита.Нуждая се от ДЯ. Моля от сърце всички Вас,които сте решили да дарите живот,радост и надежда,пишете ми.
Пожелавам на всички сбъдване на най-съкровената ви мечта!
Успех борещи се момичета!

# 550
Здравейте,
Попаднах на темата случайно и я изчетох почти цялата. Съчувствам на жените, които толкова много искат да имат детенце.
Решила съм да даря яйцеклетки, когато всичко с мен е наред. Другата седмица ще раждам, не знам колко трябва да се изчака след това.
Чудя се дали бих била добра кандидатка, защото трябва да се попълват въпроси за наследствени болести, а пък майка ми е осиновена и не знам нищо за едните си биологични баба и дядо.
Съвместимостта на кръвните групи както при кръвопреливането ли е? Например аз съм А- и мога да дарявам на А-, А+, AB- и AB+ а на мен могат да даряват А- и 0-? Може би и това си е проблем. Мъжът ми е положителна кръвна група и при втората бременност често ме изследват за антитела. Ако си бях положителна както повечето хора нямаше да има проблеми.
Ще проуча въпроса по-подробно, когато му дойде времето.
Успех на всички!  Simple Smile

П.П. Изглежда не съм прочела всичко. Въпросът ми за кръвните групи си е обяснен във форума.

Последна редакция: нд, 25 яну 2015, 13:11 от Кристина Барутска

# 551
Здравейте момичета!
Аз имам записан час във вторник (27.02) в Клиника Щерев, за да видим дали ще ме одобрят да стана донор.
Леко ми е напрегнато от неизвестността какво точно ме очаква, и най- вече, защото аз имам много нисък праг на търпимост на болка( и от инжекции)  goodandevil ,но се надявам да се разсеят всички притеснения и да ощастливя някоя бъдеща мама.  И като се замисля какво са някакви си инжекции, пред това да гушнеш едно малко сладко същество  newsm32 , смисълът на целия живот!   Kissing Heart
Ако всичко мине наред, това няма да е единствения път, който дарявам Я, ще продължа ако Бог е решил! Стискайте ми палци мили момичета  Hug УСПЕХ НА ВСИЧКИ ВИ!

# 552
Бог да те пази! Благодаря ти от името на всички ни! Ти ме разплака от щастие! Все още има добри сърца..

# 553
Здравейте. Колко време се чака за донор в МБАЛ Надежда и каква е крайната цена на процедурата там? Simple Smile

# 554
Чакането е неизвестна величина, а процедурата ми казаха, че е около 5000 лв.

Общи условия

Активация на акаунт