КАК ДА СТАНА ДОНОР ?/ КАК ДА НАМЕРЯ ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА ?

• 84 376
  • 762
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте мами. Понеже не мога да отделя много време да изчета всичко, а и честно да си призная колкото повече чета -  толкова повече се обърквам.... #Crazy Искам да стана донор на Я , но не знам нито в коя клиника във Варна може да стане това, нито съм запозната като цяло с цените заплащането и процедурите , критериите на които трябва да отговаря донорът и т.н , моля мами които вече са били донори или бъдещи мами , които търсят донори да ми помогнат като ми обяснят в резюме, за да мога в последствие и аз да помогна на някоя мама да сбъдне най-съкровенната мечта на всички жени! Благодаря предварително!  bouquet newsm51
Moga li da Vi pisha na lichni ?

# 511
Masha r , поради някаква техническа грешка . не мога да си вляза в горния профил Valentina Hristova за това направих този , ако Ви е удобно пишете ми ЛС на този профил , защото горният ще бъде деактивиран. Благодаря Ви!   bouquet

# 512
Чакам си донорската яйцеклетка и пия :
естрофем от 2 ден до 26 ден 1 т./дневно и
дуфастон от 16 ден до 26 ден 2 табл./дневно.
Така вече седем месеца, но миналия месец ми закъсня цикъла 2 дена и беше много кратък, а сега вече 4-ти ден го няма.

Когато Ви се обадят, че има яйцеклетка веднага ли ви викат?
Приятеля ми ще пътува в чужбина, той не е с добра спермограма и замразяването няма да е добра идея. Може да се върне чак на следващия ден.
Разкажете, какво се прави при донорско инвитро.

# 513
ББ, най-добрият вариант е замразяване на материал от мъжа ти. Процедира се както при всяко инвитро. Като се извадят яйцеклетките се оплождат и ако не си готова да ги приемеш се замразяват ембрионите, поставят се когато ти е готова лигавицата за трансфер.
В твоето положение обаче мъжът ти трябва да е тук, за да може да даде материал в деня на пункцията. Всичко това трябва да го знае лекарят ти и да сте го обсъдили, за да има впредвид ситуацията ти.

# 514
Мили момичета, бих искала да ви информирам, че в Пловдив ще се състои един изключително интересен и важен форум, посветен на репродуктивното здраве на младите хора в България! Ще се говори по много наболели теми, свързани с безплодието, като се постави сериозен акцент и на темите: донорство на генетичен материал и финансиране на лечение на безплодието на национално и регионално ниво! Събитието се организира от СБАЛАГ „Селена”, със специалното участие на фондация "Искам бебе" и фондация "Майки за донорството". Очакват се представители на ИАТ и ЦАР, общинските администрации на Пловдив, Асеновград и община Марица. Датата е 15 ноември т.г., времето от 11.00 ч. до към 15.00ч., а мястото - Пловдив, хотел „Марица” (хотела е срещу централния вход на Международния пловдивски панаир), зала „Пловдив” .Искам да обърна специално внимание, че това не е събитие само на Селена, а ще е доста по-мащабно, защото ще се обърне специално внимание на донорството на репродуктивен материал от гледна точка и на реципиента и на донора - лекарите ще разкажат кога има нужда от донорство на яйцеклетки и сперматозоиди, Радина Велчева ще говори за националното финансиране от ЦАР; Вера Вулджева за местните общински програми в България (вече 39 на брой) и по-специално в пловдивски регион, а също така и за нуждите от генетично даряване в България от гледна точка на реципиентите. Представителите на фондация "Майки за донорството" ще засегнат темата за даряването от гледна точка на дарителите, психолозите на ИСКАМ БЕБЕ ще ни информират за емоционалната страна на даряването и получаването на яйцеклетки и сперматозоиди; а също така накрая ще има възможност за въпроси и за безплатни индивидуални консултации с всички желаещи по всяка тема. Донорството на генетичен материал е една кауза с бъдеще! А знаете, че националния фонд ин витро НЕ финансира донорски процедури! Затова е и голямата изненада - Селена ще дари една донорска ин витро процедура (с донорска яйцеклетка)!!! Ще се радвам да се видим там. Очакваме ви.. Таня

# 515
Здравейте мили момичета, всички които се борят да имат детенце.Ние с моя мъж също се борим за наше Ангелче вече 5 години , но уви средствата не стигат . При нас проблема е мъжки фактор .Добре ви разбирам . Чета всеки пост и се моля в някой по следващ да прочета някоя хубава новина.И виждам , че има много желаещи момичета да станат донори на Я. Аз искам да съм една от тях. С наближаването на едни най светлите празници искам да зарадвам някое семейство с рожбичка.Аз съм на 30г със сини очи , светла коса и кожа.Имам дъщеричка жива и здрава от първия ми брак, която вече е на 9 г. За съжаление паричките свършиха и спряхме с процедурите а мъжа ми замина да работи в чужбина да събира от ново.Мили дами ако мислите , че на някоя от вас мога да помогна нека ми пише на лични.Но аз така или иначе ще ида в някоя от клиниките. Най - сърдечно пожелавам на повече момичета да се похвалят с  EFP
Аз също имам надежда да си имаме още едно детенце и не се отказвам , колкото и да ми е трудно . Успех милички  Hug  Hug  Hug
Нека Дядо Коледа да носи пълен чувал с  EFP И нека не забравяме , че на Коледа стават чудеса  Praynig

# 516
Здравейте ,
днес с голямо вълнение ходих в клиника Щерев за първи преглед за дарение на яйцеклетки при д-р Андреева.Много съм щастлива , че взех това решение.До края на седмицата ще пусна и хормонални изследвания и се надявам , там всичко да е ок.  Praynig  Praynig  Praynig  Споделих на докторката , че искам да зарадвам някое семейство да си има рожбичка до Коледа.Каза ми каза  , че е почти е невъзможно , но ще направи всичко възможно.Така и аз ще съм много щастлива ако успея да даря надежда на някого  newsm17 Желая успех на всички чакащи и страдащи за рожбички майчици . Дано скоро всички да имате добри новини  Hug

# 517
Мили момичета тази събота/15.11/.както вече писах по-назад ще се състои Форум,където ще се говори за тази така болна тема а именно Донорството на репродуктивен материал.Форума ще е в Пловдив с начало 11 часа а продължителността му до около 15 часа.Наблягам на добрата новина а тя е,че Организаторите от болница "Селена" ЩЕ ДАРЯТ ИН ВИТРО ПРОЦЕДУРА С ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА на една от присъстващите на форума двойки, изтеглена чрез жребий!!!...желая ви успех и повече сбъднати мечти!!!

# 518
Момичета искам да даря яйцеклетки но началото на януари ставам на 34 години дали ще имам възможността за толкова кратко време. Не съм достатъчно информирана затова се обърнах към вас.

# 519
  • София
Здравейте!
Бих искала да попитам момичетата, които са направили ин витро с донорска яйцеклетка и които нямат цикъл как се процедира? Дали е нужно да се предизвика цикъла преди трансфера или не? Какви медикаменти приемате преди трансфера? Много ще съм ви благодарна, ако ми отговорите! Пожелавам успех на всички!  Grinning

# 520
Савина1, малко ти е объркан въпроса. Преди трансфер не се предизвиква цикъл. По принцип когато няма цикъл, се прави хормонозаместваща терапия с Естрофем и Дуфастон, може и с Циклопрогинова. Преди трансфер се започва Естрофем от 4 мг. два пъти по една таблетка, следи се лигавицата и доктора ти казва кога да включиш Утрогестана. Когато ти дойде предизвикания цикъл от предходния месец, на 2 ден се започва Естрофема.

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 16:17 от Fellindra

# 521
Да, предизвиква се цикъл (по-точно кървене, излющване на лигавицата) с противозачатъчни, или с естрофем и прогестерон за втората фаза, може и блокиращи инжекции да се бият преди цикъла (зависи как ти е ЛХ-то)....
След началото на кървенето се почва естрофем по схема, а преди трансфера и прогестерон (обикновено е утрогестан, но може и дуфастон) в зависимост от това на кой ден е ембриончето - 3, 4 или 5-ти... Естрофемът е по схема, всяка клиника си има предпочитания - някои дават по 2х1 през цялото време, други започват с това и увеличават до 4х1 хапчета. Зависи и как реагира лигавицата на естрофема...

# 522
Привет и от мен   bouquet
От доста време се чудя, дали бих станала донор на яйцеклетка.  Дали е редно, дали така не давам все едно детето си...от друга страна искам да помогна на някоя жена да си има детенце. Още не съм толкова на ясно, не съм чела много по въпроса как стои въпроса, процедурите и т.н. Една позната успя малко да ми разясни, защото тя самата тепърва започва с процедурите, за да стане донор. Ще се радвам да помогна и ако някой желае да ми разясни горе-долу как стоят нещата. Основно ме интересуват рисковете, времето и процедурите. Причините поради, които искам да стана донор са две. Едната е, защото много искам да помогна на някое семейство да си има бебче, а другата за съжаление е финансовата страна...колкото и грозно да звучи, просто съм в такова положение, че ще се радвам да си бъдем взаимно полезни. Януари ще навърша 28г. от гр. Пловдив, имам две дечица, момче на почти 7г. и момиче на 1г. и 2м. Между двете бременности имах една, която завърши със спонтанен аборт в 4-ти мес. И двете ми раждания са секцио. Не знам какво друго трябва като информация. Бих се радвала, ако семейството няма против просто да се познаваме или децата да се познават, като нямам никакви претенции, просто така ми се иска...не знам дали е правилно. Ами благодаря на всички, които имаха търпение да изчетат дългия ми пост. Лек ден Simple Smile

# 523
Не може донор и реципиент да се познават! Закона го забранява!

# 524
Здравейте и от мен! Не исках и все още не искам да мисля за донорска яйцеклетка, не мога да го обясня защо, но по всичко личи, че ще трябва да обмисля и този вариант. От пролетта започнах да ходя по лекари, лаборатории, клиники ... Днес си видях АМХ резултата и съвсем се отчаях..От пролетта плача, после си давам кураж, стягам се, почвам да се нахъсвам, че ще успеем и така се въртя в кръг. Пациентка съм на клиника Надежда. И понеже не исках да мисля за това досега, не си и позволявах да отворя да почета за донорските яйцеклетки. Някой може ли сбито да ми каже - дълго ли се чака, колко струва и трудно ли е да се осигури донорска яйцеклетка?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт