Работа, CV-та, HR-и, съвети - 35-та тема

• 55 341
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
 И аз се присъединявам към групата на търсещите, въпреки, че в момента имам работа. От година и половина съм във фирмата, но явно говорим на различни езици, когато става дума за отпуска, работен график, работно време и празници. Tired Харесвам работата и колегите си, но вече чашата на търпение преля. Не мога да си позволя да напусна работа и след това да започна да търся нова, за това ще ми се наложи да работя и паралелно с това да търся.
 Чета ви с голям интерес, пожелавам на всички късмет! Simple Smile

# 61
И аз се присъединявам към групата на търсещите, въпреки, че в момента имам работа. От година и половина съм във фирмата, но явно говорим на различни езици, когато става дума за отпуска, работен график, работно време и празници. Tired Харесвам работата и колегите си, но вече чашата на търпение преля. Не мога да си позволя да напусна работа и след това да започна да търся нова, за това ще ми се наложи да работя и паралелно с това да търся.
 Чета ви с голям интерес, пожелавам на всички късмет! Simple Smile
Аз съм в същата ситуация!  Rolling Eyes Успех и на теб, макар , че е доста трудно за работещ да си търси работа.
1. Ако не си изключително ценен кадър и с по-тясно образование , работодателите предпочитат да наемат хора , които веднага са готови да започнат , а не да чакат месец докато ни изтече предизвестието . А още повече че за това място все пак ще трябва да те обуват точно в този месец , докато пък тече предизвестието на на напускащият от търсещата фирма.
2. Доста е сложно да се излиза в работно време за да се ходи на интервю. По някога е необходимо да си пуснеш отпуска от по няколко часа , а като се има в предвид , че е невероятно да те харесат още от първото интервю на първото място и ще трябва да излизаш периодично за доста интервюта................ Rolling Eyes

# 62
Не би ли било редно, особено когато става въпрос за голяма агенция за подбор на персонал, да се обадят с резултата?

# 63
Gost22, със сигурност нямa дa е лесно. Зa годинa и 5месецa съм ползвaлa 5 рaботни дни отпускa... Зa същият период бях коректнa и стриктно извършвaх възложените зaдaчи. Сегa ще се нaложи дa се рaзберем зa по-крaтък срок при нaпускaне. Познaвaйки рaботодaтеля си, считaм, че ще се рaзберем.

# 64
  • Бургас
Да се запиша, че бутона Извести нещо не работи.

# 65
За сексуален тормоз жалби се подават веднага и първо към ръководството. Едва след това, ако няма ефект се правят постъпки за напускане и уведомяване на заинтересованите инстанции. Много често този проблем се замита под килима, а така не помагате нито на себе си, нито на бъдещи жертви на насилника.
Относно препоръките, можеш да направиш експеримент. Помоли приятел да звънне и да се представи на провел наскоро интервю с теб и чуйте каква ще е ответната реакция. Така ще си наясно дали да даваш този телефон за препоръки или на предходен работодател.
Относно споделянето на причините за напускане, аз не бих те посъветвала да ги излагаш подробно в името на истината. По-добре си ги спести и намери по-благозвучно обяснение, защото от разказа, който прочетох, по-скоро би прозвучало като : "хвърля обвинения за сексуален тормоз, а може просто да не се е справяла, възможно е и тук да ни създаде проблеми с такива обвинения."
Успех ти желая и друг път не допускай тормоз в името на заплата.

Ръководството знае,но не ги интересуваше много много,не е бил първият случай. Лошото е,че наистина не зная каква причина за напускане да посоча,тъй като пък мястото,на което работих преди тази,го напуснах заради липса на развитие и тъпчене на едно място..кажа ли го и за това малко глупаво се получава,тип Е няма угодия на тая Grinning

# 66
Не би ли било редно, особено когато става въпрос за голяма агенция за подбор на персонал, да се обадят с резултата?

Редно е,но може и те самите да нямат резултат.

# 67

Редно е,но може и те самите да нямат резултат.

Да, така е, и това може да бъде самото "съобщение".....

# 68
  • София
Red velvet, аз да попитам конкретно за Sitel и IBM- за Варна други езици освен френски търсят ли?

# 69
Видях ти въпроса, но нямах никакво време, извинявам се. В момента има обявени официално само позициите на ИБМ. Сайтел са си ги обявили през агенции. Кои--идея нямам, и дали е нещо официално. Доколкото чувам, е само проучване.
За ИБМ--само френки.

В този ред на мисли, търся много спешно човек, който да прави тестове по френски език. Много ни е спешно, плащаме по 5 лева нето на направен устен тест на френски език, който отнема около 5 минути. Всички заинтересовани да ми пишат.

# 70
  • София
Видях ти въпроса, но нямах никакво време, извинявам се. В момента има обявени официално само позициите на ИБМ. Сайтел са си ги обявили през агенции. Кои--идея нямам, и дали е нещо официално. Доколкото чувам, е само проучване.
За ИБМ--само френки.

...

Много благодаря за информацията   bouquet

В jobs.bg няма нищо официално пуснато (дори през агенции), явно и с проучването още изчакват  newsm78

# 71
И аз се присъединявам към групата на търсещите, въпреки, че в момента имам работа. От година и половина съм във фирмата, ...
Имаш право на борса. Давам ти го като идея само.

# 72
Успех на всички,аз съм се настроила,че новата година ще донесе нова работа,за тази вече финиширах. Simple Smile

# 73
Колко време назад се гледа дохода като отидеш на борсата?

# 74
Колко време назад се гледа дохода като отидеш на борсата?
24 месеца на зад

Общи условия

Активация на акаунт