Боледуване на децата ни – тема 10

• 40 776
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Къде точно прочете, че няма да ходя на алерголог?  newsm78
Ама изобщо не беше към теб репликата, а към другата потребителка, според която алергиите сами ще изчезнат.
Принципно нито знам какъв ви е случаят, нито има ли съмнения за алергии.

ПП. Тестове за препарати едва ли ще могат да ви направят. "Препарати" е прекалено общо, съдържат неизвестен брой съставки и ми се струва трудно осъществимо.
Тестовете, които правят, са за най-често срещаните домашен прах, акари, полени и хранителни алергени.

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 09:26 от Елица

# 511
Сутринта си взе втория прием на антибиотика. И към 12ч. една тъмнокафяво диария и се чу точно характерния звук за диариата. Още преди да е дошла новата ни педиатърка аз вече бях пред кабинета. Като влязохме и обясних положението какво е. Показах и рецептата, която вчера колегата е написал. Разказах и че когато детето беше на годинка заради Аугментина лежахме в Инфекциозна заради разстройство. Казах, че досега само Клацид и Зинат сме пили. Тя ми обясни, че въпросния АБ, който ни е изписан е от групата на Зинат и не мисли, че може чак такава тежка реакция да стане като тази с Аугментина. Каза, че има лимфаденит в следствие на възпалението на гърлото. Био Гайа на таблетки  заедно с антибиотика да давам. Аз обаче като се прибрахме му дадох към 3 капки оцет освен Био Гайата. Може да е малко вредно, но за мен си е най сигурния начин за стопиране. Освен АБ-то за гърло Тантум Верде д продължавам да пръскам, Тонзилотрен. Общо взето това. Сега леко ми попремина страха от Т-то, ама е на дневен ред диарията. От 12 не е ходил, но си ме е шубе яко.
От Аугментин и подобният му Амоксиклав и моята получава диария. Не че искам да те отчайвам, но докато го пиете АБ вероятността да й се оправи стомаха е много малка. Зинат е различен от  групата на Аугментина, Амоксиклав е в същата група. Ние така бяхме на Аугментин, след диарията изписаха Амоксиклав. Заведох я на гастроентеролог и той ме пита защо са й изписали Амоксиклав, като той е от същата група на Аугментина?! Аз за диария редувам Ентерол с Хидрасек, примерно, или Смекта, сок от дренки, оризова вода. Бързо оздравяване  Hug

# 512
Къде точно прочете, че няма да ходя на алерголог?  newsm78
Ама изобщо не беше към теб репликата, а към другата потребителка, според която алергиите сами ще изчезнат.
Принципно нито знам какъв ви е случаят, нито има ли съмнения за алергии.

Ами значи голям късмет съм изкарала, че така се случи с алергиите на дъщеря ми  Peace

# 513
  • София
Да де, ама на много деца не им изчезват, а се задълбочават, получават ужасни пристъпи, стигат до астма. Просто не ми се струват уместни дистанционните съвети. Peace

И към Рися - Няма как да си намерите някой да ви разчете "лабораторните изследвания".
Тестът за алергии е един вид физически, надраскват се чертички по кожата от вътрешната страна на ръчичките с игла, нанасят се капчици от алергените и след определено време, половин час примерно, се отчита резултатът - подува ли се, зачервява ли се, колко милиметра, те си знаят.
И трябва да е над определена възраст детето, за да са достоверни.

# 514
Е, те и на моето дете се задълбочаваха проблемите докато я лекуваха алерголози  Peace
Имам известен опит, но ще се старая никакви съвети не давам непоискани  Peace

# 515
Рися, няма как да стане тестването без ходене на алерголог, а те наистина са много кът. ако си решила да правиш въобще тестовете. )миналата година я водих моята девойка в алергологията в МА, а там прегледът се оказа много куц. Не я тестваха, защото била малка. После в амбулаторния лист видях писани разни работи, които не се бяха случили на прегледа, но пък си тръгнахме с предписание за пиене на Зиртек, който никак не й понесе на фъстъчката и го спрях съвсем на своя глава)
А на УНГ-специалистите най-любимото занимание им е да изпращат децата на алерголог. Вчера извадихме третата сливица и не знам дали там нещо от листа на алерголожката не разчетоха или какво, но ще се наложи да уточня нещата с нея. Тя самата на място ми каза, че всичко било наред, а сега ще трябва да сверявам има ли, няма ли реакция към хистамина моята човечка.  Rolling Eyes   

# 516
  • София - Рим и обратно
Е, как ще му изчезнат на детето алергиите, то още на алерголог не е ходило, диагноза не му е поставена?
Моята сестра пък си спомням как я тъпкаха три месеца нон-стоп с антибиотици преди да се сети някой, че има алергия.

Aбсолютно същото се случи с моята дъщеря. Изпи всички видове антибиотици по няколко пъти, последният път дори назначени от едно светило-професор по детски белодробни болести Rolling Eyes. Отказвах дълго време да послушам педиатъра ни в Италия, който ми се молеше, едва ли не, да й направим един тест за алергии ("светилото" се изказа, че "те на запад, като не знаят какво е, обявяват алергия" Mr. Green). Но накрая вдигнах ръце, заведох я при Мустаков и лъсна яка алергия към прах. Слава Богу, откакто започна терапията не се е закашляла повеч, пу-пу Praynig.

# 517
  • София
Оф, ужас. И сестра ми така я влачиха при какви ли не специалисти, професори, накрая дежурна лекарка в почивен ден в 3-та градска, където я водеха да й бият инжекции пеницилин (Rolling Eyes), се оцъклила, като чула колко време го тъпчат детето с антибиотици, и препоръчала преглед за алергии. Явно за 20 и кусур години не са се променили много нещата.

# 518
Имам нужда от съвет как да затегна коремчето на малкия, от един месец вече е с разхлабено коремче.

На 16.11. започна да дриска, за цял ден сменихме към десетина памперса, после 2-3 дни сменяхме по 3-4 памперса и се оправи за седмица.На 27.11. почна да повръща и дриска, повръщането го спряхме с глобули, но дрискането продължи 3-4 дни, след което се затегна за 2-3 дни само, и от тогава е рядко.Давам линекс бейби и само сухари, ориз и кюфтета, а също и ал110.Но пък ходи на градина, и там пък не е на диета.

Какво да правя?

# 519
Имам нужда от съвет как да затегна коремчето на малкия, от един месец вече е с разхлабено коремче.

На 16.11. започна да дриска, за цял ден сменихме към десетина памперса, после 2-3 дни сменяхме по 3-4 памперса и се оправи за седмица.На 27.11. почна да повръща и дриска, повръщането го спряхме с глобули, но дрискането продължи 3-4 дни, след което се затегна за 2-3 дни само, и от тогава е рядко.Давам линекс бейби и само сухари, ориз и кюфтета, а също и ал110.Но пък ходи на градина, и там пък не е на диета.

Какво да правя?

Докато яде кюфтета и обща храна в яслата няма да видиш бързо подобрение.

# 520
  • пак там
РониHug, бързо оздравяване на малкото фъстъче!

Не знам дали си спомняш, но миналата година моят син направи белодробен спазъм от Ериуса, а преди това от два други препарата. Така че ако не са тествали детето специално за зиртек, може и да няма какво да разчетат  Confused

Елица, имам горе-долу обща представа за какво става въпрос при тестовете, попрочела съм тук-таме по нещичко, но благодаря за пояснението.  И детето ми е на 5 години без един месец, така че не е твърде малко.

Обясних, че ми е наложително да тествам основно заради котето, за мое собствено успокоение. Но ще видим малко по-нататък, когато спрем всички лекарства - как ще се почувства детето, и ще решаваме в движение.

# 521
  • София - Рим и обратно
Рися, аз може би пропуснах, но какви са му оплакванията?
Аз не съм професионалист, но ми се струва доста рисковано да се чака евентуално "израстване" на алергията, особено ако е в остра форма, както беше при нас. Бяхме на косъм от астма Confused.

# 522

Какво да правя?

Докато яде кюфтета и обща храна в яслата няма да видиш бързо подобрение.

Ами няма кой да го гледа да си е в къщи, а пък е много капризен и яде само ориз, кюфте и понякога пилешка супа.

Някакво изследване не може ли да се направи?

# 523

Някакво изследване не може ли да се направи?

Микробиология може да се направи. Моя син е доста често така разхлабен. Давам Био Гайа като пробиотик. Отделно за разстройството Хидрасект, Ентерол или Смекта.

# 524
Един добър пробиотик ще се справи с разстройството и ще направи излишни другите прахчета, но помислете пак и върху храненето  Peace

Общи условия

Активация на акаунт