Студенти в UK

• 91 390
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
  • някъде из облаците
gal94, това исках да те питам, защо толкова дълго е пътувал, ама ти отговори. Реших че,може да е заради времето, моите на 1.01 доста трудно са се придвижили от Портсмут (там бяха за Нова година) до Уокинг, имало е отменени, закъснели влакове, върху един влак имало паднало дърво. После до Манчестър не е имало никакви проблеми.
Явно наистина не му е било ден на твоето момче, има и такива дни.
Няма да забравя, как се обади малката от Лондон без лична карта, без паспорт(беше изпратен с документите за жълта карта), колко притеснена беше, притесняваше се дали ще я пуснат на полета до Манчестър без документи и това беше първата година. След 2 месеца, голямата ми праща есемес, да й спря българската карта, че я ограбили...

Сребърна паричка, сигурна бях, че ще си прекара добре по празниците синът ти. По-скоро на нас ни е по-тежко и повече ни липсват, отколкото ние на тях. Доста деца остават и не се прибират заради скъпите билети. Ще стискам палци за НИНа..
Ами нали са ми двечки, та и изненадите hahaha са по две. Важното е всички да сме живи и здрави, останалото все ще го преживеем.

Успех на всички, на които им предстоят изпити.

# 301
Записвам се в темата.
Мили мами, чета Ви със свито сърце. От снощи сме с оферта в Глазгоу юнивърсити,
второ желание компютърно и софтуерно инженерство.
И си поплаках мъничко и тайно.
Явно голямото ми момче наистина е пораснало.
Имах мъничко надежда, че ще предпочете София
по-лесно бихме го издържали и има къде да живее,
но трябва да следва мечтите си.
Ще продължавам да Ви чета и ще се моля за
всички разпиляни по света деца да си намерят
мястото, да тежат на него и нека Бог да ги закриля!

# 302
  • Варна
valya_and, добре дошла в темичката ни и честито за офертата   bouquet

Аз гледам откъм положителната страна , децата ни имат пред себе си възможности , които ние на времето сме нямали  Peace

И първите 4-5 месеца са най-трудни откъм усещането за липса , по -натам става малко по-лесно ,не че се свиква съвсем  Confused Но ако детето ти замине за София, едва ли ще се виждате по-често .

Така че, честито и се радвайте ,че на момчето му се сбъдват желанията   bouquet  

Сребърна паричка Ще стискам палци за НИНа..

Стискай,стискай ,  дано помогне  Wink

# 303
Здравейте май съм на най-новата посетила този сайт и веднага с въпросите. Малко преди мен имаше коментар за Кардиф. Може ли малко повече инфо за него: настаняване , такси и т.н

# 304
  • UK
Сребърна паричка, благодаря, имам още един изпит на 13ти и една курсова работа за предаване, и приключвам.  Simple Smile Успех с получаването на НИН-а, не е голяма философия и ще се сдобиете с него Wink

# 305
Записвам се в темата.
Мили мами, чета Ви със свито сърце. От снощи сме с оферта в Глазгоу юнивърсити,
второ желание компютърно и софтуерно инженерство.
И си поплаках мъничко и тайно.
Браво на детето, защото наистина е голямо постижение, малко са избраните с оферти от Шотландия. И не се разстройвай, познавам деца, които се върнаха след като завършиха в чужбина и сега си работят тук. Оценили са какво имаме след като са били там. Нищо не се знае в живота, какъвто им е късмета. Една позната завърши в Лондон и се върна омъжена за лондончанин, сега тя работи тук, а той дава под наем апартамента си в Лондон и гледа детенцето. 

# 306
Нашите изпити са на два броя на 24.01. и по един на 27.01. и 28.01. Приятелите му вече заминаха и той започна да чете за изпитите, докато приятелката му е на училище. Може и да съм писала вече, не помня, приятелката ни също чака оферти от Шотландия. Надява се на оферти от двата университета в Абърдийн, за да отиде при него. Иначе е писала и Глазгоу.

Относно НИН ние също се надяваме да получи. Дано да не измислят други проблеми пък сега.

Добре дошли на новите майки и честито за офертите! Винаги се радвам, когато децата постигат мечтите си и определено по-добре в чужбина, отколкото в София. Нищо, че ще е по-трудно. Както е писала Сребърна паричка, първите няколко месеца са най-трудни. Живеех между работата и скайпа.... Когато си тръгваше след първата Коледа ми беше още по-мъчно. А малкият ми син се криеше в другата стая, като виждаше батко си на скайпа и плачеше тихичко. Късаше ми сърцето. После някак нещата улегнаха. А като си видиш момчето променено, възмъжало, пораснало, разбираш, че опита, който трупа сам в чужбина е безценен.

И от мен успех на изпитите! Дано децата да получат постижими оферти и да сбъднат желанията си!

Valya_and, каква оферта ви дадоха от Глазгоу? А кои са другите му желания?

# 307
Току-що се прибахме и ми е праааазно....Тръгна отново.
Дано са щастиви децата ни и да следват мечтите.Тяхното щастие ще изпълва и нашите дни.
Един лаишки въпрос-какво е НИН?

# 308
Току-що се прибахме и ми е праааазно....Тръгна отново.
Дано са щастиви децата ни и да следват мечтите.Тяхното щастие ще изпълва и нашите дни.
Един лаишки въпрос-какво е НИН?

НИН е национален идентификационен номер. Сега като отпаднаха разрешителните за работа, само той им е необходим за да могат децата да работят.

# 309
Момичета, наистина Ви благодаря за подкрепата от сърце!  bouquet

Сребърна паричка, благодаря за милите думи, тъкмо ще науча и за НИН-а.

gal94, благодаря за подкрепата. Прекрасно разбирам, че трябва да учи точно там където иска и то се сбъдна точно на Богоявление. Но може би, защото загубих мама преди 19 дни и вчера новините ми дойдоха в повече, затова си поплаках. Пък малкият син ме държи под око и нямам секунда усамотение.

RSGeorgieva, малкият обожава батко си и от сега не може да си представи как така ще го няма всеки ден у дома. Вероятно ме чакат същите сцени. Поканата, която прочетох е за второто му желание, ако не греша компютърно и софтуерно инженерство. Изискванията са шестици по математика и физика, а за езика беше IELTS с оценка някаква /надявам се да премине успешно теста/. Първото му желание е в същия Глазгоу юнивърсити и вероятно е информатика или програмиране. Признавам, че не съм го проверявала, защото е изключително самостоятелен. От думите му разбирам, че е кандидатствал общо на пет места, като другите университети са в Абърдийн и Единбург. По съвет на преподавателите му е подал документи  в 2 силни, в 2 средна ръка и в 1 по-неизвестен университет за сигурност.
Но каза, че много иска да учи в №1 "замъка на Хари Потър", поне така изглежда университета на Глазгоу на снимка. Безкрайно се радвам...

Стискам палци да пристигнат още желани покани за всички деца, останалите да си вземат изпитите и ще ви чета всяка вечер по нощите Grinning.

# 310
  • Варна
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали фирма, с която да изпратя колет на сина ми - от Варна до Кардиф. Благодаря ви предварително.

# 311
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали фирма, с която да изпратя колет на сина ми - от Варна до Кардиф. Благодаря ви предварително.

Препоръчвам ти Фирма Арамекс. Имат сайт за да им вземеш телефона. За Бургас - дойдоха и взеха колета от нас /нямат офис тук, само представител/ и точно на петия работен ден беше при сина ми.

valya_and, като питах за офертата имах предвид какъв общ успех от дипломата искат от сина ти. Понеже всяка година в Шотландия все повече вдигат летвата, че ми е интересно тази година какви оферти поставят на децата. Например Университета в Абърдийн миналата година направо режеха децата от Б-я без да им дават оферти, защото предните две години бяха приели около 300 българи.

# 312
  • България
Но каза, че много иска да учи в №1 "замъка на Хари Потър", поне така изглежда университета на Глазгоу на снимка. Безкрайно се радвам...
Това е желанието и на дъщеря ми - отявлен фен на Хари Потър Simple Smile

# 313
Здравейте май съм на най-новата посетила този сайт и веднага с въпросите. Малко преди мен имаше коментар за Кардиф. Може ли малко повече инфо за него: настаняване , такси и т.н
Привет, настаняването в общежитие за учебната година- (септември- юни) е около 8-10000 лв в зависимост от това с обща или самостоятелна баня ще е стаята. Таксата си е 9000 паунда за повечето специалности, с тази разлика че правителството покрива около 2/3 безвъзмездно, а за останалата сума около 3500 паунда под формата на заем плаща детето след като достигне определените доходи. Когато сте фърмнали кандидаствате през сайтовете и за общежитието и за заема към правителството.

# 314
RSGeorgieva те е насочила правилно,тел е 070018686,колет от Варна до Абърдийн,Шотландия струва 62.40 за тегло до 30 кг.Пратките тръгват сряда и петък от София.За Варна ще трябва да се уговорите по тел. за ден и час - вторник или четвъртък,че първия път ги извиках в петък и....доста си почакахме колета да тръгне... Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт