Музикална академия - Тема 4

• 30 010
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Не харесвам нито Кичка, нито Галя. Но, в този случай Кичка беше правата. Галя се опитва доста елементарно и без усилия да върши работата, за която е наета- а тя е там, за да помага на изпълнителите, не да пречи, или да играе като самостоятелен играч. Не може да показваш един и същи танц няколко пъти по време на предаването. Човек остава с усещането за недобре свършена, претупана работа. Определено, самочувствието и на хореографка е повече от покритието му  Mr. Green.

# 196
е такава, че предполага. Факт е.
Не харесвам Галя никак, но тук съм на нейна страна.
Самите Ритонци-и те са такива-Катя да подрусне цици, Здравеца да я погледне в Очите. Не им отива и на тях балет.
Такива са, така стоят и тук Галя е напълно права-да не прехвърлят топката.
Не ни четеш внимателно! Няма право да застава срещу отбора си публично - върте, права, неправа - да се карат и бият, но няма право да се изтъпанва пред всички да се защитава, нападайки отбора.
Щом и Стенли е недоволен явно не е кой знае какъв хореограф! Но това е друга тема!

# 197
много е лесно на някой пластичен да му направиш танц, да го включиш в балета, но когато не се пее на плейбек е изключително трудно да подскачаш и пееш добре.
То е като да обличаш някого - с перфектните форми е лесно - каквото и да облекат все им стои добре, но на кофти тяло - иди го облечи де..! Добрият стилист трябва да прикрие недостатъците на тялото и да изтъкне хубавите му черти. Това трябва да направи е един добър хореограф: ако певецът може да танцува да го включи в балета, ако не може - така да го вплете, такъв танц да предложи, че да не е като кръпка на балета.

А както каза Стенли за бюджета, който са имали в цитираните случаи си е струвало да им направи, поне нови и свестни танци - на Стенли наистина беше смотана постановката.

# 198
е такава, че предполага. Факт е.
Не харесвам Галя никак, но тук съм на нейна страна.
Самите Ритонци-и те са такива-Катя да подрусне цици, Здравеца да я погледне в Очите. Не им отива и на тях балет.
Такива са, така стоят и тук Галя е напълно права-да не прехвърлят топката.
Не ни четеш внимателно! Няма право да застава срещу отбора си публично - върте, права, неправа - да се карат и бият, но няма право да се изтъпанва пред всички да се защитава, нападайки отбора.
Щом и Стенли е недоволен явно не е кой знае какъв хореограф! Но това е друга тема!

Очевидно ти пък мен не ме четеш.
Аз никъде не пиша относно това има или няма право да застава срещу отбора си публично.
Пиша само и единствено по позицията и по темата с балета около Кичка. Че Кичка е дърво и балет около дърво и стари градски песни-не върви. И казано още по-простичко-на такива песни-такъв балет...
Стенли е недоволен на общо основание-защо за Поли има,  и защо на нея и се получава. Ами защото го умее, затова. Млада е, подскача с балета, песните и са подбрани такъв тип, че да предполагат такива сцени.
И Стенли няма какво да плюе, как с една китарка нямало да и се получи. Ми да, няма да и се получи, тя затова и не се излага да го прави.

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 14:38 от Jizzlobber

# 199
стилисти и хореографи се наемат за да работят ЗА изпълнителя. В Нормалния случай Галето щеше да е изхвърлена още след първата си песен, но сега друг 'поръчва музиката', не изпълнителя и тя се изживява като Мая Плисецкая!

друго ми беше интересно: тя се изказа ни в клин, ни в ръкав и изказването й беше, че се разкъсвала между проуценти, изпълнители и нейните си виждания. Първите не разбрах какво общо имат. Явно, както някой по-горе писа, изказването й, съчетано с бясно ръкомахане е било режисирано!

# 200
виж, за това точно-не ме грее и слабо ме интересува-разбрахме, че предаването е повече биг брадъсрка простотия и скандалите са инициирани от продуцентите, а не от самите участници изначално.

# 201
Продуцентите се опитват да създават скандали, но не им се получават чак толкова добре, затова им се налага да дават един и същ "скандал" по 100-пъти. Нямат много материал.  Както вчера споменаха, явно се репетира много, но нищо от това не се показва, ако случайно някой каже на някой друг нещо напряко, го гледаме поне в няколко предавания. Ние вкъщи си правим далеч по големи скандали, академията са си направо ангелчета.
Стенли много злобен. Дичо нищо лошо не каза, не знам защо го набутоха.

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 18:51 от Zara73

# 202
О, много съм щастлива, че любимката ми Поли ще пее с любимеца ми от "Като две капки вода" Станимир Гъмов. Simple Smile))) Дано да се представят на ниво.

# 203
Не харесвам нито Кичка, нито Галя. Но, в този случай Кичка беше правата. Галя се опитва доста елементарно и без усилия да върши работата, за която е наета- а тя е там, за да помага на изпълнителите, не да пречи, или да играе като самостоятелен играч. Не може да показваш един и същи танц няколко пъти по време на предаването. Човек остава с усещането за недобре свършена, претупана работа. Определено, самочувствието и на хореографка е повече от покритието му  Mr. Green.

+1

Галя е абсолютно набедена за хореографка. Наета е за нещо, а претупва. А все пак им се вземат пари от бюджета на изпълнителите за тези танци. Независимо дали е Кичка или някой друг. И според мен няма никакво значение изпълнителя за да се получи хубав танц. Както Кичка като пя Карнавал , тя не е танцувала, но с Галя бяха намерили някакви балерини "Бейбилон" или нещо такова, където на всички им изтекоха очите по тяхното шоу тогава, че чак забравиха да коментират изпълнението на Кичка. Определено не е до изпълнител. Макар че Поли ми е любимка не бих казала, че блести с някаква визия.

# 204
Не до изпълнител, а до музика, до песен, която предполага. Онази песен на Кичка имаше на къде да се измисли нещо и да се реализира. То това и каза Галя в спора-на едни песни-става, на други-не става. Тогава "извадиха късмет" с наличието на песента Карнавал-малко повече ритъм плюс тематика и се получава. Когато няма заряд, ритъм и тематика, която да положи основата за "невероятен" балет-няма как да стане.
ПП. на мен очите не ми изтекоха тогава, не ми хареса, а и не само на мен. Но все пак им се получи, да. Значи не е в бездарността на Галя проблема...

# 205
Защо трябва да присъства балет при всяка песен? Изпълнителят трябва да решава това, а не хореографът да му налага. Гледах Мария как казва, че тя мисли за песента, когато пее и балетът я разсейва, но кой да й уважи мнението! Изпълнителите са като кукли на конци - около тях кръжат все "творци" (хореографи, стилисти, гримьори, ментори,.....) и те трябва да им угаждат

Много загубен формат се заформя довечера - ще пеят певци и непевци! Непевци от кол и въже: Жени Калканджиева, Стефания Колева, Катето Евро и т.н. , явно закъсали финансово. Изобщо не ми се гледа, както сплетните и изблиците вътре и първосигналните мераци на Стенли, така и опосумите на сцената, подсладените приказки на жури и защитници. Журито не прави никакви препоръки към изпълнителите, освен „тази песен не е за теб”, „този стил не ми харесва”, „имаш интонационни неточности”, облекло и балет. По-подходящо беше да включат в журито Етиен като педагог.
Какво научиха в тази „Музикална академия” изпълнителите (нищо особено, което не знаят!) и зрителят (че тези, които е мислел за авторитети, са доста елементарни). Е, някои участници оставиха добро впечатление – Лорчето, Сантра, Коцето, Мария, Георги и донякъде Поли (момиче на 28 г. с излишни, а може би измислени сълзи за приятеля й, че не й се обаждал).
С една дума - слаб формат.

# 206
По младите изпълнители твърдят,че са научили доста, но кой знае колко от репетициите не се вижда, че да го разберем. Поли все още е на 27 години, оставя супер добро впечатление. Не харесвам клюките и скандалите, но за сега формата е по добър от Х фактор. Предишния Х фактор беше супер, сега не става за нищо.
Леви с Жени Калканджиева ще е някакъв ужас. Той не пее, тя не пее, кошмар.

# 207
Не знам кое му е по-доброто от Х-Фактор. Във Фактора има гласища, които в МА липсват, градивна критика и развитие.
Тук има само скандали и плювки кой бил като скумрия и кой не.
Например, всички, включително и Кичка, не могат да стъпят на кутрето на левия крак на една Ана-Мария, която е дете още.

# 208
# 209

Общи условия

Активация на акаунт