КАК ДА СТАНА ДОНОР ?/ КАК ДА НАМЕРЯ ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА ?

• 84 102
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
А освен всичко се носи и юридическа отговорност....
Да не говоримколко са грозни подобни "уговорки".

# 601
Ами да ви кажа и на мен ми е много любопитно дали на някой въобще им минава номера. Съмнявам се честно казано. Как си представят, че някой ще им даде пари нямам на идея. Не знаят ли, че се изсипват луди пари за опита/и. Който е решил да плаща на донорка, няма да я търси в бгмама и ще има доста изисквания според мен, така си разсъждавам.

# 602
На мен са ми писали потенциални донорки да се рекламират, но аз лично не отговарям, държа на анонимността.

# 603
На мен са ми писали потенциални донорки да се рекламират, но аз лично не отговарям, държа на анонимността.

И на мен ми се е случвало. Ужасно е и не отговярям. Доверила съм се на клиника, ще им дам парите си и очаквам качествена услуга, която да е анонимна и нотариално уредена.

# 604
За жалост няма много добри жени, който дарят от добро сърце. За повечето това си е бизнес, много жалко, дори не осъзнават какво причиняват изнудвайки тези жени като мен. Не е въпроса за парите най-важен, а играта с човешката надежда и съдба. А относно факта, че не разрешават да се водят донорки е за добро.

Не искам да Ви упреквам, но вие замисляли ли сте се, какво струва на един донор? Аз лично се карах три пъти със съпруга ми /до тук/ - той е против. Сега сме в обтегнати отношения и не зная дали ще продължа. Никой от клиниката не ми каза, че трябва да си пазя касови бележки и т.н., пътувах на собствени разноски 500 км. от голямата ми заплата, близко до минималната. През това време да не мислите, че работодателя ми беше във възторг от моето отсъствие от работа, това ми струваше ден от полагащата ми се годишна отпуска, която е страшно голяма, цели 20 дни годишно и сърдития му и заканващ се поглед.
Имам 2 деца, които зарязах, за да помогна на Вас, които НЕ познавам, но зная, че искате и вие дете и искам да помогна. Само не казвайте  "изнудвайки тези жени като мен", защото и другата страна си има своя скапан живот, че и деца, които трябва да храни, кредити, сметки. Вярно донорите няма да забогатеят, но и вие по тази логика няма да обеднеете. Ако на вас клиниката ви взема 3000 лв. за донор, колко от тях мислите, че ходят за разходи по донора? 1000-2000? Едва ли някой от донорите ще си оправи живота с 1000 лв., но моля ви се.... това са много пари за някои хора!
Искате да има донори, а така ги нападате публично! Искате да ви помогнат безвъзмездно, а вие колко пъти го направихте за някой абсолютно непознат? Без да го видите дори! Колко от вас/40000 по някои данни/ преди 5 дни подкрепихте майките на ЗАГИНАЛИТЕ деца? Между тях има и такива като вас - борили се години за деца и после убити! Колко, мили дами?

# 605
  • София
Аз. 5 пъти няколко хиляди лева - на Ф.А.Р., защото по закон не мога да ги даря поименно и целево за определена жена. Досега съм плащала донорски опити извън БГ, не ми стигна търпението да чакам да ми се обадят от клиниката в България, където си подадох документите за Д.Я.

Смятам, че както ние реципиентките знаем твърдо колко ще платим на клиниката - 5000 евро, така и донорките трябва да им се гарантира твърдо заплащане от клиниките и това да стане с нормативен документ. А не да ги разиграват за платежни документи...Обаче Наредба 28 защитава имагинерна нравственост...

Донора, имаш право по всяко време да се откажеш от процедура, това изрично го пише в Наредбата...

# 606
Донора, имаш право по всяко време да се откажеш от процедура, това изрично го пише в Наредбата...

Зная, но въпреки всичко искам да го направя.

п.п. И аз това искам да кажа, че е правилно и на донорите да е фиксирано, но не задължително, ако някой донор реши да не приеме тези пари, да се приспадат от реципиента.

# 607
  • София
Освен това, при донорство е следвало да се съобразиш с мнението на съпруга си, аз никога не бих направила нещо подобно, ако той не е съгласен. Яйцеклетките може да са само твои, но има вероятност да се роди дете, което би било полубрат или полусестра на вашите деца...

# 608
Донорката, недей така яростно  Sad
Попрочети назад в темата, за да разбереш, че, поне аз, смятам за редно:
1) Да се фиксират със законова (или в наредба) разпоредба колко е т.нар. "компенсация" на донорките, т.е. това което им остава чисто след разходите за път, ядене и т.н. Така и донорките ще знаят колко ще получат и реципиентките ще знаят за какво дават парите си.
Някои клиники масово делят яйцеклетките на донорките между 2, че даже и 3 реципиентки  #Cussing out
Това не е коректно както спрямо донорките, които получават чисто, да речем, че си права, едни 1000 лв., така и спрямо двете или трите реципиентки, всяка от които е платила много повече от 1000 лв. за яйцеклетките, които получава. Между другото, според инфо от чужди сайтове, ~ само 30% от извадените яйцеклетки са достатъчно качествени, за да станат на бебе - и то при добро здраве на донорката, добра стимулация, добра ембриология, т.е. доста много фактори...
При деленето на яйцеклетки между реципиентките се цитират цени от 2 500 - 3500 лв. от реципиентка, така че ти смятай колко са дадени за твоите изследвания, стимулация (прегледи и процедури) и т.н.,  Извади от тази сума парите, които си получила, и ще видиш, че има една разлика, която не е ясно къде отива. Да не говорим, че реципиентките плащат и за собствените си изследвания и процедури над това, което е за донорката, така че цената за тях отива към 6 - 12 хиляди - пак по сведения от тази тема  #Crazy И ако от 6-7 извадени яйцеклетки от донорката и оплодени се развият 3-4 годни за трансфер ембриони с прилично  Naughty, не казвам отлично качество, в най-добрия случай 2 яйцеклетки (бъдещи ембриони) могат да станат бебета - могат, а не ще станат  Naughty Резултатът от това е, че реципиентките по правило дават не само веднъж по 6 -12 хиляди лева, за да стигнат до бебе, ти си прецени дали ще обеднеят, защото преди да дадат тези пари, пак са давали за процедури със собствени яйцеклетки, които сигурно отиват над 10-15 хил. лева  #Crazy
2) Пак ако погледнеш назад в темата колко постове има с текст - Искам да даря яйцеклетки, който се интересува - пишете ми на лични  Embarassed Та на тези лични съобщения явно се искат от реципиентките пари извън това, което клиниките дават на донорките и явно става пазарлък  Embarassed #Cussing out #Cussing out #Cussing out И в този пазарлък реципиентките не са в изгодната позиция, защото:
- това, че донорката има дете/деца, не значи, че яйцеклетките, които ще "произведе" при стимулацията ще бъдат качествени - вече писах по-горе, че това зависи от много фактори...
- това позволява на донорката да продължи да иска пари и в бъдеще от реципиентката, в случай, че се стигне до бременност и раждане... За това изнудване говорят момичетата, чакащи донорски Я.
И наистина не е редно клиниката, в която си дарила, да не те предупреди и да не сте се уговорили предварително за разходите ти за процедурата, но за това не са виновни реципиентките  Naughty

# 609
Гена  smile3501 smile3501 smile3501 smile3501
Не виждам какво да добавя, всичко си казала!

# 610
Геви,   202uu
Както винаги напълно изчерпателна  Laughing

donora
, според мен не прави процедура по даряване, щом ще си развалиш семейството. За няколко яйцеклетки не е нужно да жертваш бъдещето на децата си.

# 611
Здеавейте,аз съм била донор един  път и сега се подготвям за втори път.Искренно се надявам този път да е успешен за някоя от вас,тъй като разбрах,че първият е бил неуспешен.

# 612
За жалост няма много добри жени, който дарят от добро сърце. За повечето това си е бизнес, много жалко, дори не осъзнават какво причиняват изнудвайки тези жени като мен. Не е въпроса за парите най-важен, а играта с човешката надежда и съдба. А относно факта, че не разрешават да се водят донорки е за добро.

Не искам да Ви упреквам, но вие замисляли ли сте се, какво струва на един донор? Аз лично се карах три пъти със съпруга ми /до тук/ - той е против. Сега сме в обтегнати отношения и не зная дали ще продължа. Никой от клиниката не ми каза, че трябва да си пазя касови бележки и т.н., пътувах на собствени разноски 500 км. от голямата ми заплата, близко до минималната. През това време да не мислите, че работодателя ми беше във възторг от моето отсъствие от работа, това ми струваше ден от полагащата ми се годишна отпуска, която е страшно голяма, цели 20 дни годишно и сърдития му и заканващ се поглед.
Имам 2 деца, които зарязах, за да помогна на Вас, които НЕ познавам, но зная, че искате и вие дете и искам да помогна. Само не казвайте  "изнудвайки тези жени като мен", защото и другата страна си има своя скапан живот, че и деца, които трябва да храни, кредити, сметки. Вярно донорите няма да забогатеят, но и вие по тази логика няма да обеднеете. Ако на вас клиниката ви взема 3000 лв. за донор, колко от тях мислите, че ходят за разходи по донора? 1000-2000? Едва ли някой от донорите ще си оправи живота с 1000 лв., но моля ви се.... това са много пари за някои хора!
Искате да има донори, а така ги нападате публично! Искате да ви помогнат безвъзмездно, а вие колко пъти го направихте за някой абсолютно непознат? Без да го видите дори! Колко от вас/40000 по някои данни/ преди 5 дни подкрепихте майките на ЗАГИНАЛИТЕ деца? Между тях има и такива като вас - борили се години за деца и после убити! Колко, мили дами?

БРАВО!!!много добре казано:)Simple SmileSimple Smile

# 613
И аз те подкрепям напълно.
Бях писала,че искам да ДЯ,само искам някой да ми помогне с разходите за път и престой,а аз като получа от болницата да ги дам(сега съм безработна и няма как сама да ги поема).
Една жена писа,поиска ми номер,уж искала и......
Обади се да ме обижда и какво ли още не

# 614
Просто е безпредметно човек да ви обяснява, явно не разбирате за какво става въпрос.
Не разбрахте ли, че си има закон и той трябва да се спазва.  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт