Коледа 2013 - тема 2

• 58 327
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
  • България
записвам се и аз при вас момичета
още не съм се спряла на сладки,но от миналата година ни са фаворити меденките и ваниловите кравайчета

# 376
На мен лично сладкишите не ми омръзват целогодишно. Точно дребни сладки обаче правя в този период най-много до края на януари. През лятото - много рядко, там плодовете са на дневен ред. Иначе точно за Коледа си е рано да се правят и при нас е топло  Grinning У нас на Коледа никой не яде сладки, то от ястия не е останало място  Laughing та ги раздавам   Wink 

# 377
Съпружке, щом четеш редовно, значи знаеш, че рецепти можеш да намериш в първите 2 мнения.

Знам, но не намерих това, което търся Simple Smile

# 378

Бастунчетата са  захарни, вода, лимонена киселина, оцветители, аромати, глюкоза и захар, като шекерите по сборовете (панаирите).  Това са карамелажни изделия. Трудно се правят в домашни условия, но не и невъзможно. Трябва ти термометър за по-точно определяне гъстотата на сиропа, за да знаеш до кога да го вариш.
[/quote]

Има ли по-лесен вариант, който може да замести бастунчетата?

# 379
  • София

Бастунчетата са  захарни, вода, лимонена киселина, оцветители, аромати, глюкоза и захар, като шекерите по сборовете (панаирите).  Това са карамелажни изделия. Трудно се правят в домашни условия, но не и невъзможно. Трябва ти термометър за по-точно определяне гъстотата на сиропа, за да знаеш до кога да го вариш.

Има ли по-лесен вариант, който може да замести бастунчетата?
[/quote]

http://tanitaang.blogspot.com/2008/12/blog-post_13.html

Само че аз оцветявам едната част на тестото в червено, другото го оставям неоцветено и аромата може да е друг (правила съм с бадемова есенция и с ванилова).

Последна редакция: сб, 23 ное 2013, 00:01 от catty m

# 380
  • Балчик
Ами да, купи си ги готови.

# 381
Благодаря!  Hug

# 382
Ето ги и моите Коледни бастунчета. Много се харесаха та правих повторение.

Преди няколко дни правих едни сладки, които ще влязат и в коледния списък.

Райски сладки

150 гр. меко масло
50 гр. пудра захар
200 гр. брашно
50 гр. крем пудинг на прах*
1 с.л. прясно изстискан сок от портокал

Разбиват се маслото и захарта с миксер до бял крем, добавят се брашното, крема на прах и портокаловия сок. Разбърква се добре, оформят се малки топчета, нареждат се в намаслена тава (аз използвам пекарска хартия) и леко се сплескват с вилица. Пекат се 20 минути при 160 градуса до бледозлатист цвят.

Крем:

2 с.л. меко масло
100 гр. пудра захар
1 с.л. крем пудинг на прах*
настъргана кора от половин портокал

Всичко се разбива с миксер до получаване на гладка смес.
Сладките се слепват по две с крема.
Използвах пудинг на dr. Oetker шоколад, защото такъв ми беше останал. В оригинал е с ванилов.
Сладките станаха много вкусни и пръхкави.

# 383
Прасчовците винаги съм ти ги харесвала.

Ко? Не!
По идея са мечета. Rolling Eyes Laughing Смятай колко съм ги докарала значи hahaha

И моите мечета изглеждаха така.  hahaha Голямата щерка каза, че това не били никакви мечета, а прасенца. Мечета, прасенца, изядохме ги, не останаха.  Mr. Green
Ето снимка от миналата година.

п.п. Тази година пак са в списъка за празника.  Peace

# 384
У нас на Коледа никой не яде сладки, то от ястия не е останало място  Laughing та ги раздавам   Wink 
Коледните сладки ги хапваме със сутрешното или следобедното кафе, с Амарето или Шери преди вечеря......    Grinning
Моят АКК е готов.Решила съм да го поливам с Коантро, хем ликьор, хем портокалов.    Simple Smile

# 385
Момичета, помагайте!От къде мога да си закупя формичка за направа на перли от захарно тесто?Срещнах я някъде по сайтовете и от два дена неуморно я търся и не я откривам?Помагайте!

# 386
  • Варна
Момичета, помагайте!От къде мога да си закупя формичка за направа на перли от захарно тесто?Срещнах я някъде по сайтовете и от два дена неуморно я търся и не я откривам?Помагайте!
Такива ли :   http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw … t+perl&_rdc=1

# 387

Преди няколко дни правих едни сладки, които ще влязат и в коледния списък.

Райски сладки

150 гр. меко масло
50 гр. пудра захар
200 гр. брашно
50 гр. крем пудинг на прах*
1 с.л. прясно изстискан сок от портокал

Разбиват се маслото и захарта с миксер до бял крем, добавят се брашното, крема на прах и портокаловия сок. Разбърква се добре, оформят се малки топчета, нареждат се в намаслена тава (аз използвам пекарска хартия) и леко се сплескват с вилица. Пекат се 20 минути при 160 градуса до бледозлатист цвят.

Крем:

2 с.л. меко масло
100 гр. пудра захар
1 с.л. крем пудинг на прах*
настъргана кора от половин портокал

Всичко се разбива с миксер до получаване на гладка смес.
Сладките се слепват по две с крема.
Използвах пудинг на dr. Oetker шоколад, защото такъв ми беше останал. В оригинал е с ванилов.
Сладките станаха много вкусни и пръхкави.

Ужасно ми харесаха тези, сигурно излизат малко бройки, а?

# 388
  • Балчик
Не знам дали Коантро-то е добра идея. Сладко е, малко по-гъсто, да не стане прекалено сладко и недостатъчно влажно. Сподели после как е  бил кекса.

# 389
raja_nikol излизат точно 20 слепени сладки.

PSM+ такива форми съм виждала в Продавалник.

Общи условия

Активация на акаунт