Работа, CV-та, HR-и, съвети - 35-та тема

• 55 429
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Днес понеделнишки има 55 страници с обяви /за София/. Друг е въпроса, че много от тях са постоянни.  Whistling
За капак на всичко срещам името на една фирма в която съм работила малко.  Close Какви неща обещават ...  Whistling  На интервюта се червя на въпроса защо съм напуснала, а никой не засича колко проветриво място е и колко пъти месечно обявата им е в джобса. Close

# 346
Аз днес кандидатствах в Юродом. Въпросникът им, разбира се, е съвсем посредствен и, отново разбира се, питат за неща, които СА в сивито ми. Първият въпрос избива рибата - какво знам за тях. Ами нищо, господа и дами, отворих ви сайта, за да се запозная с фирмата. Струва ми се, че цялата цел беше да се саморекламират, като накарат кандидатите да им разгледат сайта.
Изкушавам се да пратя на джобс.бг малко препоръки за оптимизиране на търсенето на работа. Все пак, те са сайт точно за това  #Cussing out

Забравих да питам - пуснахте ли си пак обявите по мейла? Аз уж ги пуснах, но нямам нищо изпратено  вече седмица newsm78

# 347
  • Сф
Естел, за Лиданго ли говориш?

# 348
Мираж, не.
Аз съм от простия неквалифициран персонал.

# 349
  • Сф
Всички сме от "простите", нали сме простосмъртни служители, не се броим от "умните" шефове. Иначе Лиданго са нон стоп с едни и същи оферти там. Добре, че от една приятелка знам какво е положението там, че едната им позиция точно като за мен и щях да се самонабутам.

# 350
Забелязвам,че някои кандидати много погрешно възприемат търсенето на работа. Което е жалко,защото са способни, а така и не могат да се покажат в най-добрата си светлина на интервю.

# 351
Велвет, може ли да конкретизираш?

Искам да питам пишещите в темата - за каква работа кандидатствате, ако не е тайна? Благодаря.

# 352
Велвет, може ли да конкретизираш?

Искам да питам пишещите в темата - за каква работа кандидатствате, ако не е тайна? Благодаря.

Хайде аз да се престраша да ти отговоря-за всякакъв вид административна позиция със стандартно работно време, за която отговарям на условията-накратко уорд и ексел, икономическо образование, без езици.

# 353
Искам да попитам някой знае ли нещо за фирма Gano Excel? Доколкото разбрах са мултилевъл маркетинг компания, но си търся човек за работа в офис за Customer Service and Administration Support. Не съм особен фен на МЛМ-тата и все още се чудя да ходя ли на интервюто, въпреки че мисля, че позицията е такава, че предполага твърда заплата. Всъщност проблемът е, че в момента работя и ще ми е леко трудно да се измъкна за интервюто, а не знам дали ще си струва усилията.
Скрит текст:
Ако някой се чуди защо работя, а си търся работа - не си получавам редовно заплатата, има и други причини, но тази е основната. Всъщност ако седна да разказвам, ще ме питате защо още не съм се махнала от там.

# 354
бонбонбон Аз кандидатствам за административна работа. Разглеждам всички обяви и като видя обява за работа, която ми се струва интересна, си подавам CV-то. На мен проблемът ми е, че не съм от София и ми се е случвало да ме питат по тел.: "Вие как ще пътувате до тук?".  Rolling Eyes А  по магистралата се стига за половин час до София.

# 355
И аз кандидатствам за административни позиции,но вече почнах да подавам документи там където
видя че отговарям и считам от себе си че мога да се справя , именно позиции от хигиенист до Мениджър, дори и за мед. сестра съм кандидатствала но не пишеше изисквания за образование  Rolling Eyes

# 356
Аз отначало се хвърлих на секретарските позиции, но в един момент видях, че никой не ми звъни, а и съотношението преглеждания:кандидати е много лошо - имало е обяви, където кандидатствалите са 2/3 от преглежданията. Сега наблягам на оператор база данни и компютърен оператор, защото мога да го върша, също и за оперативен счетоводител, фактурист и касиер, но не на каса за клиенти. Не искам да работя повече с клиенти на този етап.
Искам нещо да попитам, може би е извън темата. Дали има хляб в заниманията като гримьор? Интересно ми е, но курсовете (добрите де) са много скъпи - курс за гримьор е по-скъп от този за ИАТА Sad

# 357
Аз отначало се хвърлих на секретарските позиции, но в един момент видях, че никой не ми звъни, а и съотношението преглеждания:кандидати е много лошо - имало е обяви, където кандидатствалите са 2/3 от преглежданията. Сега наблягам на оператор база данни и компютърен оператор, защото мога да го върша, също и за оперативен счетоводител, фактурист и касиер, но не на каса за клиенти. Не искам да работя повече с клиенти на този етап.
Искам нещо да попитам, може би е извън темата. Дали има хляб в заниманията като гримьор? Интересно ми е, но курсовете (добрите де) са много скъпи - курс за гримьор е по-скъп от този за ИАТА Sad

Бонбон, не мога да ти помогна,но ми стана интересно как така толкова време не си намираш работа? Аз когато си търся работа винаги съм търсила , това което си написала и ти т.е. това ми харесва и отдава... Бих искала да те попитам с какво образование си, имаш ли познания по западен език и каква заплата желаеш за съответните позиции, горе-долу.Много ще се радвам,ако ми отговориш!
Аз в момента работя нещо като касиер, а и още сто неща. Компромисите,които правя са много, но сега няма да пиша затова... Просто искам да ви се оплача,че днес ми се навикаха,че нямало кой да "обърне внимание" на климатика,че работи, че тока бил 2000 лв. и още някакви подобни...навън било слънце,пък,нали...(не че знам какво е времето навън,когато съм на работа, нон-стоп се налага да работя     
вътре и на компютъра и така сезоните се менят). Извинете ме още веднъж...! Направо ми е болно като се отнася началството така, писна ми с тази криза... #Cussing out

# 358
Ама аз доскоро работех. От октомври си търся работа. Пак не е малко, де... Имам образование филология, работила съм като секретарка, като продавачка, отделно съм имала като задължения попълване на елементарни документи за каса, работа на компютър с екселски таблици, работа с 2 системи данни онлайн... Затова се зачудих защо никой не ми звъни. Не е като да кандидатствам за кранист, след като дори книжка В нямам.
Вече не знам какво да напиша в сивито, имам чувството, че никой не стига до него. А винаги пиша някакво съпътстващо писъмце, 1 ред да е, но пиша - сега пробвах да пусна няколко кандидатури без нищо, особено ако си имат и референтен номер...
Явно аз бъркам, дневно виждам поне 20 обяви, за които съм почти подходяща, но не мога да кандидатствам, защото нямам опит например със специфична складова програма или нямам книжка. Книжка не мога да извадя, но за програмата ми трябва един ден обучение и да ми я дадат на носител да си я разгледам вкъщи през уикенда и готово. Дори това ли вече не се полага на кандидатите, обучение? На седмица има горе-долу 5 обяви, за които съм малко или много отличен (не перфектен) кандидат - отговарям на всички условия. Но никой не ме кани дори на интервю. newsm78 Това определено не е нормално.
Наясно съм, че за оператор база данни биха предпочели някой с математическа гимназия, или за ежедневна комуникация на английски ще вземат някой с поне АГ, обаче нека тогава го напишат, за да не си губя времето да кандидатствам, щом в действителност нямам шанс. Не е коректно да се пускат реални обяви, пък със скрити изисквания за опита и уменията.

# 359
  • In Hell
@бонбонбон , не се отчайвай. Кандидатстваш за статичстически едни от най-желаните позиции, нормално е всичко, което ти се случва. В обявите наистина понякога има скрити условия, било заради законови ограничения обуславяйки "дискриминация" или некадърно написване от ЧР. Ще ти изпратя на лични мейла си и при твое желание можеш да ми изпратиш автобиографията си да я разгледам и после заедно да коментираме, ако забележа някакъв недостатък, който обяснява липсата на интерес от фирмите. Може пък и да помогне...Успех на всички през новата година!

Общи условия

Активация на акаунт