Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е целта на темата за ражданията във форума?
Какви са основните етапи на раждането, според разказа?
Какви са някои от основните предизвикателства, пред които е изправен авторът в разказа си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е целта на темата за ражданията във форума?
-
Какви са основните етапи на раждането, според разказа?
Изживяването на раждането включва няколко етапа. Първо, бременната жена отива в болницата, където й се правят различни прегледи и получава информация за състоянието на бебето. След това започват контракциите, които постепенно се увеличават по интензивност и честота. След като се установи разкритието, започва фазата на напъване, която може да бъде много изтощителна. Накрая, след раждането на бебето, следва възстановителният период.
-
Какви са някои от основните предизвикателства, пред които е изправен авторът в разказа си?
-
Какви са някои от положителните аспекти, които авторът споменава в разказа си?
-
Какви подробности споделя авторът за процеса на раждане?
Сложиха ми хапче за изглаждане на шийката на матката защото изобщ не беше се изгладила даже. Не подейства,сложиха второ след 3 часа мисля и тогава започна КОШМАРА!!!Такива силни контракции че свят ми се завиваше, рев, място не можех да си намеря, сложиха ми топла възглавница на кръста и още повече заболя а и изтощена до крайност на всичкото отгоре. Забравих да кажа че 4 дена преди това въобще не бях мигнала. Много напрегната защо не идва бебчо и всичко ми е криво ....така 4 дена без грам сън тръгнах да раждам :о( Така контракциите от ужасни ставаха свръх силите ми да понеса (честно казано исках да умра за да не се мъча повече Много ме е срам но не преувеличавам.
. Качиха ме на магарето, сложиха ми абокят и ми пуснаха система, получих много силни напъни и болката сякаш спря.Чух акушерката да казва напъвай колкот можеш и така след три, четири напъна се появи моето съкровище Георги 3.100 и 51 см 05.35. мин
. Казаха ми че 5 мин. трябва да ми падне плацентата да ама не стоях 50 мин. на магарето, пуснаха нова система за контракции, скачаха ми на корема, кръв тече но плацентата не пада
и като чух уплаших ли се какво не знам плацентата падна
.Последва кюротаж, който за съжаление болеше почти колкото и преди това ме болеше
. Аз един час след като бях родила бях готова да имам второ дете

Така и не се установи от какво ми е това кървене ,тъй като нямах хематом/имаше и мнение,че не е такова,а от бялото течение при контакт с кислорода мени цвета..../,само догатки уж контракции,които не усещам и хиляди предтолужения.След много мислене дали да родя секцио или нормално за голямо съжалени реших нормално,но с епидурална упойка.Идчаках да свършим с ремонта изчистих подготвих си всичко и реших,че съм готова за предизвикано раждане.Термина ми беше на 13.10 а отидах на 4.10,под лекърско наблюдение и одобрение ми отлепи малко мехура, вечерта ми падна "тапата" и сутринта на 5.10 в 8.30 ми отлепиха още мехура и лекара каза да се разхождам и към 2 ч. ще ме чакат с анестизиолога да раждам.Да ама болките ми започнаха към 10 ч. и в 11 бяха през 1.30минути, без никакво разкритие.Болките бяха непоносими,не виках но ходех и приказвах...Отидах в АГ-то и няма пукнат лекар,толкова приготовления и за малко да родя само с акушерка.Към 12 ч. се появиха и аместизиолога ми сложи упойката и се родих ,няма непоносима болка,а само загатване на такава,чак ми се приспа,направиха ми разкритие и в 1.30 ме преместиха в родилна зала и в 2.02 ч.Родих моето слънчице Вяра