Работа, CV-та, HR-и, съвети - 35-та тема

• 55 461
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
да, това го четох, но ако трябва да си плащат и за брой изтеглени СВ-та примерно?  но те не го правят Rolling Eyes
тогава се получава, че повечето обяви са фалшиви  newsm78

не знам, но аз съвсем се обезверих, че с този сайт ще си помогна в намирането на работа.

# 376
да, това го четох, но ако трябва да си плащат и за брой изтеглени СВ-та примерно?  но те не го правят Rolling Eyes
тогава се получава, че повечето обяви са фалшиви  newsm78

не знам, но аз съвсем се обезверих, че с този сайт ще си помогна в намирането на работа.
чакай, това не го разбрах....в смисъл ако  на една обява са кандидатствали да речем 150 сивита,компанията иска да разгледа 100 и си плаща за 100, така ли?Другите автоматично отпадат....много тъпо, ако наистина е така, джобса тотално ми паднаха в очите след тяхната профилактика...

# 377
  • София
Спокойно и стига с тия градски легенди!
Всичко си е нормално с Джобса.
Нали ви казвам, тук секретарката пуска обявите и гледа СВтата, а тя е мой човек и виждам какво прави.

# 378
аз попитах вярно ли е, не го твърдя.

Но за мен е мн. глупаво, ако секретарката отсява кандидатите  Shocked Mr. Green

ако няма отдел ЧР, то това би трябвало да си го върши шефа (ако е малка фирма примерно)

# 379
  • София
И много други неща са глупави в нашта фирма.
Тя не е точно секретарка, а си е офис мениджър - тя върти офиса и знае всичко.
Добре че е тя, че както шефа все го няма, ще се разпаднем.

# 380
Тя да върти всичко, ама дано и получава заплата според въртенето, че на повечето места май плащат колкото за Бог да прости. Tired

# 381
В Jobs.bg се плаща само за обяви със звезди(platinum, gold, silver), при тях CV-то идва на мейла и няма нужда да отваряш профила в сайта, за да видиш дали има кандидати.

# 382
  • София
Тя да върти всичко, ама дано и получава заплата според въртенето, че на повечето места май плащат колкото за Бог да прости. Tired

Ами честно казано не и е много висока.
Понякога направо и се чудя какви чудеса прави за тия пари - детето и болно, тя седи до 19.
Май и от мен искаха нещо такова, ама на-най.
За тия пари - толкова работа.

Последна редакция: чт, 09 яну 2014, 17:35 от L'Agent

# 383
Ами аз бях писала преди 2-3 дни мисля за една работа с въпросник, който почваше с "Какво знаете за нас". По-нататък имаше въпрос дали имам възможност за извънредна работа, ако се налага, и аз си написах честно и почтено, че "ако наистина се налага - имам, разбира се, но системната извънредна работа не е извънредна". Свикнала съм с извънредна работа, но компенсиращите условия, които имах, не съм видяла да ги посочват в плюсовете си в нито една обява  Crazy

# 384
Ох този извънреден труд! Хич не го обичам и категорично заявявам на интервю, че не е за мен. Може би, за това не ме искат?  Joy
Скрит текст:
Да се похваля - официално заявих на настоящия си работодател, че може да разчита на мен до края на месеца. Каня се от няколко месеца и все ме беше страх, че ще остана безработна за дълго. Но имайки предвид, че си получавам заплатата от дъжд на вятър, а в същото време работя като вол и се занимавам със сто неща, по-добре ще ми бъде на борсата.

# 385
И преди зная, че е коментирано, но да се оплача и аз, днес влизам в джобса и гледам- по една обява, която кандидатствах преди 4 дни, от днес пак са я пуснали активна, а на мен даже не ми се обадиха. А изрично пуснах там, защото според мен отгорях на критериите Tired.
Явно нещо бъркам... Confused

Здравейте  Hug
От време на време следя темата, защото е интересна, но до сега не съм се включвала.
Бих искала да коментирам цитирания от мен пост на ral4e!.
Кандидатствах преди почти 2 години във фирмата, в която работя сега. Отговарях на всички изисквания в обявата, даже ги надхвърлях  Laughing
Пратих CV и мотивационно писмо и зачаках отговор (бях убедена, че ще ми се обадят)
С голяма изненада обаче установих, че около 2 седмици след публикуването на обявата (кандидатствах 10-ина дена след публикуването й), обявата пак беше пусната.
Много се разочаровах, учудих се защо пак пускат и защо не ми звънят, след като не само отговарям на изискванията им, а и даже ги надхвърлям. Доста се разочаровах, защото много исках да работя точно в тази фирма.
Е, обадиха се все пак, след 3 интервюта ме взеха на работа  Grinning
За това искам да кажа на ral4e!, че не е гаранция, че ако публикуват обявата пак, не са харесали никоя от кандидатурите до сега, може би искат да набавят повече подходящи кандидатури, за да имат по-голям избор.

Желая на всички, търсещи работа, Новата година да им донесе успех и късмет и да намерите мечтаната работа  Hug

Наблюдаващ.

Това какво трябва да значи  newsm78

# 386
Здравейте.Може ли една консултация от някой препатил-приятелката ми постъпи на работа преди около 2 месеца и сега разбра че е бременна.Тъй като имаше проблеми със задържането се притеснява тези 12-часови смени по 6 дена в седмицата и все на крак,лудница,тичане насам натам (администраторка е в един хотел)  да не и навредят и пак да пометне,та сега е решила да напусне.Въпросът ми е как мислите дали постъпва редно и дали няма да се заядът с нея(не иска да им казва за бебето от суеверие)  newsm78

# 387
Да каже, че е по здравословни причини. Ще я подпитват, но дори да не спомене, ще се досетят. Ако пък им каже, че е бременна, по-вероятно те сами да я махнат.

# 388
Така е да,мисълта ми е не избързва ли,дълго търси работа по специалността,а и парите са добри само договора и предизвестието я спират да не напусне и да лежи по цял ден(заради бебето,не от мързел).За мен това е супер крайно,аз съм на логиката че като има да става ще стане по един или друг начин ..... newsm78

# 389
Ако се притеснява, по-добре да не рискува  newsm78 Имах колежка, която изчезна в 5-ти месец, ако не бъркам - пак за задържане. Повече не се появи, роди си детето, не знам с какво се занимава сега. Но й беше първо дете и не знам да е имала преди това проблемни бременности и спонтанни аборти.

Общи условия

Активация на акаунт