Коледа 2013 - тема 2

• 58 336
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
  • Czech Republic
lulumba, natalyna, благодаря за съветите за готовия айсинг. Този в тубичките явно не е най-добрия избор.

natalyna, опитах с пликче да го нанасям по твоите указания, но ми беше трудно, според мен защото консистенцията не беше правилната. Тази година ще го мъча пак.

Можеш винаги да отделиш малко от цялото количество и да прибавяш по капка вода, докато от дупчицата излиза равна линия, без да се накъсва и без много натиск, но в същото време да не се разлива след нанасяне. Ако правиш малко количество, винаги може да поправиш консистенцията както ти е необходимо. Ще се справиш, не се притеснявай! Hug

# 286
  • Бургас
Момичета , дали тук или в другата готварска тема, някой беше показал едни двойно припечени сладки (кантучини). Не мога да намеря рецептата на първа страница. Моля за помощ , ако някой се сеща?

# 287
# 288
  • Австрия
за линцери се чудя, много ги харесва мъжа ми но са по-голяма играчка,

luba_rizova
Ако искаш пробвай тази рецепта. Не е играчка. Тестото го разточвам между два листа свежо фолио. Може да го замесиш и да правиш на другия ден.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623232.msg20392889#msg20392889

Успех! Wink

# 289
Линцерът на nudel33 е много вкусен. Горещо го препоръчвам! Laughing
nudel33  Hug

# 290
Момичета, извинете ме за глупавия въпрос, срам не срам ще попитам  Embarassed
На първа страница има линк към он-лайн магазини. В един от тези магазини видях, че предлагат фондан и захарано тесто. Та въпросът ми е каква е разликата между двете?
Тази година съм решила коледните меденки да бъдат украсени отгоре. Какво да използвам - захарано тесто или фондан? И как се залепя върху меденките - с помощта на вода ли?
Колко време биха могли да издържат така украсените меденки, ако се съхраняват в метална кутия?
Много Ви благодаря предварително  Hug

# 291
  • Балчик
Roh Alby, зависи какво и къде гледаш. Фонданът по българските сладкарски термини е глазурата на еклерите. Т.е чуплива и непластична. Прави се от вода и захар.
Другото се нарича захарно тесто.
В чуждоезичните термини обаче захарното тесто наричат фондан.
Така че, дай да видим какво точно гледаш.

# 292
Момичета, този покрив от какво е направен според вас?

# 293
  • Балчик
Според мен е шприцован от долу нагоре маслен крем.

# 294
Покривът е направен от наряьани на ситно пурички. Може да се постигне същия ефект и с люспите за мляко, или топчиците.

# 295
  • Пловдив
Момичета, този покрив от какво е направен според вас?

Отдолу си е медено тесто, а отгоре шприцован оцветен айсинг.

За справка се ползва накрайник 100 или 126 от номерацията на Wilton или аналог на друга фирма.
Погледнах сега в един pdf  с декорации и тези 2 накрайника най-много наподобяват показаното

# 296
  • Балчик
Покривът е направен от наряьани на ситно пурички. Може да се постигне същия ефект и с люспите за мляко, или топчиците.

Може да се направи и от пурички, но точно този е шрицован, ако се загледаш.

# 297
Джемма, това е линка :
http://www.cookibooki.bg/15-%D0%A1%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82 … amp;limitstart=12

в началото са снимки на фондана, а отдолу - на захарно тесто

# 298
Благодаря, сложно ми се видя много.
Отчитам днес едни виненки Peace с домашна прясна мас Blush

# 299
  • Балчик

Да, ето този става за моделиране:

От този не съм вземала и не знам дали е фондан или тесто:

Захарното тесто еднозначно става за покритие и моделиране.

Изобщо в този сайт мисля, че не се предлага фондан за глазиране.
в началото са снимки на фондана, а отдолу - на захарно тесто

Общи условия

Активация на акаунт