Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е целта на темата за ражданията във форума?
Какви са основните етапи на раждането, според разказа?
Какви са някои от основните предизвикателства, пред които е изправен авторът в разказа си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е целта на темата за ражданията във форума?
-
Какви са основните етапи на раждането, според разказа?
Изживяването на раждането включва няколко етапа. Първо, бременната жена отива в болницата, където й се правят различни прегледи и получава информация за състоянието на бебето. След това започват контракциите, които постепенно се увеличават по интензивност и честота. След като се установи разкритието, започва фазата на напъване, която може да бъде много изтощителна. Накрая, след раждането на бебето, следва възстановителният период.
-
Какви са някои от основните предизвикателства, пред които е изправен авторът в разказа си?
-
Какви са някои от положителните аспекти, които авторът споменава в разказа си?
-
Какви подробности споделя авторът за процеса на раждане?
.И продължих да се смея.Така цял ден.Вечерта минава лекаря на визитация,а ние от смях не можеме да му кажеме нищо.Той пита " Вие да не сте се надрусали или напушили с тревата от градинката долу.".А една родилка ме посочи че аз съм виновна за смеха.А той ме пита "Ти за раждане ли си дошла или да разсмиваш жените"А аз-Ами незнам ама имам чувство че съм на детски лагер.
Доктора и акушерките
,а се смеяи така съм задрямала за малко и в просъница ми идва напън и съм казала на акушерката "Можели едно кафе зада се изходя че ми се ходи по голяма нужда,ама май има запек".А тя-А цигарна нештеш ли с кафето.След това ми дойде контракция и понеже момичето над мене така викаше чак все едно го колят а това под мене викаше малко мо тихо но се чуваше, а на мене ми беше не удобно и само скимтях и гледах уж дъжда.После започнах да се моляда ми сложат епидорална упойка защото няма да издържа на болката.А лекаря " Каква упойка бе момиче,то повече от тази болка дето изпитваш в момента няма да изпиташ по голяма,а и след малко ще родиш"Е това ми трябваше както ми беше смешно изведнъж се спекох ама за малко.Качиха ме на магаретои ви викаха да напъвам,а аз като се заинатих напънах два пъти и се уморих и помолих за почивка.Ама ми дойде нова контрация и си казах-Няма да напъвам а ще си почивам и го заявих на акушерката.Тя като легна върху мене и само ми крещеше защото аз започнах да викам,ама така виках че чак сигорно и мъжа ми ме е чул.Изкубнах си системата защото ме дразнеше и сега имам като малка бенка там.Натиснаме акушерката и лекарката вика вижда се главата.Изплака мойта принцеса още не й излязло тялото и аз си от дъхнах.Изведнъж поглеждам към корема ми и питам " Извинете къде ми е готиното коремче"А лекарката-Отсреща го мият.Вече пред родилн азала си включвам телефона и гледам 10 неприети от мъжами и един от майка ми.Заведоха ме до вратата да ги видя,а аз си говоря с колежките по телефона и аз като ги видях едни такива треперещи от страх,нервни,мъжа ми необръснат ,абе изглеждаха горе долу така
умрях да се смея но шевовете ме заболяха малко.А имах само два малки-външен и вътрешен.Мъжа ми ме пита как съм,а майка ми за бебето на кой прилича и аз "ами на съседа"И мъжа ми ме погледна пренебрезително както и майка ми,но аз исках да кажа на съседа до тебе.После майка ми ми разказа как мъжа ми сновял нервно отпред и като разбрал че с ами сложили система хванал доктора да го
и че много бавно ставало това раждане.На другия ден като я подадох на мъжа ми да я види той трепереше и плачеше.Ей тези моменти никога няма да ги забравя.
. И аз мислех, че се лигавят жените като крещят, ама аз как виках, лелее, и ме беше сраааам
.
(не че е трудно да се досетиш по каква причина отива 1 бременна със сак в 6 сутринта в "Тина Киркова). заставаме пред приемната, а на стълбището 1 циганка леко пъшка и върти кръгчета. Вальо я кани да седне, а тя безмълвно размаха пръст
В предродилна влязохме с нея едновременно и като я сложиха на леглото, каза 3 пъти "Умирам!!!" и роди. Не искала да сяда, защото била с 7 см. разкритие
Когато след епизотомията ме заляха с чайника йод, такъв къч нададох, че скъсах коланите, с които ме бяха вързали (вече споменах, че съм от викащите родилки Crazy) и изритах лекарката, която ме ши - за благодарност Blush за добре свършената работа.
Среща ме пътьом една акушерка и ми се скара - "Какво ходиш така измъчено, я се стегни!!!" 
. Аз се стреснах от тона й и махнах с ръка - и без това вече им бях паднала в ръцете. Сега със задна дата малко ме е яд, защото сигурно можех да ги помоля малко да поизчакат и да ме оставят да се опитам сама още 3-4 пъти, но тогава...