КАК ДА СТАНА ДОНОР ?/ КАК ДА НАМЕРЯ ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА ?

• 84 038
  • 762
  •   1
Отговори
С пожелания за повече сърцати жени, които даряват частица от себе си, да сбъднат най-съкровенната мечта на много момичета нуждаещи се от донорски яйцеклетки.
Дано се родят много бебета  Hug Hug Hug

стара тема

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=302344.0

# 1
Досега съм чела старата тема, както и свързани теми. Много се разстроих от споделените истории. Още повече, че и аз бях заблуждавана от лекари и мед. лица, че не мога да родя живо дете със съпруга си. Бяха ни препоръчали да търсим донор-мъж или да се разделим. Слава Богу, оказа се, че са ни заблудили и е трябвало да попадна на подходящ специалист-гинеколог.
Имам въпрос към по-опитните мами във темата - какви заболявания са противопоказни ако реша да даря яйцеклетка? През януари си правих генетични изследвания, които показаха, че имам малък проблем. На практика заради този проблем не мога да усвоявам обикновена фолиева киселина и трябва да вземам Л-метил фолиева киселина. Не е животозастрашаващо, но се унаследява.
Благодаря предварително за отговора и искам да ви кажа да не се отказвате от мечтите за детенце никога и за нищо на света!  Hug

# 2
Ами Маржан, според мен това не е проблем, защото фолиевата е важна за жената, която ще вземе яйцеклетката. Изискванията са да си до 34г., за клиника Надежда 31г. и да имаш живородено дете. Но най-добре е да се свържеш с клиниката, в която решиш да дариш, те си знаят работата и всичко ще ти обяснят. Ти си минала по този път и знаеш каква е мъката, така че похвално  Hug Hug  bouquet  bouquet Аз ако можех бих дарила със сигурност, с това което преживяваме всички ние  Praynig

# 3
http://www.podariavam.com/25205/femara-i-merional.htm  Попаднах на тази обява и дано да бъде полезна на някоя от вас.

# 4
Здравейте! От доста време обмислям въпроса да стана донор на яйцеклетки и мисля че момента вече е настъпил, още повече че наближавам възрастовата граница. Имам няколко въпроса и се надявам тук да ми отговорят жени които вече са правили процедурата. Накратко:
Аз съм на 33г. Майка на две здрави и прекрасни деца. Не пия и не пуша. Здрава съм-наскоро си правих няколко профилактични изследвания и прегледи. Живея на около 60км от София. Та въпросите ми са:
1. Колко време продължава процедурата - имам впредвид от началото първото отиване в клиниката до края?
2. Колко пъти се ходи в клиниката? В момента съм безработна и имам време, но пък трябва да ангажирам съпруга ми да ме кара, а той няма много свободно време. И пътните поемат ли се или са за моя сметка?
3. Процедурата болезнена ли е и крие ли някакъв риск за мен?
4. Може ли да ми изброите клиниките в София, в които извършват процедурата и коя бихте препоръчали?
5. Може ли да ми изредите лекарствата които се приемат т.к. имам непоносимост към някои?
6. Някъде прочетох че има и заплащане към донора- вярно ли е и колко е горе-долу? Не че е от значение, ще го направя и безвъзмездно т.к. знам какво богатство са децата и дори ми се иска да имам още но уви...живея в България.
Благодаря предварително

# 5
Здравей MAMA POLI!
Първо искам да ти благодаря от името на всички чакащи за благородните намерения - дано всичко да е наред и да успееш да донесеш радост в дома на някое тръпнещо в очакване семейство.
В момента моя приятелка е в донорска процедура, а аз съм от другата страна, така че долу-горе съм запозната.
1. Самата процедура продължава колкото една нормална стимулация - около 7-10 дни, с прегледи през 1-2 дни за проследяване на фоликулите. Не зная дали всички клиники работят по един и същ начин, но в Надежда - София донорките, поне при първата донорска процедура, се стимулират по дълъг протокол, което означава, че на 20 ден от цикъла се слага блокираща инжекция и след 15 дни започва същинската стимулация, като междувременно ще ти дойде цикъла. Ако си донорка за втори или трети път, може и по къс протокол.
2.Транспортът си го осигуряваш сама, но се заплаща от клиниката.
3. Процедурата не е болезнена, но все пак всеки организъм реагира различно. Пункцията е с пълна упойка, така че нищо не усещаш. В клиниката има координарторка, която ще ти обясни всичко с най-малките подробности и ще ти отговори на всички въпроси. Поне в Надежда донорките са на голяма почит и им се оказва невероятно внимание.
4. Предполагам, че всички клиники в София, които се занимават с репродуктивна медицина търсят донорки, но не се наемам да ти препоръчам някоя конкретно, защото все пак аз съм пациент на Надежда и съм пристрастна.
5. Преди да дойде време за лекарствата, се правят няколко изследвания - изследват се хормони, ПКК, цитонамазка, извършва се гинекологичен преглед, подписва се информирано съгласие за процедурата. Лекарствата и дозите за стимулация се определят от лекаря според твоето състояние. Щом имаш непоносимост, ще съобщиш това на лекаря и той ще се съобрази.
6. Според законодателството на Република България донорството е безвъзмезден акт и не се заплаща. Всички разходи се поемат от клиниката и респективно в последствие от реципиента. Донорството е аномимно, освен ако не ставаш донор на роднина. Всяко заплащане е заобикаляне на закона и е повод да се замислиш дали няма нещо нередно в подобна оферта.
Поклон пред всички жени, които се решават да станат донори! По този начин давате надежда на много други, които чакат с години да сбъднат мечтата си и да изживеят най-съкровеното човешко чувство - да усетят един нов живот в утробата си и да гушнат дългоочакваната си рожба.
БЛАГОДАРЯ!!!
    bouquet

Последна редакция: ср, 20 ное 2013, 20:45 от nega03

# 6
Аз да попитам ако съм над 34 г., но произвеждам със стимулация  над 16 яйцеклетки т.е. Имам голям резерв и респективно искам да даря какво правим със възрастта.

# 7
  • София
Ако отидеш при доктора с жена (която за донорска Я.), с която сте се разбрали да делите Ч., докторите се съгласяват. Тя ти поема финансово цялата стимулация. Мисля, че ако не си на 43, няма причина да ви откажат на двете.

# 8
  • Живее на Луната
Записвам се да ви следя, че може и да ми се наложи да се образовам по темата.

# 9
  • София
#Shocked #Shocked ooooh! ooooh!

# 10
  • Живее на Луната
#Shocked #Shocked ooooh! ooooh!

Само се образовам бе Ванче, какво лошо има. Не се плескай по челото  Laughing

# 11
Аз да попитам ако съм над 34 г., но произвеждам със стимулация  над 16 яйцеклетки т.е. Имам голям резерв и респективно искам да даря какво правим със възрастта.
Ако си на 34 г. /до навършване на 35 г./ няма никакъв проблем - ще те глътнат като топъл хляб, още повече с тези 16 яйцеклетки. Дай Боже всекиму такава донорка. И аз съм на опашката за повечко яйцеклетки, че и мъжа ми е с доста лоши показатели на спермограмата и не знаем какво ще сътворят ембриолозите с малко яйчица.
Ако си решила да станеш донор - БРАВО за благородното начинание!
Ако си над тази възраст можеш да станеш донор само на близка роднина или в някоя клиника, където правят изключения  /само че не вярвам това да се тръби официално или по форумите/.

# 12
За Мама Поли с почитания  smile3525
Мама Поли била съм донорка 2 пъти в различни клиники в София:
1.първата процедура продължи 4 месеца, втората месец и половина
2.ходи се максимум 20 пъти, в едната клиника се ходи САМО сутрин към 7,00, а пункцията винаги е рано сутрин, съответно трябва да помислиш как да съчетаеш нещата с децата. В една от клиниките вече се прави детски център, но кога ще е готов... newsm78
3. В същата клиника с бъдещия детски център се осребряват касови бележки, билети, фактури и т.н пътни разходи.
4.процедурата съдържа много гинекологични прегледи и инжекции, това включва венозно вземане на кръв около 2-3 пъти и инжекции в корема, които са елементарни и може сама да си ги поставяш и две, мисля че "седалищни" се казват инжекции. Самата пункция не се усеща, упойката е пълна и се слага през абокат, след пункцията аз имах опъване вътре в корема и съвсем лека тежест. Не знам как да го обясня  Thinking, все едно ме бяха закачили на простор с щипки на корема.
5. клиниките са Щерев, Малинов, Надежда като заплащането е различно във всички, но варира около 1500лв, за коя колко е мога да ти пиша на лични
6.лекарствата са само женски хормони, определено не са вредни, получава се коремче по време на инжекциите, което си стои още няколко дни след пункцията.
Няма нищо страшно и опасно в даряването на яйцеклетки, всичко в клиниките е на ниво, докато си донор дори ти се полага и безплатно гинекологично лечение (естествено ако се налага). За всяко нещо може да ме питаш на лични.
Най-сърдечни поздрави на теб и на двете ти дечица  Two Hearts

Скъпи бъдещи мами, ето една логическа задача за решаване:
с колко свободно време разполагат координаторките в клиниките, при условие че:
- трябва да набират донори
- трябва да разговарят и успокояват рецептиентките, когато звънят и питат за донори
- трябва да оправят документи
- трябва да приготвят, поставят и следят инжекции
- трябва да координират всичко с водещите лекари
- трябва да координират донорките (изумих се от координаторка, знаеща началото на месечните цикли на около 10-тина жени едновременно, евала на жената)
- трябва да вършат домакинската си работа
и най-важното трябва и да са майки вечер на дечицата си, дори когато единият телефон звъни с новината "дойде ми...", а другия с въпроса "защо не ми идва....."
Убедих се, че форумите са вълшебно нещо newsm10
и накрая просто искам да споделя, че си намерих страхотна приятелка благодарение на форумите за донорството  Hug

# 13
Значи пак си е проблем възрастта нищо имам възможност и резерв. Е ако мога да помогна значи на лични

# 14
mama na Sani благодаря за изчерпателния отговор. Тъй като имам още няколко въпроса ще ти пиша ЛС

Общи условия

Активация на акаунт