Ebay - 91

• 43 256
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Продавачът все още не ми е изпратил фактура.Чудя се ако изпрати количката с куриер и един вид аз ще трябва да си  платя пощенските при получаването как ще стане това, като ползвам фирма превозвач?

# 646
Как така ще платиш пощенските при получаването, те се включват във фактурата заедно със стоката?

# 647
  • Бургас
Мисля, че той (продавача) ще плати на куриера. Пращали са ми покупки по този начин - аз си плащам пощенските на продавача, а с куриера се оправя той. Изчакай все пак да видиш фактурата си.

# 648
  • Бургас
Да, ще изчакам! Hug

# 649
Кой куриер ще даде по-ниска цена за доставка при pick-up - Ако искате да купите нещо от Ибей, което е обявено само за "pick-up" в сайта пускате търг "кой куриер ще ви даде по-ниска цена". Куриерските компании залагат и бидовете намаляват надолу. Бид-ът представлява цената за вземане на стоката от дома на продавача и доставяне до избрания от вас адрес. За пускането на такъв търг не се заплаща нищо. Само, ако искате обявата да е оградена в цвят, за да е "по-видима", се заплаща.
Как точно се пуска търг за куриер и трябва ли да кача снимката на артикула,който точно искам да вземат?Кога и къде посочвам адреса,от който да вземат пратката?
Shiply  съм го ползвала няколко пъти, последния път обаче куриера никакъв не се вясна на адреса и се наложи да има малко разправии за да свърши работата. Оттогава избягвам да взимам нещо с pick up. Иначе сайта си е елементарен- избираш категория, слизаш надолу- подкатегория, отмяташ Ebay, Item n. и т.н. следваш стъпките. Накрая мисля че имаше и такса 3.50П, която се плащаше + цената за куриера. Пробвай с последния сайт, ако питаш мен.

# 650
Аууу, много сложно това пазаруване в Ebay....
Писах му на търговеца и отговори да съм поръчала бройките и ще ми прати фактура.
Сложих два броя в кошницата и кликнах на Request total from seller
Не виждам никъде фактурал Къде ще се отрази? Трябва ли да правя нещо друго?

Не, Vanya_P, не е толкова сложно. Просто трябва поне 1-2 пъти човек да мине през процедурите и после става лесно Peace
Би трябвало да се появи някъде фактурата (кошницата newsm78). Провери си e-mail, с който си регистрирана - ако е пуснал фактурата ще имаш известие там, а и от мейла ще ти е по-лесно, предполагам, защото има опция pay invoice или нещо от сорта. Кликваш върху него и ще те препрати на точното място.
Съжалявам, че не мога да ти цитирам точните стъпки, но в момента нямам никакви стоки в кошницата, за да пробвам и да ти дам инструкции.  Sad

Да, така е, всичко вече е ОК  Simple Smile Благодаря ти. Сега ще разучавам продаването, че не намерих инфо на първа страница

# 651
Кой куриер ще даде по-ниска цена за доставка при pick-up - Ако искате да купите нещо от Ибей, което е обявено само за "pick-up" в сайта пускате търг "кой куриер ще ви даде по-ниска цена". Куриерските компании залагат и бидовете намаляват надолу. Бид-ът представлява цената за вземане на стоката от дома на продавача и доставяне до избрания от вас адрес. За пускането на такъв търг не се заплаща нищо. Само, ако искате обявата да е оградена в цвят, за да е "по-видима", се заплаща.
Как точно се пуска търг за куриер и трябва ли да кача снимката на артикула,който точно искам да вземат?Кога и къде посочвам адреса,от който да вземат пратката?
Shiply  съм го ползвала няколко пъти, последния път обаче куриера никакъв не се вясна на адреса и се наложи да има малко разправии за да свърши работата. Оттогава избягвам да взимам нещо с pick up. Иначе сайта си е елементарен- избираш категория, слизаш надолу- подкатегория, отмяташ Ebay, Item n. и т.н. следваш стъпките. Накрая мисля че имаше и такса 3.50П, която се плащаше + цената за куриера. Пробвай с последния сайт, ако питаш мен.
Много благодаря,че се включи,въпреки че аз се оправих и сама.Сега чакам оферти,ама нещо не са никак изгодни тези които ми предложиха до сега.

# 652
Здравейте дами, моля за съвет!
На 19.01 отворих кейс, че имам платена преди месец пратка а неполучена, продавача потвърди, че е забравил да я прати и поисках връщане на парите, всичко ок, кейса се затвори, продавача потвърди, но връщането на сумата е със статус пендинг.
Ккаво трябва да правя, пише пенсинг  унтил 24.01
да изчакам ли утре да видим и какво ще се случи,може ли да не ми ги върнат трябва ли да правя пак нещо.
Много благодаря!  bouquet

# 653
  • Варна
Здравейте дами, моля за съвет!
На 19.01 отворих кейс, че имам платена преди месец пратка а неполучена, продавача потвърди, че е забравил да я прати и поисках връщане на парите, всичко ок, кейса се затвори, продавача потвърди, но връщането на сумата е със статус пендинг.
Ккаво трябва да правя, пише пенсинг  унтил 24.01
да изчакам ли утре да видим и какво ще се случи,може ли да не ми ги върнат трябва ли да правя пак нещо.
Много благодаря!  bouquet

Да изчакай сами ще влязат по сметката ти Peace

# 654
Здравейте!
Имам следното питане.
Споразумяхме се с продавач за частичен рефънд,но той ми предлага да ми прати парите след като му оставя положителен фийдбек.
Мисля,че обратното е редно,но досега не ми се е случвало да получа такова предложение.

Оставяйки положителен фийдбек,повече нямам право да го променям,нали?

# 655
ОРИДЕЛ, аз в такъв случай се правя на ударена и без да споря или нещо такова, просто пиша на продавача „разбира се, веднага след като получа парите, ще оставя положителен фийдбек, така че чакам рефънда“. Досега е помагало  Simple Smile, но аз не съм имала досега други случаи освен пълен рефънд поради непристигнала стока, винаги за смешни суми, но въпросът е принципен, плюс това в два от общо трите такива случая стоката пристигна след два-три месеца и аз си им платих на продавачите  през пейпал.

Иначе да, веднъж оставена положителна оценка не може да се променя.

# 656
Благодаря за отговора,Pump!

Да,така отговорих на продавача.Често ми се е случвало да поискам частичен рефънд,но съм го получавала преди да поставя фийдбек,в случай,че задържа стоката.Този продавач изглежда ме пробва.Засега нямам отговор,имам време до 01/02.Ще го почакам.

Дребна сума,но от сърце Peace

# 657
За feadback-а има 30 дневен активен бутон за промяната му.

П.П. Както и бутон, че някой те abuse-ва.  Mr. Green

# 658
Тъкмо щях да питам, че по-рано можеше да се променя фийдбек, сега нещо променило ли се е?

# 659
За feadback-а има 30 дневен активен бутон за промяната му.

П.П. Както и бутон, че някой те abuse-ва.  Mr. Green

От отрицателен може ли да се промени в положителен?В неутрален съм виждала,че може...

abuse-ването ми е неизвестно Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт