Избор на сушилня - 4

• 103 864
  • 838
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
svetlanavaleva  - да ти повторя - проблема е в малкото и студено място в което си натъпкала пералня и сушилня. Няма толкова влага, студено е.

# 691
Здравейте,

изчетох всичко, което сте написали и съм ви много благодарна за мненията. Аз честно казано смятах, че термопомпената технология не води до влага и съответно конденз. Разбира се, че можем да си открехнем вратата, но така пък влагата отива в коридора. Да смятам ли, че така след някой и друг месец ще имам мухал някъде из коридора, ако тази влага отива там. Извинявайте за глупавите въпроси, но не съм много наясно с това.  Плюс това, аз искам вратата да ми е затворена, за да не се чува шума. Разликата в шума на открехната и затворена врата е доста голяма.

Основното, което ме интересува е дали сме купили неподходяща машина и примерно ако бяхме взели Бош, Сименс или няма значение какво, нямаше да имаме този проблем, защото да речем тези машини биха отделяли по-малко топлина или пък каквото и да си бяхме купили щеше да е все същото. Ако е просто лош избор на машина предвид спецификите на нашето помещение, се чудя дали да не ходя в Технополис и да преговарям да я връщам тази и да вземам някаква по-скъпа.
Аз Миле взех и отделя повече топлина от старата ми сушилня Аристон така, че не е в марката проблема...

Вземе мощен вентилатор за да е ефективен Peace

# 692
Здравейте,

изчетох всичко, което сте написали и съм ви много благодарна за мненията. Аз честно казано смятах, че термопомпената технология не води до влага и съответно конденз. Разбира се, че можем да си открехнем вратата, но така пък влагата отива в коридора. Да смятам ли, че така след някой и друг месец ще имам мухал някъде из коридора, ако тази влага отива там. Извинявайте за глупавите въпроси, но не съм много наясно с това. 

Няма да имаш мухъл в коридора, защото проблема е в топлината, не във влагата, освен ако и там не е отоплен, тогава пак ще прави конденз. Нашето Беко е от обикновените, но съм забелязала, че като суша пролетта примерно, не усещам влага, а зимата имам конденз и предполагам е от топлината, която отделя, не толкова от влагата. Лятото не го коментирам, защото тук въздухът е много сух и не бих усетила влагата, но в ранна есен и късна пролет съм наблюдавала терасата по време на сушенето и за мен си остава мнението, че отделя повече топло, отколкото влажно.
Има едни български венилатори, много добри, взехме от сайт за групово пазаруване преди две години някъде, мога да ги препоръчам - http://mmotors.eu/.

# 693
Може ли някой да ми каже на каква програма сушите обувки/маратонки/ в тия прекрасни машинки и имате ли допълнителни скари или др. на което да сложите обувките, защото моето Миеле няма такива допълнения? Ще очаквам отговорите ви
 Rolling Eyes

# 694
  • Sofiq
Нашия електролукс си има специална поставка за обувки, чанти, плюшени играчки и деликатно бельо ( сутиени ) Пробвали сме я веднъж само за маратонки.

# 695
Имойта Електролукс има специална кошница за обувки и вълнени дрехи. Обувки не съм сушила до сега и не мога да комемтирам, но с вълнените дрехи претърпях истинско фиаско. Не се изсушиха избощо, акогато смених програмата и ги сложих без кошница ги извадих с размера на 4-5 годишно дете - кашмирени бяха.

# 696
И успяхте ли да изсушите маратонките и за колко часа?

# 697
  • Sofiq
Да - идеално, за около два часа и половина.  Peace

# 698
А бяхте ли ги изпрали или само след носене , когато са влажни ги сушихте.

# 699
  • Sofiq
А бяхте ли ги изпрали или само след носене , когато са влажни ги сушихте.

След пране в пералнята  Wink

# 700
val_s, благодаря много за отговора. А случайно да сте сушили вълнени дрехи на кошницата? И ако сте , бихте ли миказали как го правите?

# 701
  • Sofiq
val_s, благодаря много за отговора. А случайно да сте сушили вълнени дрехи на кошницата? И ако сте , бихте ли миказали как го правите?

Чесно казано не сме опитвали понеже нямаме дрехи от чиста вълна - просто не носим. Пуловерчета със смесени памук с вълна се слагат на синтетика с останалите дрехи и нищо им няма.

# 702
В беко с термопомпа суша абсолютно всичко. Пробвах с вълна, със синтетика и какво ли още не смесено с памук, всичко на мах, на програма екстра сухо. Поражения нямам!!

# 703
  • София
В беко с термопомпа суша абсолютно всичко. Пробвах с вълна, със синтетика и какво ли още не смесено с памук, всичко на мах, на програма екстра сухо. Поражения нямам!!
smile3521

# 704
Като нямам програма за смесено, а обикновено все има нещо ,което да не е памучно, на памук ли слагате? Може би и на памук , и на синтетика да сложа, все едно. Тя или ще си увеличи или ще си намали времето.

Общи условия

Активация на акаунт