Работа, CV-та, HR-и, съвети - 35-та тема

• 55 440
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Малви, видях съобщението, но сега ще излизам и следобед ще ти пиша   bouquet

# 361
здравейте, отдавна не съм ви "навестявала", но сега имам въпрос: трябва да се ориентирам в кандидатстването и осъществяването на проекти по програми на ЕС, краткосрочно и не особено задълбочено, а общо като насоки и пирнципи. Чета сама, но обемът инфо е море и не съм сигурна дали не "залитам" излишно в определени посоки. Някой да може да препоръча такъв курс или литература?  Praynig

# 362
  • Под звездите
Искам да питам пишещите в темата - за каква работа кандидатствате, ако не е тайна? Благодаря.

Не знаех, че административните дейности са най-търсени. Аз отговарям на всички обяви за които имам умения и с които мога да се справя. С руски и английски съм на добро ниво, тези които ме познават знаят какво мога, откъм работа, но пак има едно голямо "НО". За три от позициите знам кого взеха, някакви техни хора, които нямат нищо общо с изискванията за позицията и естествено в момента изобщо не се справят. Търся причините и в себе си естествено и единственото, което откривам е, че съм на 45 години.

Скрит текст:
За 16 години съм работила в две фирми, с висше образование съм, инженер по мрежи (актуално образование, но и на двете места ме водиха на измислени позиции, иначе получавах сравнително добра заплата за провинцията). В първата фирма работата ми нямаше нищо общо с образованието ми, но ми позволяваха да излизам заради децата и да работя от вкъщи, когато се налага, важното беше да си свърша работата( постоянно ги водех на училище и на английски, знаете как е особено ако нямаш баба до теб). Там изкарах 11 години, бях дясната ръка на шефа  и през мен минаваше цялата организация и контрол на фирмата. За втората си работа отидох на едно единствено интервю и почнах веднага на минутата  Grinning. Там не наеха за да замествам всички, когато са болни или в отпуск. От третия месец знаех вече всичко за фирмата и пак през мен минаваше всичко, но тук част от работата ми беше свързана и с образованието ми. В автобиографията си нямам и един ден работен по образованието си, затова търся административни позиции. Справям се с всякакви програми, пиша много добре, всички търгове съм правила аз, няма справка или таблица, която да не мога да направя или пък договор, който да напиша и сключа след като прочета законовите норми. Във втората фирма трябваше да пиша в началото по 1000 фактури на ръка  Grinning, на втория месец си направих елементарна екселска таблица за писане на фактури от компютър. Не пиша това за да се хваля, не ме разбирайте погрешно, но наистина където и да ме сложат аз пак ще се справя. Не съм получила обаждане за нито едно интервю, но имам четири обаждания и проведени разговори по телефон ( да не е модерно, телефонно интервю  Grinning ), двамата ми предложиха работа в София и Варна, защото съм била прекалено добра за обявената позиция в Стара Загора, което според мен беше тактично отхвърляне на кандидатурата ми. Незнам кое не ми е наред, но вече 4 месеца едно голямо нищо. 

# 363
Искам да питам пишещите в темата - за каква работа кандидатствате, ако не е тайна? Благодаря.

Не знаех, че административните дейности са най-търсени. Аз отговарям на всички обяви за които имам умения и с които мога да се справя. С руски и английски съм на добро ниво, тези които ме познават знаят какво мога, откъм работа, но пак има едно голямо "НО". За три от позициите знам кого взеха, някакви техни хора, които нямат нищо общо с изискванията за позицията и естествено в момента изобщо не се справят. Търся причините и в себе си естествено и единственото, което откривам е, че съм на 45 години.

Скрит текст:
За 16 години съм работила в две фирми, с висше образование съм, инженер по мрежи (актуално образование, но и на двете места ме водиха на измислени позиции, иначе получавах сравнително добра заплата за провинцията). В първата фирма работата ми нямаше нищо общо с образованието ми, но ми позволяваха да излизам заради децата и да работя от вкъщи, когато се налага, важното беше да си свърша работата( постоянно ги водех на училище и на английски, знаете как е особено ако нямаш баба до теб). Там изкарах 11 години, бях дясната ръка на шефа  и през мен минаваше цялата организация и контрол на фирмата. За втората си работа отидох на едно единствено интервю и почнах веднага на минутата  Grinning. Там не наеха за да замествам всички, когато са болни или в отпуск. От третия месец знаех вече всичко за фирмата и пак през мен минаваше всичко, но тук част от работата ми беше свързана и с образованието ми. В автобиографията си нямам и един ден работен по образованието си, затова търся административни позиции. Справям се с всякакви програми, пиша много добре, всички търгове съм правила аз, няма справка или таблица, която да не мога да направя или пък договор, който да напиша и сключа след като прочета законовите норми. Във втората фирма трябваше да пиша в началото по 1000 фактури на ръка  Grinning, на втория месец си направих елементарна екселска таблица за писане на фактури от компютър. Не пиша това за да се хваля, не ме разбирайте погрешно, но наистина където и да ме сложат аз пак ще се справя. Не съм получила обаждане за нито едно интервю, но имам четири обаждания и проведени разговори по телефон ( да не е модерно, телефонно интервю  Grinning ), двамата ми предложиха работа в София и Варна, защото съм била прекалено добра за обявената позиция в Стара Загора, което според мен беше тактично отхвърляне на кандидатурата ми. Незнам кое не ми е наред, но вече 4 месеца едно голямо нищо. 
Почти същата работа е и при мен, само че аз съм с хуманитарно образование и средно ик.-счетоводно, остава да не мога да си направя сама на ексел бланка за фактура  Laughing Обаче мисля, че преди 2-3 години въведоха някакви изисквания за фактурите и трябва или да са специален кочан, или от програма да се вадят, но гръмни ме, не помня... Последно аз писах фактура преди 7-8 месеца, иначе само проверявам наличност по фактурите  Grinning
А, да, и телефонно интервю не съм имала тези месеци, откакто търся работа.
Предполагам не желаеш да се местиш по лични причини, но ми е любопитно какво ли ще стане, ако се съгласиш да работиш в друг град.

# 364
  • Под звездите

Следващия път, когато ми предложат за друг град, ще се съглася за да видя какво ще каже отсрещната страна  Grinning. Нямам нищо против да опитам работа, която е в областта (не ме притеснява, че ще пътувам), но трябва да ми поемат транспорта, иначе не искам да се местя в друг град да живея. 

Скрит текст:
Моята форма за фактури си е съвсем по правилата.

# 365
Сетих се какво беше новото при фактурите! Трябва да пише "оригинал" на оригинала Simple Smile

# 366
И преди зная, че е коментирано, но да се оплача и аз, днес влизам в джобса и гледам- по една обява, която кандидатствах преди 4 дни, от днес пак са я пуснали активна, а на мен даже не ми се обадиха. А изрично пуснах там, защото според мен отгорях на критериите Tired.
Явно нещо бъркам... Confused

Здравейте  Hug
От време на време следя темата, защото е интересна, но до сега не съм се включвала.
Бих искала да коментирам цитирания от мен пост на ral4e!.
Кандидатствах преди почти 2 години във фирмата, в която работя сега. Отговарях на всички изисквания в обявата, даже ги надхвърлях  Laughing
Пратих CV и мотивационно писмо и зачаках отговор (бях убедена, че ще ми се обадят)
С голяма изненада обаче установих, че около 2 седмици след публикуването на обявата (кандидатствах 10-ина дена след публикуването й), обявата пак беше пусната.
Много се разочаровах, учудих се защо пак пускат и защо не ми звънят, след като не само отговарям на изискванията им, а и даже ги надхвърлям. Доста се разочаровах, защото много исках да работя точно в тази фирма.
Е, обадиха се все пак, след 3 интервюта ме взеха на работа  Grinning
За това искам да кажа на ral4e!, че не е гаранция, че ако публикуват обявата пак, не са харесали никоя от кандидатурите до сега, може би искат да набавят повече подходящи кандидатури, за да имат по-голям избор.

Желая на всички, търсещи работа, Новата година да им донесе успех и късмет и да намерите мечтаната работа  Hug

# 367
  • София
И преди зная, че е коментирано, но да се оплача и аз, днес влизам в джобса и гледам- по една обява, която кандидатствах преди 4 дни, от днес пак са я пуснали активна, а на мен даже не ми се обадиха. А изрично пуснах там, защото според мен отгорях на критериите Tired.
Явно нещо бъркам... Confused

Здравейте  Hug
От време на време следя темата, защото е интересна, но до сега не съм се включвала.
Бих искала да коментирам цитирания от мен пост на ral4e!.
Кандидатствах преди почти 2 години във фирмата, в която работя сега. Отговарях на всички изисквания в обявата, даже ги надхвърлях  Laughing
Пратих CV и мотивационно писмо и зачаках отговор (бях убедена, че ще ми се обадят)
С голяма изненада обаче установих, че около 2 седмици след публикуването на обявата (кандидатствах 10-ина дена след публикуването й), обявата пак беше пусната.
Много се разочаровах, учудих се защо пак пускат и защо не ми звънят, след като не само отговарям на изискванията им, а и даже ги надхвърлям. Доста се разочаровах, защото много исках да работя точно в тази фирма.
Е, обадиха се все пак, след 3 интервюта ме взеха на работа  Grinning
За това искам да кажа на ral4e!, че не е гаранция, че ако публикуват обявата пак, не са харесали никоя от кандидатурите до сега, може би искат да набавят повече подходящи кандидатури, за да имат по-голям избор.

Желая на всички, търсещи работа, Новата година да им донесе успех и късмет и да намерите мечтаната работа  Hug

Наблюдаващ.

# 368
  • София
Айде аз пак тука. За съжаление или пък за късмет.
Имам един месец предизвестие и море от нови възможности.

За обявите, които пак се пускат - не се тревожете чак толкова.
Понякога един човек пуска обявата и гледа СВта, обаче шефа няма време за интервюта. И минава и вика - я пак я пусни оная обява.
Или пък пускат обява, ама въобще не са сигурни дали им трябва такъв човек.

За съжаление, в момента в нашата фирма е така.
Пуснали са 2 обяви и въобще не знам дали накрая ще вземат хора.

За сметка на това, махат моята позиция, като си мислят че ще спестят пари.
Ще спестят за сметка на това, да натоварят друг с още работа.
Глупости!

Кандидатствам в област Маркетинг - покривам почти всичко там.

# 369
  • София
Да, зная, че има всякакви възможни други причини, заради които една обява да бъде пусната отново...тогава просто бях афектирана. Иначе аз си идвам на работа, но оглеждам обявите и ако преценя някъде, че отговарям на критериите, пускам. Имам нужда от смяна вече на работното място, причините се трупат с всеки изминал ден. Засега нямам много успех, обаче, все още не са ми се обадили от някъде Tired. Кандидатствам в областта на човешките ресурси, и най-вече в частта обучения на персонала, защото това е, което правя и в момента. И все пак зная, какво е усещането, когато търся сега и какво е, когато търсех от позицията да си без работа, тогава е най-гадно Tired.
Пожелавам на всички и тези, които в момента нямат работа и тези, които искат да намерят по-добра, успех Praynig
LAgent- засичала съм те из форума и си ми много симпатична, съжалявам, че така се развиват събитията при теб, дано скоро намериш по-добра работа Praynig Hug

# 370
  • София
Мерси за пожеланията.
Имахме някакъв разговор с шефа, че ми била ниска мотивацията.
Ами каква да ми е, като заплатата ми е най-ниската в офиса.
И той какво си мисли, че не го знам ли?
Другата пък шефка - тя се стараела по 10-12 часа работела, пък аз...
Айде бегай. Имам две деца и имам намерение все пак да ми остава време и енергия и за тях.
А всъщност всички ги мъчи жената на шефа, която се мисли за толкова велика, че даже на фирменото парти не се яви.
Нарежда някъде отгоре някакви тотални глупости.
И шефа стъпва в офиса веднъж в месеца.
И всички ме подминават и прескачат, все едно съм последна дупка на кавала.
Ох, оплаках се.

# 371
Здравейте на всички и успех през новата година!  bouquet
Някой знае ли дали от джобса фирмите получават сивита? От началото на декември до днес имам над 20 кандидатствания на обяви на които отговарям на 100%, гледам да съм от първите в списъка(е, не всеки път ми се отдава) и до ден днешен никой не ми се обадил за интервю. Tired А преди си спомням че още на следващия ден се обаждат....Отдавах го на дългите почивни дни, но все пак се надявах тая седмица да има някакво раздвижване, а то.... Tired
 L'Agent, помня те от преди, стискам палци бързо да намериш подходящата работа!  bouquet

# 372
Здравейте колеги по съдба  Simple Smile

Вярно ли е, че с промените в jobs.bg работодателите плащат, за да видят кандидатите за обявената от тях позиция?

дали това не е един от проблемите ние да си пускаме СВ -та и никой да не ни отразява?  Thinking

защото и на мен, за позиции, на които отговарям на 100% никой не ми се обажда  newsm78

# 373
Нали се размяташе тук една статия, че джобса вече не изпращат сивитата на фирмите, а фирмите трябва да влязат в профила си, за да видят дали има кандидати?
Аз продължавам да гледам, но какво виждам - друг въпрос.

# 374
Нали се размяташе тук една статия, че джобса вече не изпращат сивитата на фирмите, а фирмите трябва да влязат в профила си, за да видят дали има кандидати?
Че това не е ли така от години....в смисъл който там си отговаря за подбора се логва в джобса, разпечатва си сивитата и се започва. Rolling Eyes.Не мисля че е сложно за фирмите.
А това за плащането не го разбирам....ако аз съм работодател за какво ще пускам обява че си търся човек, а в същото време няма да си платя за да разгледам сивитата.Има нещо гнило в тая работа... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт