За празници е време вече, на път е МАЙ-ското човече-Тема 5

• 31 585
  • 730
  •   1
Отговори
# 150
Тея, браво, вече се настроихте за пола, значи!! Действително, понякога успяват да го видят и на доста по-ранен етап. Grinning

Аз си имам болките в корема, понякога са толкова силни, че водят до повръщане (кръст, корем, умора). Ще звъня на д-ра, днес съм си обещала.

Все се каня да вметна, че някой по-напред попита, и все забравям - полагаемите УЗИ по ЗК за нормална бременност са един в първия триместър и един във втори триместър - в четвърти или в пети месец, по-точно.

От там насетне по каса се следят сърдечните тонове на бебето и нарастването на корема - мери се в легнало положение от пубисната кост до пъпа, най-грубо казано (+кръвно налягане, телесно тегло, а при нужда и гинекологичен статус, + кръвни изследвания и влагалищен секрет).

При бременност с риск би трябвало да е друго, ама ще видим.

Май общо взето това е.

# 151
Тея, браво, вече се настроихте за пола, значи!! Действително, понякога успяват да го видят и на доста по-ранен етап. Grinning

Аз си имам болките в корема, понякога са толкова силни, че водят до повръщане (кръст, корем, умора). Ще звъня на д-ра, днес съм си обещала.

Все се каня да вметна, че някой по-напред попита, и все забравям - полагаемите УЗИ по ЗК за нормална бременност са един в първия триместър и един във втори триместър - в четвърти или в пети месец, по-точно.

От там насетне по каса се следят сърдечните тонове на бебето и нарастването на корема - мери се в легнало положение от пубисната кост до пъпа, най-грубо казано (+кръвно налягане, телесно тегло, а при нужда и гинекологичен статус, + кръвни изследвания и влагалищен секрет).

При бременност с риск би трябвало да е друго, ама ще видим.

Май общо взето това е.

Аз бях попитала за ултразвука  Laughing Благодаря ти за информацията  Hug Дано да ти отминат тези болки и всичко да е наред до края  Heart Eyes

# 152
Срам ме е малко да кажа но......Добро утро  Mr. Green  С чаша ароматно кафенце и фреш портокал. Да ви се похваля какви козуначени кифли с локум направих, вместо да станат на конци, както беше по рецепта, станаха като курабии Simple Smile newsm78

# 153
Привет!
Браво на осведомените за пола Simple Smile Ние още сме си само с предположенията за момък Simple Smile Аз все пак тайничко се надявам да е мома, хихихи.
Днес звънях за резултатите от контролата на влагалищен секрет - вс е наред, изчистили са се гадовете и съм мн доволна Simple Smile Ходих да ме боцнат и за кръвна група и туй то Simple Smile
Мен пък ме нападат някакви мераци да плета терлички и шапчица, ама да видим Simple Smile Толкова за сега, че нещо нямам муза...
Хайде лек и спокоен ден на всички  Hug

# 154
Добър ден, и от мен  Hug
Гледам обсъждали сте шестото си чувство  Peace аз моето в случая го бъркам със силното желание  Mr. Green Все се чудя някой като каже какво предчувствие имаш  33uu

DeepSea преглед по учебник  Peace къде се случи да те удостоят с тази чест...в БГ болница!? Радвам се че всичко е наред при теб и честити сини гащички  Hug
Ели, честито затвърдено принцеса на теб, и по важното , че с бебка всичко е наред  Grinning

Аз спя само на страни с възглавница между краката, но мисля, че ако подпъхна втора под тумбачето ще ми е по удобно. Забелязах, че ако я няма възглавницата се събуждам от лека болка в тазобедрените стави  Thinking
Тея, честито и на вас затвърдени сини гащи  Hug Ха дано и нашите ги затвърдят  Heart Eyes Ми много искам момченце, признавам си  Blush
Момичета, пробвайте за главоболието фреш от грейпфрут, на мен много ми помага  Peace и повече течности, като цяло.

Аз не зная дали плацентата се сменя от предна на задна  newsm78 но в моя картон пише предна, и аз бях настроена че ще усетя късно бебето...но не! Мога да се похваля, че от три дни много ясни и продължителни движения отчитам  Heart Eyes

# 155
А, добър ден Simple Smile Ели, Теа - да са ви живи и здрави девойката и младежа  Simple Smile Ние ще устискаме да не знаем пола, само дано някой доктор не се изпусне  Stop   Laughing
Ходих при акушерката си.днес, каза, че никакви болки, бодежи, тежест между краката не са ок. Аз имам постоянното чуство, че нещо ще ми изпадне от....между краката   Stop Даде ми направление за кожен, че постоянно се изривам и ме сърби къде ли не  Tired Ще правим втора БХС, ама и аз не знам защо, признавам си  Thinking питаха ме искам ли, казах искам...гъба   Laughing  Ще опитам да си запазя час за Тутракан, дано се вредя  Praynig

# 156

DeepSea преглед по учебник  Peace къде се случи да те удостоят с тази чест...в БГ болница!? Радвам се че всичко е наред при теб и честити сини гащички  Hug

бейли, не в Бг, в Германия, но и аз не съм очаквала чак такова внимание. Тук по принцип всичко е с час, не можеш да отидеш ей така да се наредиш и да чакаш, но явно за бременни с проблем не важи това.
Относно главоболието, аз, понеже съм свикнала да пия кафе всяка сутрин, ако не пия и започва да ме боли главата. Понякога не ми се пие и винаги към обяд започва главоболие.

# 157
Добро утро и от мен!  Simple Smile (то вече ден де, ама докато се намотам с душ и закуска, чак сега сядо-лягам на дивана)
Честити розови гащи на Ели и сини гащи на Тея! Скоро май всички ще знаят пола на бебетата си. Което ме навежда на един въпрос: Има ли мама, която е решила да не разбира пола докато не роди?
Мен като ме боли глава, пия едно кафе, хвърлям две шепи студена вода на лицето и ми става по-добре. Пък корем като ме боли, търпя. Пия си хаповете и пак боли. Всеки ден и всяка нощ.
Снощи легнах малко по корем, стана ми мнооого хубаво!  Simple Smile Обаче се обърнах пак на една страна, че да не му е неудобно на бебето. Трябва някой да изобрети легло за бременни - да има дупка като хралупа за коремчето. А като за мен може и за гърдите да има дупки Simple Smile

Ооо, DeepSea, рано-рано си станала  Mr. Green Че и кифлички си спретнала, браво! Аз трябва да мисля какво да си спретна за РД, че като гледам как се чувствам, няма да можем да хапнем навън.

Аууу, докато пишех три реда, бяха публикувани три коментара!  Mr. Green
Мисмол, браво, че гадовете вече ги няма! Simple Smile Хайде да ти идва музата, че да ти е и на тебе прекрасен денят! Simple Smile
И докато пишех, Елеонора ми е отговорила на въпроса. Значи имаме мама, която не иска да знае пола. А други? Simple Smile И защо?
И аз искам вече да си усещам бебето! Хубаво ли е чувството?

# 158
Елеонора, би трябвало да си мълчат. Нас ни питаха на ФМ искаме ли да знаем пола. А моята лекарка го потвърди понежеММ още от 7г.с.я тормози да каже какво вижда. И тя не толкова потвърди, колкото му показваше кое какво е. На мен ми е важно да не стои мирно в корема, таткото обаче гледа и за мен  Mr. Green
За възглавница, добра идея ми давате. За сега ми е много удобно на дясно да спя и слагам юргана между краката и под корема, но понеже спим с 1 завивка, на ляво няма как да го подпъхна. Гледах възглавниците за кърмене/бебета и трябва да се разтърся по чуждите сайтове за нещо изгодно, че 150лв за 'българска' не ми се дават. А вкъщи възглавниците за гости са ни все тънки и не вършат работа. newsm78

# 159
Възглавници за бременни имало на Джъмбо, на хубава цена. Но като ходихме преди две - три седмици забравих да се огледам за тях, та не мога да кажа цената и качеството какви са.

# 160
Здравейте, майчета!
Аз пиша рядко, но чета редовно Grinning просто нямам с какво да се похваля на този етап.
Исках да споделя и аз за витамините- първия път пих Прегнакеър и според мен от тях започнах да пълнея, в 5 месец само за 1 месец качих 6 кг (общо бяха 9 от началото) и моята АГ ми обърна внимание, в смисъл посъветва ме да се заема сериозно с проблема и ми беше казала, че до края на бременността не трябва да качвам повече от 1 кг на месец ooooh! Витамините не ги спрях, защото тогава смятах, че уж ще лиша бебето от нещо важно, а ограничих тестените и сладките неща до 0, хляба- 2 филии на ден. Обаче в 8 месец ми беше писнало и- юруш!- започнах да хапвам каквото ми се иска. Резултатът накрая беше +19 кг, от които 1 седмица след раждането бях свалила 11 кг, след няколко месеца още 2-3, но повече не успях да сваля- докато не забременях сега и не започнах да Sick но откакто преди 1 седмица гаденето спря, започнах пак да си хапвам и да трупам +2 кг до сега. Мисълта ми беше за витамините- този път категорично съм решила да не пия, но започнах да приемам друга хранителна добавка- зелени водорасли AFA- горещо ми ги препоръчаха по време на бременност, защото съдържат много минерали, витамини и т.н, полезни били за костите на мен и на бебето, реших да пробвам. Някой друг на водорасли? Crazy Уж от тях не се напълнявало, но ако пак започна да трупам, ще ги спра. Продължавам обаче с фолиевата киселина. Знам, че се съдържа във витамините за бременни, но не и в тези капсули с водораслите и затова ги продължавам. Момичета, които не пиете витамини (ако има сред нас такива) фолиева киселина продължавате ли да пиете? До кой месец трябва да се пие или до края на бременността?
Да попитам бейли при второто раждане са ти сложили окситоцин? Защо? При мен първото раждане беше със система и се надявах сега да не ми слагат пак. Нали второто раждане протича по-бързо? Или решението за системата зависи от лекаря?
Честито на всички, разбрали пола! Аз на 27.11 съм на консултация и се надявам да се покаже. Имам такъв проблем- дъщеря ми иска братче, даже тази сутрин се разрева от моето предположение, че може да е момиченце. Но тя по-принцип си е ревлива за щяло и нещяло.
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 7 нови отговора. #Crazy
Лек ден на всички, а тези с болежки да се оправят бързо!

# 161
Добър ден и от мен Simple Smile

Възглавници за кърмене има по 18 лв на бертони, не знам тия от 150 с какво толкова са по-специални. И аз предната бременност така спах през цялото време с такава дълга възглавница между краката, много беше удобно, тая пак ще си я ползвам ама трябва да си я взема , че съм я дала на една приятелка. http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5429&cat=30 ето такава е .

Лолiта за рискова бременност  не се полага нищо повече, от колкото за нормална бременност. Поне моята АГ така ме предупреди, че ако искам да правиме някакви допълнителни изследвания за жалост не ги покрива касата.

Честито на всички узнали пола ! И аз го чакам вече тоя момент с огромно нетърпение.... направо ме изяжда това пусто любопитство !!!! Blush

# 162
бейли  За съжаление не в Бг, в Германия, но не очаквах чак такова внимание.

# 163
  • София
Елеонора, би трябвало да си мълчат.
Би трябвало, ама не винаги си мълчат. С предишната бременност при преглед по ЖК ми изтърсиха пола, без изобщо да ме питат дали искам да знам. За мен лично не е проблем да ми кажат, но си представих как щях да се ядосвам, ако исках да го пазят в тайна.
В четвъртък съм на 2 прегледа - и по ЖК, и при моя лекар на частно. Надявам се да ми потвърдят пола от ФМ. Praynig

Аз също обичам да спя по корем и за момента продължавам да го правя. Миналия път докъм 5-ти месец някъде успявах, но накрая вечер ми беше доста трудно.

Лолiта за рискова бременност  не се полага нищо повече, от колкото за нормална бременност.
Полага се поне един допълнителен ехограф със сигурност. Peace

# 164
Ехограф може не съм сигурна, защото моята си ме гледа всеки път на добра воля. Но при рискова бременност ( предполагам си зависи и от това какъв е точно риска де ) има доста други допълнителни неща, които е хубаво да се правят , но са си платени

Общи условия

Активация на акаунт