Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е целта на темата за ражданията във форума?
Какви са основните етапи на раждането, според разказа?
Какви са някои от основните предизвикателства, пред които е изправен авторът в разказа си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е целта на темата за ражданията във форума?
-
Какви са основните етапи на раждането, според разказа?
Изживяването на раждането включва няколко етапа. Първо, бременната жена отива в болницата, където й се правят различни прегледи и получава информация за състоянието на бебето. След това започват контракциите, които постепенно се увеличават по интензивност и честота. След като се установи разкритието, започва фазата на напъване, която може да бъде много изтощителна. Накрая, след раждането на бебето, следва възстановителният период.
-
Какви са някои от основните предизвикателства, пред които е изправен авторът в разказа си?
-
Какви са някои от положителните аспекти, които авторът споменава в разказа си?
-
Какви подробности споделя авторът за процеса на раждане?
После изглежда ми видя физиономията и добави: " Ама не се стряскай де, просто е обърнато напречно бебето." Обърна се към акушерката с думите : "Приготвяйте линейката, отива в Добрич за секцио ." Тогава в Балчик не правеха , само в Добрич.
. Докато се усетя започнаха напъните и имах 8 см. разкритие. 
. В болницата отидох чак към 2 следобед и се оказа, че съм с 6см. разкритие. Родих 1час по- късно. Така и не стоях в преродилна зала
) гледайте си сега ум ... Само си го представих моичкия как си седи в униформа с колегата някъде на плаца на уражнения, и си говорят zа бременност, раждане и контракции на матката
спукаха ме от бъzици. ПОедно време както си лежа, гледам едни поzнати очи zад бяла маска и в zелени дрехи... "как си мило" моя мъж, ръцете му треперят, уж ме гали по главата да ме успокоява, ама той самия е zа успокояване.. и си прикаzваме така, и по едно време едното доки ме поглежда иzzад чаршава пред м ене и ми намига.. "мамЧе, zанеш ли колко е часа?" ПОглеждам големия часовник на стената и каzвам "8 и 32... ПОчвате ли?" "Ние след малко ще шием, а ти току що стана майка... " и ми покаzват бебка... тя гледкаше , примигвайки срещу прожекторите, само като котенце веднъж иzмяучи.. " беше тъмничка , но чистичка и гладка, а аz все си представях бебетата сбръчканки... И беше толкова красива... наистина красива... с роzови буzки"Моя мъж ме погледна и видях сълzите в очите му. "хайде сега, каzва сестрата, таzкото с мен да преглеждаме малката, докато шият мамчето" аz се раzплаках тихичко, от облекчение и щастие... Анестеzиоложката не спря да ме гали по буzите... "мамче, няма страшно, ей сегичка ще те направим пак слабичка и финна " чувам докито да бръщолеви...Идва сестрата , беш една едра мъжкарана, но´много готина, тупва ме буzата. "Браво мамче...3 кила беz 50 грама, и 10 на теста на Апгар.... Страхотно бебе. Хубавица е, да ти е жива и zдрава... а да, таткото каzа да ти кажа че те обича... той циври.. и ми намига...
.Това беше.
)
Обадих се на мъжа ми да дойде и да ме води в болницата
.....тогава започнах да усещам и контракциите,и ме качиха в предродилна.Излизайки от кабинета,видях мъжа ми,и той се опита да ми каже нещо окуражително,но аз само му връчих дрехите и хич не го погледнах...контракциите ми бяха силни и доста болезнени вече
,а то можело и легнал,ама кой да ми каже
Както и да е,след това нямахме проблеми с кърменето...
,след това ми го дадоха още много пъти,измериха го и му сложиха номерче,зашиха ме(само няколко шева),наложи се да ми сложат малко метргин и окситоцин заради по-силно кървене на матката,но иначе се чувствах супер!Когато ме свалиха,веднага излязох за да се видя с мъжа и детето,а след това,в 6 часа ми донесоха бебето!Пепи се роди в 12,05 и беше 4150,51 см,но доста сбръчкан и червен,но иначе прекрасен!
Майка ми обаче я познала по гласа и се сетила каква е работата, та се обадила на мъжо и му казала, че тази работа толкова бързо не става. Да си работи, пък след 2-3 часа да иде до болницата. Междувременно ме приемат в родилно, а аз ухилена до ушите, се оказвам със 7 см разкритие. Сложиха ме в предродилна да мерят тоновете на бебето, а те ниски. Дадоха ми кислородна маска и ми казаха да лежа. Ама аз не мога да лежа. Напъва ме да ставам. Аз се надигна, акушерката ме върне в легнало положение. Добре, че шефа на отделението мина в този момент и реши да погледне докъде съм стигнала. Оказа се, че съм с пълно разкритие и казаха да отивам в родилна зала. Аз вървя със ситни стъпчици и си стискам коленете, а доктора ми се смее и ми вика "Ходи си спокойно, то няма да изпадне толкова лесно"
Казах им да си ходят и обещах, че като наближи момента, ще им се обадя. Влизам вътре и доктора реши да ме прегледа. Имах 5 см разкритие и той ми спука мехура. Питах го след колко време ще родя, а той ми вика след 40 мин си готова